Sportski komentatori

Lepy
Kontakt:

Re: Sportski komentatori

Post Postao/la Lepy » 13 jun 2010, 23:50

Bez_komentara je napisao/la:Mene apsolutno izluđuje to što se uspjesi Jugoslavije svrstavaju u srpske!
Ajde što ovi pro-srpski orijentirani komentatori takve gluposti laprdaju,ali zašto svjetski?
Na više kanala viđoh predstavljanje Srbije kao eto ...njihov najveći uspjeh jeste polufinale 30 i neke..a imali su jednu od najboljih generacija 90-te u Italiji...
WTF!
**** srpska propaganda!
naravno da nije u redu, prvenstvo prema hrvatima jer ruku na srce hrvati i srbi su cinili 90% jugoslavenskih uspijeha.

Bez_komentara
Kontakt:

Post Postao/la Bez_komentara » 13 jun 2010, 23:52

Lepy je napisao/la:
Bez_komentara je napisao/la:Mene apsolutno izluđuje to što se uspjesi Jugoslavije svrstavaju u srpske!
Ajde što ovi pro-srpski orijentirani komentatori takve gluposti laprdaju,ali zašto svjetski?
Na više kanala viđoh predstavljanje Srbije kao eto ...njihov najveći uspjeh jeste polufinale 30 i neke..a imali su jednu od najboljih generacija 90-te u Italiji...
WTF!
**** srpska propaganda!
naravno da nije u redu, prvenstvo prema hrvatima jer ruku na srce hrvati i srbi su cinili 90% jugoslavenskih uspijeha.
Da da...
a nisu ni Bosanci džaba igrali...a bio je i pokoji dobar i iz Titograda,Skopja i Ljubljane :mrgreen:

Urban

Post Postao/la Urban » 13 jun 2010, 23:59

Bez_komentara je napisao/la:
Lepy je napisao/la:
WTF!
**** srpska propaganda!
Da da...
a nisu ni Bosanci džaba igrali...a bio je i pokoji dobar i iz Titograda,Skopja i Ljubljane :mrgreen:

nemoj tako oni su sve sami nikad niko nista nijee "nebeski narod" i ˇnajkulturnijiˇ sve su samo oni niko drugi nista nije
IVICA OSIM :" ONAJ KO NE MOŽE DA TRČI , NE MOŽE NI DA IGRA , PADA I TAKTIKA , PADA SVE U VODU "

Mr Plummer
Kontakt:

Post Postao/la Mr Plummer » 13 jun 2010, 23:59

Lepy je napisao/la:
WTF!
**** srpska propaganda!
Da da...
Sastav reprezentacije Jugoslavije na SP-u u Italiji '90. (u zagradi su klubovi za koje su igrači nastupali)

Ivković (Sporting), Omerović (Partizan), Leković (Budućnost), Stanojković (Partizan), Spasić (Partizan), Vulić (Mallorca), Hadžibegić (Sochaux), Jozić (Cesena), Brnović (Metz), Panadić (Dinamo), Katanec (Sampdoria), Baljić (Sion), Šabanadžović (Crvena zvezda), Jarni (Hajduk), Savićević (Crvena zvezda), Prosinečki (Crvena zvezda), Sušić (PSG), Pančev (Crvena zvezda), Stojković (Crvena zvezda), Vujović (PSG), Bokšić (Hajduk), Šuker (Dinamo)
Ordem e progresso

Za prijavu posta administraciji, pritisni trokut!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 14 jun 2010, 00:05

Mr Plummer je napisao/la:
Lepy je napisao/la:Mene apsolutno izluđuje to što se uspjesi Jugoslavije svrstavaju u srpske!
WTF!
**** srpska propaganda!

Sastav reprezentacije Jugoslavije na SP-u u Italiji '90. (u zagradi su klubovi za koje su igrači nastupali)

Ivković (Sporting), Omerović (Partizan), Leković (Budućnost), Stanojković (Partizan), Spasić (Partizan), Vulić (Mallorca), Hadžibegić (Sochaux), Jozić (Cesena), Brnović (Metz), Panadić (Dinamo), Katanec (Sampdoria), Baljić (Sion), Šabanadžović (Crvena zvezda), Jarni (Hajduk), Savićević (Crvena zvezda), Prosinečki (Crvena zvezda), Sušić (PSG), Pančev (Crvena zvezda), Stojković (Crvena zvezda), Vujović (PSG), Bokšić (Hajduk), Šuker (Dinamo)
Od toga pocetni sastav pa skoro 50% Bosanaca. ;)
Selektora ne smijem ni racunati. :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Azdaha
Kontakt:

Post Postao/la Azdaha » 14 jun 2010, 01:01

Devil je napisao/la:A ovo je vrhunac debilizma na stanicama sirom Balkana.
Mijaljevic na tekmi Nemacka-Australija.

Zbog povrede Enkea, Nojer je na golu" :o :oops: :roll:
I onda je sutio jedno 15 sekundi , jer je skontao sta je rekao!

Anglo_Bosnian
Kontakt:

Post Postao/la Anglo_Bosnian » 14 jun 2010, 01:59

Evo nakon što svi komentatori imali priliku da komentiraju po jednu utakmicu, da vam iznesem svoju ocjenu:
- dvojac sa RTRS-a je bio očajan, Ćo(r)sović je bio veoma dosadan, izuzetno nepripremljen (valjda konto pokupiće podatke sa FIFA.com kad krene prenos) i na momente neobjektivan uz provale tipa direk itd. Prnjatović još gori, on najviše što bi mogao da prenosi je Urbi et orbi, o utakmicama ni govora, očajno je sterilan i vidno neupućen u materiju.
- trojac sa BHT-a Šuko, Spaho i Kristić. Sva trojica standardno loši ili u najboljem slučaju prosječni. Šuko je mijenjao Diaby-a i Abidala, i to u krupnim kadrovima što je nedopustivo (ali ništa novo za njega sjetite se samo kad je za C. Ronalda govorio Ronaldinho, ili prošlog SP i mijenjanja Lučića i Mellberga). Boja glasa i tonalitet su sasvim u redu, ali njegove mnogobrojne pogrešne procjene tokom utakmice (tipa korner za Francusku, ipak ne gol aut) su bile ponovo prisutne, sve u svemu prosjek i ništa više. Često iz meni neobjašnjivih razloga čujem kako je Velid Spaho jedan od boljih, ili najbolji komentator itd. Opet je bio u svom elementu, naravno negativnom. Bezbroj puta je spomenuo golmana Nigerije. Taj golman se zove Vincent Enyeama (http://en.wikipedia.org/wiki/Vincent_Enyeama)
za Spahu je on ENYEMANA i to je nešto što je mene veoma iritiralo :twisted: , jer ipak je to SP ali za Spahu to nije ništa novo recimo kod njega ANDRES Iniesta postaje ANDERS, ili još neki njegovi gafovi kao Stiensson, Dianelli ili mnogi drugi, to ustvari nisu gafovi jer Spaho misli da to tako treba da bude. Jednom je prenosio košarku, igrala je Latvija i ne znam ko još, i sjećam se da nije pogodio ni jedno prezime od Latvijaca (npr. Vitols je postao Vitlos, Biedrinš je postao Biendriš itd.). Još jedna stvar koja je meni nedavno zasmetala je kad je rekao da u našoj ligi treneri ne daju igračima da igraju jer su mladi, pa je rekao nešto tipa on je mlad ima vremena za njega. To je čista laž jer da je samo pogledao npr. Velež ove sezone vidio bi da to nije tako. Dalje, boja glasa mu je odlična i možda bi bolje bilo da radi kao narator za dokumentarce, ali i to je upitno. Konstantno priča istim (visokim) tonalitetom, i to je još jedan minus, još bi mnogo toga moglo da se doda o njemu ali biće prilike.
Igor Kristić je meni lično se činio kao neko ko bi mogao da postane izvrstan komentator (sjetimo se Danska-BiH na Parkenu) ali vremenom se utopio u prosječnost. Primijetio sam da mu je u zadnje vrijeme poprilično čudan glas, ali nije to problem, nego je problem njegovo umrtvljivanje utakmice na način da svaku drugu riječ razvlači. Za razliku od prethodne dvojice ima malo gafova što je pohvalno, ali opet ništa više od prosjeka.
- I na kraju ako smijem da kažem dvojac sa FTV-a. Kemal Ahmetović standardno loš, priča nepovezano i to nije ništa novo. S vremena na vrijeme povisi ton kad je prilika ali granica za njega je također prosječnost, ili možda ispodprosječnost.
I onda čovjek zbog kojeg vrijedi gledati utakmice na ovom SP-u (ako ih pratite na JRTVS BiH) Marjan Mijajlović.
Vidljivo veliki fanatik, izuzetno pripremljen i često čujem da neki kažu da ih ne interesuje šta je radio deda od nekog igrača, međutim Marjan pored te informacije iznese i bezbroj drugih statistika koje su jako bitne za utakmicu, a ima tu i lekcija iz istorije koje su korisne u ovom vremenu sveopćeg zaglupljivanja i neznanja. I to je ono što Marjan ima a ostali nemaju. Dalje, on radi prenose uz puno emocija što dodatno poboljšava prenos. Jedini nedostatak je njegov glas (nešto što on teško može promijeniti) i možda nešto viši tonalitet.
Uglavnom kad se povuče linija, Marjan vrh ostali daleko ispod, posebno dvojac sa RTRS-a.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 14 jun 2010, 05:18

Ma nakon ovakve slatke blamaze Srbije.Zaboli me ko ce prenositi.
Sami ce se odjaviti kad ih Svabo pojede za dorucak.I zavrsi sa njima prije vremena.
Onda ako i budu prenosili sega i smijanje na njihov racun i zdraaaaavo.
Sto se tice Marjana mozda i nije komentator sa prefinjenim glasom i istancanim tajmingom.
Ali je komentator koji od ulicnog igranja klikera moze napraviti El Clasicco.
I koji gol,potez i igraca sa ovih prostora dignuti u visine vise i od najvecih fudbalera svjeta.
Vazda je dobrodosao na eteru.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 14 jun 2010, 09:03

Kad igraju Ilidzanski dijamanti Marjan napravi El Clasicco :lol:
[youtube][/youtube]
Zabi ga Limun iz ofsajda :mrgreen:

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 14 jun 2010, 10:16

Bilal je napisao/la:Kad igraju Ilidzanski dijamanti Marjan napravi El Clasicco :lol:
[youtube][/youtube]
Zabi ga Limun iz ofsajda :mrgreen:
Ko je bio sudija na utakmici?? 100% je bio Ovrebo
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

reds_forever
Kontakt:

Post Postao/la reds_forever » 14 jun 2010, 10:39

Ja mislim da bi onaj Denis sa PINKa konacno trebao nauciti praviti pauze na tacki i zarezu,barem kad cita neki duzi izvjestaj,kao onaj jutros o Formuli 1
After all,there was no 'miracle' in Istanbul,there was just a man inspiring other men to victory,a man with whom..' You'll never walk alone '

"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger

džakailibu
Kontakt:

Post Postao/la džakailibu » 14 jun 2010, 10:59

Igor Kristić je meni lično se činio kao neko ko bi mogao da postane izvrstan komentator (sjetimo se Danska-BiH na Parkenu)

Eh majstore, na toj tekmi je kristic izvalio najvecu glupost univerzuma- treba biti oprezan jer ne kaže se bez razloga cuvaj se danaca i kad darove nose!!
Treba svaki dan da se moli i zhvaljuje bogu da mu ja nisam sef jer bi momentalno dobio otkaz.
Slazem se sa tvojom procjenom osim sto kristica smatram strasno losim komentatorm, da ne kazem glupim, zajedno sa ahmetovicem dok spaho ako nista ne izvaljuje gluposti(koliko sam primjetio). No, mislim da je j---nje u mozak kada ti komentator prica kako je repka srbije nastupala u italiji i sl. mislim, ako su stranci ti koji to slusaju (i kojima to i nije toliko interesantno) kada to neko izjavi na ovim balkanskim prostorima i mi svi to trebamo prihvatiti - to je presmjesno. Mislim da bi bilo puno bolje da je Marjan komentarisao tekme srbije jer sam siguran da bi bilo super, bio bi veoma emotivan i vidjelo bi se normalan pristup jer covjek navija za sve ove nase repke.
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 14 jun 2010, 11:14

džakailibu je napisao/la:Igor Kristić je meni lično se činio kao neko ko bi mogao da postane izvrstan komentator (sjetimo se Danska-BiH na Parkenu)

Eh majstore, na toj tekmi je kristic izvalio najvecu glupost univerzuma- treba biti oprezan jer ne kaže se bez razloga cuvaj se danaca i kad darove nose!!Treba svaki dan da se moli i zhvaljuje bogu da mu ja nisam sef jer bi momentalno dobio otkaz.
Slazem se sa tvojom procjenom osim sto kristica smatram strasno losim komentatorm, da ne kazem glupim, zajedno sa ahmetovicem dok spaho ako nista ne izvaljuje gluposti(koliko sam primjetio). No, mislim da je j---nje u mozak kada ti komentator prica kako je repka srbije nastupala u italiji i sl. mislim, ako su stranci ti koji to slusaju (i kojima to i nije toliko interesantno) kada to neko izjavi na ovim balkanskim prostorima i mi svi to trebamo prihvatiti - to je presmjesno. Mislim da bi bilo puno bolje da je Marjan komentarisao tekme srbije jer sam siguran da bi bilo super, bio bi veoma emotivan i vidjelo bi se normalan pristup jer covjek navija za sve ove nase repke.
Nije tačno, to je izjavio komentator kad se igralo u BiH, samo što nisam siguran da li je on komentarisao.
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

džakailibu
Kontakt:

Post Postao/la džakailibu » 14 jun 2010, 11:16

nisi u pravu- to je bilo na danska-bih 0-2 sa krisitcem u gl.ulozi.
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 14 jun 2010, 11:19

Marjan Mijajlović više neće prenositi utakmice Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi na javnim tv-servisima Bosne i Hercegovine.
Nakon što je ovom komentatoru Federalne televizije dodijeljeno da komentariše otvaranje Svjetskog prvenstva između Južne Afrike i Meksika, Radio televizija Republike Srpske odlučila ga je ukloniti sa drugog poluvremena.

Ovakav je gest naljutio sve ljubitelje fudbala u Bosni i Hercegovini, a još više nas ljuti što smo primorani slušati Dragišu Ćo(r)sovića, dokazanog nacionalistu i ratnog huškača.

Žalosno je što se do sada povodom ovog nije oglasio niko. Gotovo niko. RTRS je izdao priglupo saopštenje u kojem navodi kako Mijajlovićeva boja glasa iritira gledaoce, te da ovaj komentator daje previše informacija!? Iz tog je razloga Mijajlović uklonjen, a umjesto njega je doveden "biser" u liku Dragiše Ćo(r)sovića.

Pomalo nevjerovatno zvuči činjenica da niko u Javnom RTV servisu Bosne i Hercegovine nije upoznat sa Ćo(r)sovićevim zaslugama u ratu i nacionalističkom opredjeljenju.

Jadne su svi javni bh. emiteri kada im je Mijajlović najveći problem.

:x kakvi ljudi zive u ovoj zemlji pa ja mislim najgori na svijetu dno dna prvo hayat pa ovo FUJ !
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 jun 2010, 11:22

Jeli to potvrđena informacija?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Isnar
Kontakt:

Post Postao/la Isnar » 14 jun 2010, 11:26

Ja sam im upravo poslao mail da kazem sta mislim o tom potezu i o njima samim... evo, nek nas posalje vise pa nek skontaju sta rade, mraka nesposobna:

[email protected]
FK Željezničar/Manchester United/KK Bosna/Boston Celtics/RK Bosna/VK Mladost/Pittsburgh Penguins/NY Jets/Fernando Alonso/Rafael Nadal/Hamza Alić/LoLo Jones/Jeremy Wariner/Kenenisa Bekele/Rebbeca Soni/Stephanie Rice/Michael Phelps/Eamon Sullivan/C. Stoner

Lishche
Kontakt:

Post Postao/la Lishche » 14 jun 2010, 11:27

juznjak> je napisao/la:Marjan Mijajlović više neće prenositi utakmice Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi na javnim tv-servisima Bosne i Hercegovine.
Ko je odlučio ovo?
http://www.powerplaymanager.com/r219458

dizda22
Kontakt:

Post Postao/la dizda22 » 14 jun 2010, 11:27

a ljudi ovo je njima satisfakcija,mora se na nekom slomiti jer njihova "nebeska" reprezentacija,"veliki favorit" (mozda koride u Cevljanovicima,bez uvrede za tamosnje zitelje) ne moze dobiti jednu ganu i hvala Bogu prestat ce gledati svjetsko od 18 juna tako da Marijan moze da se vrati od 18og! a onaj sastav sto je nabrojan u tim uspjesima,pa naravno da ce Bosna biti u zapecku u odnosu na glavne drzave u tadasnjoj Jugi,ali nikad se nece moci pohvaliti imenima tipa Osim,Susic,Halihodzic... tako da ostaje radovanje nekima al samo do 18 junaa nama ostalima do 11 jula.. ;)

Lepy
Kontakt:

Post Postao/la Lepy » 14 jun 2010, 11:34

dizda22 je napisao/la:a ljudi ovo je njima satisfakcija,mora se na nekom slomiti jer njihova "nebeska" reprezentacija,"veliki favorit" (mozda koride u Cevljanovicima,bez uvrede za tamosnje zitelje) ne moze dobiti jednu ganu i hvala Bogu prestat ce gledati svjetsko od 18 juna tako da Marijan moze da se vrati od 18og! a onaj sastav sto je nabrojan u tim uspjesima,pa naravno da ce Bosna biti u zapecku u odnosu na glavne drzave u tadasnjoj Jugi,ali nikad se nece moci pohvaliti imenima tipa Osim,Susic,Halihodzic... tako da ostaje radovanje nekima al samo do 18 junaa nama ostalima do 11 jula.. ;)
nama nekima i nema radovanja ovo ljeto :(

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.