Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,Monolog

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

KapitenK
Kontakt:

Re: RE: Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la KapitenK » 27 apr 2016, 00:07

Virtu4l je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:Pa Ćelo je Murinjo onda, ako ovakve probleme pravi sa igrom koju igra primorano zamisli onda kako bi to izgledalo da može igrati svoju igru.
Ovo je njegova igra i bolje od ovoga ne može. Živi bili pa vidjeli.
Kako li je onda jesenas igrao.
Ne moze on igrati jer mora prodavati svojima za opstanak...

Sabinho
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Sabinho » 27 apr 2016, 00:08

Zip je napisao/la:
PipiDugaCarapa je napisao/la:NAŠ VJEČITI DERBI JE KREMA ZA OVO ŠTO IMAMO PRILIKU VIDJETI U POLUFINALU LP !
J.ebo ih ovaj fudbal, ko ovo moze u kontinuitetu pratiti..

Moze li meni neko od navijača Sarajeva reći zašto insistiraju na Petroviću, kada se Hurtić pokazao odličnim?
Od muke sam prebacio ma snooker...

Ma valjda nam je ona prvi Ljupko sastavljao taktiku, naucio Dzenu za 1 dan kako da osvoji prvo kup, pa i ligu... sve to za 1 dan naucioo
Pa,mozda bi ovaj drugi petrovic mogao biti pun pogodak
:rol: :rol: :bow: Kraljuuu. Ne smijem pomisliti sta bi bilo sa Gladbachom da je Ljupko bio trener 15-ak dana. :kafa:
Zadnja izmjena: Sabinho, dana/u 27 apr 2016, 00:19, ukupno mijenjano 1 put.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 27 apr 2016, 00:11

Povucite analogiju između Obelixa i Vinka Marinovica iz prosle sezone.
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 27 apr 2016, 00:11

PipiDugaCarapa je napisao/la:NAŠ VJEČITI DERBI JE KREMA ZA OVO ŠTO IMAMO PRILIKU VIDJETI U POLUFINALU LP !
J.ebo ih ovaj fudbal, ko ovo moze u kontinuitetu pratiti..

Moze li meni neko od navijača Sarajeva reći zašto insistiraju na Petroviću, kada se Hurtić pokazao odličnim?
Ne mora ga zamijeniti Petrović, ali ne bih volio da Hurta ostane. Iako je pokazao puno bolje poznavanje igre i taktike nego Dženo, mislim da bi ga potrošili ostavljajući ga. Nek prvo izganja licencu, neka ga kao pomoćnog trenera, i onda bujrum opet na mjesto šefa struke. On samo može napredovati, a mislim da je prerano da se hvata u koštac sa prvim timom, pogotovo sljedeće sezone koja će bit preteška za nas. I kao zadnji argument, a ujedno i onaj koji najmanje drži vodu u slučaju dobrih rezultata, a to sam govorio i ranije, neozbiljno je za jedan klub poput FKS, da šef struke nema licencu, pa taman da je ne znam ti kakav znalac.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 apr 2016, 00:18

Raonffa je napisao/la:To i ja svakako mislim, on mi svakako djeluje onako malo prepotentno kada govori o sebi pa tako i svaka izjava mu je čudna.
Ne djeluje on meni nikako. Ima solidnu ekipicu koja se dobro brani, u ligi gdje baš takva igra prolazi. Osnovni rezultati su mu 0-0 i 1-0. Znači branimo se, ako ga zabijemo dobro je, ako ne, dosta i bod.

Plasirao se u finale kupa, pa šta? Olimpic ga je osvojio pa se raspao.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 27 apr 2016, 00:35

To sto ga je Olimpic osvojio pa se "raspao" ne umanjuje njihov uspjeh kao i uspjeh Varesanovica.
Petrovic ima sistem i rezultat, odlicno poznaje ligu i to se mogao uvjeriti ko god ga je slusao. Skoro je spomenuo da je tek uigrao odbranu i vezni red, i da tek napad dolazi na red. Uostalom ako bi igrao defanzivno i ako ce takve igre donositi rezultat ne vidim sto bi se navijaci Sarajeva bunili u slucaju da dodje kod njih naravno. Ni Mulalic nema ama bas nikakve igre pa ne vidim da se navijaci Zeljeznicara bune zbog toga.
Nad tobom sunce najljepše sja

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 apr 2016, 00:42

To je dokaz da i prosječna ekipa može doći do dobrog rezultata u kupu, prošle godine Olimpic, ove Radnik i Sloboda, to je normalno za kup, da ga s vremena na vrijeme osvajaju male ekipe.

Ne može defanzivna igra donositi rezultate kakvi se očekuju u FKS.
Voli te tvoje Sarajevo.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 27 apr 2016, 00:47

Pa dobro zavisi od ambicija tih "malih" ekipa u kupu. Recimo polufinalne utakmice su Slobodi bile kao i svake druge utakmice ove sezone, dok su Zeljeznicaru bile utakmice sezone s obzirom koliko ste se svi nafuravali da cete osvojiti kup, od uprave do navijaca, a rezultat znamo.

Uostalom ne znam sto Petrovic s ovom igrom ne bi mogao proci u Sarajevu, ako daje rezultate, a Mulalic poslije toliko vremena u klubu ostao na taktici koju je rekao na pressu a to je pravimo faul nakon svaka 2 dodavanja a u napadu uvijek mozemo napraviti nesto.
I u ostalim utakmicama ne umirete u ljepoti, cesto i ocajno izgledate ali realno sta vas boli qurac zato jer nizete pobjede, tako da ne znam sto vama takva igra odgovara, a navijacima Sarajeva ne bi odgovarala igra Petrovica koja je puno organizovanija od vase.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 apr 2016, 00:50

Čuj očajno izgledamo, a devet u nizu, samljeli protivnike, niti jednu se nismo provukli, na svakoj fulali zicere.

Znam da ne znaš zašto Petrović ne bi prošao u Sarajevu, da bi to znao, potrebno je malo znanja o fudbalu, a ti ga nemaš.
Voli te tvoje Sarajevo.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 27 apr 2016, 00:53

Pa s obzirom na potencijal jeste ocajno. Gledao sam vas par utakmica, ako ti je ono izgleda da ste samljeli protivnike onda se trebas ostaviti pracenja fudbala. Citava poenta je da cilj opravdava sredstvo, ako se pobjedjuje i ako defanzivna igra daje zeljene rezultate ne vidim sto bi navijaci bili nezadovoljni, ponavljam da je najbolji primjer ova polusezona Zeljeznicara, i ja bi isto bio zadovoljan da se Slobodi igra svodi da stoperi nabijaju loptu napadacu kroz citavu utakmicu ako ce to dati rezultate. Vama to daje rezultate, niz vise nije nikakva sreca, nemate se sta zaliti na igru i boli vas qurac i ne vidim sto bi se navijaci Sarajeva zalili.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 apr 2016, 00:58

Sarajevo je ekipa od koje se redovno očekuje visok plasman, a visok plasman iziskuje pobjede. Imaju bar 25 utakmica u sezoni gdje bukvalno moraju pobijediti, a da bi pobijedio moraš napadati. Petrović to ne zna.

Ti kažeš da Željezničar igra defanzivno i očekuješ da te shvatim kao ozbiljnog sagovornika.
Voli te tvoje Sarajevo.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 27 apr 2016, 00:59

Defanzivno ne znaci totalni bunker, ocajna igra ne znaci defanzivno. Pozdrav.

PipiDugaCarapa
Kontakt:

Post Postao/la PipiDugaCarapa » 27 apr 2016, 01:00

pinoglavi je napisao/la:Pa s obzirom na potencijal jeste ocajno. Gledao sam vas par utakmica, ako ti je ono izgleda da ste samljeli protivnike onda se trebas ostaviti pracenja fudbala. Citava poenta je da cilj opravdava sredstvo, ako se pobjedjuje i ako defanzivna igra daje zeljene rezultate ne vidim sto bi navijaci bili nezadovoljni, ponavljam da je najbolji primjer ova polusezona Zeljeznicara, i ja bi isto bio zadovoljan da se Slobodi igra svodi da stoperi nabijaju loptu napadacu kroz citavu utakmicu ako ce to dati rezultate. Vama to daje rezultate, niz vise nije nikakva sreca, nemate se sta zaliti na igru i boli vas qurac i ne vidim sto bi se navijaci Sarajeva zalili.
Da li ste imali igru kada ste izvršili reorganizaciju ekipe? Niste, imali ste rezultat. Ista stvar je i sa nama.. Tek od slijedeće sezone očekujem dobru igru našeg tima, kompatnost, uigranost, etc.
Tek smo na zimskoj pauzi udarili temelj ekipi, a dug je proces stvaranja iste.

Uostalom, griješiš. Većina se zali što ne igramo lijepo, ja ne.. Meni je isključivo rezultat bitan, naročito u ovoj sezoni.
GRADI ZELJO, BOLI TE **** !

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 27 apr 2016, 01:06

PipiDugaCarapa je napisao/la: Da li ste imali igru kada ste izvršili reorganizaciju ekipe? Niste, imali ste rezultat. Ista stvar je i sa nama.. Tek od slijedeće sezone očekujem dobru igru našeg tima, kompatnost, uigranost, etc.

Uostalom, griješiš. Većina se zali što ne igramo lijepo, ja ne.. Meni je isključivo rezultat bitan, naročito u ovoj sezoni.
Cim je Husref dosao iz utakmice u utakmicu se osjetilo poboljsanje u igri. I ja ne kritikujem sto igrate kako igrate, imate pobjede i boli vas qurac, samo konstatujem da su vase utakmice bas ruzne za gledati. Iskreno ja kod vas nisam nekog sistema igre uocio, cak ni naznake, osim nabij Lendricu i dodaj Stevi da nesto izmisli, mozda je to razlog sto se neki navijaci zale. I opet kazem boli vas qurac kakva je taktika i igra dok pobjedjujete. Predstavlja se isto kao da bi se navijaci Sarajeva bunili ukoliko bi im dosao Petrovic i ukoliko bi prvih 5 utakmica pobjedili sa 1-0. Bas da vidim te koji bi se bunili. Mozda nekom ne bi bilo po volji, ali nekog pritiska i nekog nezadovoljstva navijaca sigurno ne bi bilo.

PipiDugaCarapa
Kontakt:

Post Postao/la PipiDugaCarapa » 27 apr 2016, 01:13

pinoglavi je napisao/la:
PipiDugaCarapa je napisao/la: Da li ste imali igru kada ste izvršili reorganizaciju ekipe? Niste, imali ste rezultat. Ista stvar je i sa nama.. Tek od slijedeće sezone očekujem dobru igru našeg tima, kompatnost, uigranost, etc.

Cim je Husref dosao iz utakmice u utakmicu se osjetilo poboljsanje u igri. I ja ne kritikujem sto igrate kako igrate, imate pobjede i boli vas qurac, samo konstatujem da su vase utakmice bas ruzne za gledati. Iskreno ja kod vas nisam nekog sistema igre uocio, cak ni naznake, osim nabij Lendricu i dodaj Stevi da nesto izmisli, mozda je to razlog sto se neki navijaci zale. I opet kazem boli vas qurac kakva je taktika i igra dok pobjedjujete. Predstavlja se isto kao da bi se navijaci Sarajeva bunili ukoliko bi im dosao Petrovic i ukoliko bi prvih 5 utakmica pobjedili sa 1-0. Bas da vidim te koji bi se bunili. Mozda nekom ne bi bilo po volji, ali nekog pritiska i nekog nezadovoljstva navijaca sigurno ne bi bilo.
Istina, ali Edis Mulalić nije Husref niti je Amar.. On definitivno ima moju podršku, uostalom, rezultati mu govore u prilog sem te dvije utakmice u kupu koje je, ruku na srce, prevashodno on izgubio. Iskreno govoreći, vaše utakmice su također jako često patnja za gledaoca, bar od onih koje sam ja pratio. Izuzev naše utakmice na Tušnju, tu ste nas potopili i mozemo u neku ruku i biti zadovoljni rezultatom..
Zrinjski igra isključivo na rezultat, Sarajevo gol zabije iz prekida a zatim im presing izvrši Vitez ili pak Borac sa igračem manje..
Sve je to u pet deka, ali se igra našeg tima najviše komentariše, čak i od naših navijača kojima bi primarni cilj trebao biti rezultat. Meni jeste, tačno mi puca ku.rac na koji način ćemo stići do pobjede i koliko razlike će pobjeda iznositi. Ovog trenutka bih potpisao pobjede od jedan razlike u svim preostalim utakmicama, i to iz jedinog šuta u okvir gola.
GRADI ZELJO, BOLI TE **** !

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 27 apr 2016, 01:15

Fino je to Virtual rekao "Ne može defanzivna igra donositi rezultate kakvi se očekuju u FKS.". Nema tu puno filozofije, to je jednostavno kao pasulj, on svoju filozofiju ne može primjeniti na trenutni igrački kadar Sarajeva niti bi mu ta filozofija prošla kod navijača Sarajeva.

I još jedan stvar, ako tebi Radnik i Željo igraju isto mi nemamo o čemu pričati.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 27 apr 2016, 01:17

Pa iskreno se moramo brinuti, barem se ja brinem iako sam sretan trenutno sa ovim nizom i ne kritikujem suvise i dajem podrsku Mulalicu jer znam da on te promjene koje su nam potrebne moze dovesti. Zasto se brinem jeste iz razloga sto nam je trece pretkolo LE minimalni cilj i sa trenutnom igrom jeste moguce isti dostici posto smo nosioci prva dva pretkola ali nece biti suvise lako dok bi sa igrom na sredini terena mnogo sebi olaksali. A ja sam siguran da se navijaci potajno nadaju cak i play-off LE :) kada bi mogli ovakvom igrom doci do svog cilja potpisao bi odmah sutra da uvijek igramo ovako ali svi smo svjesni da je potrebna jos jedna dimenzija u ovoj igri ako zelimo veci uspjeh u Evropi.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 27 apr 2016, 01:19

Radnik igra defanzivno jer nemaju kvalitet prema naprijed. Da se ne lazemo, uradili su mnogo u ovoj sezoni, vise od ocekivanog. U Sarajevu bi imao neki kvalitet i mislim da bi puno vise uradio jer je kvalitetan trener. Mozda grijesim ali to je samo moje skromno misljenje.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

samirr
Kontakt:

Post Postao/la samirr » 27 apr 2016, 01:23

Previse se vjeruje Mulalicu.
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 27 apr 2016, 01:24

samirr je napisao/la:Previse se vjeruje Mulalicu.
:urnebes:
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []