Zato što se to do ove sezone nije radilo, zašto bi sada?ultrasstyle_tz je napisao/la:u jednu ruku je covjek i upravu...zasto smeta odigrati srijedu kup 11.og, pa pomjeriti zrinjski na 15. nedjelju i onda recimo 19.og odigrati cetvrtak kup..da ne govorim subota i zbog atraktivnosti termina itd itd...a nikakve kalendare ne bi probili
Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,Monolog,ribery,_dreamer_
- PipiDugaCarapa
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - općenito
GRADI ZELJO, BOLI TE **** !
Takav je ritam i to je to, treba se s tim pomiriti. Žali se čovjek na sve i takav je, radi to i zbog svog mentaliteta i zbog drugih stvari tako da meni ne smeta. Kad se žalio kada je kup utakmica protiv Sarajeva pomjerena, e to je već uredu, ostalo je onako uprazno, ali tako stavlja i pritisak savezu a i pojašnjava situaciju oko umora ovim koji to ne kontaju sami. Meni ne smeta što se žali, jbg voli čovjek dušu otvoriti u javnostiultrasstyle_tz je napisao/la:u jednu ruku je covjek i upravu...zasto smeta odigrati srijedu kup 11.og, pa pomjeriti zrinjski na 15. nedjelju i onda recimo 19.og odigrati cetvrtak kup..da ne govorim subota i zbog atraktivnosti termina itd itd...a nikakve kalendare ne bi probili
Nad tobom sunce najljepše sja
- tuzlak1987
- Kontakt:
Neka urade naredne sezone bolji raspored utakmica i uvedu od sezone 2017/18 da se prije prvog kola igra superkup..
Svakako se klubove tu ništa ne pita, biće kako je savez odredio ali trebalo bi od finala napraviti događaje-posebni termini kada liga završi,vikendi,veći fokus medija na finaliste itd. mislim da je slično u engleskoj i svim jačim ligama.PipiDugaCarapa je napisao/la:Zato što se to do ove sezone nije radilo, zašto bi sada?ultrasstyle_tz je napisao/la:u jednu ruku je covjek i upravu...zasto smeta odigrati srijedu kup 11.og, pa pomjeriti zrinjski na 15. nedjelju i onda recimo 19.og odigrati cetvrtak kup..da ne govorim subota i zbog atraktivnosti termina itd itd...a nikakve kalendare ne bi probili
Ovako ako Sloboda ostane u egalu poslije Sarajeva vjerujem da će se više pričati o suboti/nedelji(Zrinjskom) nego o utorku/srijedi(Radniku). Kup gubi na značaju i popularnosti,a nije da i radi ovakvog tempa mnogi ne kalkulišu,vagaju između lige i kupa pa bude i mutni radnji(ti meni ligašku ja tebi kup utakmicu).
Za ubuduće mislim da bi savez trebao prihvatiti sugestiju/kritiku Musemića.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Najbolje za kup bi bilo dvije utakmice do finala i onda finalna utakmica u Zenici jer ima najbolji travnjak i prostore za medije..
Eto recimo finale kao prošle godine, Olimpic - Široki. Šta misliš kolika bi posjeta bila u Zenici? Napuniti stadion u jednoj utakmici je veliki finansijski priliv u našoj ligi i samo zbog toga ne bi volio da se finale igra na jednu utakmicu na neutralnom terenu.tuzlak1987 je napisao/la:Najbolje za kup bi bilo dvije utakmice do finala i onda finalna utakmica u Zenici jer ima najbolji travnjak i prostore za medije..
Nad tobom sunce najljepše sja
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ma 2 utakmice su ok, klubovi su u plusu sto je pozitivna stvar.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- PipiDugaCarapa
- Kontakt:
Smiljan Mori, koji vazi za jednog od najperspektivnijih i najtalentiranijih motivacijskih govornika danasnjice, angazovan je od strane Senada Misimovica, predsjednika nadzornog odbora, da odrzi motivacijski govor prije derbija.
Zato smo vas i nakaratali onako.
-
PiazzaGrande
Ispadnete iz kupa na vrijeme i onda nemate ovakvih problema...
Volim te bola'!
- FaustinoAsprilla
- Kontakt:
ne vjerujemPipiDugaCarapa je napisao/la:Smiljan Mori, koji vazi za jednog od najperspektivnijih i najtalentiranijih motivacijskih govornika danasnjice, angazovan je od strane Senada Misimovica, predsjednika nadzornog odbora, da odrzi motivacijski govor prije derbija.
pa evo dovest psihologa, psihijatra , kurve , ali nekog sa strane da govore drzi . valjda je zajebancija .
inace , jakupovic jos gonja tu europsku karijeru pa se cini mi se trudi bit objektivan. uglavnom svak voli da mu on svira u gostima jer ne nateze za domace . sad koliko je dobar , to je drugo pitanje
- PipiDugaCarapa
- Kontakt:
Nije zajebancija, lud Miske ko struja.FaustinoAsprilla je napisao/la:ne vjerujemPipiDugaCarapa je napisao/la:Smiljan Mori, koji vazi za jednog od najperspektivnijih i najtalentiranijih motivacijskih govornika danasnjice, angazovan je od strane Senada Misimovica, predsjednika nadzornog odbora, da odrzi motivacijski govor prije derbija.
Zato smo vas i nakaratali onako.![]()
![]()
![]()
![]()
pa evo dovest psihologa, psihijatra , kurve , ali nekog sa strane da govore drzi . valjda je zajebancija .
inace , jakupovic jos gonja tu europsku karijeru pa se cini mi se trudi bit objektivan. uglavnom svak voli da mu on svira u gostima jer ne nateze za domace . sad koliko je dobar , to je drugo pitanje
-
narodniheroj
- Kontakt:
Nisam siguran, ali mislim da je savez tehnički organizator finalnog dvoboja u KUP takmičenju, tako da na sebe preuzima i troškove i eventualni profit od tog dvoboja.Naravno, dio profita dodjeli objema ekipama s tim da pobjednik dobije više.MortemHz je napisao/la:Ma 2 utakmice su ok, klubovi su u plusu sto je pozitivna stvar.
Ponavljam, nisam siguran da je ovo 100% tačno, ali mi se čini da sam negdje o ovom čitao/slušao.
Pa savez je svakako pokrovitelj lige i kupa....narodniheroj je napisao/la:Nisam siguran, ali mislim da je savez tehnički organizator finalnog dvoboja u KUP takmičenju, tako da na sebe preuzima i troškove i eventualni profit od tog dvoboja.Naravno, dio profita dodjeli objema ekipama s tim da pobjednik dobije više.MortemHz je napisao/la:Ma 2 utakmice su ok, klubovi su u plusu sto je pozitivna stvar.
Ponavljam, nisam siguran da je ovo 100% tačno, ali mi se čini da sam negdje o ovom čitao/slušao.
Znaci 8000 ljudi dodje na Tusanj i njima se predaje novac od ulaznica.....
Cirkus
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
Super kup prije početka lige da uvedu i dresove da srede, da izaberu neki font koji svi moraju koristiti i na svakom da piše prezime igrača a ne k'o na terminu da su 
Za Čelik i Zenicu,
za crno i crveno,
za naše voljeno,
mi pjevamo...
za crno i crveno,
za naše voljeno,
mi pjevamo...
I ja bih da se igra jedna utakmica, ali trenutno nemamo mogucnosti za to. Moguce je samo u slucaju da jedan od finalista bude domacin i da tada bude isplativo.tuzlak1987 je napisao/la:Najbolje za kup bi bilo dvije utakmice do finala i onda finalna utakmica u Zenici jer ima najbolji travnjak i prostore za medije..
1.Ljude sve manje zanima nogomet
2.Ljude sve manje zanimaju lokalni klubovi
3.Ljude sve manje zanima PL
4.Ljude sve manje zanimaju PL klubovi iz drugih gradova
Tocno tim redosljedom dodjes do cinjenice da u Zenici imas ljude koje uopce ne zanima nogomet, pa ako ih zanima nogomet onda ih ne zanima Celik, pa ako ih zanima Celik ne zanima ih pretjerano PL, pa ako ih i liga zanima onda je to iskljucivo kada igra taj Celik, tj. sve se svede na jedan uzasno mali broj ljudi koji bi dosli na to finale jer ih jednostavno ne zanima nitko osim Celika.
Doci ce netko, neka sacica ljudi. Potegnut ce i poneki covjek iz obliznjeg mjesta ako mu se da ili ima namjeru, zelju, neki razlog za doci. Na tom proslogodisnjem finalu Sirokog i Olimpica u Zenici ne bi bilo vise od 3.000 ljude, a i te 3.000 kapak, maksimalno. Pa taj Siroki je igrao Europu u Zenici protiv jednog Udinesea i bilo je 3.000 ljudi.
Netko drugi bi mozda privukao vise. Netko bi mozda i napunio stadion, ali to su kao one price da nekom klubu treba stadion od 20.000 mjesta zbog jedne utakmice u pet godina. Jednom, a i to ako.
Kada nam se popravi situacija s gledanoscu onda cemo lako igrati finale na jednu utakmicu. Evo primjer iz Hrvatske gdje je prosle sezone uvedeno finale na jednu utakmicu. Na Maksimiru je igrao Dinamo i Split i bilo je svega 11.000 ljudi. Ove sezone ce u Osijeku igrati Dinamo i Belupo. Nece biti preko 5.000 sigurno. Daj Boze da bude, ali nece. Igralo se u Hrvatskoj i prije nekad po jedna utakmica pa je tako Osijek i Cibaliju na Maksimiru gledalo 5.000 ljudi dok bi u dvije utakmice izmedju tih klubova stadioni gorili. Jednostavno nema publike, a i kada je ima ona nije u mogucnosti potegnuti u drugi grad.
Kakav font? Pa to ni u Ligi prvaka nemasLampard8 je napisao/la:Super kup prije početka lige da uvedu i dresove da srede, da izaberu neki font koji svi moraju koristiti i na svakom da piše prezime igrača a ne k'o na terminu da su
Kada je Valjić bio pomoćni u Lukavici ?MortemHz je napisao/la:Moze, Valjic je bio pomocni u Lukavici (vjerovatno je bio vise puta ali ovo sam svojim ocima vidio)silvestar1 je napisao/la:Glavni nikad ne moze bit pomocniZip je napisao/la:Zamisli ovoo..
Sudijska cetvorka iz Bosne dijeli pravdu u utakmici Evropske lige.
Jakupovic kao glavni sudija
Valjić prvi pomocnik
Bijelica drugi pomocnik
Skakic cetvrti sudija
![]()
Fali nam neki hrvat u PM
- SarajlijaTM
Re: RE: Re: Premijer liga BiH - općenito
Savez je organizator finala kupa,uzima sve pare od karata,a klubovi plaćaju kazne i zaštitare.solinas je napisao/la:Pa savez je svakako pokrovitelj lige i kupa....narodniheroj je napisao/la:Nisam siguran, ali mislim da je savez tehnički organizator finalnog dvoboja u KUP takmičenju, tako da na sebe preuzima i troškove i eventualni profit od tog dvoboja.Naravno, dio profita dodjeli objema ekipama s tim da pobjednik dobije više.MortemHz je napisao/la:Ma 2 utakmice su ok, klubovi su u plusu sto je pozitivna stvar.
Znaci 8000 ljudi dodje na Tusanj i njima se predaje novac od ulaznica.....
Cirkus
Najapsurdniji dio u finalima kupa,definitivno
Valjic je mogao biti samo 4.sudija pa se ventualno povrijedio neko od asistenata pa ga on zamijenio.Pappy je napisao/la:"]Kada je Valjić bio pomoćni u Lukavici ?silvestar1 je napisao/la:Moze, Valjic je bio pomocni u Lukavici (vjerovatno je bio vise puta ali ovo sam svojim ocima vidio)Zip je napisao/la:Zamisli ovoo..
Sudijska cetvorka iz Bosne dijeli pravdu u utakmici Evropske lige.
Jakupovic kao glavni sudija
Valjić prvi pomocnik
Bijelica drugi pomocnik
Skakic cetvrti sudija
![]()
Fali nam neki hrvat u PM
Glavni nikad ne moze bit pomocni
Tomislav Cuic, eto vam hrvat
tuzlanska Sloboda
Znaš li uopšte šta je font ?Signore je napisao/la:
Kakav font? Pa to ni u Ligi prvaka nemasLampard8 je napisao/la:Super kup prije početka lige da uvedu i dresove da srede, da izaberu neki font koji svi moraju koristiti i na svakom da piše prezime igrača a ne k'o na terminu da suKlubovi sami odredjuju izgled svojih dresova, tj. u dogovoru s dobavljacem opreme. Npr. Adidas i Nike ti nece proizvoditi dres koji ima neke slicnosti. Dresovi su stvar kluba. Ako ce se sramotiti to je onda njihova stvar. Jedina stvar koju Savez moze nametnuti je emblem PL na rukavu i to je to. Nista osim toga.
Brojevi na dresovima kao i slova, to itekako savez može nametnuti koji da se koristi i da nema miksanja kako je kome volja
Za Čelik i Zenicu,
za crno i crveno,
za naše voljeno,
mi pjevamo...
za crno i crveno,
za naše voljeno,
mi pjevamo...
- JoseeMourinho
- Kontakt:
e jbg nisam to znao nista onda pisaj ga **** ko i ostaliPappy je napisao/la:Potencijalno dobar sudija, ali sudija koji vrlo rado voli uzeti lovu od klubova. Ja ipak glasam za Peljta. Desi se svima greška jbg, ali trenutno ima najviše potencijala od svih naših sudija.JoseeMourinho je napisao/la:Meni je najbolji sudija nas sehovic, ali nešto ga nema u prvom planu, sve tekme zadnju godinu koje sam ja gledao da on sudi je odradio sjajno
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.