BiH tenis

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Koji ranking očekujete naših na kraju 2018?

Anketa je završila: 31 dec 2017, 18:05.

Damir ulazi u TOP 20
14
16%
Damir će ostati između 30. i 50. pozicije
11
13%
Mirza ulazi u TOP 100
10
12%
Mirza će biti oko 120. pozicije
11
13%
Aldin ulazi u TOP 150
8
9%
Aldin ispada iz TOP 200
10
12%
Tomo ulazi u TOP 200
9
11%
Tomo ostaje oko 250. pozicije
12
14%

Ukupno glasova: 85

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Re: BiH Tenis

Post Postao/la Unofficialpage » 15 apr 2016, 13:17

Evander je napisao/la:
Biki je napisao/la:Damir je i jucer pokazao igru dostojnu Top 10 na ovoj podlozi, i to nije nikakvo pretjerivanje kada se pogleda nivop njegovih izmjena, nazalost samo je zemlja u pitanju. Potkrepa toga je skalp na odomacenim (6 godina) Top 10 Berdychom i drzanjem na konopcima za par sedmica povratnika u to drustvo (Milos). Pravo pitanje je koliko moze na ovom nivou igrati a april i maj ce dati odgovore.
Meni bi bilo bi Damira zanimljivo vidjeti s Spancima i nekim juznoamerikancima koji preferiraju zemlju, recimo te kakav bi otpor pruzio Thiemu, a dabome da bi vrlo tesko Murrayu i set otkinuo. Prvih 5-6 za njega tesko da ce ikada biti dohvatljivi i nazemlji, ali da ce im biti sve tvrdji orah, sasvim sigurno.
Top 10?
Malo preambiciozno.
Ta nerealnost je nas najveci problem...

Par dobrih meceva ne znaci da je neko automatski u top 10.
TOP 10 na zemlji, nimalo preambiciozno već realno. Niko se ne bi postidio iz TOP 10 društva one jučer igre.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 15 apr 2016, 13:18

Berdih kvalitetom vise nije TOP 10, Raonic na zemlji sigurno nije tako da pretjeruju neki. Del Potro, Thiem i Džumhur - najprecjenjeniji igraci na ovom forumu :mrgreen:

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 15 apr 2016, 13:27

Djokovic Nadal Roger Andy Kei Ferrer Stan Monfils Gaske Thiem Cuevas vjerovatno sam i zaboravio jos neke ali nije Damir ni blizu top10 na sljaci jos, ne lupetajte, o top20 bi se vec moglo diskutovati.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 15 apr 2016, 13:29

@Unofficialpage

Stvarno mislis da je on bolji od nekog od ovig 10 recimo:

Novak Djokovic
Andy Murray
Roger Federer
Rafael Nadal
Kei Nishikori
David Ferrer
Richard Gasquet
Dominic Thiem
Gael Monfils
Gilles Simon

Onak nabrojao sam prvo sto mi je palo na pamet.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 15 apr 2016, 13:35

Ne razumijete o ćemu se govori, igra dostojna TOP 10 igrača a ne da je TOP 10. Dva različita pojma. :D

Damir Dzumhur!!!!

Biki
Kontakt:

Post Postao/la Biki » 15 apr 2016, 13:37

Evander je napisao/la:
Biki je napisao/la:Damir je i jucer pokazao igru dostojnu Top 10 na ovoj podlozi, i to nije nikakvo pretjerivanje kada se pogleda nivop njegovih izmjena, nazalost samo je zemlja u pitanju. Potkrepa toga je skalp na odomacenim (6 godina) Top 10 Berdychom i drzanjem na konopcima za par sedmica povratnika u to drustvo (Milos). Pravo pitanje je koliko moze na ovom nivou igrati a april i maj ce dati odgovore.
Meni bi bilo bi Damira zanimljivo vidjeti s Spancima i nekim juznoamerikancima koji preferiraju zemlju, recimo te kakav bi otpor pruzio Thiemu, a dabome da bi vrlo tesko Murrayu i set otkinuo. Prvih 5-6 za njega tesko da ce ikada biti dohvatljivi i nazemlji, ali da ce im biti sve tvrdji orah, sasvim sigurno.
Top 10?
Malo preambiciozno.
Ta nerealnost je nas najveci problem...

Par dobrih meceva ne znaci da je neko automatski u top 10.

Recimo, Veseli oduvao Novaka.
Ti ga automatski smatras za ozbiljnog igraca?
Realno, frajer nije ni top 30.

Iskreno, meni se jako svidja kako mali Thiem igra.
Samo cudom ga je Rafa juce dobio.
Za par godina ga vidim kao broja jedan.
Bio sam precizan, igra dostojna Top 10 na ovoj podlozi u ovom trenutku za koji ne znamo koliko ce trajati, a kako je zbir podloga veci i siri, gdje Damir nema ni priblizno taj kapacitet, onda imamo buduceg Top 50, a nadam se i Top 30 igraca ATP liste. A Vesely je pokazao inspiraciju jednog meca. Vec drugi umalo nije dobio biciklo! Kod Damira je na ovom turniru to obuhvatnije i duze a istog je igraca dobio cak i na betonu.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 15 apr 2016, 13:38

Unofficialpage je napisao/la:Ne razumijete o ćemu se govori, igra dostojna TOP 10 igrača a ne da je TOP 10. Dva različita pojma. :D
To stoji.
Jako dobro je odigrao ta dva meca.
Ali to ne znaci da je automatski i top 10,15, 20...

Naveo sam primjer Veselog. Ono sto je odigrao protiv Novaka je top 5, ali realno, on nije niti top 30 igrac.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 15 apr 2016, 13:41

U TOP 20 igrača je već možda na šljaci, a po samoj igri je u TOP 40,50 sigurno. Što ne znači da za 1-2-3 neće biti sama krema igrača na šljaci.

Vesely je kvalitetan igrač, koji može dobro odigrat na šljaci kad ima svoj dan ali je po konstanti vrlo loš.

Damir Dzumhur!!!!

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 15 apr 2016, 13:55

Svasta se nahvatalo i na ovom tenisu, kvalitet diskusije opao nevjerovatno, prije sam na temama atp, grand slam itekako imao sta procitati i vidjeti konstruktivne diskusije. Ovo sad, samo haman da se pise nesto. @bodi123 nabaca nekakvih nebuloza u samo 3-4 posta, daje video i poredi Raonica 2011. i Raonica 2016., sigurno da je Kanadjanin napredovao u svakom smislu (pa i servis, svakako), a s druge strane poredi Ferrera i Dzumhura, nevjerovatno. Nema potrebe dalje bilo sta pricati. Ovaj drugi Damirov rezultat poredi s Veselim, pored svega toga sto nije uopste shvatio sta se mislilo reci :D
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Biki
Kontakt:

Post Postao/la Biki » 15 apr 2016, 13:59

kobe24 je napisao/la:Svasta se nahvatalo i na ovom tenisu, kvalitet diskusije opao nevjerovatno, prije sam na temama atp, grand slam itekako imao sta procitati i vidjeti konstruktivne diskusije. Ovo sad, samo haman da se pise nesto. @bodi123 nabaca nekakvih nebuloza u samo 3-4 posta, daje video i poredi Raonica 2011. i Raonica 2016., sigurno da je Kanadjanin napredovao u svakom smislu (pa i servis, svakako), a s druge strane poredi Ferrera i Dzumhura, nevjerovatno. Nema potrebe dalje bilo sta pricati. Ovaj drugi Damirov rezultat poredi s Veselim, pored svega toga sto nije uopste shvatio sta se mislilo reci :D
A to tebi neko dao 'lentu', kao jos par glava ovdje, Vrhovnog teniskog znalca!? Samo sto vi kazete je ispravno i vrijedno, ostali se uce ovoj teniskoj igri! Mani se, decko dijeljenja lekcija!

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 15 apr 2016, 14:11

Biki je napisao/la: A to tebi neko dao 'lentu', kao jos par glava ovdje, Vrhovnog teniskog znalca!? Samo sto vi kazete je ispravno i vrijedno, ostali se uce ovoj teniskoj igri! Mani se, decko dijeljenja lekcija!
Da je dao i da imam namjeru dijeliti lekcije, ne bi ovo prvi (eventualno drugi) put bio da nesto ovako napisem. Vjerovatno bi se ti i prije uhvatio citiranja moga posta, taj put kao odgovor na tvoje neke postove (bit cu fin, ipak si ti stariji "decko"). O pametovanju i glumi kako ne shvatas sta se mislim terminom "guranje loptice" (kako god ko nazvao, jasno je iz objasnjenja pojedinih forumasa na sta se misli), do toga kako ti svakodnevno (ili pretjerujem) igras tenis i mozes pametovati svima onima koji ga ne igraju i pisati sta hoces. Smiri malo loptu, te rijeci (upucene meni) prvo uputi samome sebi. ;)
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

thelightblue
Kontakt:

Post Postao/la thelightblue » 15 apr 2016, 14:14

Evander je napisao/la:Iskreno, meni se jako svidja kako mali Thiem igra.
Samo cudom ga je Rafa juce dobio.
Za par godina ga vidim kao broja jedan.
Thiem prije svega igra veoma neefektivno, udara lopitce sa 200% snage, kad bi 70% bilo dovoljno da osvoji ovaj poen. U par godina će imati puno problema sa zdravjljem, kao Nadal, a mozda i lose.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 15 apr 2016, 14:17

Treba Damir da vježba smash retern u narednom periodu, pomoći će u mečevima sa Raonićem

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 15 apr 2016, 14:18

Eh sto se lazni kanadjanin provede dobro...
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 15 apr 2016, 14:32

Vidim sve teniski strucnjaci i doktori na temi ovdje. Znaju ljudi sve kako treba udarat kojom snagom kako se postavljat ma sve zivo!
Mene samo cudi kako nema ovdje nikakvog jakog doktora, fizioterapeuta ili teniskog trenera bokteyebo!

Umjesto da uzivamo u ovim momentima mi glupe Bosnje sve moramo uprskat. Ode tema u qrac krasni. Gasi mjesalicu, motaj kablove!
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 15 apr 2016, 14:33

Joj najjači su mi ovi što pišu kako se svega nahvatalo na temu, kako nema konstruktivne rasprave.
Samo neka mi neko odgovori, je li to samo pojedini smiju pisati, ne smiješ doći i pratiti Damira i ostale, ne smiješ im čestitati, ne smiješ im izdvojiti dobru ili lošu stranu?
Pu hebem ti stručnjake.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 15 apr 2016, 14:36

sajo10 je napisao/la:Eh sto se lazni kanadjanin provede dobro...
Ma sabanski igraci pogotovo onaj Vesely. Bitno je nalozit se na favorita a onda mnogo slabijem ne moci uzeti ni 3 gema cestito. Livade od igraca. Bukvalno i corava koka zrno ubode situacija.
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

Biki
Kontakt:

Post Postao/la Biki » 15 apr 2016, 14:40

kobe24 je napisao/la:
Biki je napisao/la: A to tebi neko dao 'lentu', kao jos par glava ovdje, Vrhovnog teniskog znalca!? Samo sto vi kazete je ispravno i vrijedno, ostali se uce ovoj teniskoj igri! Mani se, decko dijeljenja lekcija!
Da je dao i da imam namjeru dijeliti lekcije, ne bi ovo prvi (eventualno drugi) put bio da nesto ovako napisem. Vjerovatno bi se ti i prije uhvatio citiranja moga posta, taj put kao odgovor na tvoje neke postove (bit cu fin, ipak si ti stariji "decko"). O pametovanju i glumi kako ne shvatas sta se mislim terminom "guranje loptice" (kako god ko nazvao, jasno je iz objasnjenja pojedinih forumasa na sta se misli), do toga kako ti svakodnevno (ili pretjerujem) igras tenis i mozes pametovati svima onima koji ga ne igraju i pisati sta hoces. Smiri malo loptu, te rijeci (upucene meni) prvo uputi samome sebi. ;)
Ne izvrci! O smijesnom guranju loptice, koje samo ovdje ima, je apsolvirano, ne vracaj se, covjek koji je prosao skolu tenisa je potkrijepio ono sam tvrdio! I dalje pokusavam na bazi argumenata voditi diskusiju, iako nije lako s pojedincima, a ide mi na jetru prica ljudi s kauca koji nas mrko i s visoka gledaju na ovoj temi a osim tv prenosa, nisu vidjeli tenis izbliza, ako ne racunamo terene u Vogosci i na Zetri!
Naravno da cu poslusati prije nekoga ko je trenirao i igra i zivi tenis 20 godina od takvih 'strucnjaka', kojih ovdje ima fin broj. Da, ja igram redovno, u kontaktu sam privatnom s nasim teniserima, razgovarao s Ivanisevicem i jos par tenisera, ali ne dijelim nikome lekcije zbog toga niti mislim da sam aman zaman znalac i 'strucnjak', kao pojedinci!

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 15 apr 2016, 14:44

Rokoko87 je napisao/la:Joj najjači su mi ovi što pišu kako se svega nahvatalo na temu, kako nema konstruktivne rasprave.
Samo neka mi neko odgovori, je li to samo pojedini smiju pisati, ne smiješ doći i pratiti Damira i ostale, ne smiješ im čestitati, ne smiješ im izdvojiti dobru ili lošu stranu?
Pu hebem ti stručnjake.
Gdje ja rekoh to? Ne ubacuj mi u usta ono sto nisam izgovorio. Eto uzmi vidi kakve su prije rasprave bile vodjene, sad dodju i pametuju ljudi kako je Damir trebao biti blize osnovnoj liniji, a ne 2 metra iza nje pri prijemu Milosevih servisa. Kao eto Damirov trener ne zna ili i Damir sam ne zna sta je u stanju odigrati i kako se suprostaviti takvim igracima. Nemam ja namjeru praviti se pametan, niti sam inace od takvih osoba, samo me nervira sto ljudi odgledaju 3 Damirova meca u zivotu i govore ma dobice on i Raonica, Berdiha je pojeo, itd. Da je tek tako vratiti Milosev servis, koji po misljenju strucnjaka nema nista u svojoj igri osim servisa, zasto je onda Milos tu gdje jeste?

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 15 apr 2016, 14:48

kobe24 je napisao/la:
Rokoko87 je napisao/la:Joj najjači su mi ovi što pišu kako se svega nahvatalo na temu, kako nema konstruktivne rasprave.
Pu hebem ti stručnjake.
Gdje ja rekoh to? Ne ubacuj mi u usta ono sto nisam izgovorio. Eto uzmi vidi kakve su prije rasprave bile vodjene, sad dodju i pametuju ljudi kako je Damir trebao biti blize osnovnoj liniji, a ne 2 metra iza nje pri prijemu Milosevih servisa. Kao eto Damirov trener ne zna ili i Damir sam ne zna sta je u stanju odigrati i kako se suprostaviti takvim igracima. Nemam ja namjeru praviti se pametan, niti sam inace od takvih osoba, samo me nervira sto ljudi odgledaju 3 Damirova meca u zivotu i govore ma dobice on i Raonica, Berdiha je pojeo, itd. Da je tek tako vratiti Milosev servis, koji po misljenju strucnjaka nema nista u svojoj igri osim servisa, zasto je onda Milos tu gdje jeste?
Nisam mislio na tebe, nego se često provlači kroz postove to kako se nakupilo svega i to aludira da samo smiju pisati oni što su i prije, a to što nemam acc od prije pet godina ne mora značiti da ne znam o tenisu i slično.
Gledao sam Damira dok je počinjao i gledat ću ga uvijek.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Odgovori

Natrag na “Tenis BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.