U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Sheyi
Kontakt:

Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la Sheyi » 21 apr 2016, 10:34

Malkočević odabrao 24 kandidata za Evropsko prvenstvo

Selektor kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine Sakib Malkočević objavio je širi spisak od 24 kandidata za Evropsko prvenstvo.

„Na spisku su uglavnom igrači koji su nastupali u dva kvalifikaciona kruga. Nažalost samo osamnaest možemo povesti u Baku i to će biti oni koji su najspremniji i najkvalitetniji. Momci koji se ne nađu na konačnom spisku takođe imaju zasluge za plasman na Evropsko prvenstvo i sigurno je da su i oni dio tima. Neka im svima ovo bude motiv više, da još jače rade i da u budućnosti konkurišu i za juniorsku reprezentaciju“, rekao je Malkočević.

Na spisku se nalaze:

Tomas Dadić (Dinamo Zagreb, Hrvatska), Nermin Hajdarević (Sloboda Tuzla), Saša Perić (Crvena Zvezda, Srbija), Stefan Kovač (Crvena Zvezda, Srbija), Nedim Hadžić (Sarajevo), Ševkija Resić (Sarajevo), Filip Vasilj (Lokomotiva Zagreb, Hrvatska), Benjamin Mušija (Željezničar), Edis Smajić (Sloboda), Jasmin Čeliković (Rijeka, Hrvatska), Demirel Veladžić (Sarajevo), Ergin Mehuljić (Sarajevo), Amar Beširević (Željezničar), Nikola Vuletić (Hajduk Split, Hrvatska), Milan Mirić (Partizan), Rijad Sadiku (Sarajevo), Amir Velić (Željezničar), Amar Ragipović (Sarajevo), Anel Šabanadžović (Željezničar), Luka Knežević (Široki Brijeg), Ahmed Buljubašić (Sarajevo), Filip Božić (OFK Beograd, Srbija), Benjamin Hadžić (Bayern, Njemačka), Filip Dujmović (Zrinjski).

Konačan spisak od 18 putnika za Azerbejdžan Malkočević će odrediti naredne sedmice nakon utakmica XIV kola Premijer omladinske lige Bosne i Hercegovine.

Igrači će se okupiti 27. aprila u Trening centru NS/FS BiH u Zenici.

Bosna64
Kontakt:

Post Postao/la Bosna64 » 22 apr 2016, 09:19

Strucnjaci sute niko ni rjeci za spisak

edinedin1
Kontakt:

Post Postao/la edinedin1 » 22 apr 2016, 13:41

Sta se tu ima dodat strucnjak
Opstanak moramo izboriti

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 23 apr 2016, 21:33

Ko imalo prati mlade reprezentacije, i naravno ovu generaciju, znaju da u slucaju da nema povreda spisak se nece mjenjati. Ocekujem isti 18 igraca za Euro koji su nastupali u elitnom krugu. Naravno bit ce jedna izmjena, Smajic ce upast a jedan ce morati ostati posmatrac. Kad se pogleda koriscenje igraca taj jedan koji ja mislim nece naci svoje mjesto je Anel Sabanadzovic. Mozda, mozda Ergin Mehuljic ali sumnjam. Takodjer mozda i da povuce Nikolu Vuletica ali takodjer sumnjam.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 25 apr 2016, 10:04

Malkočević odabrao 18 putnika za Azerbejdžan

Selektor „U-17“ reprezentacije Bosne i Hercegovine Sakib Malkočević odabrao je osamnaest igrača koji će predstavljati našu zemlju na Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu.

Na spisku se nalaze:

Filip Vasilj (Lokomotiva Zagreb, Hrvatska), Filip Dujmović (Zrinjski), Saša Perić (Crvena Zvezda, Srbija), Filip Božić (OFK Beograd, Srbija), Amar Beširević (Željezničar), Predrag Vladić (Partizan, Srbija), Milan Mirić (Partizan, Srbija), Amir Velić (Željezničar), Rijad Sadiku (Sarajevo), Jasmin Čeliković (Rijeka, Hrvatska), Stefan Kovač (Crvena Zvezda, Srbija), Anel Šabanadžović (Željezničar), Demirel Veladžić (Sarajevo), Ševkija Resić (Sarajevo), Edis Smajić (Sloboda), Tomas Dadić (Dinamo Zagreb, Hrvatska), Benjamin Hadžić (Bayern, Njemačka), Nedim Hadžić (Sarajevo).

Reprezentativci će se okupiti u srijedu, 27. aprila u Trening centru NS/FS BiH u Zenici gdje će se pripremati do 2. maja kada polaze za Baku.

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 25 apr 2016, 13:31

Kao sto sam i predpostavljao, oni igraci koje sam naveo u postu prije neki dan se nisu nasli na spisku. Ocekivao sam jednu izmjenu gdje ce Smajic ponovo naci svoje mjesto, ali izgleda da imamo jos jednog novog igraca u timu, Filipa Bozica iz OFK Beograda. Predpostavljam da je u pitanju defanzivac jer nisam mogao da nadjem info o njemu. Od ranije znaci na Euru nece biti Ergina Mehuljica i Nikole Vuletica.

Sretno momci! Ostavite srce na teren pa sta bude. Vrlo, vrlo teska grupa ali nema predaje!! :bih: :bih: :bih:

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 26 apr 2016, 10:12

prati li ko razvoj/formu nasih mladih nada (Mustafic, Bijelic, Demirovic, Gavric, Salman, Behram, Stanic, Serbecic, Bajic, Jovic, ...)?

Neki dan sam citao da Mustedanagic igra bas vrhunski u juniorima Spart-e i zabija redovno, Demirovica zele da zadrze u RB-u, Gojak dobija sve vise sansi u A-timu dinama, a Husic treba da ide na probu u Fiorentinu). I da Alen Delic je odigrao vrhunski protiv juniora Bayern-a (gol i asistencija).

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 26 apr 2016, 10:25

PS: kad je sledece okupljanje juniora?

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 28 apr 2016, 20:14

[youtube][/youtube]
Debitant u U17 i igrac OFK Beograda.

[youtube][/youtube]

* * *

Kapiten Jasmin Čeliković pohvalio je ambijent među igračima: „Atmosfera u ekipi je odlična. Spremamo se na najbolji način i daćemo sve od sebe na Evropskom prvenstvu. Ponosan sam na ostvareni uspjeh i nadam se da ćemo ostvariti što bolji rezultat u Azerbejdžanu.“

Stefan Kovač proživljava najsvjetlije trenutke karijere: „Iskoristićemo ove pripreme da se što bolje uigramo. U bakuu ćemo da se nadigravamo sa velikim ekipama i moramo ostaviti što bolji utisak. Nikoga se ne plašimo. Pokazali smo već u utakmicama sa Rusijom i Italijom da možemo da se nosimo sa najboljima. Ova godina je najuspješnija u mojoj karijeri jer sam se plasirao sa reprezentacijom na EP, a sa Crvenom Zvezdom sam potpisao profesionalni ugovor.“ :tokralju: :tokralju:

Prisutnima se obratio i Tomas Dadić: „U grupi smo sa Njemačkom koja je jedan od favorita za titulu. Fokusirani smo na prvi meč sa Austrijom jer je jako bitno da dobro otvorimo prvenstvo. Nadamo se najboljem.“

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 29 apr 2016, 16:44

Karačić odabrao U16 reprezentativce za UEFA razvojni turnir

Bh. tim će voditi stručni štab juniorske reprezentacije na čelu sa Tonijem Karačićem, a poziv za turnir dobilo je sljedećih 20 igrača:

Matej Perković (Široki Brijeg), Enio Zelić (Čelik), Kenan Šahbazović (Čelik), Milan Šikanjić (Crvena Zvezda, Srbija), Stefan Santrač (Crvena Zvezda, Srbija), Marko Martinović (Hajduk Split, Hrvatska), Kristian Pleić (Hajduk Split, Hrvatska), Jusuf Gazibegović (Red Bull Salzburg, Austrija), Adnan Kanurić (Red Bull Salzburg, Austrija), Aleksandar Petrović (Vojvodina, Srbija), Dobrica Tageltija (Vojvodina, Srbija), Armin Imamović (Sarajevo), Đani Salčin (Sarajevo), Miladin Pijunović (Sarajevo), Amar Lukovac (Željezničar), Ahmed Hasanović (Željezničar), Alen Nuhanović (Željezničar), Eldin Omerović (Sloboda), Ivor Krešić (Zrinjski), Miralem Ramić (Hertha, Njemačka).

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 29 apr 2016, 16:47

Ramic strijelac jedinog gola protiv hansa rostocka:

http://brandenburg.sportbuzzer.de/b-jun ... /21136/515

paulus
Kontakt:

Post Postao/la paulus » 01 maj 2016, 17:05

Ovo garant niko nece prenosit ? Pitanje je i Kosarkase sa svjetskog ocel .... I doje ti onda naplatit pretplatu
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 03 maj 2016, 16:36

paulus je napisao/la:Ovo garant niko nece prenosit ? Pitanje je i Kosarkase sa svjetskog ocel .... I doje ti onda naplatit pretplatu
ako je neka utjeha biti ce na youtube-u i njemackom eurosportu ( samo nisam siguran jel na 1 ili na 2 kanalu)
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 03 maj 2016, 19:51

ma na ES će biti prenosi. Oni rade sve prenose ovih prvenstava mlađih kategorija.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 03 maj 2016, 23:19

alan_kardec je napisao/la:ma na ES će biti prenosi. Oni rade sve prenose ovih prvenstava mlađih kategorija.
Nas ce samo protiv Njemacke live prenositi na jednom od Eurosportovi kanala. Ostale utakmice protiv Austrije i Ukraijne ne gine nam uefin livescore :)

paulus
Kontakt:

Post Postao/la paulus » 04 maj 2016, 06:20

sajo10 je napisao/la:
alan_kardec je napisao/la:ma na ES će biti prenosi. Oni rade sve prenose ovih prvenstava mlađih kategorija.
Nas ce samo protiv Njemacke live prenositi na jednom od Eurosportovi kanala. Ostale utakmice protiv Austrije i Ukraijne ne gine nam uefin livescore :)
Kako su jadne ove televizije pobogu .
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 04 maj 2016, 09:02

Neće se prenositi ni u drugim državama. Nije to tako lako uspostavit prenos, pogotovo kad se radi o ovako objektivno nebitnim takmičenjima

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 04 maj 2016, 09:06

sajo10 je napisao/la:
Repka.ba je objavila da ce biti prenosi svih nasih utakmica na eurosportu. A inace, barem je ranije tako bilo, uvijek su prenosili sve utakmice iz grupe gdje bude Njemacka. Vjerujem da ce tako biti i sada. A ako i ne bude, vjerojatno ce biti na youtube kanalu. eh jedina kvaka bi mogla biti da blokiraju prenos za ex Yu zemlje.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Peace
Kontakt:

Post Postao/la Peace » 04 maj 2016, 13:32

Imas na eurosportovima pregled programa... i sutra nema nase utakmice... samo njemacka-ukrajina i Azerbajdžan s kim vec igra... portugal ja msm... prekosutra 3 utakmice prenose (mi ne igramo svakako taj dan)... uglavnom nas samo sa svabama prenose.... i normalno ako prodjemo grupu nekim cudom... poslije prenose sve utakmice cetvrtfinala, polufinala i finale....
Dinamo je udruga građana.Prema ZAKONU o udrugama njeno djelovanje temelji se na načelu DEMOKRATSKOG ustroja,članovi "upravljaju" po principu 1ČLAN=1GLAS.Klub je danas PRCIJA krimosa Mamica!
43 M € UKRADENIH iz Dinama and still counting...

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 05 maj 2016, 04:09

I na U19 Evropskom prvenstvu uzivo na Eurosport idu samo utakmice Njemacke i Francuske + polufinalne i finalna utakmica jer im je to ubjedljivo najvece trziste. BiH sa svojim ekonomskim potencijalom im je bitna kao crno ispod nokta, to je nazalost tako. TV kuce nisu jadne nego zasto raditi nesto ako ces generirati minus, a nisi subvencioniran od strane drzave :)

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 24 gosta.