FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 13 apr 2016, 23:28

Pogba je napisao/la: Mali je monstrum, 18 godina, masne pare će uzeti za njega.
Ide on u United, 60 milki :P
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 13 apr 2016, 23:37

Centre forward je napisao/la:Nisam gled'o tekmu i nije mi žao (iz više razloga). Nije mi jasno zašto Lewa nije igro ? Kakvi smo bili veceras, da mi kazes u 2-3 recenice, sta je to funkcionisalo, a gdje smo bili grozni ? Da li se to može popravit' i imal' vremena ?
Ma loši smo bili i u napadu i u odbrani, to će svako ko je imalo objektivan priznati.
Neuer je bio loš večeras, prvi gol je njegov, a mogao je primiti još jedan slobodnjak u svoju stranu da je lopta išla po golu.
Vidala je ponovo stavio na ofanzivnog veznog i na osnovu jednog odbitka ovdje pojedini svršavaju na Guardiolu a čovjek se jednostavno zadesio na pravome mjestu u pravo vrijeme i pospremio to.
Ne gleda se koliko je protivničkih napada mogao spriječiti da je igrao zadnjeg veznog a Alonso da je bio klupiran, kao što je i trebao biti.
Kao što je Klare rekao, ne može se tu puno popraviti jer je problem u sistemu odnosno u odbrani koje nemamo već 3 godine.
Sva nam se odbrana svodi na prvotni presing što je i večeras bio slučaj gdje 3 ili 4 igrača odjednom ispadnu i ostane velika rupa nazad.
Forma loša, može se popraviti ali pitanje je u kojoj mjeri.
I Boa kada se vrati odbrana će se malo popraviti jer nije do igrača već sistema, zato ja govorim da nam treba puno sreće.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 13 apr 2016, 23:44

Ako pocnem kriticki prvo cu reci da me iznenadio Neuer. ;) Neobicno mi je malo i da najbolji golman svijeta (trenutno) u ovako vaznim utakmicama pravi onakve greske. I kod ovog drugog gola Benfice, iz slobodnog udarca mi je nekako djelovalo da je isuvise otisao na svoju desnu stranu pa potom nije stigao loptu.

Bayern poceo utakmicu onako kako je igrao i u prvom mecu i onda nisam ni ocekivao bas puno od njih. To je krivica Guardiole. Tesko je tom igrom od noge o noge probiti odbranu Benfice. U drugom dijelu stvar je krenula ipak nesto bolje. Vise su se koristile i neke lopte u prostor i odmah smo bili opasniji. Moglo je ovo zavrsiti pobjedom da je realizacija bila bolja. ;) Posebno mi se dopao ovaj gol iz kornera kada su nasi utrcali iza linije odbrane Benfice i pospremili u gol loptu koju im je uputio Martinez. Fino su ih prevarili i treba te kornere nastaviti izvoditi onako kako se to oduvijek radilo u Bayernu. Vidalu skidam kapu za sve sto pruza u Bayernu. Plasio sam se samo da nece dobiti karton veceras.

Sada za polufinale imam samo jednu zelju, izbjeci Atletico. :)
Neka nas sreca posluzi u zdrijebu :D

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 13 apr 2016, 23:47

Bez Boatenga mi smo šuplji na sve strane ako dobijemo Atletico teško da možemo proći sa ovom igrom.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 14 apr 2016, 00:01

Sarma je malo nervozan ispala mu Barca..
Nego, Pep:

Guardiola: "Sretan i ponosan sam. Cestitam klubu prije svega, 5 puta zaredom u polufinalu nije mala stvar. Ne mozes igrati cetvrtfinale i ocekivati 2x 90min totalnu dominaciju jedne ekipe i da protivnik ne uputi niti jedan sut u okvir gola i da se jedna ekipa proseta dalje. Ne moze tako. Prekvalitetne su ekipe koje stoje u ovoj fazi takmicenja. Mislim da smo danas dobro odradili svoj posao. Narod brzo zaboravi da mi vec 3 mjeseca igramo bez i jednog stopera. Stopera nam "glume" Alaba i moj mali specijalac Kimmich. Sreca pa sad uz Martineza imamo barem opciju vise. Sada idemo u polufinale i nadam se da cemo ovaj put ici do kraja u Ligi prvaka, isto tako i u kupu."

:salut:

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 14 apr 2016, 00:01

anelbavarac je napisao/la:Forma tempirana za polufinale.
Bravo Pep!
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Karlo
Kontakt:

Post Postao/la Karlo » 14 apr 2016, 00:23

Momci pozz.nisam bio u prilici da gledam tekmu ali po pisanju vecine nismo bas brililjali
Prosli jesmo.sad je vrijeme da pokazemo bavarske zube kolko i sta mozemo koga god da dobijemo lako nece biti a posebno sa patetikom
Valja je pep nauvcio lekcije iz predhodne sezone i ovaj put ode do samoga kraja.hocu trofej lp ove sezone nije me briga kako makar bili i chelsea iz 2012.
:salut:
Idemo mia san mia
Ancelotti said “it’s an honor for me to be a part of this great club next season.”
When I know of the club’s interest I didn ’t want consider any other offer

Klare

Post Postao/la Klare » 14 apr 2016, 00:31

Nerminovic je napisao/la:Bayern u polufinale nikad ne moze biti autsajder.
E ovaj može i jeste autsajder. Nije ovo Bayern koga trenira ni van Gaal, ni Heynckess ni Hicfeld, ovo je Bayern stvoren za nabijanje samo kad naiđe dovoljno zreo suparnik.
A sad tebi ostavljam da razmisliš i smisliš zašto je to tako.

Večeras igra kao u prvoj utakmici, jedino u drugom poluvremenu bile dvije kvalitetne kontre, i to su urađene mimo Gvardinih naređenja, jer kod njega to ne postoji, a jedna takva kontra je stativom rezultirala.
U prvoj utakmici su više prostora riberiju davali, večeras Costi, sveukupno odsadna utakmica iako rezultat ne govori. Benfica nekvalitetna da stisne i nešto bitnije učini, a Bayo standardno dosadan i bezopasan.

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 14 apr 2016, 00:39

Svi ste kukali kad smo ih dobili 1:0 kuci a bolji rezultat nismo mogli izvuc i upravo on nas je i odveo u polufinale.
Jbt igramo LIGU PRVAKA a vi bi da se kroz svaku tekmu prosetamo.
Nije ni meni sve bajno al smanjite kritike.
Tek sad cemo morati zapet ono pravo i greske svesti na minimum.
Na Pepu je da se sad izvadi za prethodne 2 god,a u polufinalu prizeljkujem City...

Karlo
Kontakt:

Post Postao/la Karlo » 14 apr 2016, 00:41

Klare je napisao/la:
Nerminovic je napisao/la:Bayern u polufinale nikad ne moze biti autsajder.
E ovaj može i jeste autsajder. Nije ovo Bayern koga trenira ni van Gaal, ni Heynckess ni Hicfeld, ovo je Bayern stvoren za nabijanje samo kad naiđe dovoljno zreo suparnik.
A sad tebi ostavljam da razmisliš i smisliš zašto je to tako.

Večeras igra kao u prvoj utakmici, jedino u drugom poluvremenu bile dvije kvalitetne kontre, i to su urađene mimo Gvardinih naređenja, jer kod njega to ne postoji, a jedna takva kontra je stativom rezultirala.
U prvoj utakmm ici su više prostora riberiju davali, večeras Costi, sveukupno odsadna utakmica iako rezultat ne govori. Benfica nekvalitetna da stisne i nešto bitnije učini, a Bayo standardno dosadan i bezopasan.

Klare.u svemu se slazem .ovaj pepijev raspali truhli bayern nema onu auru koju je imao pod van galom pa onda i jupom. Gde u tim godinama nismo slovili za favorite ali smo imali igru iskristalisanu jasnu borbenost ...ni lsmo "slovil za favorite" ali su nas se svi bojali
Ancelotti said “it’s an honor for me to be a part of this great club next season.”
When I know of the club’s interest I didn ’t want consider any other offer

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 14 apr 2016, 00:44

Kakve je probleme prije De Bruyne zadavao Pepu i City ispade opasan protivnik .
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

Klare

Post Postao/la Klare » 14 apr 2016, 00:55

Karlo je napisao/la:ovaj pepijev raspali truhli bayern nema onu auru koju je imao pod van galom pa onda i jupom.
Tako je. Tu nismo bili favoriti jer nismo bili igrački dovoljno jaki, ali imali smo timski duh. Bayern je 2000-2012 bio igrački uglavnom slabiji od glavnih konkurenata. Posebno te 2010 nismo bili ni među 5 favorita, ali imali smo timski duh, jasnu viziju, auru kako kažeš, to je najbolji opis.
Bili smo slabiji od Manche ko zna koliko, ali uijek sam vjerovao da tom vodiljom možemo iznenaditi. Tako je bilo u prošlosti sa onim ispadanjima od Milana i Chelsea..., uvijek sam više tom Bayernu vjerovao nego ovom, a ovaj je igrački glavni favorit, a ovi prošli nisu bili ni među 5.

U ovom Bayernu je nešto truhlo, prolazimo na igračko znanje, a taktike i sistema nema, i ono malo što je imao u tom posjedu nadmoći je Pep negdje izgubio. Ovo je blijeda kopija njegove blijede odavno pročitane taktike.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 14 apr 2016, 07:20

+7 u ligi, trece uzastopno polufinale LP pod Pepom, trece uzastopno polufinale kupa pod palicom istog covjeka. :bow:

Hvala ti trenercino. :salut:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 14 apr 2016, 07:41

nadam se da cemo izbjeci atletiko.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

robben
Kontakt:

Post Postao/la robben » 14 apr 2016, 07:58

Neka nam je dragi Bog na pomoci mozda se sa citiyem mozemo nosit ovakom igrom ostale ekipe nam je metla. Nevjerovatna do cega smo se doveli da svaki napad protivnika bude prilika I jednostavno kimih ne moze igrat stopera a I neuer je poceo srat sa svojim nastupima I onim glupim ispucavanjima al et celavac zna dabogda mu se za trag ne znalo.
joj hamo vidi mu glave

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 14 apr 2016, 09:38

@anelbalavac pripremi šamiju kad ti ćelavac ode kod arapa. :kafa:

Atletico je trenutno najozbiljni kandidat za finale, u napadu opasni a pozadi granitna odbrana nadam se da ćemo ih izbjeći.Mi se sa Benficom patimo i trenutno jedini protivnik koji bi nam odgovarao je City.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Braveheart23
Kontakt:

Post Postao/la Braveheart23 » 14 apr 2016, 10:37

Bayern München (GER)
Letztes HF: 2014/15 (3:5 gegen Barcelona verloren)
HF-Bilanz: S10 N7
Bilanz dieser Saison: 7/2/1 Tore: 28:9
Beste Torschützen: Robert Lewandowski, Thomas Müller je 8
Europapokal-Bilanz
gegen Atlético 1/1/0 Tore: 5:1
gegen Manchester City 3/0/3 Tore: 9:8
gegen Real Madrid 11/2/9 Tore: 33:31

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 14 apr 2016, 11:14

Sudija nas je dobro ispostovao, prvenstveno kod Vidala sto ne dobi zuti karton.

Za Martineza nisam siguran u vezi crvenog, jer nisam dobro ni vidiio da li je zadnji covjek. Ali u svakom slucaju smo dosta dobro prosli.
Mia San Mia

luca toni 9
Kontakt:

Post Postao/la luca toni 9 » 14 apr 2016, 11:25

Kad se sjetim kako nisu neki vjerovali da se i juve moze proci... :facepalm:
Sad jedva cekaju da ispadnemo u polufinalu pa da kazu, 'jesam rekao' i da se citira :crazy:
To ako vi nemate vjeru da ne mozemo u finale, ne mora znaciti da svi nemaju, pogotovo igraci i ostali Bavarci (oni pravi, koji zive u Njem i idu redovno na tekme, pa nemaju vremena da palamude po forumu).
Sinoc odigrano pametno, individualne greske kod golova (Manu kod prvog, Javi kod drugog), ali bolje sad nego u polufinalu.
Ocekujem Atletico, volio bi Man City, pa da sa realom igramo finale aBda :)))
Svaka cast Klubu na jos jednom polufinalu :tokralju:

Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Oliver Kahn: "Toni je jedan od najboljih napadača koji je igrao u Bayernu. On je lukavac i takvih kao što je on nema puno. U kaznenom prostoru osjeća se kao kod kuće, uvijek je na pravom mjestu i odlično iskorištava prilike."

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 14 apr 2016, 12:33

Smijesno je, a vise zalosno sta pojedinci pisu na ovoj temu. Sad je Bayern autsajder, sad nema sanse za finale, sad smo kilavi, tromi, bezidejni , a igamo peto 1\2 finale. Kao da smo na lutriji dobili polufinale, a ne isto zaradili na terenu. Eto, Real je beton kad strahuje protiv jednog Wolfsburga, City je nebeski klub cim izbaci vjestacku tvorevinu,a Atleticu niko nista ne moze ako natrpa nikad losiju Barselonu, kao da taj Atletico prosle godine nije sretno prosao Bayera.

Bayern je najbolji i od trofeja ga moze udaljiti samo Pep svojim izmisljanjem tople vode, a ko misli da su ostala tri bolja od Bayerna nek promjeni pdf.

Bayern da strahuje od Reala i Citya, recite da je prank.

Bayern je ozbiljno zagrizao za Aymeric Laportea, uvjeren sam da ce on biti novi stoper Bayerna. Trazi se centralni vezni (Pjanic, Marchisio i Thielemans), krilo (Dembele, Odegaard), desni bek i napadac kao podrska Lewandovskom.
Zadnja izmjena: FRANK RIBERY, dana/u 14 apr 2016, 12:41, ukupno mijenjano 3 puta.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.