Od svih ovih utakmica ja sam siguran da je najteža u Zenici. Čelik igra dobro kući, a igraju pošteno, nikog ne puštaju. Derbi je derbi, možemo ga izgubiti, a može biti i 0:3plavousrcu je napisao/la:I mi od pet utakmica imamo cetiri preteske. Komsije, Zrinjski, Celik i Slavija. Jedino je Rudar nesto laksa. Ono sto je najgore u najboljem slucaju nama zadnja protiv Slavije moze biti kvalifikacijska ali isto tako i njima. U najboljem slucaju mozemo i do titule ali to realno izgleda kao nemmoguca misija. Bice tesko, a nece biti propast svijeta ako i ne odemo u Evropu.Blueboy1 je napisao/la:Nije to toliko loše kako neki misle. Sloboda je izgubila od bolje ekipe, a igra sezonu sa 13-14 igrača i to se mora odraziti na ekipu, obično to bude pred kraj sezone jer je snaga na izmaku. Oni imaju neke teške utakmice, sad idu Olimpicu, a zadnja dva kola sa Sarajevom kući i Zrinjskim u gostima. Po meni je sasvim realno da probamo njih stići, tim prije jer imamo i bolji međusobni skor i sa njima i sa Širokim, a vjerujem da ćemo imati i sa komšijama, pa i sa Zrinjskim ako ga dobijemo na Grbavici. Znači, ako pobijedimo utakmice koje moramo (Zrinjski i Rudar na Grbavici, Slaviju u gostima) i ne izgubimo u Zenici i na Koševu, Evropa nije upitna.
Zrinjskog kući moramo dobiti, pogotovo kad se sjetim kako smo izgubili u Mostaru u zadnjih 5 minuta. Mislim da će Slavija osigurati opstanak do zadnjeg kola, a to je onda kao domaća utakmica.