Jasno je to. No,jedan stari fudbalski žrec mi je jednom prilikom rekao,jer je to vidio na treninguTikTak je napisao/la:Prisutanod, dobro zapažanje ovo oko pritiska na zadnju liniju. To su stvari koje se mnogo vježbaju na treningu i za to treba velika uigranost. Kad krene ganjati Lendric moraju ganjati i krila i veznjaci, a i zadnja linija se treba pravilno kretati. Nažalost mi još nismo ni blizu toga. Kod nas često Lendrić radi neuigranosti ispada kao muha bez glave.
Zahirović nije prevara od igrača, jednostavno je takav igrač koji ustvari nema ništa što bi ga cinilo igračem. Lažem, ima to neko postavljanje koje mu daje neku prednost kod defanzivnih zadataka ali ništa više od toga. Nema brzine, nema driblinga, nema suta, nema dobrog skoka i igre glavom.
jedne svjetske ekipe - trener je donio kilometre kanapa-postavio formaciju i bukvalno ih vezao-kaže plesali su 45 minuta
kao jedan - naprijed -nazad -lijevo -desno. Kad su to savladali onda se trener počeo zajebavati i namišljati razne postavke
i formacije pa ih je i tad vezao. E sad zamisli taj dril.Na kraju su im stoperi igrali na centru a formacija im je bila 2-4-4 a u jednom trenutku
je to prešlo u 2-3-5.
Da Guardiola je to napravio u Bayernu a počeo u Barceloni. Naravno kod nas nemoguće ali treba nešto probati.Tako se vježba
formacija. Znam da smo mi daleko od toga ali ako želiš naprijed moraš mijenjati navike i barem pokušati,možda ne ovako drastično
u početku ali makar probaj.Izvinjavam se zbog dužine.VTŽ