Zašto gospodine Nedime Musicu sudite o kvaliteti Krajine nakon nerijesenog rezultata vase ekipe u Cazinu. Zašto se ne upitate koliko su od vas kvalitetnije ekipe koje su vas nadigrale u Gračanici(Zrinjski,Bosna(V)),a također se bore za opstanak...jeste li vi zaslužili opstanak...ili je bolje popljuvat sve druge ...Rukomet je napisao/la:Večeras smo definitivno dotakli moralno dno...na očigled svih ljubitelja rukometa Izviđač nakon lanjske blamaže u Kaknju (Bosna-V), ovogodišnje bruke u Mostaru, večeras odigrao utakmicu za SIPU u Cazinu. Takvim odnosom su potpuno uništili svoju sportsku reputaciju, mlade, simpatične ekipe koja je svuda dobrodošla. Ipak se tu radi o kriminalcima u pozadini kojima upravlja politika i novac. O Emiru Dautoviću i njegovim ne/djelima, ne treba trošiti riječi, rukometni supermen-nadčovjek-komesar, sudija, delegat, trener, igrač, navijač, osvojio je večeras i svoj 30 od ukupno 36 bodova. Ova Krajina po igračkom kvalitetu, nije ni među tri ekipe Federalne lige, a možda zahvaljujući pomenutom i ostane u ligi. Za njegove aktivnosti znaju svi rukometni radnici kako u RS BiH tako i u klubovima, ali... Može mu se, hoće mu se, na sramotu svih nas.
Večerašnji cirkus u Derventi, igrača Dervente potpomognut sudijskim parom Hrstić-Primorac i pobjeda najbolje portal i FB ekipe Bosne (S), spinuje nekakav "informativno pouzdani, isfrustrirani, ni u rođenom gradu nikom potreban tzv.bivši as", koji usput i ne gleda ovaj odron od lige, al sve zna, na ekipu koja će po svemu sudeći i treći put nakon sličnih scenarija napustiti ligu. Podsjetiću Gračanica je ispadala već dva puta, nakon senzacionalnih pobjeda Konjuha nad Željom u Sarajevu, odnosno Goraždem nad Zrinjskim u Mostaru. Sada je eto ona vjerovatno "kriva" za večerašnje rezultate i jedino "njene pare niko neće", sreća pa onomad izgubi u Derventi, tek bi onda žrtva bila kriva.
(Zajednički ručak, dva službena predstavnika kluba sa 25-članom ekipom BH TV i uprave Dervente, gdje se insistiralo da se u prenosu navedu dobri i prijateljski odnosi, što je i učinjeno, dotični prevede u neostvarenu kupoprodaju nečeg od nekog)?
Koliko su iskreni i dobri ti odnosi, vidjeli smo sinoć.
Da ipak nije sve tako crno sa moralnog aspekta u BH rukometu, dokazuju rijetki primjeri kao što su braća Konjičanin ili RK Maglaj...Generalno, sve ovo je nažalost potpuno tru(h)lo, ponoviću dotakli smo moralno dno i bez radikalnih rezova koje u biti nema ko poduzeti, ne možemo i nećemo naprijed. Drugim riječima ili prihvati matricu ponašanja i prilagodi se ili odstupi.
To je nažalost naša rukometna realnost.
Premijer liga 2015/16
Re: Premijer liga 2015/16
zasto svake godine stimate rezultat da Zrinjski ostane u ligi ?
@Terra.
Pošto je moj profil prozvan, dužan sam odgovor.
U jesenjem dijelu Gračanica je dobila Krajinu 38-25 (17-8), da je trebalo bilo bi 20 razlike. U proljetnom dijelu bilo je nerješeno 25-25, u utakmici u kojoj su gosti uglavnom vodili. Ukoliko poredimo ove dvije ekipe, na jednoj strani imate mlade reprezentativce golmana Avdića, Bašića, Hamidovića, perspektivne Šakovića, Komnenovića, vjerovatno najboljeg mladog golmana Ahmetaševića, sjajne strijelce Sumbića, Osmanhodžića i iskusne premijerligaške igrače Ilića, Alibegovića, Saračevića, Brđanovića. Sdruge strane imate vrijednog pomena Salkića i tri igrača iz Dubice (dva Stanića i Mijatovića) koji treniraju 2 puta sedmično. Tu je i nekada treći golman iz Maglaja Bradarić. Sve drugo je za prve lige.
Zaista, ne želim da budem bezobrazan, niti da bilo koga podcjenjujem, ali nijedan igrač Krajine nema mjesta u prvoj sedmorki Gračanice.
U protekloj sezoni, najbolji igrač Krajine bio je Emir Dautović i da nije njega Krajina bi imala maksimalno 12 bodova.
Toliko o Gračanici i Krajini.
U Gračanici su bodove uzeli Sloga, Maglaj, Vogošća, Zrinjski, Izviđač i 2 boda Bosna-Visoko. Ukupno 15 bodova.
Sve ove ekipe ispraćene su aplauzom i svima smo čestitali na zasluženim pobjedama. Protiv Sloge smo vodili, pa gubili, na kraju stigli, ali ipak izgubili -1. Sličan scenario i protiv Maglaja, 30-30, pa na kraju 30-34. Protv Vogošće smo se odlično držali, ali objektivno kvalitetnija ekipa nas je zasluženo pobjedila. Izviđač nas je rasturio (bili su motivirani i nisu bili umorni od puta). Protiv Zrinjskog smo u 54.minutu imali +2, zatim primili 4 vezana gola i samo smo ublažili poraz na -1. Protiv Visočaka u 59.minuti, bilo je +1 za nas, Ilić postiže gol za +2, sudije (Dautović-Beširević), sviraju liniju (koja je možda i bila, ali je niko i nigdje ne bi svirao), Bosna izjednačuje i na kraju poslije izgubljene lopte mi spašavamo bod.
Ponavljam, svima smo na kraju čestitali, a samo je na utakmici protiv Visočaka u holu bio manji incident koji nema veze sa rezultatom.
U gostima smo hrabro odigrali i bodove donijeli iz Prijedora, Tuzle, Cazina i Gradačca. Imali smo na Ilidži +4 u drugom poluvremenu, na Mojmilu +2 u drugom poluvremenu, u Doboju +1 i igrača više u 57.minuti, u Tuzli +6 u 52.minuti, odlično smo odigrali i u Živinicama, ali u svim ovim utakmicama nismo imali sreće, znanja, koncentracije, hrabrosti, o sudijama neću ništa govoriti, samo ću reći da nama sude na strani kao što se sudi u Gračanici imali bi smo 10 bodova više.
Sve utakmice u ovom prvenstvu su bile otvorene, mi smo mnoge nadigrali, a nas su nadigrali Izviđač dva puta i Vogošća drugo poluvrijeme u Vogošći.
To su činjenice i pomenute ekipe lično mislim da nisu kvalitetnije od nas, a ne smatram ni da su lošije. U svakom slučaju su zasluženo uzeli bodove i to niko i ne spori. Naša gol-razlika je +3.
Da li smo mi zaslužili ostanak?
Apsolutno DA. Zašto? Zato što imamo kvalitetnu ekipu, zato što imamo popunjeno gledalište i publiku koja zna šta je rukomet, zato što gosti u Gračanici mogu igrati i osvajati bodove, zato što imamo sve omladinske pogone i ozbiljno radimo sa djecom koja su u sistemu takmičenja, zato što RK Gračanica nikome (dobavljači, igrači, treneri, Savez) godinama ne duguje ni jedan jedini KM, zato što smo mi organizovan klub u svakom pogledu.
Zato što nemamo SIPA bodova.
Nije tačno da sam popljuvao druge. Ja sam popljuvao KRIMINAL, ja sam ustao protiv NEMORALA koji je prevršio sve granice. Da se ne pravimo nevješti, naivni i sveti, jasno je šta je domaći parket, lopta-dvije, pritisak gledališta, ali ovo što se sad dešava više nema nikakvog smisla. Mi smo prijatelju dva puta ispadali na sličan način, možda ćemo opet, ali ćemo se vratiti...i šta onda? Opet do nekog SIPA slučaja? Treba li nam to?
Danas u rukometu postoje dvije vrste ljudi. Jedni su ostvareni i na drugim poljima, rukomet im je nadgradnja, ulažu svoje vrijeme, energiju, znanje i sredstva za dobrobit rukometa i žive ZA rukomet u najpozitivnijem smislu te riječi. Sa druge strane imate ljude koji na nemoralan i pokvaren način već godinama žive OD rukometa. Nije problem, evo zabićemo svi glave u pijesak i nećemo izigravati Don Kihote, samo vjerujete da će brzo sa scene nestati oni prvi, a onda će "polusvijet" potpuno da zavlada. Dotle, niti će biti sredstava, niti djece, niti gledalaca, niti rukometa...
Zapamti: Pravi cirkus play-offa se tek sprema!
Nadam se da ste zadovoljni odgovorom druže Terra.
Pošto je moj profil prozvan, dužan sam odgovor.
U jesenjem dijelu Gračanica je dobila Krajinu 38-25 (17-8), da je trebalo bilo bi 20 razlike. U proljetnom dijelu bilo je nerješeno 25-25, u utakmici u kojoj su gosti uglavnom vodili. Ukoliko poredimo ove dvije ekipe, na jednoj strani imate mlade reprezentativce golmana Avdića, Bašića, Hamidovića, perspektivne Šakovića, Komnenovića, vjerovatno najboljeg mladog golmana Ahmetaševića, sjajne strijelce Sumbića, Osmanhodžića i iskusne premijerligaške igrače Ilića, Alibegovića, Saračevića, Brđanovića. Sdruge strane imate vrijednog pomena Salkića i tri igrača iz Dubice (dva Stanića i Mijatovića) koji treniraju 2 puta sedmično. Tu je i nekada treći golman iz Maglaja Bradarić. Sve drugo je za prve lige.
Zaista, ne želim da budem bezobrazan, niti da bilo koga podcjenjujem, ali nijedan igrač Krajine nema mjesta u prvoj sedmorki Gračanice.
U protekloj sezoni, najbolji igrač Krajine bio je Emir Dautović i da nije njega Krajina bi imala maksimalno 12 bodova.
Toliko o Gračanici i Krajini.
U Gračanici su bodove uzeli Sloga, Maglaj, Vogošća, Zrinjski, Izviđač i 2 boda Bosna-Visoko. Ukupno 15 bodova.
Sve ove ekipe ispraćene su aplauzom i svima smo čestitali na zasluženim pobjedama. Protiv Sloge smo vodili, pa gubili, na kraju stigli, ali ipak izgubili -1. Sličan scenario i protiv Maglaja, 30-30, pa na kraju 30-34. Protv Vogošće smo se odlično držali, ali objektivno kvalitetnija ekipa nas je zasluženo pobjedila. Izviđač nas je rasturio (bili su motivirani i nisu bili umorni od puta). Protiv Zrinjskog smo u 54.minutu imali +2, zatim primili 4 vezana gola i samo smo ublažili poraz na -1. Protiv Visočaka u 59.minuti, bilo je +1 za nas, Ilić postiže gol za +2, sudije (Dautović-Beširević), sviraju liniju (koja je možda i bila, ali je niko i nigdje ne bi svirao), Bosna izjednačuje i na kraju poslije izgubljene lopte mi spašavamo bod.
Ponavljam, svima smo na kraju čestitali, a samo je na utakmici protiv Visočaka u holu bio manji incident koji nema veze sa rezultatom.
U gostima smo hrabro odigrali i bodove donijeli iz Prijedora, Tuzle, Cazina i Gradačca. Imali smo na Ilidži +4 u drugom poluvremenu, na Mojmilu +2 u drugom poluvremenu, u Doboju +1 i igrača više u 57.minuti, u Tuzli +6 u 52.minuti, odlično smo odigrali i u Živinicama, ali u svim ovim utakmicama nismo imali sreće, znanja, koncentracije, hrabrosti, o sudijama neću ništa govoriti, samo ću reći da nama sude na strani kao što se sudi u Gračanici imali bi smo 10 bodova više.
Sve utakmice u ovom prvenstvu su bile otvorene, mi smo mnoge nadigrali, a nas su nadigrali Izviđač dva puta i Vogošća drugo poluvrijeme u Vogošći.
To su činjenice i pomenute ekipe lično mislim da nisu kvalitetnije od nas, a ne smatram ni da su lošije. U svakom slučaju su zasluženo uzeli bodove i to niko i ne spori. Naša gol-razlika je +3.
Da li smo mi zaslužili ostanak?
Apsolutno DA. Zašto? Zato što imamo kvalitetnu ekipu, zato što imamo popunjeno gledalište i publiku koja zna šta je rukomet, zato što gosti u Gračanici mogu igrati i osvajati bodove, zato što imamo sve omladinske pogone i ozbiljno radimo sa djecom koja su u sistemu takmičenja, zato što RK Gračanica nikome (dobavljači, igrači, treneri, Savez) godinama ne duguje ni jedan jedini KM, zato što smo mi organizovan klub u svakom pogledu.
Zato što nemamo SIPA bodova.
Nije tačno da sam popljuvao druge. Ja sam popljuvao KRIMINAL, ja sam ustao protiv NEMORALA koji je prevršio sve granice. Da se ne pravimo nevješti, naivni i sveti, jasno je šta je domaći parket, lopta-dvije, pritisak gledališta, ali ovo što se sad dešava više nema nikakvog smisla. Mi smo prijatelju dva puta ispadali na sličan način, možda ćemo opet, ali ćemo se vratiti...i šta onda? Opet do nekog SIPA slučaja? Treba li nam to?
Danas u rukometu postoje dvije vrste ljudi. Jedni su ostvareni i na drugim poljima, rukomet im je nadgradnja, ulažu svoje vrijeme, energiju, znanje i sredstva za dobrobit rukometa i žive ZA rukomet u najpozitivnijem smislu te riječi. Sa druge strane imate ljude koji na nemoralan i pokvaren način već godinama žive OD rukometa. Nije problem, evo zabićemo svi glave u pijesak i nećemo izigravati Don Kihote, samo vjerujete da će brzo sa scene nestati oni prvi, a onda će "polusvijet" potpuno da zavlada. Dotle, niti će biti sredstava, niti djece, niti gledalaca, niti rukometa...
Zapamti: Pravi cirkus play-offa se tek sprema!
Nadam se da ste zadovoljni odgovorom druže Terra.
-
- Kontakt:
@rukomet Sto se tice ekipa Krajine i Gračanice to je Vaše subjektivno mišljenje mada ste donekle i upravu(Krajina u rotaciji moze imati 10tak igraca jer je dosta juniora).Eh sad pitanje za Vas,ako uzmemo u obzir sve te gore navedene činjenice o kvaliteti igrača Gračanice kako to da oni imaju svega 33 boda nakon 28.kola u ligi koja nikad nije bila lošija?Ako pogledamo tabelu stvari su jasne da Gračanici trebaju dvije pobjede za ostanak i ovisite sami od sebe.Ne znam u cemu je problem ako Krajina ostane?Kad vec govorite o publici uporedite posjetu Krajine i ostalih klubova.Kako je Gračanica iz Cazina ispracena nakon osvojenog boda?
@Merdanović.
1. Nismo rekli posljednju, naravno da ćemo igrati do kraja.
Bez obzira na ishod, ja stojim iza svega što sam napisao. Prvenstvo je NEREGULARNO. Uz ovo ide i Igman i utakmica Čelik-Sloga. Ligu vode ljudi kojim ne bi smjeli dati dvije nacrtane ovce jer bi im za sat jedna pobjegla.
2. U Cazinu je tokom utakmice bilo horskog vrijeđanja (psovanja), a na kraju je bio aplauz.
3. Nemam ništa protiv da Krajina ostane (sasvim mi je svejedno Krajina ili Bosna ili...), nit imam nešto lično protiv Vašeg kluba. Problem je način opstanka. Da je Krajina dobila Gračanicu ili Bosnu, kapa dole. Krajina pokušava da ostane tako što pravi 10-0 Derventi, dobija Izviđača 9 razlike, pa nismo sa Marsa pali.
4. Mi smo tokom prvenstva imali problema sa povredama, sa smrtnim slučajevima članova porodica u ekipi i ono najvažnije mi nemamo nijedan "svoj" sudijski par.
5. Naravno imali smo problema i sa formom i igrama, niko to ne spori. Samo je činjenica da nije bilo namještanja rezultata i kupovine, mi bi ostali.
To je poenta!
1. Nismo rekli posljednju, naravno da ćemo igrati do kraja.
Bez obzira na ishod, ja stojim iza svega što sam napisao. Prvenstvo je NEREGULARNO. Uz ovo ide i Igman i utakmica Čelik-Sloga. Ligu vode ljudi kojim ne bi smjeli dati dvije nacrtane ovce jer bi im za sat jedna pobjegla.
2. U Cazinu je tokom utakmice bilo horskog vrijeđanja (psovanja), a na kraju je bio aplauz.
3. Nemam ništa protiv da Krajina ostane (sasvim mi je svejedno Krajina ili Bosna ili...), nit imam nešto lično protiv Vašeg kluba. Problem je način opstanka. Da je Krajina dobila Gračanicu ili Bosnu, kapa dole. Krajina pokušava da ostane tako što pravi 10-0 Derventi, dobija Izviđača 9 razlike, pa nismo sa Marsa pali.
4. Mi smo tokom prvenstva imali problema sa povredama, sa smrtnim slučajevima članova porodica u ekipi i ono najvažnije mi nemamo nijedan "svoj" sudijski par.
5. Naravno imali smo problema i sa formom i igrama, niko to ne spori. Samo je činjenica da nije bilo namještanja rezultata i kupovine, mi bi ostali.
To je poenta!
- gradacac10
- Kontakt:
Nedime, neka ih, sta ce bit s njima iduce sezone? J ebao takav ostakan u ligi...
Ko o cemu kurve o postenju ha ha ha ha
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
- samo_lijevo
- Kontakt:
Rezultati polovinom drugog poluvremena
Zrinjski-Bosna Centrotrans 23:18
Bosna S – Sloboda 19:13,
Čelik – Gračanica 23:19,
Krajina – Vogošća 22:22.
Zrinjski-Bosna Centrotrans 23:18
Bosna S – Sloboda 19:13,
Čelik – Gračanica 23:19,
Krajina – Vogošća 22:22.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
RK Čelik-RK Gračanica 31-29 (15-10).
Zaslužena pobjeda domaćina.
Mi smo večeras imali previše promašenih zicera. Ovim porazom definitivno smo ispali iz Premijer lige.
Boli način na koji su nas iz lige istjerale "loše sluge, loših gospodara", ali to je nažalost realnost kriminogenog BH rukometa.
Idemo dalje, ako ništa zbog sporta, rukometa i djece!
Zaslužena pobjeda domaćina.
Mi smo večeras imali previše promašenih zicera. Ovim porazom definitivno smo ispali iz Premijer lige.
Boli način na koji su nas iz lige istjerale "loše sluge, loših gospodara", ali to je nažalost realnost kriminogenog BH rukometa.
Idemo dalje, ako ništa zbog sporta, rukometa i djece!
Maglaj~Konjuh 40:30
Krajina-Vogošća PH 35:33
-
Amidja i punac opet radilisemana je napisao/la:Krajina-Vogošća PH 35:33

- samo_lijevo
- Kontakt:
Umorili se ljudi.
majko draga koja sramota Krajina dobila Izvidjac i Vogoscu , pa to je parodija i dobice i prjedor . Kako li se ne bore za prvaka
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!
Zna li neko koliko je ovo sve kostalo, i koliko ce jos kostati u zadnem kolu
Gleda li se medjusobni omjer ili gol razlika pri ispadanju?
Jer ako je medjusobni omjer, Bosna Sarajevo ostaje u ligi ukoliko dobije Gracanicu, nezavisno od drugih rezultata obzirom da ima bolji medjusobni omjer sa Visocacima.
Jer ako je medjusobni omjer, Bosna Sarajevo ostaje u ligi ukoliko dobije Gracanicu, nezavisno od drugih rezultata obzirom da ima bolji medjusobni omjer sa Visocacima.
Dvorac u polju il´naziv zanata, vise se voli grad od sindikata
Mjesto gdje zivis, mjesto rodjenja - vise se voli od zaposlenja
Mjesto gdje zivis, mjesto rodjenja - vise se voli od zaposlenja
- samo_lijevo
- Kontakt:
Medjusobni se gleda.Megaloman je napisao/la:Gleda li se medjusobni omjer ili gol razlika pri ispadanju?
Ovdje treba pothitno obavijestiti EHF i IHF o kriminalnim radnjama i štimanjima utakmica u zadnjim kolima Premijer Lige , prije mjesec dana se pričalo da će i Vogošća i Izviđač ići u Cazin samo na ekskurziju , ja lično nisam vjerovao u to , a evo ispostavi se da je tačno ... Vogošća je i sarajevskoj Bosni zabola nož u leđa i vjerovatno izbacila u drugu ligu , jer teško da mogu pobijediti u zadnjem kolu u Gračanici ...
Samo je pitanje cijene u Gracanici, sad cemo vidjeti postenje o kojem se toliko govorilo ovdje
Re: RE: Re: Premijer liga 2015/16
Ne postoji ta cijena, kao slast pobjede i izbacivanje u nizi rang tako velike ekipe.djecko je napisao/la:Samo je pitanje cijene u Gracanici, sad cemo vidjeti postenje o kojem se toliko govorilo ovdje
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
www.nkbratstvogracanica.com
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.