Mirza Teletović

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Re: Mirza Teletović

Post Postao/la _dreamer_ » 16 apr 2016, 18:01

ne vjerujem da moze dobiti visegodisnji ugovor s tom cifrom, ali ostaje nam samo da cekamo i vidimo.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 16 apr 2016, 18:07

8,9 miliona po sezoni je realno ;) 12,13 nema sanse.

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 16 apr 2016, 18:17

_dreamer_ je napisao/la:Sto se tice Watsona, moram reci da me je ugodno iznenadio, cini se kao skroz ok momak, slusao sam ga na pressicama, jako stalozeno i samouvjereno djeluje i cini se da ima sposobnost da izgradi dobar odnos sa igracima sto nije jednostavno, pogotovo za nekoga koji je do jucer bio igrac i ko bi mogao zbog toga imati problema sa autoritetom.

Ako Watson dobije nogu, ja ne vidim razloga za Mirzu da ostane i to je u principu ono sto je Mirza i rekao na malo ljepsi nacin.
nisam ga nesto pretjerano pratio kroz karijeru dok nije dosao u portland (u svojoj zadnjoj igrackoj sezoni), ali tu sam imao priliku svjedociti njegovoj stalozenosti, razumijevanju igre i zdravoj atmosferi koju siri u svlacionici. u portlandu je bio mentor mladjim igracima i svaki od njih ima samo rijeci hvale za njega i dobro se sjecam da je uvijek bio etiketiran kao 'most likely to become a solid coach' tako da me i ne iznenadjuje ovo sto radi trenutno.

doduse, nisam ocekivao da ce ovako brzo preuzeti NBA ekipu, ali mislim da je pokazao da je dostojan ovog posla i zelim mu sve najbolje u nastavku trenerske karijere, zajedno sa mirzom u sunsima nadam se jer ne bih volio da ponovo mijenja ekipu posto imam osjecaj da mu novi pocetak i ne bi bas 'sjeo'.

eh sad, sto se samog ucinka tice - odlicna zadnja dionica sezone. nadam se da ce iskoristiti taj momentum, odraditi dobro ljeto i prenijeti formu na naredu sezonu jer znamo svi da to moze, medjutim, nekako je ta konstanta uvijek falila kroz NBA karijeru sto zbog bolesti, povreda, sto zbog njegove na momente jednodimenzionalne igre koja se bukvalno svodila na silovanje suta za tri poena. drago mi je da konacno rasirio tu lepezu tj poceo koristiti i druge segmente svog repertoara jer se to odmah odrazilo i na statistiku, sto je opet po defaultu dalo rezultata kad je minutaza u pitanju.

sto se tice ugovora, sumjam da moze do dvocifrenog broja, ali da ce podebljati konto na racunu nakon ovoga sto je radio - sigurno da hoce.

zasluzio je :bih:

Mkey4nba
Kontakt:

Post Postao/la Mkey4nba » 16 apr 2016, 18:21

Pročitao sam taj podatak na blogu Sunsa gdje su još rekli da bi mogao postati jedan od najpreplacenijih igrača slijedeće sezone.

Bilo kako bilo, drago mi je da je počeo igrati punim potencijalom. Zbog njegovog šuta za tricu dosta mu igrača izlaze vani a skontao je kako doći pod koš i na liniju za slobodna bacanja. Vec se znalo da kao tricaš moze imati 12 koševa po utakmici ali ako bude u stanju igrati 1 na 1, naći put do obruča ili do slobodnih bacanja, Mirza bi mogao imati prosjek oko 17 ili 18 koševa po utakmici realno gledajući.

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 16 apr 2016, 20:11

nemojte ba pretjerivati, ova sezona je odlicna za njegovu buducnost fala Bogu, ali ova sezona i jest ispala super za njega zbog toga sto je igrao u ekipi koja se i prije All stara odrekla borbe za play off. U conntenderu nit bi imo ovu minutazu a samim time ni brojke, eh sad mu je prilika da ga malo vise postuju zbog reputacije koju je izgradio kroz ovu sezonu.

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 19 apr 2016, 21:18

watson ostaje, ekstrica

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 19 apr 2016, 21:24

sljedeca sezona ce biti cista dominacija, ocekujem da srusi vlastiti rekord haha
200+ trojki

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 19 apr 2016, 22:09

gazda Phoenixa je poznat kao skrtica, mozda mu je Watson bio najjeftiniji....vijdecemo koliko ce ponudit Mirzi...ispod 9 milki po godini nema smisla
za reprezentaciju je ovo dobro, nece mu pravit probleme jer je vec izgradio neki status i moze trazit takve beneficije (da mu ne prave probleme).
Jedino sto moze zuljat Mirzu je da phx nema sanse za PO.Ali ko zna, mozda i zele da ga potpisu, puste mu da nabije finu statistiku, pa onda trejduju za neki dobar pik, na obostranu korist...vidjecemo, daleko je do tog

theKuPuS
Kontakt:

Post Postao/la theKuPuS » 21 apr 2016, 00:05

Chinaglia je napisao/la:sljedeca sezona ce biti cista dominacija, ocekujem da srusi vlastiti rekord haha
200+ trojki
istovremeno navijam i ne navijam da bude starter :lol:

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 23 apr 2016, 01:07

"Odluku o ostanku ili odlasku još nisam donio. Ne krijem da mi je u Phoenixu bilo lijepo, posebno mojoj porodici, ali još je rano govoriti o tome gdje ću igrati narednu sezonu. Sve opcije oko toga su otvorene, jer zaista ima nekoliko klubova koji se interesuju za mene. Međutim, prioritet mi je trenutno odmor, pa tek onda 'razbijanje glave' oko novog kluba. Vidjet ćemo o tome još, ima vremena do nove sezone", završio je Teletović.

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 23 apr 2016, 12:11

Nadam se da nece ostat u phoenixu.
Nema tu ekipe.
Pitanja o reprezentaciji nije bilo??

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

filip13

Post Postao/la filip13 » 23 apr 2016, 16:08

mirza dobio jedan bod u izboru za najboljeg 6. igraca lige

emko1995
Kontakt:

Post Postao/la emko1995 » 03 maj 2016, 15:59

kako se moze doci do Mirze,radi slikanja sa njim i to :D ima li neko upuceniji,da li je Mirza u BiH? mozda se nesto moze vise saznati kontaktirajuci verifikovanu Mirzinu fb stranicu ?

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 23 maj 2016, 22:47

Mirza Teletovic

Bio: 6-9, 242 pounds, 30 years old

2015-16 Stats: 12.2 ppg, 3.8 rpg, 29.3 3FG%

Offseason Status: Unrestricted free agent

Season in Review: Feel-good stories are all over sports, but you'd be hard-pressed to find a better one in 2015-16 than that of Mirza Teletovic. His 2014-15 campaign ended abruptly after being diagnosed with blood clots in his lungs. He recovered from the life-threatening condition, but it was still a question mark as to how effective he would be after missing so much time.

His answer was the hottest hand off the bench in NBA history. Teletovic shattered the league record for most total threes scored as a reserve in a single season, and he did so while shooting a career-best 39.3-percent from distance.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

gonzales
Kontakt:

Post Postao/la gonzales » 23 maj 2016, 23:06

emko1995 je napisao/la:kako se moze doci do Mirze,radi slikanja sa njim i to :D ima li neko upuceniji,da li je Mirza u BiH? mozda se nesto moze vise saznati kontaktirajuci verifikovanu Mirzinu fb stranicu ?
Često je u Jablanici, pa ako nisi daleko dođeš i slikaš se. :thumbup:
OTIŠAO SAM DA PRONAĐEM SEBE, AKO DOĐEM PRIJE NEGO ŠTO SE VRATIM, ZADRŽITE ME!

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 26 maj 2016, 23:59

Da hoce otici iz Suns, ima jos kuveta u njemu!

Phoenix Suns Best – and Worst – Rim Protectors of 2015-16
The real issue here is Mirza Teletovic. Not only does he get taken to the rim often (once every 5.46 minutes), but he gives up the highest percentage of all forwards on the team at 55.3%.
Mirza Teletovic is the biggest hole on the Suns roster in terms of rim protection. If he leaves, the improvement in the defense should offset the loss of his offense.

valleyofthesuns
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 30 maj 2016, 18:03

gonzales je napisao/la:
emko1995 je napisao/la:kako se moze doci do Mirze,radi slikanja sa njim i to :D ima li neko upuceniji,da li je Mirza u BiH? mozda se nesto moze vise saznati kontaktirajuci verifikovanu Mirzinu fb stranicu ?
Covjek danas dolazi na kaficu s jaranom, ulazi na terasu-niko nista, ono svako svoj posao, k'o da i nije usao, toliko smo se navikli na njega ovdje...mislim, to zvuci pomalo smijesno jer je covjek NBA zvijezda, nije bilo ko, ali tako je uvijek kad je ovdje, na miru se odmara definitivno :D
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

gonzales
Kontakt:

Post Postao/la gonzales » 30 maj 2016, 18:54

Neka samo puni baterije :D
OTIŠAO SAM DA PRONAĐEM SEBE, AKO DOĐEM PRIJE NEGO ŠTO SE VRATIM, ZADRŽITE ME!

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 30 maj 2016, 19:13

Papastathopoulos je napisao/la:
gonzales je napisao/la:
Covjek danas dolazi na kaficu s jaranom, ulazi na terasu-niko nista, ono svako svoj posao, k'o da i nije usao, toliko smo se navikli na njega ovdje...mislim, to zvuci pomalo smijesno jer je covjek NBA zvijezda, nije bilo ko, ali tako je uvijek kad je ovdje, na miru se odmara definitivno :D
u dei? (ili kako se vec zove sa tri slova kafic) :D
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.