slobodnjak je napisao/la:PiromanBL je napisao/la:slobodnjak je napisao/la:Jel ovo gradski derbi u najavi za ligu 12...

Ima jos da se igra, nadam se da nije. A ako bude, to je sramota i propast za Banjalučki fudbal - da neki seljacki klub se popne u istu ligu sa Velikanom Banjalučkog i Jugoslovenskog fudbala.
I naravno, nece biti gradski derbi, jer je krupa daleko od grada, civilizacije, smjestena u sumama i gorama Manjace, po strminama, kanjonima i klisurama, na nadmorskoj visini preko 1000 m do koje se iz Banja Luke dolazi za 2 sata voznje preko prevoja i serpentina. Na sradionu je potrebno napomenuti da je velika mogucnost izlazenja medvjeda, vukova i ostale divljaci na teren.
Takvih, sa planinskih vjenaca juzno od BL nam je preko glave, vec 20 godina nam unistavaju grad. Ako udju, nadam se iskreno ispadanju vec nakon jedne sezone, sto je i realnost.
Uf što se naljuti čovjek...
Koliko znam Krupa je na glavnom putu koji vodi iz Bluke prema Jajcu.Gazda im je blizak vlasti i pun ko brod.Šta ćeš jarane ne znam šta bi rekao.Dolazi vrijeme privatnog kapitala i bez toga polako umiru i biće uništeni veći klubovi iz bivse Yuge.Vidis gdje je Velez Celik ,najbolje gdje bi Sloboda dok privatnik ne ulozi novac.
Na kraju krajeva gdje ste vi .Koliki grad a gdje je klub.Svaka uprava dodje napravi vam dugove i pobjegne.Dok ne nadjete privatnika koji ce imati interes da vas preuzme uvjek ćete nedobijati licence ,uvjek ce vam uslovljavati sljedecu tekmu isplatom duga prema igraču.
Kako znam taj tip vlasnik Krupe bio je u vasoj upravi pa je vama nudio neku fuziju šta li pa ste ga vi optuzili za unistavanje kluba.
Kako bilo ako nastavite kao sad nećete dobro proci.Mora se znati čije je šta i gdje pare idu.Zato ne nadjete li jakog sponzora čeka vas sudbina Veleza...Mozda ne ove sezone ali uskoro sigurno...
I vi to znate...
Jeste, ali kad tim putem ides, samo gledas da ne upadnes u Vrbas dok iznad tebe je planina kroz koju je taj put usjecen. Uostalom, daleko je krupa, kako rekoh...
Znam, znam... Medjutim pogledaj gdje je krupa bila do prije 4 godine. Upravo tad pocinje taj uspon krupe, istovremeno i pad Borca. Ima tu prstiju mnogih, sto politicara, sto bogatuna, sto sportskih neradnika i grobara Banjaluckog fudbala koji za cilj imaju tzv. zamjenu Borca i krupe.
Tacnije, gasenje Borca (sto im je zamalo poslo za rukom, srecom nije, i nece), a s druge strane uzdizanje krupe na nivo gdje je Borac bio (sto ne moze, niti ce moci). Evo, samo spajanje Borca i krupe bi znacilo zapravo prisvajanje citave Borceve svijetle istorije jednom seljackom klubu, igraca, koristenje stadiona, i naravno ulazak u PL, onda bi se klub preimenovao u Fk Borac Banja Luka, sto bi bio nacin da takodje krupljani udju u Borac, itd, itd. Sve je to zagovarao petar ilic, brat dragomira, direktora krupe