Rekonstrukcija stadiona u BiH

ultra gitano

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la ultra gitano » 19 apr 2016, 18:23

badblueboylivno je napisao/la:
ultra gitano je napisao/la:
badblueboylivno je napisao/la:Gazi Željo sve pred sobom! :tokralju:

Poznat mi je ovaj stadion iz Paname, stavljao ga je kolega JoeCelt već prije ovdje, a znam i iz CONCACAF Lige prvaka :D. Fora je, ali ga ipak ne lajkam zbog dva nivoa tribina, premalen stadion za to. :D Mogle su lože iznad jednog nivoa, a oni su ih ugurali između dva, tad bi bio vrh.
Ma meni je nekako simpatičan. Ej znaš li koliko je koštao ovaj stadion nemogu nigdje naći cijenu
El nuevo coliseo deportivo, cuyo costo de construcción es de 8 millones de dólares, tiene capacidad para 5,500 personas

Kod nas bi koštao 3-4 puta više. :D
E hvala,a jbga dok se svi ugrade normala :mrgreen:

To ti je na balkanu ovako :rol: :rol:

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 20 apr 2016, 02:07

Nastavljeni radovi na proširenju prostorija Stadiona Grbavica
FK Željezničar je napisao/la:Radovi na pripremanju Stadiona Grbavice za evropske utakmice su u već poodmakloj fazi, a u toku su radovi na izgradnji prostorija na zapadnoj tribini.

Parking na platou iza zapadne tribine, koji je bio jedan od uslova za dobijanje licence, je u potpunosti završen. Kapacitet parkinga je 57 VIP mjesta, dva parking mjesta za autobuse i jedno parking mjesto za reportažna kola. Ukupan utrošeni iznos za izgradnju parkinga je 29.823,30 KM.

U toku su radovi na proširenju prostorije Plavog salona koja će biti namijenjena za konferencije za medije i druge slične događaje dok se na prostoriju TV studija postavlja krovna konstrukcija.
fkzeljeznicar.ba

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

zamorano
Kontakt:

Post Postao/la zamorano » 20 apr 2016, 08:09

Ova zadnja slika...Pa hoce li se ovo sve rusiti sto se sad zida ako se ujedine sve tribine sa "sjevernom" kao sto je plan u konačnici??? Jer ovo sto se sad zida izgleda premasuje gabarite "sjeverne" tribine??? Zida se da bi se nekad rusilo,ili se nece spajati "zapad i sjever" u jednu cjelinu??? Malo nejasno po ovim slikama?
::::SAMO ČELIK::::

darkangel4
Kontakt:

Post Postao/la darkangel4 » 20 apr 2016, 10:44

zamorano je napisao/la:Ova zadnja slika...Pa hoce li se ovo sve rusiti sto se sad zida ako se ujedine sve tribine sa "sjevernom" kao sto je plan u konačnici??? Jer ovo sto se sad zida izgleda premasuje gabarite "sjeverne" tribine??? Zida se da bi se nekad rusilo,ili se nece spajati "zapad i sjever" u jednu cjelinu??? Malo nejasno po ovim slikama?
Ovo je samo "usminkavanje" stadiona da bi mogao dobiti licencu
Cilj uprave kluba je da za 100 rodjendan kluba bude izgradnjen stadion prema projektu

Prema idejnom i izvedbenom projektu po kome ce se sad raditi istocna tribina svaka tribina ce biti zasebna tj odvojena "zgradama" u kojima ce se nalaziti sve potrebne prostorije

slika

slika

Na ovim slikama se to vidi
Zapad ce biti zadnja faza gradnje stadiona posto ce ona kostati daleko skuplje od ostalih tribina zbog svlavionica, vip mijesta i sl.
I ove "zdenke" na sjeveru bi se trebale rusiti u doglednom vremenu
Radnička klasa since 1921

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 20 apr 2016, 11:02

Ja koliko sam upratio i sadasnji sjever ce se rusiti i graditi novi prema novom projektu, ali zanimljivo da sve tribine osim sjeverne idu na dva nivoa.

brigsiroki
Kontakt:

Post Postao/la brigsiroki » 20 apr 2016, 12:18

AnelZ je napisao/la:Nastavljeni radovi na proširenju prostorija Stadiona Grbavica
FK Željezničar je napisao/la:Radovi na pripremanju Stadiona Grbavice za evropske utakmice su u već poodmakloj fazi, a u toku su radovi na izgradnji prostorija na zapadnoj tribini.

Parking na platou iza zapadne tribine, koji je bio jedan od uslova za dobijanje licence, je u potpunosti završen. Kapacitet parkinga je 57 VIP mjesta, dva parking mjesta za autobuse i jedno parking mjesto za reportažna kola. Ukupan utrošeni iznos za izgradnju parkinga je 29.823,30 KM.

U toku su radovi na proširenju prostorije Plavog salona koja će biti namijenjena za konferencije za medije i druge slične događaje dok se na prostoriju TV studija postavlja krovna konstrukcija.
fkzeljeznicar.ba

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

dobro radovi napreduju,ova zadnja slika je vjerovatno TV studio? e sad pitanje ako željo ne uđe u europu hoće li to utjecat na nastavak planiranih radova??

zamorano
Kontakt:

Post Postao/la zamorano » 20 apr 2016, 17:01

darkangel4 je napisao/la:
zamorano je napisao/la:Ova zadnja slika...Pa hoce li se ovo sve rusiti sto se sad zida ako se ujedine sve tribine sa "sjevernom" kao sto je plan u konačnici??? Jer ovo sto se sad zida izgleda premasuje gabarite "sjeverne" tribine??? Zida se da bi se nekad rusilo,ili se nece spajati "zapad i sjever" u jednu cjelinu??? Malo nejasno po ovim slikama?
Ovo je samo "usminkavanje" stadiona da bi mogao dobiti licencu
Cilj uprave kluba je da za 100 rodjendan kluba bude izgradnjen stadion prema projektu

Prema idejnom i izvedbenom projektu po kome ce se sad raditi istocna tribina svaka tribina ce biti zasebna tj odvojena "zgradama" u kojima ce se nalaziti sve potrebne prostorije

slika

slika

Na ovim slikama se to vidi
Zapad ce biti zadnja faza gradnje stadiona posto ce ona kostati daleko skuplje od ostalih tribina zbog svlavionica, vip mijesta i sl.
I ove "zdenke" na sjeveru bi se trebale rusiti u doglednom vremenu
HVALA! Sad mi je jasno...ima logike,ako ce se "zdenke" rusiti...Hvala na odgovoru...
::::SAMO ČELIK::::

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 20 apr 2016, 17:39

brigsiroki je napisao/la: dobro radovi napreduju,ova zadnja slika je vjerovatno TV studio? e sad pitanje ako željo ne uđe u europu hoće li to utjecat na nastavak planiranih radova??
Ne igra se Europa jednu sezonu. I vi ste ostali bez Europe pa krov pravili. U svakom ozbiljnom klubu sve to znaju i nece stati, a mislim da Zeljo to jeste. Ovaj zapad je svakako privremeno rjesenje.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 20 apr 2016, 18:06

Signore je napisao/la:Ja koliko sam upratio i sadasnji sjever ce se rusiti i graditi novi prema novom projektu, ali zanimljivo da sve tribine osim sjeverne idu na dva nivoa.
Prema ovim slikama projekta koje su javno objavljene meni ne izgleda da ce se sjever rusiti vec cisto modernizovati trenutno stanje jer mi izgleda identican po ovom idejnom projektu. Nije to toliko strasno jer sa nekih milion KM moze se opet dovesti ta tribina u veoma dobro stanje + ustedih novac koji bi trebao utrositi na rusenje. A onako cemo nju sigurno koristiti prvenstveno za gostujuce navijace pa manje paznje dajemo njoj :D

kvalitet
Kontakt:

Post Postao/la kvalitet » 20 apr 2016, 20:43

AnelZ je napisao/la:
Signore je napisao/la:Ja koliko sam upratio i sadasnji sjever ce se rusiti i graditi novi prema novom projektu, ali zanimljivo da sve tribine osim sjeverne idu na dva nivoa.
Prema ovim slikama projekta koje su javno objavljene meni ne izgleda da ce se sjever rusiti vec cisto modernizovati trenutno stanje jer mi izgleda identican po ovom idejnom projektu. Nije to toliko strasno jer sa nekih milion KM moze se opet dovesti ta tribina u veoma dobro stanje + ustedih novac koji bi trebao utrositi na rusenje. A onako cemo nju sigurno koristiti prvenstveno za gostujuce navijace pa manje paznje dajemo njoj :D
Neće se rušiti sjeverna tribina sigurno. Samo će se "modernizirati" tako što će se trenutni krov skinuti, zatim i stubovi koji su bukvalno postavljeni na sred tribine (ko god je bio na sjeveru zna koliko smetaju ako se sjedi u gornjem dijelu), a postavit će se novi krov kao na slici. Naravno, rekonstruisat će se i podtribinski prostori, barem je tako najavljeno, kao i sam spoljašnji izgled.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 20 apr 2016, 21:03

To je onda sve razumljivo. Od cijele tribine da ostane samo konstrukcija, tj. goli beton. Krov mijenjati, podtribinski renovirat, renovirat i s vanjske strane, ono izgleda uzasno.

kvalitet
Kontakt:

Post Postao/la kvalitet » 20 apr 2016, 21:52

Signore je napisao/la:To je onda sve razumljivo. Od cijele tribine da ostane samo konstrukcija, tj. goli beton. Krov mijenjati, podtribinski renovirat, renovirat i s vanjske strane, ono izgleda uzasno.
Tako nekako i treba biti, barem prema svim raspoloživim "slikama". Kad bi se rušila cijela tribina, vjerovatno bi i sjever imao dvije etaže, ali jeftinije i "normalnije" je ovako.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 21 apr 2016, 14:58

slika

Pocelo je postavljanje novog semafora u Bijeljini. Odmah da malo pametujem :mrgreen: Ne svidja mi se sto nece biti na mjestu starog, tj. na sredini igralista. Kad vec neki stadion ima samo jednu tribinu onda volim vidjeti na suprotnoj strani semafor.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 21 apr 2016, 16:46

isto kao u Orasju

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 21 apr 2016, 20:34

Još jedna šuplja, ali nek se nađe :D

Održan sastanak: Općina Centar i FK Sarajevo žele realizovati projekt modernizacije Koševa

http://****/odrzan-sastanak-opcina ... je-koseva/
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 21 apr 2016, 23:48

E cuj ti Dine "njegovim dolaskom"... Kao da ga je Bog poslao kao spasitelja... Nema mi nista mrze nego kada ljudi govore "ja, ja, ja" i sve zasluge na sebe preuzimaju, to je ubjedljivo najgora sorta ljudi. Nije sigurno on to sve sam uradio, imao je tim i treba da da zasluge i njima takodjer, pohvaliti ih i reci "Mi smo to uradili" jer ja bi se u ovom slucaju osjecao popisano da sam napisao samo jednu recenicu za novi statut, a ne nesto vise :)

ultra gitano

Post Postao/la ultra gitano » 21 apr 2016, 23:53

Lik je napisao/la:Još jedna šuplja, ali nek se nađe :D

Održan sastanak: Općina Centar i FK Sarajevo žele realizovati projekt modernizacije Koševa

http://****/odrzan-sastanak-opcina-centar-i-fk-sarajevo-zele-realizovati-projekt-modernizacije-koseva/
Sad će lokalni izbori polako to počinje :mrgreen:
Sreća u nas u Mostaru ne trebaju da nas lažu mi znamo na čemu smo :rol:

po'marke
Kontakt:

Post Postao/la po'marke » 23 apr 2016, 21:09

evo par slika sa današnje utakmice fk krupa - fk mladost v. obarska slučajno se zadesio :) slikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslika

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 24 apr 2016, 11:57

Ovo u Krupi je maksimalno nabrijano. S vanjske strane stvarno lijepo uradjeno. Tribina simetricna s krovom na sredini i sve ekstra. Problem je sto misle prodat pricu da tu ima 2.000 stolica, a ja brojao i ima oko 1.200. Negdje sam ovdje cak napisao i tocnu brojku, ali mi mrsko traziti. Kada bi preko puta ove tribine napraviti identicnu bez krova i iza gola jednu za goste imali bi savrsen stadion.

Naravno, s obzirom na velicinu mjesta njima ne treba nista vece od ovoga, ali za PL je potrebno 3.000 sjedecih mjesta.

Usput. Barca predstavila novi stadion, ali da ne pricamo o toj megalomaniji, mene se dojmio novi zamjenski stadion.

6.000 sjedecih mjesta
9.000.000 eura
UEFA category III

slika

slika

po'marke
Kontakt:

Post Postao/la po'marke » 24 apr 2016, 12:38

Krupa ako uđe igraće u Banja Luci!

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.