Super, samo da kolega ne zna da se racuna samo 18 turnira....Unofficialpage je napisao/la:Malo sam se igrao, bilo mi dosadno.
1. Najbolja pozicija na kraju RGa na kojoj Damir može biti je 5. pozicija sa 5427 bodova. Ovo je moguće samo ako bi osvojio sve što se može igrat (Bukurešt, Istanbul, Madrid, Rim, Nice, RG).
2. Ako bi ovo igrao Bukurešt, Istanbul, Bordo, Nice i RG i sve osvoji najbolja pozicija je: 7. pozicija sa 3517 bodova.
3. Opcija malo realnija i koju priželjkujem: Titule u Bukureštu, Istanbulu i Bordou; 1/4 finale u Nici i 3. kolo Rga. Bio bi 28. sa 1300 bodova.
4. Opcja isto vrlo dobra, jedna titula, 2 1/4 finala i titula sa cha i 3. kolo RGa. Bio bi 38. sa 1095.
5. Zadovoljavajuća: 1 1/2 finale (ili finale), 3 1/4 finala ch titula i 3. kolo Rga. Bio bi 43. sa 992 boda
6. Da ispadne u svim turnirima u 1. kolu. Bio bi oko 99. pozicije sa 575 bodova.
Prve dvije vrlo nerealne kao i zadnjam gotovo nemoguća. Treća opcija moguća, nije toliko nerelana, a najprije će biti 4. opcija, jer vjerujem da će uzeti jednu titulu na sljedeća dva turnira.
BiH tenis
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
-
thelightblue
- Kontakt:
Re: BiH Tenis
Ma može se, BH smash uradiš i Lošmiju pod noge, lagano.
Divi Rafe što se izmakao

Divi Rafe što se izmakao
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Od ponedjeljka do kraja RGa se računa samo 18 turnira? Zar ih ima toliko?thelightblue je napisao/la:Super, samo da kolega ne zna da se racuna samo 18 turnira....Unofficialpage je napisao/la:Malo sam se igrao, bilo mi dosadno.
1. Najbolja pozicija na kraju RGa na kojoj Damir može biti je 5. pozicija sa 5427 bodova. Ovo je moguće samo ako bi osvojio sve što se može igrat (Bukurešt, Istanbul, Madrid, Rim, Nice, RG).
2. Ako bi ovo igrao Bukurešt, Istanbul, Bordo, Nice i RG i sve osvoji najbolja pozicija je: 7. pozicija sa 3517 bodova.
3. Opcija malo realnija i koju priželjkujem: Titule u Bukureštu, Istanbulu i Bordou; 1/4 finale u Nici i 3. kolo Rga. Bio bi 28. sa 1300 bodova.
4. Opcja isto vrlo dobra, jedna titula, 2 1/4 finala i titula sa cha i 3. kolo RGa. Bio bi 38. sa 1095.
5. Zadovoljavajuća: 1 1/2 finale (ili finale), 3 1/4 finala ch titula i 3. kolo Rga. Bio bi 43. sa 992 boda
6. Da ispadne u svim turnirima u 1. kolu. Bio bi oko 99. pozicije sa 575 bodova.
Prve dvije vrlo nerealne kao i zadnjam gotovo nemoguća. Treća opcija moguća, nije toliko nerelana, a najprije će biti 4. opcija, jer vjerujem da će uzeti jednu titulu na sljedeća dva turnira.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
-
HeraklitMracni
- Kontakt:
Basic vd Linzer ako prodje najvjerovatnije florian Majer ili poznanik Rukfas 
Setkic vs Jan Mertl ako prodje najvjerovatnije Maximo Gonzales
http://www.protennislive.com/posting/2016/773/qs.pdf
Setkic vs Jan Mertl ako prodje najvjerovatnije Maximo Gonzales
http://www.protennislive.com/posting/2016/773/qs.pdf
-
thelightblue
- Kontakt:
Uvjek u rankingu ima samo 18 turnira, mozes igrati 30 ili vise, ali samo najboljih 18 se racuna...Unofficialpage je napisao/la:Od ponedjeljka do kraja RGa se računa samo 18 turnira? Zar ih ima toliko?
[1] BIH BASIC, Mirza
AUT LINZER, Michael
UZB DUSTOV, Farrukh
[8] GER MAYER, Florian
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Znam, ali ne kontam kakve veze to ima s ovim što sam ja napisao?thelightblue je napisao/la:Uvjek u rankingu ima samo 18 turnira, mozes igrati 30 ili vise, ali samo najboljih 18 se racuna...Unofficialpage je napisao/la:Od ponedjeljka do kraja RGa se računa samo 18 turnira? Zar ih ima toliko?
[1] BIH BASIC, Mirza
AUT LINZER, Michael
UZB DUSTOV, Farrukh
[8] GER MAYER, Florian
![]()
Možda i prođe Linzera ali Mayera nema šanse.
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
-
thelightblue
- Kontakt:
Zato sto nisi dobro racunao, imas ne znam 20 ili vise turnira. Sad ce imati 677, titula u Bukurestu to nije samo 677+250, ali 677+250-8, jer 8 je trenutacno zadnji 18. turnir (San Benedetto). I tako dalje, prva opcija to nije 677+2000+250+250+250+, plus plus plus, ali na kraju jos treba minus minus minusUnofficialpage je napisao/la:Znam, ali ne kontam kakve veze to ima s ovim što sam ja napisao?thelightblue je napisao/la:Uvjek u rankingu ima samo 18 turnira, mozes igrati 30 ili vise, ali samo najboljih 18 se racuna...Unofficialpage je napisao/la:Od ponedjeljka do kraja RGa se računa samo 18 turnira? Zar ih ima toliko?
[1] BIH BASIC, Mirza
AUT LINZER, Michael
UZB DUSTOV, Farrukh
[8] GER MAYER, Florian
![]()
Vjerovatno misliš na prvu opciju, to sam samo onako stavio, reda radi.
Možda i prođe Linzera ali Mayera nema šanse.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Da, da, tako je ali trenutno govorim samo o jednom periodu. Govorim samo o periodu od mjesec, mjesec ipo, i po mom znanju ako osvoji Bukurešt ide trenutni bodovi + 250, ako ne brani ništa a mislim da ne brani.
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
-
thelightblue
- Kontakt:
Nema veze da ne brani nista, ne moze se racunati vise nego 18 turnira. Nikad.Unofficialpage je napisao/la:Da, da, tako je ali trenutno govorim samo o jednom periodu. Govorim samo o periodu od mjesec, mjesec ipo, i po mom znanju ako osvoji Bukurešt ide trenutni bodovi + 250, ako ne brani ništa a mislim da ne brani.
- AnkleBreaker
- Kontakt:
Re: RE: Re: BiH Tenis
Ako osvoji Bukurest nece dobiti 250 vec 242 boda.Unofficialpage je napisao/la:Da, da, tako je ali trenutno govorim samo o jednom periodu. Govorim samo o periodu od mjesec, mjesec ipo, i po mom znanju ako osvoji Bukurešt ide trenutni bodovi + 250, ako ne brani ništa a mislim da ne brani.
Take me home, United road,to a place that I belong, to Old Trafford, to see United, take me home, United road.
Sir Alex Ferguson (1986-2013)
Sir Alex Ferguson (1986-2013)
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Nisam baš najbolje bio upoznat oko tih 18 turnira, znao sam da ih se broji samo 18 ali sam mislio da to se na kraju sezone sračuna a ne odmah 
Ako sam ja dobro skontao San Benedetto je već ispao, sa MC ispada Guayaguil (zar je i ovdje igrao
) a za Bukurešt Guadalajara? Svi nose 8 bodova, i tako jedan po jedan iz one liste.
Uvijek se nešto novo nauči. 
Ako sam ja dobro skontao San Benedetto je već ispao, sa MC ispada Guayaguil (zar je i ovdje igrao
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
3. nemogućaUnofficialpage je napisao/la:Malo sam se igrao, bilo mi dosadno.
4. fenomenalna
5. fenomenalna
Uno vrati se na Zemlju
3 1/4 finala (3*45=135)
Ch 1/2 finale (15-18)
RG 3. kolo (90)
Ukupno <=250 bodova
Dajem ti još jednu šansu za popravni i u šta god (avatar, potpis, ...) oklada ko će bliže po broju osvojenih bodova
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Hahaha hoćeš opkladu. Iako se nikad ne kladim. Ako sam skontao ko će pogodit koliko će bodova osvojit?
1 titula (250)
2 1/4 finala (90)
ch titula (90)
RG 3. kolo (90)
Ukupno: 520
EDIT: Ti biraš u šta ćeš.
Ali nećemo u pare. 
1 titula (250)
2 1/4 finala (90)
ch titula (90)
RG 3. kolo (90)
Ukupno: 520
EDIT: Ti biraš u šta ćeš.
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Može, znači ko bliže bude sa predviđenim brojem bodova, ja 250, ti 520, 385 je sredina, znači preko 385 ti, ispod ja dobivam 
Predlažem da ko izgubi nosi potpis do početka US opena šta drugi odabere, važi?
Predlažem da ko izgubi nosi potpis do početka US opena šta drugi odabere, važi?
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Može. 
Sretno nam.
Sretno nam.
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Više sreće tebi, bolje da Džumi što više nakupi

[youtube][/youtube]shminka je napisao/la:Ma može se, BH smash uradiš i Lošmiju pod noge, lagano.
Divi Rafe što se izmakao![]()
![]()
![]()
Objasni mi kako lopta ne preskace Ferrera a iste je visine kao i Damir i ja vise necu nikada slova napisati na ovom pdfu, a isto vazi i za onog Virtuala.
Znaci da ponovim pitanje ako vam je nejasno: Kako David Ferrer koji je visok 175cm kao i Dzumhur vraca servis sa osnovne linije, to jest, kako ga ne preskoci ta loptica, jer Virtual iznosi nekakve gluposti o 216cm visokom odskoku. Lupetate nevjerovatno gluposti, a mislite da ste pokupili svu pamet svijeta. Servis Raonica se apsolutno legitimno moze vracati sa osnovne linije ako ste Damirove visine, sve sto je potrebno je uci u ritam njegovog servisa sto dolazi nakon par gemova i hvatati tajming za te loptice.
Opet kazem, objasnite mi na koji nacin loptica ne preskoci Ferrera a Damira bi preskocila i ja vise na ovom pdfu rijec necu napisati.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Nije meni cilj lave da ti ne pišeš na forumu, cilj je da se ne ponašaš bezobrazno kao da si pokupio svu pamet svijeta, jer si zaboga trenirao tenis. Ferrer te kik servise hvata na osnovnoj liniji, a ne na 2 metra iza linije o kojima ti pričaš, jer na tih 2 metra iza osnovne linije taj kik servis dostiže najvišu tačku koja može biti i po dva metra. Početna pozicija jeste 2 metra iza, ali split step napravi na osnovnoj liniji, često mora i da poskoči pri reternu, jer jednostavno nije dovoljno visok. Ukoliko noge nisu na podlozi, nema oslonac, tako da svu jačinu tog servisa mora amortizovati snagom lijeve ruke. Ne moramo valjda da izbacujemo slike i upoređujemo fizičke predispozicije Džumhura i Ferrera.
Pričamo o Davidu Ferreru, koji je uz Đokovića i Murraya najbolji retern igrač na svijetu. David i Andy koriste ovu tehniku za hvatanje kik servisa, uz kretanje unaprijed, hvatanje loptice što ranije, uz rezanje ugla, Novak to ne radi i jako često ne uspijeva da iskontroliše ovakve servise. Murray je u ovom segmentu igre daleko najjači, on zna uhvatiti servis sa 2 metra unutar osnovne linije, znatno je više od Ferrera i to pomaže.
Sve ovo treba vježbati, jedan Novak se ne usuđuje da ovo radi konstantno, jer to jednostavno nije njegov stil retern, ne osjeća se ugodno, to mu nije komforna zone. Nije ni Damiru, a to zna svako ko gleda njegove mečeve. On na šljaci reternira sa one pozicije sa koje je reternirao jučer i to je jednostavno tako. Pokušao je jučer 3-4 puta odraditi ovo što radi i Ferrer, mislim da je jednom odreternirao odlično i osvojio poen, u ostalih par navrata nije. On tim reternom ne može dobiti prednost u reliju,a uz to izgubi i poziciju na terenu, jer se poslije reterna mora vraćati unazad.
Kad smo već kod reterniranja, reternirao je fantastično jučer. Naravno da si upravu kada kažeš da će Miloš koristiti priliku da igra servis volej, ali to je jednostavno tako. Damir to ne može spriječiti. Lijek je retern pod noge i to je radio fascinantno dobro. Pregledaj gem u kojem je napravio prvi break, svih 6 poena u tom gemu je Miloš odigrao ovako i Damir je napravio break!
Zašto Miloš u trećem setu nije igrao servis volej?!? Zašto nije odigrao servis volej na novu BP?
Zato što je vidio da ta taktika NE DONOSI rezultat. Da je kojim slučajem na BP u trećem setu kod 30-40 opet odigrao servis volej, možda bismo danas analizirali Damirov meč protiv Murraya. Miloš nije odigrao servis volej, Damir je odreternirao dobro, ali je u nastavku relija poslao FH u mrežu.
Pričamo o Davidu Ferreru, koji je uz Đokovića i Murraya najbolji retern igrač na svijetu. David i Andy koriste ovu tehniku za hvatanje kik servisa, uz kretanje unaprijed, hvatanje loptice što ranije, uz rezanje ugla, Novak to ne radi i jako često ne uspijeva da iskontroliše ovakve servise. Murray je u ovom segmentu igre daleko najjači, on zna uhvatiti servis sa 2 metra unutar osnovne linije, znatno je više od Ferrera i to pomaže.
Sve ovo treba vježbati, jedan Novak se ne usuđuje da ovo radi konstantno, jer to jednostavno nije njegov stil retern, ne osjeća se ugodno, to mu nije komforna zone. Nije ni Damiru, a to zna svako ko gleda njegove mečeve. On na šljaci reternira sa one pozicije sa koje je reternirao jučer i to je jednostavno tako. Pokušao je jučer 3-4 puta odraditi ovo što radi i Ferrer, mislim da je jednom odreternirao odlično i osvojio poen, u ostalih par navrata nije. On tim reternom ne može dobiti prednost u reliju,a uz to izgubi i poziciju na terenu, jer se poslije reterna mora vraćati unazad.
Kad smo već kod reterniranja, reternirao je fantastično jučer. Naravno da si upravu kada kažeš da će Miloš koristiti priliku da igra servis volej, ali to je jednostavno tako. Damir to ne može spriječiti. Lijek je retern pod noge i to je radio fascinantno dobro. Pregledaj gem u kojem je napravio prvi break, svih 6 poena u tom gemu je Miloš odigrao ovako i Damir je napravio break!
Zašto Miloš u trećem setu nije igrao servis volej?!? Zašto nije odigrao servis volej na novu BP?
Zato što je vidio da ta taktika NE DONOSI rezultat. Da je kojim slučajem na BP u trećem setu kod 30-40 opet odigrao servis volej, možda bismo danas analizirali Damirov meč protiv Murraya. Miloš nije odigrao servis volej, Damir je odreternirao dobro, ali je u nastavku relija poslao FH u mrežu.
Ja bih još dodao da je Ferrer mnogo iskusan igrač i u toj milisekundi prilikom izbačaja loptice i po govoru tijela pročita gdje će ići servis protivnika, u tom trenutku radi split step i već je tamo gdje treba biti da bi rano uhvatio lopticu. Zbog te anticipacije je jedan od najboljih riternera na svijetu.
Damir to u ovom trenutku ne može raditi, može pokušavati po par puta, što je i činio, ali u kontinuitetu mu to ne bi donijelo ništa dobro.
Damir to u ovom trenutku ne može raditi, može pokušavati po par puta, što je i činio, ali u kontinuitetu mu to ne bi donijelo ništa dobro.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Bih tenis je vruca tema.Fala bogu da inamo temu i jos igraca koji ce biti u top 50 do kraja godine.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.