Champions League 2015/16

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo

Jeftha
Kontakt:

Re: Champions League 2015/16

Post Postao/la Jeftha » 17 apr 2016, 00:05

Upravo kontranapadi i jesu najveca ljepota fudbalske igre.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

Corruptio optimi cuiusque pessima.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 17 apr 2016, 00:11

Jeftha je napisao/la:Upravo kontranapadi i jesu najveca ljepota fudbalske igre.
Vala, kako kome :mrgreen:

Meni je postizanje golova iz izgrađenih akcija, bildanja igre, iz preciznih dodavanja, podvaljivanje lopte i slicno u kojoj svi ucestvuju i dotaknu loptu , i to na dobro postavljenu odbranu - nešto najuzvišenije u fudbalu.

U kontranapadima presudnu ulogu imaju brzina i snaga, dok je ovo pravi fudbal, precizna dodavanja, tehnika, inteligencija itd

Jeftha
Kontakt:

Post Postao/la Jeftha » 17 apr 2016, 00:13

let3 je napisao/la:

Meni je postizanje golova iz izgrađenih akcija, bildanja igre, iz preciznih dodavanja, podvaljivanje lopte i slicno u kojoj svi ucestvuju i dotaknu loptu , i to na dobro postavljenu odbranu - nešto najuzvišenije u fudbalu.

U kontranapadima presudnu ulogu imaju brzina i snaga, dok je ovo pravi fudbal, precizna dodavanja, tehnika, inteligencija itd
Pa i ova Enriqeuova Barca zna ponekad prepustiti loptu protivniku, i onda ih sasjeci kontranapadima. Normalno, Atleticu ne mozes prepustiti posjed. :mrgreen:

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 17 apr 2016, 00:35

Jeftha je napisao/la:
let3 je napisao/la:

Pa i ova Enriqeuova Barca zna ponekad prepustiti loptu protivniku, i onda ih sasjeci kontranapadima. Normalno, Atleticu ne mozes prepustiti posjed. :mrgreen:
100% :thumbup: Enriqueova Barca poteže kontre vec dvije sezone (i to sasvim uspješno). To je nešto sasvim novo u odnosu na ono što navikli godinama prije :mrgreen:

Nego, mislio sam generalno na takav fudbal, gdje se strpljivo grade akcije, protivnik postavljen iza lopte i ti ga nadmudriš poentiranjem iz takve igre. To je, bar za mene, vrh :thumbup:

Jeftha
Kontakt:

Post Postao/la Jeftha » 17 apr 2016, 00:51

let3 je napisao/la: 100% :thumbup: Enriqueova Barca poteže kontre vec dvije sezone (i to sasvim uspješno). To je nešto sasvim novo u odnosu na ono što navikli godinama prije :mrgreen:

Nego, mislio sam generalno na takav fudbal, gdje se strpljivo grade akcije, protivnik postavljen iza lopte i ti ga nadmudriš, poentiranjem iz takve igre. To je, bar za mene, vrh :thumbup:
Pa to je sve subjektivno na kraju krajeva. Logicno je da ce tebi kao navijacu Barce, takva igra biti pojam ljepote. :D Meni je, kao navijacu Reala, najljepsa igra na kontre :D . Ali, neutralni ce uvijek preferirati ovo drugo. Pogotovo, ako je to dovedeno do savrsenstva.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 17 apr 2016, 15:36

Jeftha je napisao/la:
let3 je napisao/la: 100% :thumbup: Enriqueova Barca poteže kontre vec dvije sezone (i to sasvim uspješno). To je nešto sasvim novo u odnosu na ono što navikli godinama prije :mrgreen:

Nego, mislio sam generalno na takav fudbal, gdje se strpljivo grade akcije, protivnik postavljen iza lopte i ti ga nadmudriš, poentiranjem iz takve igre. To je, bar za mene, vrh :thumbup:
Pa to je sve subjektivno na kraju krajeva. Logicno je da ce tebi kao navijacu Barce, takva igra biti pojam ljepote. :D Meni je, kao navijacu Reala, najljepsa igra na kontre :D . Ali, neutralni ce uvijek preferirati ovo drugo. Pogotovo, ako je to dovedeno do savrsenstva.
Navijam i ja za Madrid i ljepša mi je igra na posjed. Još imam traume zbog Prevoditeljevog perioda kod nas.

Btw to da ima smisla da mi volimo kontre, a oni posjed nema smisla. :mrgreen: I sam Pep je izjavio da se ugledaju na naše prijašnje generacije koje su igrale lijep fudbal. Pod Prevoditeljem smo novi identitet izgradili, ali kad odu kopitari valjda se vratimo na staro.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Jeftha
Kontakt:

Post Postao/la Jeftha » 17 apr 2016, 16:51

Kawhi je napisao/la: Navijam i ja za Madrid i ljepša mi je igra na posjed. Još imam traume zbog Prevoditeljevog perioda kod nas.

Btw to da ima smisla da mi volimo kontre, a oni posjed nema smisla. :mrgreen: I sam Pep je izjavio da se ugledaju na naše prijašnje generacije koje su igrale lijep fudbal. Pod Prevoditeljem smo novi identitet izgradili, ali kad odu kopitari valjda se vratimo na staro.
U posljednjih 7,8 godina Real je najbolji fudbal igrao 2012. i 2014. pod palicom Ancelottija. To je moje licno misljenje. I najvise mi je krivo sto ona fantasticna sezona iz 2011/12 nije krunisana titulom LP. Chelsea bi imao dosta manje sanse da je Real prosao dalje, ali penali su ucinili svoje. To je sto se tice Mourinha.
Sto se posjeda tice, nema mi nista gore kad neki tim samo salje pasove s jedne na drugu stranu, i onda u nedostatku ideje igraci pocnu upucivati centarsuteve. Ovako je izgledala igra Reala u drugoj polovini prosle sezone. Naravno, Barcelona od prije par godina je tu igru dovela do savrsenstva zato sto je imala igrace za takvu vrstu igre. Jednostavno, igras sa onim sto imas. Za kopitare je najbolja igra na kontre.

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 17 apr 2016, 17:05

Urugvaj je dobio Čile 3:0 u južnoameričkim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, iako je Čile imao posjed lopte od 73 posto.

Izbornik Čilea Jorge Sampaoli na originalan način dao je objašnjenje poraza svoje momčadi, inače prvaka Južne Amerike, i podvukao precijenjenost "posjeda lopte".

„Jedno večer sam otišao u kafić i upoznao djevojku. Razgovarali smo cijele noći, smijali smo se i koketirali. Platio sam joj nekoliko rundi pića, također. Negdje oko pet ujutro, prišao je momak, uhvatio je za ruku i odveo u wc. Imali su seks i ona je otišla sa njim. To nije bitno jer sam ja imao veći posjed te noći“, poentirao je Sampaoli
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 17 apr 2016, 19:02

DANTES je napisao/la:
ramiral je napisao/la:Mjuza je bila odlična harmonikica laganini pa brže i brzi ritam pa bubnjevi i trube na kraju a raja trci i zuri na stadion
znam znam ali kako se zove to? ta muzika?
Ne mogu se sjetiti, valjda ima negdje na netu.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 17 apr 2016, 22:48

DANTES je napisao/la:
ramiral je napisao/la:Mjuza je bila odlična harmonikica laganini pa brže i brzi ritam pa bubnjevi i trube na kraju a raja trci i zuri na stadion
znam znam ali kako se zove to? ta muzika?

po vašem opisu, ja bih reko da je u pitanju ovo

[youtube][/youtube]

Što se tiče Atletika/Simeonea, mogu samo reći da su mnogi ovdje po pitanju toga jako licemjerni. Slična je priča kao i sa onom Grčkom iz 2004. Svi pljuju, ali bi svi dali dupeta samo da jednom u životu vide kapitena svoje reprezentacije kako diže pehar namjenjen evropskom prvaku.
Ne može se očekivati da se jedna Barsa obori otvorenom, lepršavom igrom kad u napadu imaju zvjerke koje su u stanju dati gol kad hoće. Zato igra na rezultat, tvrdo, fanatično, na srce, na borbenost... daje više mogućnosti autsajderu protiv Katalonaca.
Zato neizmjerno poštujem Beniteza koji je u godinama dok je bio u Liverpoolu, baš takvom igrom pobjeđivao i izbacivao i Real, i Barsu i Čelzi i Juve i Milan... i protiv svih nabrojanih bio autsajder :salut: . To im je donijelo evropsku titulu a nakon toga izgubljeno atinsko finale gdje je Liverpool bio mnogo bolji rival. Kasnije je sličnu stvar napravio i Specijalac sa Interom 2010.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 17 apr 2016, 22:52

Jojj vrati me 10-15 godina unazad :cry:
Mia San Mia

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 17 apr 2016, 23:54

@alane to je ta melodija samo ova je bila malo drugačijeg ritma
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 18 apr 2016, 11:01

Kako ce biti drugi sesir jak sljedece godine. :bow:

2 od 3 spanska velikana, Arsenal, City, Borussia D... , duplo jaci nego sto ce prvi biti. Leicester, Ajax, CSKA :crazy: (bez omalozavanja dakako.)
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 18 apr 2016, 11:08

DANTES je napisao/la:@alane to je ta melodija samo ova je bila malo drugačijeg ritma

mene ova melodija vraća u djetinjstvo, kad sam sve utakmice iz Francuske pratio bez treptanja. Radovanje Piksija nakon gola švabama :D , Mijatovićeva prečka :facepalm: :facepalm: , navijalo se za tada strašnu nigerijsku reprezentaciju i Boru Milutinovića, simpatične Paragvajce...
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 18 apr 2016, 12:00

Za podsjećanje, danas se igra finale Lige prvaka za mlade UEFA Youth League u 17 sati, a u finalu se sastaju prošlogodišnji prvak Chelsea i "izazivač" PSG.

Karlo
Kontakt:

Post Postao/la Karlo » 18 apr 2016, 13:42

jose je napisao/la:Za podsjećanje, danas se igra finale Lige prvaka za mlade UEFA Youth League u 17 sati, a u finalu se sastaju prošlogodišnji prvak Chelsea i "izazivač" PSG.

koga briga za vjestacke arapsko - jevrejske petrolej klubove :eh: :roll:
Ancelotti said “it’s an honor for me to be a part of this great club next season.”
When I know of the club’s interest I didn ’t want consider any other offer

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 18 apr 2016, 14:46

Šta ćeš, ne možemo svi voljeti prirodno nastale klubove kao što je Bayern. ;)

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 18 apr 2016, 15:01

Atletico - Bayern
Po mom mišljenju Bavarci su ovdje čisti favoriti. Dobra stvar za njih je što je Atletico u prvoj domaćin, pa (Atletico) neće riskirati previše (mada se nikada ne zna; možda Cholo pokuša kao Mou protiv Barce 2010.), dok u Minkenu teško da mogu do podviga. U biti, Atletico je momčad koja malo čime može iznenaditi. Izbacili su Barcu, ali sada vidimo da je ta Barca u teškoj krizi. Ranije su Kataloncima teško uspijevali nauditi. Bayern je maksimalno koncentriran na LP, a ispadanjem Barce u turniru više nema momčadi koja im s obzirom na njihov (Bayernov) način igre nikako ne leži. Pep ima sjajnu priliku da prije odlaska u Englesku potvrdi svoj (nekim potezima donekle nagriženi) renome najboljega trenera današnjice i to protiv drugog najboljeg trenera današnjice.

City - Real
Dvoboj momčadi koje ove sezone nisu nešto pretjerano impresionirale, ali su nekako ipak uspjele doći do polufinala, a netko će od njih biti i u prilici da u završnom meču napadne titulu. Real je na papiru bolji i iskusniji u ovakvim utakmicama, te je očiti favorit. Međutim, od zadnja 4 polufinala, Real je ispadao triput kad je bio manji ili veći favorit (Bayern 2012, BVB 2014 i Juve 2015), dok je jedini put prošao kad je njegov protivnik bio favorit (Bayern 2014). ipak, mislim da će City teško do čuda pošto su Kastilijanci pozornost usmjerili baš na LP, a Ronaldo je svakako željan novih titula (sad kad je Messi s Barcom ispao, Ronaldu se pruža prilika da titulom u LP osvoji još jednu Zlatnu loptu). Jedina šansa Građana je da De Bruyne i Aguero budu zdravi i u adekvatnoj formi, te da Hart pruži dvije nezaboravne partije (što je znao činiti protiv velikana).
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 18 apr 2016, 15:03

slika
:kafa:

Karlo
Kontakt:

Post Postao/la Karlo » 18 apr 2016, 15:04

jose je napisao/la:Šta ćeš, ne možemo svi voljeti prirodno nastale klubove kao što je Bayern. ;)

za razliku od mrtvog naftaskog celskog pod patronatom ruskog jevreja ,bayern je klub sa glavom i bradom koji je svojom pamecu trudom i radom postigao ono sto dana jeste i bice jedan od najvecih klubova u svjetu svih vrmenea ,al celsi ,shiti ,psg i slicne tvoreveine jos stoljecima da postoje i imaju pare od petroleja ne mogu biti ono sto je bajern i drugi velikani svjetskog klubskog nogometa.

Ko je ikad pratio nogomet i voli tu pojavu i ko racionalno gleda stvari ,nikad za mrtvi celski ,psg ili shiti nece navijati niti simpatizirati takve vjestacke tvorevine.
Ancelotti said “it’s an honor for me to be a part of this great club next season.”
When I know of the club’s interest I didn ’t want consider any other offer

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.