NBA chat/svastara/prepucavanja
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,Pasha,kad_kako
Re: Svaštara
Da hocu vazda PO ucesnika i contendera ali ne apsolutnog favorita bez 2 superstara oko njeg biram LeBrona. Da hocu titulu sa jednim superstarom oko njeg biram Kobaju. Kobija nikad gotivio nisam, vazda sam mu gotivio konkurenciju (Iversona, Tmaca pa LeBrona), al' kad vratim film, Kobe nikad u karijeri nije bjezo od odgovornosti niti velkih monenata, LeBrona sam x puta gledo da bukvalno bjezi od lopte, on bi najradjije da mu drugi prelamaju i zavrsavaju, dok kod Kobija toga nije bilo. Statistika ce reci da je Bron veci clutch igrac, jest al' u kur.cu
da, tačno tako.Lillard je napisao/la:kokuz ako sam te shvatio, Kobe je bolji košarkaš jer ima srce šampiona? Drama argument.
Da te volim duša zna, draga moja BiH
Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!
alemsa je napisao/la:Da hocu vazda PO ucesnika i contendera ali ne apsolutnog favorita bez 2 superstara oko njeg biram LeBrona. Da hocu titulu sa jednim superstarom oko njeg biram Kobaju. Kobija nikad gotivio nisam, vazda sam mu gotivio konkurenciju (Iversona, Tmaca pa LeBrona), al' kad vratim film, Kobe nikad u karijeri nije bjezo od odgovornosti niti velkih monenata, LeBrona sam x puta gledo da bukvalno bjezi od lopte, on bi najradjije da mu drugi prelamaju i zavrsavaju, dok kod Kobija toga nije bilo. Statistika ce reci da je Bron veci clutch igrac, jest al' u kur.cu
Jednom Pandin Prijatelj i Gasol rješavaju G7, drugi zabije 37.
http://www.basketball-reference.com/box ... 00MIA.html
http://www.basketball-reference.com/box ... 70LAL.html
Clutch
Clutch
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
Strasno koliko je postalo nategnuta ta tema oko LeBrona i clutch situacija.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
jel taj prvi link ona serija i game 6 gdje allen spašava jamesovu guzicu koji u zadnjoj minuti utakmice ima 1/5 ili 1/6 šut?Kawhi je napisao/la:Jednom Pandin Prijatelj i Gasol rješavaju G7, drugi zabije 37.
Clutch
a vidi se kako ne znaš, nije mu guzicu spasio ni pandin prijatelj ni gasol, nego sasha vujacic sa dva slobodna, al dobro nisam ni očekivao da znaš
Da te volim duša zna, draga moja BiH
Ma mos ti kopat kralju 1, 5, 7 itd tekmi, govori se generalno, pogadjo je i Horry i Hakeemu i Lakersima i Duncanu clutch suteve ili Fisher pa sta, sve bi te suteve uzo i Kobe. Ray je Bronu tricu za titulu pogodio, imo bi 1 titulu bez nje, ta game 7 protiv Spursa je izgubljena u game 6. Isto k'o Clippe sto su seriju izgubili u game 6 prosle sezone, znalo se da ce izgubit game 7 nakon onakvog poraza.
alemsa je napisao/la:Da hocu vazda PO ucesnika i contendera ali ne apsolutnog favorita bez 2 superstara oko njeg biram LeBrona. Da hocu titulu sa jednim superstarom oko njeg biram Kobaju. Kobija nikad gotivio nisam, vazda sam mu gotivio konkurenciju (Iversona, Tmaca pa LeBrona), al' kad vratim film, Kobe nikad u karijeri nije bjezo od odgovornosti niti velkih monenata, LeBrona sam x puta gledo da bukvalno bjezi od lopte, on bi najradjije da mu drugi prelamaju i zavrsavaju, dok kod Kobija toga nije bilo. Statistika ce reci da je Bron veci clutch igrac, jest al' u kur.cu
Potpis od A do Ž.
- Ono malo što znam zahvaljujem svom neznanju -
LeBron je 30 sekundi prije Alenovog suta pogodio tricu koja je Miami odrzala u zivotu u game 6 poslije toga ide herojski sut Allena za izjednacenje,vjerovatno se i to zaboravilo.alemsa je napisao/la:Ma mos ti kopat kralju 1, 5, 7 itd tekmi, govori se generalno, pogadjo je i Horry i Hakeemu i Lakersima i Duncanu clutch suteve ili Fisher pa sta, sve bi te suteve uzo i Kobe. Ray je Bronu tricu za titulu pogodio, imo bi 1 titulu bez nje, ta game 7 protiv Spursa je izgubljena u game 6. Isto k'o Clippe sto su seriju izgubili u game 6 prosle sezone, znalo se da ce izgubit game 7 nakon onakvog poraza.
Cuj znalo se da ce izgubiti game 7 a utakmica do samog kraja bila neizvjesna dok LeBron nije preuzeo i rijesio.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
6 od 24 Kobise u game 7 NBA finala. Bogam' dobro 
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Kobe nije ni u top 10 clutch igrača ikada.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
Game 7 gdje jedan zabije 37 sa 23 lopte i preuzme u zadnjoj, a drugi šuta 6-24 i cijelo drugo poluvrijeme mu Pandin Prijatelj i Gasol održavaju dobar rezultat.kokuz je napisao/la:jel taj prvi link ona serija i game 6 gdje allen spašava jamesovu guzicu koji u zadnjoj minuti utakmice ima 1/5 ili 1/6 šut?Kawhi je napisao/la:Jednom Pandin Prijatelj i Gasol rješavaju G7, drugi zabije 37.
Clutch
a vidi se kako ne znaš, nije mu guzicu spasio ni pandin prijatelj ni gasol, nego sasha vujacic sa dva slobodna, al dobro nisam ni očekivao da znaš
To je nebitno ko je zabio slobodna. Ja govorim o cijeloj tekmi, vjerovatno obojici najvažnijoj tekmi u životu.
ma ne može ni kobi ni lebron polit stefanu 
Možda je za neke šokantno, ali kada Tim Duncan odluči okončati karijeru, sigurno će to uraditi na najdiskretniji mogući način. Naravno, nismo šokirani.
U svakom slučaju, Duncanova mirovina je poprilično aktualna stvar jer je, ruku na srce, bliži sutonu nego zenitu karijere. Veteran lige, s devetnaest sezona iza sebe, vjerojatno neće igrati još dugo. Razlozi su prije svega fizičke prirode i mirovina je neminovna, tako da se moramo pomiriti s činjenicom da će veliku scenu uskoro napustiti još jedan od velikana igre. I to kakav – najtiši i najkonzistentniji superstar u povijesti lige. To će vjerojatno biti prvo umirovljenje vrhunske zvijezde otkako je Kobe Bryant ‘okačio patike o klin’ prije nekoliko dana. Ali već je jasno da Timmy neće slijediti takav trend, odgovorivši novinarima iz San Antonio Expressa riječima da to ‘nije njegov stil’.
Vjerojatno bi bilo interesantno vidjeti Duncana kako odlazi u punom sjaju, posebno zbog činjenice da je u pitanju jedan od najboljih košarkaša svih vremena, a nerijetko je podcijenjen od strane nekih košarkaških fanova zbog ‘nedostatka spektakularnosti’. Naravno, Duncan nije highflyer ili tip košarkaša koji konstantno prezentira svoje emocije, ali fanovi koji ga nazivaju dosadnim sigurno imaju manjak poštovanja/znanja prema njegovoj i igri generalno.
U svakom slučaju, bilo bi čudno vidjeti jako uzbuđene ljude zbog Tima, pa ponavljanje Kobejeve turneje ne bi bila najbolja ideja. Ako mu Spursi poklone košaru voća kao znak pažnje, sve bi trebalo biti u redu.
U svakom slučaju, Duncanova mirovina je poprilično aktualna stvar jer je, ruku na srce, bliži sutonu nego zenitu karijere. Veteran lige, s devetnaest sezona iza sebe, vjerojatno neće igrati još dugo. Razlozi su prije svega fizičke prirode i mirovina je neminovna, tako da se moramo pomiriti s činjenicom da će veliku scenu uskoro napustiti još jedan od velikana igre. I to kakav – najtiši i najkonzistentniji superstar u povijesti lige. To će vjerojatno biti prvo umirovljenje vrhunske zvijezde otkako je Kobe Bryant ‘okačio patike o klin’ prije nekoliko dana. Ali već je jasno da Timmy neće slijediti takav trend, odgovorivši novinarima iz San Antonio Expressa riječima da to ‘nije njegov stil’.
Vjerojatno bi bilo interesantno vidjeti Duncana kako odlazi u punom sjaju, posebno zbog činjenice da je u pitanju jedan od najboljih košarkaša svih vremena, a nerijetko je podcijenjen od strane nekih košarkaških fanova zbog ‘nedostatka spektakularnosti’. Naravno, Duncan nije highflyer ili tip košarkaša koji konstantno prezentira svoje emocije, ali fanovi koji ga nazivaju dosadnim sigurno imaju manjak poštovanja/znanja prema njegovoj i igri generalno.
U svakom slučaju, bilo bi čudno vidjeti jako uzbuđene ljude zbog Tima, pa ponavljanje Kobejeve turneje ne bi bila najbolja ideja. Ako mu Spursi poklone košaru voća kao znak pažnje, sve bi trebalo biti u redu.
- BernardBarnjak
- Kontakt:
[youtube][/youtube]
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.
- Kobe Bryant
- Kontakt:
Hajde da vas podučim o toj 2010 o kojoj pričate i slaboj statistici u 7 tekmi :
1. Uvod , dva krucijalna dokaza šta je Kobe uradio u finalu konferencije :
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
2. Finalna serija sa Bostonom:
Boston je od 2008-2010 ubjedljivo najbolja defanzivna ekipa gdje Tom Thibodeau defanzivni koordinator bio
Pvvih 6 tekmi Kobe je bio odličan , a u finale ako ste gledali bio je loš ali su svi ginuli u odbrani , a i Boston je ginuo u odbrani , Kobe je sa slobodnih isto bio odličan a i u skokovima, a najmanje 4-5 lopti je fulio računajuči da se Gasol uhvatiti , tj. u picku kada dodje do preuzimanje i udvanja Gasolov cuvar + Rondo udvoje Brayanta na trici a Gasol ostane pod košem sa Allenom , onda Kobe da ne riskira pass da mu bude presjecen od strane dugih ruku Garnetta ili Ronda je pucao preko njih dalelk suteve ili trice u nadi ako udje dobro je ako ne Gasol ima ogromnu prednos nad Allenom...
Zato je Kokuz rekao drugo je gledati box score , a drugo uzivo...
i još nešta Kobe je imao kaži prst pucačke ruke potrgane ligamente
(vjerovatno bi po večinu (da ih sada ne imenujem) došli sa kolicima da ga izvedu a ne da preuzme odgovornost)
[youtube][/youtube]
1. Uvod , dva krucijalna dokaza šta je Kobe uradio u finalu konferencije :
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
2. Finalna serija sa Bostonom:
Boston je od 2008-2010 ubjedljivo najbolja defanzivna ekipa gdje Tom Thibodeau defanzivni koordinator bio
Pvvih 6 tekmi Kobe je bio odličan , a u finale ako ste gledali bio je loš ali su svi ginuli u odbrani , a i Boston je ginuo u odbrani , Kobe je sa slobodnih isto bio odličan a i u skokovima, a najmanje 4-5 lopti je fulio računajuči da se Gasol uhvatiti , tj. u picku kada dodje do preuzimanje i udvanja Gasolov cuvar + Rondo udvoje Brayanta na trici a Gasol ostane pod košem sa Allenom , onda Kobe da ne riskira pass da mu bude presjecen od strane dugih ruku Garnetta ili Ronda je pucao preko njih dalelk suteve ili trice u nadi ako udje dobro je ako ne Gasol ima ogromnu prednos nad Allenom...
Zato je Kokuz rekao drugo je gledati box score , a drugo uzivo...
i još nešta Kobe je imao kaži prst pucačke ruke potrgane ligamente
[youtube][/youtube]
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Znaci namjerno forsira jer zna da će Gasol uhvatiti skok. Bravo, ne znam kako ovaj argument nadmašiti. Napravi ti Wilta od Gasola.
Anfernee "Penny" Hardaway #1
- Kobe Bryant
- Kontakt:
imam snimak te tekme , da mi nije mrsko sad bih ti "izrezao" , čak i komentatori su to pomenuli, kako kako inteligentan potez jer je Kobe prepoznao da je Gasol sam pod kosem sa AllenomTracy3McGrady je napisao/la:Znaci namjerno forsira jer zna da će Gasol uhvatiti skok. Bravo, ne znam kako ovaj argument nadmašiti. Napravi ti Wilta od Gasola.
Tracy3McGrady je napisao/la:Znaci namjerno forsira jer zna da će Gasol uhvatiti skok. Bravo, ne znam kako ovaj argument nadmašiti. Napravi ti Wilta od Gasola.
Ovo je bilo zakucavanje mame mi. Cuj covjek fulao, jer je znao da ce ovaj uhvatiti dole.Kawhi je napisao/la:Tracy3McGrady je napisao/la:Znaci namjerno forsira jer zna da će Gasol uhvatiti skok. Bravo, ne znam kako ovaj argument nadmašiti. Napravi ti Wilta od Gasola.Nisam nikad ništa jače pročitao.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.