Riad Bajić
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Riad Bajić
E moj Riade, kad ces shvatiti da kvalitetom nemas mjesta bolan ni u U21 a kamoli A repci
Visca el Barça! /// Volim te Željo!
Evo de mi objasni čemu ovaj post?sajo10 je napisao/la:E moj Riade, kad ces shvatiti da kvalitetom nemas mjesta bolan ni u U21 a kamoli A repci![]()
![]()
Nad tobom sunce najljepše sja
Mislim i ja da je malo pretjerao, ali realno suludo je što ni minute nije dobio u posljednjoj utakmici U21 kada smo kao htjeli pobjedu.pinoglavi je napisao/la:Evo de mi objasni čemu ovaj post?sajo10 je napisao/la:E moj Riade, kad ces shvatiti da kvalitetom nemas mjesta bolan ni u U21 a kamoli A repci![]()
![]()
O A reprezentaciji je još rano, Meša ga ima na radaru i što se tiče napadača nikad nam se više neće ponoviti Izrael.
Bravo Riki, pokazao si da možeš i u jačoj ligi, za budućnost se ne treba brinuti.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Pri tome izborio penal.HankMoody je napisao/la:Riki s 11 metara!
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Cemu ovaj post. Pa eto cisto "prozivanje" naseg velemajstora na klupi mlade reprezentacije koji vec nekolika utakmica ignorise Bajiceve partije u Konyji i koji mu ne daje ni minimalnu minutazu u dresu mlade reprezentacije.pinoglavi je napisao/la:Evo de mi objasni čemu ovaj post?sajo10 je napisao/la:E moj Riade, kad ces shvatiti da kvalitetom nemas mjesta bolan ni u U21 a kamoli A repci![]()
![]()
Sramota za Nestorovica. A Bajic je svojim partijama prije Hodzica za poziv u A-repku. To je moje mislenje svidjelo se to nekom ili ne. Ustvari najradije bi volio vidjeti obadvojicu sa Dzekom i Ibisevicem, pogotovo jer sad nema ni Djurica.
Samo naprijed Riki!
P.s. moj post nije bio ozbiljnog karaktera ako ga je vec tako neko podrazumjevao. Zato sam stavio i taj famozni spoiler haha.
Malo pretjerao? Nije malo... Čuj kako ne dobije priliku prije HodžićaRokoko87 je napisao/la: Mislim i ja da je malo pretjerao, ali realno suludo je što ni minute nije dobio u posljednjoj utakmici U21 kada smo kao htjeli pobjedu.
O A reprezentaciji je još rano, Meša ga ima na radaru i što se tiče napadača nikad nam se više neće ponoviti Izrael.
Bravo Riki, pokazao si da možeš i u jačoj ligi, za budućnost se ne treba brinuti.
Džeko, Ibišević, Djurić, Hodžić, Bajić, Prevljak. Svi su oni tu, računa se na njih i dobiti će šansu vremenom. Nema potrebe za neko preseravanje kako se ovaj momak ignoriše a on nam je 4-5 napadač. A Rijadu želim da što prije ode iz Turske, i samo neka nastavi pogadjati.
To što ne igra puno u U21 treba smatrati nagradom, jer u onoj ekipi je patnja igrati i sigurno je da ništa ne propušta neigranjem.
Haha pa valjda postoji razlog zasto neki igrac ne igra u svojem klubu? Znaci da nema kvalitet dovoljno, da je u vrlo losoj formi (ali ne moze biti godinu dana u losoj formi), ili nije u stanju da konkurise sa ostalim igracima u timu. I sta sada, on treba da igra u reprezentaciji jer mu ne ide u klubu. Pa kakva je to logika Boze dragi. Ne kazem da Prevljak nema mjesta u U21 jer itekako ima, ali ignorisanje Bajica eto u zadnjoj utakmici u Kazakstanu gdje imas i igraca vise, je apsurd. Da ne govorim o tome sto Festica zove nekolika utakmica prije Bajica.
Nestorovic nema sta da trazi u reprezentacijama BiH. A onaj ko ga podrzava, neznam koliki uvid ima u mladjim reprezentacijama. Nista licno.
To je vaša rasprava, ja ću samo još dodati da nema potrebe da ide što prije iz Konye jer su im rezultati odlični i imaju jako dobre planove za budućnost, siguran sam.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Pa jel stvarno ima smisla navoditi greške Nesterovića? Bajić sjedio na klupi a nije dobio priliku, kakva je samo nepravda učinjena ovom momku to je nevjerovatno pa ako dogura do lige5 to će biti vrhunski podvig jer se bori sam protiv svih. Ne terba gluposti pisati, Bajić je 4-5 napadač A tima i 2. napadač U21 i tu priča završava. Pisati o nekoj nepravdi koja je učinjena nad njim je sasvim smiješno pogtovo jer znamo ko nam je selektor U21. Nije samo Bajić žrtva Nesterovića, žrtve smo svi mi koji pratimo reprezentaciju. Nerviraju me ovakvi postovi kad se upale pojedinci jer neki igrač da gol i odmah ide ono ma ja samo ti zabijaj ali ipak nećeš nikada dobiti poziv za reprezentaciju ili kad je Štila zabijao bilo je Štilić Semir unosi nemir pa sada nešto ne vidim da se o njemu piše.sajo10 je napisao/la:Haha pa valjda postoji razlog zasto neki igrac ne igra u svojem klubu? Znaci da nema kvalitet dovoljno, da je u vrlo losoj formi (ali ne moze biti godinu dana u losoj formi), ili nije u stanju da konkurise sa ostalim igracima u timu. I sta sada, on treba da igra u reprezentaciji jer mu ne ide u klubu. Pa kakva je to logika Boze dragi. Ne kazem da Prevljak nema mjesta u U21 jer itekako ima, ali ignorisanje Bajica eto u zadnjoj utakmici u Kazakstanu gdje imas i igraca vise, je apsurd. Da ne govorim o tome sto Festica zove nekolika utakmica prije Bajica.![]()
Nestorovic nema sta da trazi u reprezentacijama BiH. A onaj ko ga podrzava, neznam koliki uvid ima u mladjim reprezentacijama. Nista licno.
Ne treba tražiti neku nepravdu ukoliko je nema.
- Goalgetter
- Kontakt:
Plasman u Europa Ligi osiguran.HankMoody je napisao/la:Danas asistent, Konya opet pobijedila.
Vrijedi spomenut i da je Hadziahmetovic usao u 82 minuti u igru.
U prvih 11 danas.
Također i Amir je u početnoj postavi.
Također i Amir je u početnoj postavi.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Nakon što je mjesec proveo u rodnom Sarajevu, golgeter Konjaspora Riad Bajić vratio se u ponedjeljak u Tursku, a već jučer se, zajedno sa svojim saigračima, zaputio na pripreme u Austriju. Za “Dnevni avaz” bivši igrač Željezničara govorio je u petak, nakon što je za ovaj klub prošao strogi sistematski pregled.
Iako je od njegovog prvog transfera prošla tek godina, 22-godišnji fudbaler ističe da je na novoj adresi pronašao mir te da se nada da je neće mijenjati u skorije vrijeme. Otkriva nam i zašto njegovo srce do sada nije osvojila nijedna djevojka te kako su mu ispunjeni dječački snovi.
Nema straha
- S obzirom na to da sam zimus imao samo četiri-pet dana da dođem u Sarajevo, ovo sada je bilo i više nego dovoljno, čak i previše, jer sam navikao na treninge, koje sam poželio. Naravno, sve vrijeme proveo sam sa svojim najbližima, to mi je veoma prijalo. Inače, sezonu smo završili kao trećeplasirani i otišli direktno u Evropsku ligu tako da smo i zbog toga dobili malo duži odmor – govori Bajić.
S obzirom na učestale terorističke napade u Turskoj i nedavni napad na aerodrom u Istanbulu, jeste li osjećali strah kada ste pakovali kofere za povratak?
- Nema straha. Bože moj, što je suđeno, od toga se ne može pobjeći. Iskreno, jedva sam čekao da se vratim u Tursku i počnem s treninzima. Ne razmišljam o terorizmu nego o sportu.
Jeste li se navikli na život u novoj sredini?
- U startu sam bio spreman za drugi način života i nove izazove. Raščistio sam s tim u svojoj glavi. Kada je fudbal u pitanju, ovdje je sve drugačije. Mnogo je profesionalnije. Recimo, ukoliko trening počinje u deset, dolazi se sat ranije i u kampu se ostaje po pet-šest sati.
Jeste li, s novim režimom, i Vi postali ozbiljniji?
- Morao sam. Šta ću.
Dakle, malo je vremena za izlaske.
- I dok sam bio u Sarajevu nisam bio sklon izlascima. Sada ponekada odem do Istanbula kod Edina Višće, prošetam i to je to. U Konji je slično kao i u Sarajevu, sve što je potrebno za život je pristupačno, a opet nije ništa veliko ni posebno. Zaista nije specijalan grad, ali sam u njemu našao neki svoj mir, našao sam sebe. Idealan je za početak karijere, mirno je mjesto. Dobro je i da imamo dosta sličnosti s Turcima kada je u pitanju kuhinja, jer sam veliki gurman.
Ima li mjesta za djevojku u Vašem životu?
- Sada nema. Trenutno imam drugi cilj, a to su pripreme za narednu sezonu.
Znači li to da i mene vraćate na ozbiljnije tememe?
- Šta da vam kažem, već sutra (jučer, op. a.) idemo na pripreme u Austriju na jedanaest dana, a isto toliko produžit ćemo i u Holandiji. Učinit ćemo sve da ponovimo uspjeh iz prethodne sezone. Konja od svog postojanja nije ušla u veliko evropsko takmičenje tako da je ovo što smo mi napravili, zaista veliko. Daleko smo stigli i u kup-takmičenju, ispali smo u polufinalu od Fenerbahčea.
S kojim se mečevima vraćate pred navijače?
- Turska liga počinje oko 23. avgusta. U septembru je Evropa liga. Dakle, pred nama su tri velika natjecanja i ozbiljno ćemo se pripremiti. Bit će dosta utakmica i izazova.
Koga priželjkujete kao mogućeg protivnika u Euroligi?
- Može se desiti da igramo protiv Mančester junajteda, Fiorentine, Intera, Atletik Bilbaa. Sve su to veliki klubovi s velikim igračima i milina je igrati protiv njih.
Vjerujem da ste do prije godinu upravo o tome i sanjali.
- Dok sam bio mali, išao sam za ocem Mirsadom, koji je igrao rekreativno turnire, i za amidžom Jasminom, koji je bio zapažen špic u sarajevskom SAŠK Napretku. Sada sam u ligi koja iz sezone u sezonu napreduje i u kojoj se sve više pojavljuju top-igrači. Već sam doživio da igram protiv zvijezda koje sam donedavno gledao na televiziji. Nani, Bruno Alveš (Alves), Robin van Persi (Van Persie), Vesli Sneider (Wesley Sneijder), Lukas Podolski… sve su to igrači protiv kojih sam već imao priliku igrati. Zato bih volio što duže ostati u Turskoj.
Nije dosadno
U Konji igra dosta igrača s naših prostora, pretpostavljam da je to za Vas veliko olakšanje.
- Ima nas sedam. Amir Hadžiahmetović je, također, došao iz Željezničara, Jagoš Vuković je iz Srbije, Dimitar Ranđelov (Rangelov) je iz Bugarske, ali odlično govori naš jezik. Sada je došao i Deni Milošević, koji je s nama igrao za mladu reprezentaciju BiH. Ima nas, hvala Bogu, nikad nije dosadno. Družimo se i poslije treninga. I saigrači iz Turske primili su nas perfektno tako da smo svi zajedno jedna klapa. Mnogo vremena provodimo zajedno i, da nema zezancije, bilo bi teško.
U protekloj sezoni postigli ste devet golova. Jeste li zadovoljni učinkom i kakve su ambicije za naredni period s obzirom na to da ste za Konju vezani trogodišnjim ugovorom?
- Zadovoljan sam, ali moglo je i bolje, a vjerujte da se mogućim transferom ne zamaram. Moje je da treniram, a o mom angažmanu vode računa Hadis Zubanović i Nedim Hrapović, zahvaljujući kojima sam i stigao ovdje.
Imate veliku podršku važnih ljudi.
- Da, uz mene su Zubanović, Hrapović, Višća, imamo vrhunskog trenera Ajkut Kočemana (Aykut Kocaman) i njegovog pomoćnika Fahrudina Omerovića, našeg čovjeka koji je igrao za bivšu Jugoslaviju.
Čujemo se i vidimo
Jeste li ostali u prijateljskim odnosima s bivšim saigračima?
- Neki su još u Željezničaru, mada ih je dosta otišlo. Ali, u kontaktu smo. Čujemo se i vidimo.
Peh na treningu
Nedavno Vam je izmakao nastup za A-tim reprezentacije Bosne i Hercegovine. Žalite li zbog toga?
- Na treningu uoči meča sa Španijom u maju desio mi se peh. Izvrnuo sam zglob i povrijedio se. Bilo je to dan prije utakmice. Nije se dalo, ali hvala Bogu, prošlo je i nadam se da ću kroz klupsko zalaganje zaslužiti novi poziv selektora Mehmeda Baždarevića.
Iako je od njegovog prvog transfera prošla tek godina, 22-godišnji fudbaler ističe da je na novoj adresi pronašao mir te da se nada da je neće mijenjati u skorije vrijeme. Otkriva nam i zašto njegovo srce do sada nije osvojila nijedna djevojka te kako su mu ispunjeni dječački snovi.
Nema straha
- S obzirom na to da sam zimus imao samo četiri-pet dana da dođem u Sarajevo, ovo sada je bilo i više nego dovoljno, čak i previše, jer sam navikao na treninge, koje sam poželio. Naravno, sve vrijeme proveo sam sa svojim najbližima, to mi je veoma prijalo. Inače, sezonu smo završili kao trećeplasirani i otišli direktno u Evropsku ligu tako da smo i zbog toga dobili malo duži odmor – govori Bajić.
S obzirom na učestale terorističke napade u Turskoj i nedavni napad na aerodrom u Istanbulu, jeste li osjećali strah kada ste pakovali kofere za povratak?
- Nema straha. Bože moj, što je suđeno, od toga se ne može pobjeći. Iskreno, jedva sam čekao da se vratim u Tursku i počnem s treninzima. Ne razmišljam o terorizmu nego o sportu.
Jeste li se navikli na život u novoj sredini?
- U startu sam bio spreman za drugi način života i nove izazove. Raščistio sam s tim u svojoj glavi. Kada je fudbal u pitanju, ovdje je sve drugačije. Mnogo je profesionalnije. Recimo, ukoliko trening počinje u deset, dolazi se sat ranije i u kampu se ostaje po pet-šest sati.
Jeste li, s novim režimom, i Vi postali ozbiljniji?
- Morao sam. Šta ću.
Dakle, malo je vremena za izlaske.
- I dok sam bio u Sarajevu nisam bio sklon izlascima. Sada ponekada odem do Istanbula kod Edina Višće, prošetam i to je to. U Konji je slično kao i u Sarajevu, sve što je potrebno za život je pristupačno, a opet nije ništa veliko ni posebno. Zaista nije specijalan grad, ali sam u njemu našao neki svoj mir, našao sam sebe. Idealan je za početak karijere, mirno je mjesto. Dobro je i da imamo dosta sličnosti s Turcima kada je u pitanju kuhinja, jer sam veliki gurman.
Ima li mjesta za djevojku u Vašem životu?
- Sada nema. Trenutno imam drugi cilj, a to su pripreme za narednu sezonu.
Znači li to da i mene vraćate na ozbiljnije tememe?
- Šta da vam kažem, već sutra (jučer, op. a.) idemo na pripreme u Austriju na jedanaest dana, a isto toliko produžit ćemo i u Holandiji. Učinit ćemo sve da ponovimo uspjeh iz prethodne sezone. Konja od svog postojanja nije ušla u veliko evropsko takmičenje tako da je ovo što smo mi napravili, zaista veliko. Daleko smo stigli i u kup-takmičenju, ispali smo u polufinalu od Fenerbahčea.
S kojim se mečevima vraćate pred navijače?
- Turska liga počinje oko 23. avgusta. U septembru je Evropa liga. Dakle, pred nama su tri velika natjecanja i ozbiljno ćemo se pripremiti. Bit će dosta utakmica i izazova.
Koga priželjkujete kao mogućeg protivnika u Euroligi?
- Može se desiti da igramo protiv Mančester junajteda, Fiorentine, Intera, Atletik Bilbaa. Sve su to veliki klubovi s velikim igračima i milina je igrati protiv njih.
Vjerujem da ste do prije godinu upravo o tome i sanjali.
- Dok sam bio mali, išao sam za ocem Mirsadom, koji je igrao rekreativno turnire, i za amidžom Jasminom, koji je bio zapažen špic u sarajevskom SAŠK Napretku. Sada sam u ligi koja iz sezone u sezonu napreduje i u kojoj se sve više pojavljuju top-igrači. Već sam doživio da igram protiv zvijezda koje sam donedavno gledao na televiziji. Nani, Bruno Alveš (Alves), Robin van Persi (Van Persie), Vesli Sneider (Wesley Sneijder), Lukas Podolski… sve su to igrači protiv kojih sam već imao priliku igrati. Zato bih volio što duže ostati u Turskoj.
Nije dosadno
U Konji igra dosta igrača s naših prostora, pretpostavljam da je to za Vas veliko olakšanje.
- Ima nas sedam. Amir Hadžiahmetović je, također, došao iz Željezničara, Jagoš Vuković je iz Srbije, Dimitar Ranđelov (Rangelov) je iz Bugarske, ali odlično govori naš jezik. Sada je došao i Deni Milošević, koji je s nama igrao za mladu reprezentaciju BiH. Ima nas, hvala Bogu, nikad nije dosadno. Družimo se i poslije treninga. I saigrači iz Turske primili su nas perfektno tako da smo svi zajedno jedna klapa. Mnogo vremena provodimo zajedno i, da nema zezancije, bilo bi teško.
U protekloj sezoni postigli ste devet golova. Jeste li zadovoljni učinkom i kakve su ambicije za naredni period s obzirom na to da ste za Konju vezani trogodišnjim ugovorom?
- Zadovoljan sam, ali moglo je i bolje, a vjerujte da se mogućim transferom ne zamaram. Moje je da treniram, a o mom angažmanu vode računa Hadis Zubanović i Nedim Hrapović, zahvaljujući kojima sam i stigao ovdje.
Imate veliku podršku važnih ljudi.
- Da, uz mene su Zubanović, Hrapović, Višća, imamo vrhunskog trenera Ajkut Kočemana (Aykut Kocaman) i njegovog pomoćnika Fahrudina Omerovića, našeg čovjeka koji je igrao za bivšu Jugoslaviju.
Čujemo se i vidimo
Jeste li ostali u prijateljskim odnosima s bivšim saigračima?
- Neki su još u Željezničaru, mada ih je dosta otišlo. Ali, u kontaktu smo. Čujemo se i vidimo.
Peh na treningu
Nedavno Vam je izmakao nastup za A-tim reprezentacije Bosne i Hercegovine. Žalite li zbog toga?
- Na treningu uoči meča sa Španijom u maju desio mi se peh. Izvrnuo sam zglob i povrijedio se. Bilo je to dan prije utakmice. Nije se dalo, ali hvala Bogu, prošlo je i nadam se da ću kroz klupsko zalaganje zaslužiti novi poziv selektora Mehmeda Baždarevića.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
- DevilsAdvocate
- Kontakt:
WTF ?? Gledam i ne vjerujem, pa koji debili vode ovaj TMMoggi je napisao/la:cijena na tm sa 1,75mil na 4,00mil , veliki skok
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'
- PrinceofVeresija
- Kontakt:
Sad vrijedi isto ko i Quaresma hahaDevilsAdvocate je napisao/la:WTF ?? Gledam i ne vjerujem, pa koji debili vode ovaj TMMoggi je napisao/la:cijena na tm sa 1,75mil na 4,00mil , veliki skok
http://www.transfermarkt.tv/markwert-up ... autoplay/1DevilsAdvocate je napisao/la:WTF ?? Gledam i ne vjerujem, pa koji debili vode ovaj TMMoggi je napisao/la:cijena na tm sa 1,75mil na 4,00mil , veliki skok
Evo ti moje turske kolege.
Je li to radis za transfermarkt?Zukanovic je napisao/la:
http://www.transfermarkt.tv/markwert-up ... autoplay/1
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin
DaPivopija je napisao/la:Je li to radis za transfermarkt?Zukanovic je napisao/la:
http://www.transfermarkt.tv/markwert-up ... autoplay/1
dobro bajic je zabijao golova al opet je nerealno da bude 4 miliona jedno 2,5 maxPrinceofVeresija je napisao/la:Sad vrijedi isto ko i Quaresma hahaDevilsAdvocate je napisao/la:WTF ?? Gledam i ne vjerujem, pa koji debili vode ovaj TMMoggi je napisao/la:cijena na tm sa 1,75mil na 4,00mil , veliki skok
Trenutno korisnika/ca: Arnelv52, Beduin, bosnas_, dzekooooTz, Faraon iz Visokog, Google Adsense [Bot], legendarnadruga, MostarReds22, Mostarska, RaymondRed, zikerrz21 i 104 gosta.