BiH tenis
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: BiH Tenis
Ljudi moji o cemu se vi raspravljate,bezveze gubite vrijeme,sad nije bitno uopste sta bi bilo kad bi bilo,Damir je dobro odigrao mec protiv Raonica i tu sva prica treba da zavrsi.Idemo moliti Boga da dobije dobar zrijeb za Bukurest,da tamo gazi do finala sve a u finalu da dobije nekoga gdje bi trebao dobiti hajmo reci lagano i da slavimo slijedece sedmice jednu aBD ATP titulu,zasluzuje to Damir itekako,a Bogami i mi koji to pratimo
!!!
Svidja mi se vecina sto si napisao jer to tako i jeste. Mislio sam dabome da ce mu pocetna pozicija biti 2 metra, a onda splitom kao sto si i napisao bi napadao te servise.shminka je napisao/la:...
Uradio je to nekoliko puta i mislim da je osvojio te poene. Kazem da je protiv Milosa ucinkovitije vracati servu sa osnovne linije i zrtvovati vise aseva i servis winera nego se povuci nazad 4 metra i pustiti da te siluje s&v igrom, ali o tom potom. Mlad je Damir, imace on jos meceva protiv Milosa pa neka isproba sve taktike i razmisli koja ce mu donjeti ono najbolje.
Morao sam onako reagovati jer si(ste) pisao da ce Damira ta loptica preskociti, sto mi je apsurd(Pa sam ti naveo primjer kako ne preskace Davida...). Ta se serva napada splitom i hvata u penjanju uz potrebni tajming i to daje efekt, Damir kada sljedeci puta bude igrao neka dobro razmisli sta je dobro za njega, jer mislim da je u tom mecu mogao napraviti jos koji brejk da je stojao blize terenu na riternu...
I necemo vise gusiti ovu temu o ovome, ovde boravi raja koja dosta manje prati tenis, gleda ga prvenstveno radi Dzumhura, necemo ih zamarati nekim nebitnim stvarima sto se tice njihovog gledista.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Jedan jeste osvojio sigurno, ostalo nije, e sad koliko je puta igrao, ne znam, nisam brojao, 3-4-5, tako nešto. Jeste učinkovitije kada to radi Ferrer, nije kada to radi Damir, jer Damir jednostavno nije toliko dobar kao David na reternu. Taj retern sa osnovne linije je tek ove godine počeo praktikovati i na tvrdim podlogama, gdje je još važnije uhvatiti ga ranije. Napredovao je u tom segmentu značajno i sasvim sigurno će još napredovati. U Miamiu je pokušavao i protiv Raonića i nije se proslavio.
Opet kažem, ovdje je reternirao stvarno odlično i nije izgubio meč na reternu, izgubio ga je greškama sa osnovne linije u trenucima kada je mogao prelomiti meč u trećem setu.
Vidiš da se može normalno pričati, a kvalitetne diskusije ne treba nigdje gušiti. Kad se već mnogi u toku meča pitaju zašto tako reternira, a ne pitaju se samo u mečevima protiv Lošmija, u ovakvim diskusijama mogu shvatiti zašto je to tako.
Opet kažem, ovdje je reternirao stvarno odlično i nije izgubio meč na reternu, izgubio ga je greškama sa osnovne linije u trenucima kada je mogao prelomiti meč u trećem setu.
Vidiš da se može normalno pričati, a kvalitetne diskusije ne treba nigdje gušiti. Kad se već mnogi u toku meča pitaju zašto tako reternira, a ne pitaju se samo u mečevima protiv Lošmija, u ovakvim diskusijama mogu shvatiti zašto je to tako.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Kvalitetna diskusija je uvijek dobro došla, svi trebamo nešto novo naučit, pogotovo od ljudi koji duže prate tenis, bolje se razumiju u to. Slobodno pišite. 
Za stplit step moraš i iskustvo imati, teško je to radit odmah u prvom meču, pogotovo ako to nikad nisi radio a Damir nije. Ono kako je reternirao protiv Miloša tako uvijek reternira i sumnjam da će ikad to promjeniti a i što bi kad daje rezultate. S&V igra je bila samo u 1. setu dok u ostalim je Damir ga par puta prošao i više se Miloš nije baš usuđivao da krene naprijed. Miloš bi svakako igrao S&V gdje god da je Damir stajao a 4-5m od osnovne ima veće šanse da odigra sjajan passing shot, što je i radio.
Meč je izgubio u 3. setu na break loptu kad je ušao u razmjenu i jedan lagan fh je zakucao u mrežu i u TB gdje na kraju zadnja dva poena je previše požurio, prvo retern kojim je želio winner i naravno promašio i zadnji poen DS koji i nije bio baš logičan izbor poteza.
Sve u svemu svaki segment igre obečava, može na njima još dosta radit. Mora(mo) biti ponosan na sve, nosio se odlično sa najboljim igračima sadašnjice.
EDIT: Mirza počeo, hajde Mirza kreni nas i ti iznenađivati
Za stplit step moraš i iskustvo imati, teško je to radit odmah u prvom meču, pogotovo ako to nikad nisi radio a Damir nije. Ono kako je reternirao protiv Miloša tako uvijek reternira i sumnjam da će ikad to promjeniti a i što bi kad daje rezultate. S&V igra je bila samo u 1. setu dok u ostalim je Damir ga par puta prošao i više se Miloš nije baš usuđivao da krene naprijed. Miloš bi svakako igrao S&V gdje god da je Damir stajao a 4-5m od osnovne ima veće šanse da odigra sjajan passing shot, što je i radio.
Meč je izgubio u 3. setu na break loptu kad je ušao u razmjenu i jedan lagan fh je zakucao u mrežu i u TB gdje na kraju zadnja dva poena je previše požurio, prvo retern kojim je želio winner i naravno promašio i zadnji poen DS koji i nije bio baš logičan izbor poteza.
Sve u svemu svaki segment igre obečava, može na njima još dosta radit. Mora(mo) biti ponosan na sve, nosio se odlično sa najboljim igračima sadašnjice.
EDIT: Mirza počeo, hajde Mirza kreni nas i ti iznenađivati
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Mirza počeo
Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Znas kako kazu, konj se uci dok je mlad... , ni David nije rodjen naucen tako riternirati, pa tako ni Damir, do njegovog staba je da uoci da takav ritern mora nauciti, jer je to ogroman plus kada igras protiv big servera.shminka je napisao/la:Jeste učinkovitije kada to radi Ferrer, nije kada to radi Damir, jer Damir jednostavno nije toliko dobar kao David na reternu.
Taj ritern funkcionise pogotovo na brzim podlogama, to ce mu biti ogroman plus za karijeru. Kada je jedan Nadal mogao modifikovati svoj ionako dobar forhend, zasto ne bi Damir mogao promijeniti i nauciti malo drukcije riternirati od uobicajnog stojanja 4 metra iza, ako znas da ce mu to donjeti jednu novu takticku dimenziju u igri?
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Treba učiti, ali 3. kolo MCa nije ni mjesto ni vrijeme gdje će se nešto tako učit. Bitno je da je na ATPu, može raditi sparinge sa igračima koji imaju dobar kik i tako vježbati. Na meču to neće probavati sasvim sigurno dok se ne uvijeri da je efikasno, a veliko je pitanje da li će ikada biti efikasno kao ovaj sistem koji koristi. Barem kada je riječ o šljaci, na tvrdoj već mora probavati i to radi i odlično je reternirao i protiv Berdycha u Dohi i Dimitrova u Delray Plaži.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Oko 13h po našem, do pola 2 bi trebali saznatCaptain4 je napisao/la:Kad je ždrijeb za Bukurešt?
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Odlično.Unofficialpage je napisao/la:Oko 13h po našem, do pola 2 bi trebali saznatCaptain4 je napisao/la:Kad je ždrijeb za Bukurešt?
"We need to suffer. And we need to fight."
-
HeraklitMracni
- Kontakt:
Bit ce zanimljivo na sljaci ako se sretnu mirza i rukfas 
e moj Mirza, okreni ovo 
Basic nastavlja sa svojom prepoznazljivom igrom
Sent from my HUAWEI RIO-L01 using Tapatalk
Sent from my HUAWEI RIO-L01 using Tapatalk
Arsenal FC, FK Željezničar, Damir Džumhur, Nikola "Niko" Kovač, Roger Federer
Mirza se bas pati, daj Boze da i ovog jadnika dobije!
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Ema iznenađujuće izgubila prvi meč. Sad Dea treba da poravna. Moralo je biti gotovo nakon prva dva meča.
Hajde Mirza ovo moraš proći.
Hajde Mirza ovo moraš proći.
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
E, moj Mirza, koga ti ne mozes proci!
Jos jedan poraz
- AnkleBreaker
- Kontakt:
No comment.
Take me home, United road,to a place that I belong, to Old Trafford, to see United, take me home, United road.
Sir Alex Ferguson (1986-2013)
Sir Alex Ferguson (1986-2013)
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Joooj Mirza. Čovjek je u očajnoj formi. Očigledno neće nikad puni potencijal iskoristit, pa ni pola. Šteta. Mislio sam da će AO biti prekretnica ali očigledno nije.
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.