SP - Grupa D

11. juni - 11. juli

Moderator/ica: admin

Ko ide dalje?

Njemačka
241
44%
Srbija
136
25%
Gana
129
24%
Australija
37
7%

Ukupno glasova: 543

ziss
Kontakt:

Re: SP - Grupa D

Post Postao/la ziss » 14 jun 2010, 19:47

Moram priznati dasam iznenadjen taktikom Antica koji je stavio Zigica da igra
na sredini terena, zar nije bilo logicno da Zigic bude u sesnaestercu sa njegovom visinom 2 metra
da glavom daje golove,citavo vrijeme nije upucen ni jedan nabacaj sa strane tek kad je ovaj dugajlija izasao
onda par puta su nabacili,Krasic je podbacio skroz nijednom nije mogao da prodje ,dok je Jovanovic na drugoj strani odigrao puno bolje trudio se,cini mi se bio najbolji igrac Srbije,nije mi jasno zbog cega je njega izveo.
Ako ovako budu nastavili protiv Njemacke bice Mission Impossible

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 14 jun 2010, 19:52

Ma Balkanski mentalitet,useru kad ne treba.
I sav prljavi ves izadje bas onda kad mu nije vrijeme.
Kad bi sastavili onu bivsu Jugu i onakve igracine imali sa tog prostora.
Opet bi na kraju ukenjali motku.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

tatamata
Kontakt:

Post Postao/la tatamata » 14 jun 2010, 20:01

Ma katastrofa igra Srbije,bezidejna potpuno.Ne znam zasto se Mrdja nije ubacio,vidjelo se protiv Poljske da je unio zivost kad je usao...Pantelic 2 ili 3 amaterska primanja lopte,strasno.Zigica nikako ne volim,ne svidja mi se nikako stil taj sa dugim loptama na njega.
Treci put castimo

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 14 jun 2010, 20:01

Da se ne ljute komšije, Srbiju u 1/8 finala ne može ugurati ni Marius Pudzianowski.Ono je prejadno za ekipu koja je bila prva u grupi.Činimi se da se prošlo prvenstvo ponavlja.Prvu tekmu su zijanili od Holandije 1:0, pa ih je onda Argentina naguzila.Sličan scenarij je vrlo realan.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

tatamata
Kontakt:

Post Postao/la tatamata » 14 jun 2010, 20:03

FRANK RIBERY je napisao/la:Da se ne ljute komšije, Srbiju u 1/8 finala ne može ugurati ni Marius Pudzianowski.Ono je prejadno za ekipu koja je bila prva u grupi.Činimi se da se prošlo prvenstvo ponavlja.Prvu tekmu su zijanili od Holandije 1:0, pa ih je onda Argentina naguzila.Sličan scenarij je vrlo realan.
Nazalost vrlo lako moguce,toga se i ja bojim.
Treci put castimo

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 14 jun 2010, 20:06

Maja prognoza je da cemo pobjediti Svabe a takmicenje zavrsiti kiksom u odlucujucoj utakmici protiv Australije,To mi lici na nas.

A sto se tice Svaba,mislim da ce takmicenje zavrsiti kao i svaki put cim nalete na boljeg od sebe,2008 to je bila Spanija,2006 italia,2004 Ceska,2002 Brazil,2000 Engleska,1998 Hrvatska itd...klasika.

Ima sigurno preko 20 godina kako oni ne mogu osvojiti nista,mislim da je ona generacija 1990 bila zadnja koja je nesto osvojila!

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 14 jun 2010, 20:09

Schlager je napisao/la:Maja prognoza je da cemo pobjediti Svabe a takmicenje zavrsiti kiksom u odlucujucoj utakmici protiv Australije,To mi lici na nas.

A sto se tice Svaba,mislim da ce takmicenje zavrsiti kao i svaki put cim nalete na boljeg od sebe,2008 to je bila Spanija,2006 italia,2004 Ceska,2002 Brazil,2000 Engleska,1998 Hrvatska itd...klasika.

Ima sigurno preko 20 godina kako oni ne mogu osvojiti nista,mislim da je ona generacija 1990 bila zadnja koja je nesto osvojila!
Očigledno da o Švabama ipak ne znaš ništa.

Meni samo nije jasno kako ekipa koja ima takvu odbranu može izgledati onako loše i bezidejno.Pa ljudi moji sve sam svjetska klasa je u odbrani i opet Srbije nema nigdje.Kako?

Ivanović-----Vidić---Subotić----Kolarov

Zar neko može probiti ovaj bedem .Očigledano da može kad među njih uguraš Lukovića koji je lijevi bek.Antić je totalno zakazao.
Zadnja izmjena: FRANK RIBERY, dana/u 14 jun 2010, 20:11, ukupno mijenjano 1 put.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

tatamata
Kontakt:

Post Postao/la tatamata » 14 jun 2010, 20:11

FRANK RIBERY je napisao/la: Meni samo nije jasno kako ekipa koja ima takvu odbranu može izgledati onako loše i bezidejno.Pa ljudi moji sve sam svjetska klasa je u odbrani i opet Srbije nema nigdje.Kako?

Zar neko može probiti ovaj bedem .Očigledano da može kad među njih uguraš Lukovića koji je lijevi bek.Abtić je totalno zakazao.
Ma nema to veze,znas i sam da svjetska klasa i ne igra toliku ulogu,ako nisu ukomponovani.Juce su svi igrali katastrofalno,mlitavo,znaci bez imalo agresivnosti.A vidjelo se kad je crveni dobijen,da se krenulo puno borbenije,i za cas su se stvorile opasne prilike za gol.
Treci put castimo

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 14 jun 2010, 20:12

Stvarno ne vidim kako Srbija moze da porazi Njemacku, mozda nekako sa srecom da dadne rani gol i onda da se brani, ali i tako ovi ce jednostavno navaliti ko ludi i kad tad zabiti. Ova ekipa ne pada, pa da im Srbija zabije i dva gola, do zadnjeg minuta ce se boriti. A na drugu stranu samo jedan gol Njemacke na pocetku je dovoljan, da se igra Srbije raspane.

Njemci nisu nista osvojili u zadnjih 20 godina, neznam ko je bio evropski prvak ´96. ;)
Da ne pricam ko je uvjek stajao u finalima velikih takmicenja. A sto se tice ove mlade momcadi, mnogi se varaju, ona je cak jedna od jacih Njemackih postava i to ce se pokazati.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 14 jun 2010, 20:23

Principatus je napisao/la:Stvarno ne vidim kako Srbija moze da porazi Njemacku, mozda nekako sa srecom da dadne rani gol i onda da se brani, ali i tako ovi ce jednostavno navaliti ko ludi i kad tad zabiti. Ova ekipa ne pada, pa da im Srbija zabije i dva gola, do zadnjeg minuta ce se boriti. A na drugu stranu samo jedan gol Njemacke na pocetku je dovoljan, da se igra Srbije raspane.

Njemci nisu nista osvojili u zadnjih 20 godina, neznam ko je bio evropski prvak ´96. ;)
Da ne pricam ko je uvjek stajao u finalima velikih takmicenja. A sto se tice ove mlade momcadi, mnogi se varaju, ona je cak jedna od jacih Njemackih postava i to ce se pokazati.
jbt, kad je klinsmann uvalio rusima 96. onu golcinu :o :shock:

a srce mi je stalo dok su bili penali protiv engleske :lol:
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 14 jun 2010, 20:27

Da sam ja na Antarinom mjestu,umjesto pripreme i taktickih varijanti,samo bih nasim momcima pustio snimak utakmice iz Klagenfurta sa EP prije dvije godine kad ih je Hrvatska onako sa pola snage ponizila i pobjedila. Udaris im sevu od noge do noge po citavom terenu,a oni samo nemocno trce kao bikovi ...

Samo tako,niposto se ne upustati u neku bezveznu jurnjavu sa njima,jer oni jedino to i znaju,ali nemaju onaj fudbalski smek kao hrvati,a nadam se i nasi....

Dinamitaš
Kontakt:

Post Postao/la Dinamitaš » 14 jun 2010, 20:29

Schlager je napisao/la:Da sam ja na Antarinom mjestu,umjesto pripreme i taktickih varijanti,samo bih nasim momcima pustio snimak utakmice iz Klagenfurta sa EP prije dvije godine kad ih je Hrvatska onako sa pola snage ponizila i pobjedila. Udaris im sevu od noge do noge po citavom terenu,a oni samo nemocno trce kao bikovi ...

Samo tako,niposto se ne upustati u neku bezveznu jurnjavu sa njima,jer oni jedino to i znaju,ali nemaju onaj fudbalski smek kao hrvati,a nadam se i nasi....
Nešto slično ko Ghana vama, mislim nemoj misliti da provociram, al tako je fkt bilo, Ghana je dominirala na susretu!

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 14 jun 2010, 20:30

Schlager je napisao/la:Da sam ja na Antarinom mjestu,umjesto pripreme i taktickih varijanti,samo bih nasim momcima pustio snimak utakmice iz Klagenfurta sa EP prije dvije godine kad ih je Hrvatska onako sa pola snage ponizila i pobjedila. Udaris im sevu od noge do noge po citavom terenu,a oni samo nemocno trce kao bikovi ...

samo sto nijemci barataju taj zanat bolje nego iko na svijetu sada... dzaba igra od noge do noge kad su nijemci za srbe tatamata za to... ;)
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 14 jun 2010, 20:30

Dinamitaš je napisao/la:

Nešto slično ko Ghana vama, mislim nemoj misliti da provociram, al tako je fkt bilo, Ghana je dominirala na susretu!

Tacno...otprilike tako nesto.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 14 jun 2010, 20:40

Ono protiv Australije nije bilo samo pusto trcanje, ono je bilo mnogo vise od toga.
Ako Antic isto tako misli, grdno se vara.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 14 jun 2010, 20:52

pobjedice Srbija Njemce imaju igrace za to 8-)
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 14 jun 2010, 21:24

juznjak> je napisao/la:pobjedice Srbija Njemce imaju igrace za to 8-)
Imali su i za Ghanu pa su pognute glave napustili stadion.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 14 jun 2010, 21:31

FRANK RIBERY je napisao/la:
Schlager je napisao/la:Maja prognoza je da cemo pobjediti Svabe a takmicenje zavrsiti kiksom u odlucujucoj utakmici protiv Australije,To mi lici na nas.

Očigledno da o Švabama ipak ne znaš ništa.

Meni samo nije jasno kako ekipa koja ima takvu odbranu može izgledati onako loše i bezidejno.Pa ljudi moji sve sam svjetska klasa je u odbrani i opet Srbije nema nigdje.Kako?

Zar neko može probiti ovaj bedem .Očigledano da može kad među njih uguraš Lukovića koji je lijevi bek.Antić je totalno zakazao.
Brate ne kreira odbrana igru zbog toga je to tako mlitavo,jednostavno juce je citav veezni zakazao,davno sam ja rekao da Milijas nije kvalitet za repku jos uvek ali opet kad pogledam nema ko tu umesto njega,samo tu jos mogu ili Kuzmanovic ili Raca Petrovic.Nama fali jedan klasicni zadnji vezni tipa kao sto smo imali Duljaja ili Nadja predhodnih godina da moze krenuti organizovati napad a istovremeno da moze presecati tudje napade,nesta slicno kao sto to radi sada Bastian u Nemackoj ili Essien u Ghani.

p.s.Za onoga koji govori kako nije sramota Srbije da se bruka na SP,mislim da je @analiticar.
Ja cu sada svaki put podpisati da mi odemo na SP a da izgubimo svaku po 5:0.Evo i razloga.Novac.U ovakvo vreme veoma je tesko naci toliku sumu novca kada se plasiras na SP.Sada je ta suma 8.75 miliona eura,pa ti pogledaj.Zato FSS ne grca u dugovima,ne blokiraju mu se racuni kao kod BIH saveza-ZAto sada FSS daje 10 mil za postavljanje reflektora i semafora sirom stadiona Srbije,zato se sada gradi kuca fudbala u Pazovi i jos mnogo toga je tu zato.Dok BIH savez jedva sastavlja kraj sa krajem sto bi se reklo zivi od jutra do sutra i videces samo ako se jednom aBd Bosna plasira na SP kako ce to krenuti na bolje.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 14 jun 2010, 21:33

juznjak> je napisao/la:pobjedice Srbija Njemce imaju igrace za to 8-)
No way!!! 8-) 8-)

Nijemci su pokazali klasu, a svoju igru ce da podignu na jos veci nivo protiv Srbije.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

sedra
Kontakt:

Post Postao/la sedra » 14 jun 2010, 21:38

Principatus je napisao/la:Ono protiv Australije nije bilo samo pusto trcanje, ono je bilo mnogo vise od toga.
Ako Antic isto tako misli, grdno se vara.
Tako je care,one akcije njihove nisu bile ni iz cega,ondje se znalo gdje je i glava i rep.Fizicki su jaki a o kondiciji da ne pricamo.Sve sto su protiv Australije uradili bilo je planski a nikakva sreca il tako nesto.Onako su igrali i protiv nasih ljiljana u drugom poluvremenu,ma razvalise brate.
Orlovi ako se ne budu trudili i pokrivali njihove igrace ne gine im trica,a mozda i petica.Medjutim,mislim da se mogu zaustaviti jedino ako Srbijanci budu znali da smire igru i spuste loptu,tako je otprilike i stara reprezentacija Jugoslavije nekad igrala protiv fizicki spremnijih sastava...

Zaključano

Natrag na “Svjetsko Prvenstvo: Južna Afrika 2010.”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.