ATP Tour
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: ATP Tour
Realnost je da je Federer uzimao GS do 2007. jer je bio najbolji, a kasnije je dobro koristio periode u kojima nije bilo Nadala. Evo naprimjer 2008. Nadal ga dobija u finalu W i RG, Nadal uzima OI, samo 7 dana nakon istih je US Open, tu je vec ponestalo snage dobija ga Murray u 1/2 i Federer naravno uzima taj UO. Mozemo se odmah okrenuti i 2009. Nadal uzima AO, ima epski mec protiv Djokovica u Madridu, gdje je vjerovatno dosla i neka povreda. Soderling ga dobija na RG, Federer uzima taj turnir, nakon toga Nadal propusta W, Federer uzima i taj turnir. Da je Federer imao vrhunskog Nadala na svim podlogama od pocetka svog pohada ka osvajanju GS ne bi on dobacio ni do 10 GS, a isto tako da nije bilo tog Nadala, i Djokovica 2011. do danas vrlo vjerovatno bi brojao i do 25, pa mozda cak i vise. Podatak s kojim cu potkrijepiti ovu tvrdnju:
Federer protiv Nadala i Djokovica u finalu GS ima 3-9, protiv svih ostalih 14-1.
Uglavnom vlada misljenje da ne moze niko protiv Federerovog najboljeg tenisa, a ja mislim da nije tako, protiv najboljeg Nadala ne moze niko, posebno na sljaci. U tom smislu bih Djokovica stavio na drugo mjesto, a Federera na trece, bas zbog skromnog ucinka protiv ostatka velike trojke. Ali u krajnjem slucaju svi su oni veliki sampioni, i na kraju ce samo titule odlucivati ko gdje pripada u teniskoj historiji. Federer treutno jeste GOAT, to kazu njegove titule, a moj licni utisak je da ima ljudi koji su igrali bolji tenis od njega.
Federer protiv Nadala i Djokovica u finalu GS ima 3-9, protiv svih ostalih 14-1.
Uglavnom vlada misljenje da ne moze niko protiv Federerovog najboljeg tenisa, a ja mislim da nije tako, protiv najboljeg Nadala ne moze niko, posebno na sljaci. U tom smislu bih Djokovica stavio na drugo mjesto, a Federera na trece, bas zbog skromnog ucinka protiv ostatka velike trojke. Ali u krajnjem slucaju svi su oni veliki sampioni, i na kraju ce samo titule odlucivati ko gdje pripada u teniskoj historiji. Federer treutno jeste GOAT, to kazu njegove titule, a moj licni utisak je da ima ljudi koji su igrali bolji tenis od njega.
#Bosnianbeast
#DLOading
#WeGoHard
#DLOading
#WeGoHard
Ne vadi Paja i na ovom podforumu. 
Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!
Bez izgubljenog seta i Rafa i Kei do finala, ocekivano reklo bi se.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Očekivano Rafa uzima i Barcelonu.bodi123 je napisao/la:Bez izgubljenog seta i Rafa i Kei do finala, ocekivano reklo bi se.

Uzima Nadal ali mislim da ce ovo otici u 3.set
Strašan meč , lupaju i jedan i drugi odlično forehand-om.
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !
Odlican mec stvarno je zanimljivo kolko snage ima kei iako je omalen . Nisam ni u najludjim snovima mislio da cu navijat za rafu al bas mi je drago da je sastavio dvije ovako dobre sedmice. Ako uzme RIM bit ce svega na RG...
[youtube][/youtube]
strašno
kakav će to RG da bude
strašno

kakav će to RG da bude

Da te volim duša zna, draga moja BiH
Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!
Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!
9. Barcelona, not bad.
Bez izgubljenog seta. Kako je lijepo vidjeti ovakvog Rafu nakon skoro 2 godine patnje.
Nemam puno rijeci da opisem danasnju igru, uglavnom maltene sve je savrseno funkcionisalo, od servisa do forehanda i backhanda... Kei je odigrao sasvim dobar mec ali protiv ovakvog Rafe nije mogao.
Sada odmor pa idemo u Madrid.

Bez izgubljenog seta. Kako je lijepo vidjeti ovakvog Rafu nakon skoro 2 godine patnje.

Nemam puno rijeci da opisem danasnju igru, uglavnom maltene sve je savrseno funkcionisalo, od servisa do forehanda i backhanda... Kei je odigrao sasvim dobar mec ali protiv ovakvog Rafe nije mogao.
Sada odmor pa idemo u Madrid.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
rafa nosi špansku zastavu na otvaranju olimpijade

- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Kako? Čovjek uopšte nema pravo OI igrat, ne ispunjava uslove.jestamaji je napisao/la:rafa nosi špansku zastavu na otvaranju olimpijade![]()

Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
nemam pojma, možda će gađat glinene golubove (ako je to još uvijek olimpijska disciplina). u krajnjem slučaju može ono jahanje kroz šumu, neznam kako se to tačno zoveUnofficialpage je napisao/la:Kako? Čovjek uopšte nema pravo OI igrat, ne ispunjava uslove.jestamaji je napisao/la:rafa nosi špansku zastavu na otvaranju olimpijade![]()
![]()

- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Ugurat će ga nekako. Smislit će neko pravilo, TOP 10 igrači moraju igrat ili za njih ne važe ta pravila... 

Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
koliko se ja sjećam trebao je nositi zastavu i prije četiri godine ali se povrijedio pa je onda gasol nosio istu
nego juče sam čuo nevjerovatnu cifru: big three (bilo ko od njih trojice) koštaju za ATP250 i ATP500 turnire otprilike milion dolara
to nema veze sa pameću. ATP250 turniri imaju ukupni nagradni fond manji od te cifre a ni ATP500 nema puno više ... apsolutno suludo!!

to nema veze sa pameću. ATP250 turniri imaju ukupni nagradni fond manji od te cifre a ni ATP500 nema puno više ... apsolutno suludo!!
Big three su bogovi i more im bit, zasto bi se oni zajebavali sa igranjem tih malih turnira.
pa valjda zbog milion dolara 

osim toga ja bi na njihovom mjestu svake godine išao u umag pa makar i besplatno! ...... naj-cool turnir na touru 

Pa nagradni fond se i definise, izmedju ostalog, u zavisnosti koliko para ce uzeti samo za pojavljivanje neki od top igraca.
Recimo da ce turnir donijeti, parafriziram, 5 miliona eura prihoda (ulaznice, sponzori, TV prava, suveniri, hrana, razne druge stvari i eventu koje su sastavni i popratni dio organizacije turnira).
RF dodje i odmah uzme 1 milion za pojavljivanje, jos par ostalih zvijezda za isto uzme ukupno 500 hiljada (ako i toliko, jer kad je 1 od njih 3-4 iz vrha na turniru, to im je dovoljna motivacija). Kompletna organizacija i razni troskovi su recimo 1 milion. Postave nagradni fond na 1,5 miliona.
I ostane im ispod crte 5-4 = 1 milion, sto je 20% EBITDA.
Nisu to gluposti i nema u tome nista suludo. Dat ce babuki 1 milion, ali ce njegovo prisustvo privuci najmanje trostruko od gledaoca, sponzora i TV prava. Jednostavan primjer kako funkcionise kapitalizam.
Recimo da ce turnir donijeti, parafriziram, 5 miliona eura prihoda (ulaznice, sponzori, TV prava, suveniri, hrana, razne druge stvari i eventu koje su sastavni i popratni dio organizacije turnira).
RF dodje i odmah uzme 1 milion za pojavljivanje, jos par ostalih zvijezda za isto uzme ukupno 500 hiljada (ako i toliko, jer kad je 1 od njih 3-4 iz vrha na turniru, to im je dovoljna motivacija). Kompletna organizacija i razni troskovi su recimo 1 milion. Postave nagradni fond na 1,5 miliona.
I ostane im ispod crte 5-4 = 1 milion, sto je 20% EBITDA.

Nisu to gluposti i nema u tome nista suludo. Dat ce babuki 1 milion, ali ce njegovo prisustvo privuci najmanje trostruko od gledaoca, sponzora i TV prava. Jednostavan primjer kako funkcionise kapitalizam.
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
Trenutno korisnika/ca: Quartararo i 5 gostiju.