Juventus FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma
Re: Juventus FC
Sve to stoji da smo znali,ponavljam ZNALI da ce se momak pokazati. 20 mil za Juventus nije malo. Za te pare se kupuju igraci,ovo je maltene pozajmica. Ugovor je odmah na pocetku bio cudan i nelogican,a sada kada je Alvaro pokazao da moze vrhuski odigrati sve to dobiva na tezini.
Nastranu emocija. Sa emocijom je to jos teze jer vecina navijaca ga voli.
Platili smo 20 mil igraca sa klupe da ga uigravamo i sada cemo kao nagradu dobiti 10 mil a izgubiti puno vise. Ostajemo bez odlicnog mladog igraca.
Ostaje da se nadamo da njegova rijec nesto znaci i da odluciti da ostane.
Nastranu emocija. Sa emocijom je to jos teze jer vecina navijaca ga voli.
Platili smo 20 mil igraca sa klupe da ga uigravamo i sada cemo kao nagradu dobiti 10 mil a izgubiti puno vise. Ostajemo bez odlicnog mladog igraca.
Ostaje da se nadamo da njegova rijec nesto znaci i da odluciti da ostane.
Samo nam njegova volja može pomoći jer sigurno da Zizou nije blesav i da ga želi nazad. Nema ništa od priče da ga Real želi nazad da bi ga preprodao jer da je takva namjera Reala već se pričalo da bi mi njima još doplatili. Dakle, on i ako ode, Real je destinacija, a tamo sigurno da ima mjesta za njega. A Marotta nam je zato pripremio Berardia, po zadnjoj izjavi se može zaključiti. 
Uzdam se u Alvara, mislim da nema dileme da želi ostati, ali ako mu klub u kojem je odrastao kaže da računaju na njega mislim da će biti baš na raskrsnici.
Na kraju nam on i Cuadrado diktiraju mercato, po meni igrači koje je jako teško nadoknaditi, evropski igrači, vidjelo se to, a pozicije koje nama trebaju. U neku ruku imamo veći posao od lani, koliko god to čudno zvučalo, ne vidim toliko igrača koji će ih nadomjestiti na pravi način jer su baš bitan dio tima. Alvaro ne igra bajnu sezonu, a i Juan je bio praktično zamjena, ali njihov uticaj na igru je jako značajan.
Neovisno od toga trebamo raditi na jačanju ekipe i uzeti malog Gomesa, na vrijeme kao i lani dovoditi igrače kako ne bi imali situacije Draxler-Hernanes.

Uzdam se u Alvara, mislim da nema dileme da želi ostati, ali ako mu klub u kojem je odrastao kaže da računaju na njega mislim da će biti baš na raskrsnici.
Na kraju nam on i Cuadrado diktiraju mercato, po meni igrači koje je jako teško nadoknaditi, evropski igrači, vidjelo se to, a pozicije koje nama trebaju. U neku ruku imamo veći posao od lani, koliko god to čudno zvučalo, ne vidim toliko igrača koji će ih nadomjestiti na pravi način jer su baš bitan dio tima. Alvaro ne igra bajnu sezonu, a i Juan je bio praktično zamjena, ali njihov uticaj na igru je jako značajan.
Neovisno od toga trebamo raditi na jačanju ekipe i uzeti malog Gomesa, na vrijeme kao i lani dovoditi igrače kako ne bi imali situacije Draxler-Hernanes.
Zadnja izmjena: Pogba, dana/u 26 apr 2016, 22:59, ukupno mijenjano 1 put.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
Covjece, kako ne kuzis ! On nije napravljen u Juventusu, on je od prvog trenutka valjao nama, nije se trenutka kalio, na terenu je bio prevaga i jos mozes 15miliona zaraditi na njemu ! U cemu je problem tu?
Max Allegri
Ne znam odakle ti to da se nije kalio kada je vise puta isticano od strane trenera a i njega samoga to koliko je napredovao. Morata kada je tek dosao nije znao tempirati igru i "raspodijeliti" snagu na 90 minuta pa je nakon 20 min znao igrati isplazenog jezika pored deceniju starijeg Teveza. Nerijetko je bio sebican dok sada asistira svaki puta kada zaigra. Dakle nekim osnovama je ucen. Brzina i tehnika su manje vise iste ali takticki i nogometno Morata je kudikamo zreliji igrac sada.Mig_Mig je napisao/la:Covjece, kako ne kuzis ! On nije napravljen u Juventusu, on je od prvog trenutka valjao nama, nije se trenutka kalio, na terenu je bio prevaga i jos mozes 15miliona zaraditi na njemu ! U cemu je problem tu?
Jedina dobra stvar iz cijele price je ta sto Morata nije postao bitniji nego sto jeste,pa se moze bez njega,bar kada je Seria A u pitanju. Evropa je vec druga prica. On i Cuadrado su bili fakticki jedina dva ofanzivca u ekipi,a dar-mar su radili Bajernu. Sada postoji realna sansa da ostanemo bez obojice.
Kako god za mene je glupost staviti potpis na ugovor na kome stoji izmedju reda "evo vam za 20 mil mlad i neiskusan igrac sa klupe da se uigrava a posto je rijec o potencijalu ako ga razigrate mi cemo ga za 10 mil vratiti nazad i vi se tu necete nista pitati". Win win situacija za Real koji je dobio 20 mil za igraca sa klupe a za 30,tj 10 moze kada pozeli vratiti nazad odlicnog ili WC igaca. Dok sa druge strane Juventus daje 20 mil za macka u vreci i za par godina kada i ako iz vrece izadje mladi lav relativno zreo i konacno spreman da ostvari svoj potencijal tu gubi svako pravo na njega i dobija 10 mil nagrade za trud. Nemoj mi reci da se stvar ne moze gledati iz ovog ugla jer u momentu potpisivanja ugovora ovo je bio jedini moguci ugao. To sto je u medjuvremenu postigao neke bitne i odlucujuce golove se moze gledati iz dva ugla,tvog-"nije bio beskoristan",i mog-"ostajemo bez odlicnog igraca".
Marvin ne razumije da ga drugačije ne bi mogli kupit' jer smo u takvoj situaciji bili. Jednostavno je tako, nije se moglo bolje uraditi. I na kraju Marvine ti sigurno ne bi mogao bolje isposlovati ugovor zato nemoj molim te pisat nebuloze.
Veliki Merkato je pred nama, mnoga imena se povezuju sa nama. Vjerujem Upravi kao svih ovih 5 godina tako da, ne brinem se. Pobijediti sve utakmice do kraja sezone i uzeti Kup Italije i onda EP da uzivamo.
Veliki Merkato je pred nama, mnoga imena se povezuju sa nama. Vjerujem Upravi kao svih ovih 5 godina tako da, ne brinem se. Pobijediti sve utakmice do kraja sezone i uzeti Kup Italije i onda EP da uzivamo.
Aljegri, out!
-
- Kontakt:
Galeone: Allegri priča o nogometu, Conte o borbenosti
Bivši trener, suradnik i učitelj Massimiliana Allegrija, Giovanni Galeone, opet je dao izjavu koja će izazvati polemike a koja se tiče šefa struke Bianconera. Teza shodno kojoj su rezultati u posljednje dvije godine plod rada prethodnog trenera Antonia Contea, nikako da postane prošlost i s tim se iskusni nogometni radnik, kakav je Galeone, ne miri.
„Vrijeme je da Allegri dobije priznanja i pohvale koje zaslužuje. Čujemo često da su njegovi uspjesi posljedica rada Contea. Svakako je Conte uradio fantastičan posao koji je Allegri nastavio i nadogradio. Ipak to su dva trenera različitih shvatanja nogometa. Podsjetiću vas da je Conte u ljeto 2014. tvrdio da je Juventus došao do kraja ciklusa a Allegri dominira već dvije godine s tom ekipom, pritom ekipa igra tehnički mnogo dotjeraniji nogomet.“
„Ako postoje dva trenera koja su sušta suprotnost, to su onda njih dva. Evo vam primjer: Italija odigra u Udinama diskretnu utakmicu protiv Španjolske, zatim ode u Njemačku i ne vidi loptu 90 minuta igre, primi tri komada. Nakon toga Conte priča o nedostatku želje, volje i borbenosti. To je prošlost, već snimljen film. Allegri nikada o tome ne priča već o pasovima, igri, tehnici.. priča o nogometu. Zato Conte i ne pobjeđuje u Europi.“
„Gubi protiv Galatasaraya, koji nije osvojio ništa u Europi, muči se protiv danske ekipe koja ništa nije osvojila, ispadne od Benfice. Allegri s druge strane skoro istu ekipu odvede u finale Lige prvaka a ove godine protiv Bayerna je igrao do zadnjeg minuta i na žalost ispao jer je prvi put u životu taktički loše „pročitao utakmicu“.
„Rad Allegrija nema dodirnih tačaka s radom Contea a ove godine je napravio pravo remek djelo. Conte je u tri godine predstavljao sve ono što su osobine Juventusa. Igrao je godinama za Juventus i donio odlučnost, volju, profesionalnost koje su tipične za Juventus i koje su trebale Juventusu da ga trgnu iz apatije. Ali kada pričamo o nogometu Conte je potpuno različit od Allegrija. To su, tehnički pričajući, dva potpuno različita stila igre. Sacchi kaže da Max nije sposoban da „kombinira glagole“ u nogometu? Ja kažem da je sposoban da napravi najljepšu rečenicu s jednim glagolom! Sve su to gluposti koje dolaze od „svetaca“ koji mogu sve da komentiraju i nemaju odgovornost nizašta. Max se ne krije ni kada nema uspjeha. To smo vidjeli i na početku sezone, nije bježao od kritika.“
„Dybala nije još top player ali je odličan i mlad i Allegri je napravio odličan posao s njim, odlično ga je usmjeravao. U Palermu je bio klasičan špic a sada zna da igra i kao povučeni napadač pa i kao „trequartista“. Ima mnogo prostora za napredak ali još nije na nivou Ronalda ili Messija.“
„Juventusu ne nedostaje mnogo da osvoji Ligu prvaka. Ove godine su imali dobre šanse ali su nažalost ispali. Ipak pokazali su da su europska ekipa i da bi je osvojili moraće dovesti nekoliko igrača. Max će ostati u Juventusu i pokušati da se popne na krov Europe. Sigurno je među top pet trenera današnjice.“
Kakve nebuloze druze de procitaj opet sta sam napisaoVelaHavle je napisao/la:Marvin ne razumije da ga drugačije ne bi mogli kupit' jer smo u takvoj situaciji bili. Jednostavno je tako, nije se moglo bolje uraditi. I na kraju Marvine ti sigurno ne bi mogao bolje isposlovati ugovor zato nemoj molim te pisat nebuloze.

Ev polako cu ti pojasniti al prvo odgovori na neka vrlo jednostavna pitanja- Je li se upravi pojavilo neko svevisnje bice i reklo da se MORA potpisati taj igrac jer...? Je jedini na svijetu? Jer ce nas dvojim golovima odvest u finale LP? Jer mu je Dzemila u kasikama rekla za te golove? Jer za 20 milki se nije mogao dovesti mladi prvotimac iz Portugala ili Francuske koji ce biti tvoj igrac a ne iznajmljen?
Cuj ner bi ga mogli drugacije dovesti i ja ne bi znao bolje,ono kad se nesto napise cisto da bi se pisalo

Naravno da se mogao dovesti igrac za 20 miliona ali kakav? WC potencijal kao Moratta sigurno ne bi. Mi smo odradili dobar posao i da Moratta ostane ili da ode, kako god.
Aljegri, out!
To jest najbolnije,dovedes WC potencijal koji ako to kod tebe i postane imas pravo samo da mu mases. A nasa uprava je bar do sada pokazala da zna za kikiriki dovesti kvalitetnog igraca.
Ako je doveden kako bi se razvijao i igrao dobro to automatski znaci da ga nisi doveo da ostane,a nisi ga takodje doveo ni da bacis pare i da ti grije klupu. A nije doveden ni da zacepi rupu u rosteru,tu imamo Matrija,Boriela itd
Kako god okrenes jos jedan bitan merkato je pred nama.
Upravu je lik. Tesko ih je porediti jer su potpuno razliciti,ali vece nogometno znanje i inteligencija je na strani Alegrija. Neki hibrid njih dvojice bi bio idealan trener
Ako je doveden kako bi se razvijao i igrao dobro to automatski znaci da ga nisi doveo da ostane,a nisi ga takodje doveo ni da bacis pare i da ti grije klupu. A nije doveden ni da zacepi rupu u rosteru,tu imamo Matrija,Boriela itd

Kako god okrenes jos jedan bitan merkato je pred nama.
gojzerica je napisao/la:Galeone: Allegri priča o nogometu, Conte o borbenosti
Upravu je lik. Tesko ih je porediti jer su potpuno razliciti,ali vece nogometno znanje i inteligencija je na strani Alegrija. Neki hibrid njih dvojice bi bio idealan trener

Meni to nije kaljenje, on je takav i to je to !Alvaro je igrac koji je limitiran sto se tice izdrzljivsoti i sigurno je da ni u svojim najboljim godinama nece biti spreman da trci kao Mandzo! Moje misljenje je da je uprava napravila fantastican potez sa njegovim dovodjenjem, na nama je da odlucimo da li zelimo njega ili ne, on sigurno zeli nas samo kao sratret ! to je to
Max Allegri
Mi njega zelimo samo je na njemu da l´ ce ostati ili otici. Ne razumije ovaj lik nikako.
Aljegri, out!
Ko ti to kaze da zelimo?! On zeli ostati, ako mu Juventus garantuje privh 11? a gdje ti vidis to da mu garantujemo?
Max Allegri
- IlCapitano
- Kontakt:
http://m.bernabeudigital.com/futbol/mor ... drid-83075
Morata jučer na Periscopu streamovao nešto sa prijateljima i valjda slučajno rekao da se "vjerovatno vraća u Madrid". Kad je shvatio šta je rekao ugasio stream.
Morata jučer na Periscopu streamovao nešto sa prijateljima i valjda slučajno rekao da se "vjerovatno vraća u Madrid". Kad je shvatio šta je rekao ugasio stream.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★
- 10DelPiero
- Kontakt:
Bit ce steta ako ode naravno ali 30 mil. ce opet biti tu za nekog drugog, tako da ne vidim svrhu toliko kukanja. Sta god da se desi mi ne mozemo izgubit ili ce nam ostat odlican igrac ili cemo dobiti novac koji ce se usmjerit za kvalitetnog napadaca.
Alessandro Del Piero !
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Marotta Bog te vidioMig_Mig je napisao/la:Ko ti to kaze da zelimo?! On zeli ostati, ako mu Juventus garantuje privh 11? a gdje ti vidis to da mu garantujemo?

Aljegri, out!
Sta to konkrento kaze ?To sto celo kaze, to okaci macku o rep! Zeli Marotta pod ovim uslovima pod kojim igra sada! A sta Alvaro zeli ?VelaHavle je napisao/la:Marotta Bog te vidioMig_Mig je napisao/la:Ko ti to kaze da zelimo?! On zeli ostati, ako mu Juventus garantuje privh 11? a gdje ti vidis to da mu garantujemo?

Max Allegri
- IlPrincipino
- Kontakt:
GdS: Juventus ce dovesti tri velika pojacanja na ljeto plus ce zadrzati Pogbu. Andre Gomes, Mkhitaryan & Cavani su glavne mete. Kante & Lukaku su alternative.

C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot
- L'Avvocato
- Kontakt:
Cavani ne, hvala. To nikako ne bi volio vidjeti.
★★★
"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)
"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)
- IlCapitano
- Kontakt:
Ban.L'Avvocato je napisao/la:Cavani ne, hvala. To nikako ne bi volio vidjeti.

★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★
Gianluca Di Marzio @DiMarzio 17m17 minutes ago
Andrè #Gomes, atteso in Italia anche il presidente del #Valencia: fissato summit con la #Juventus

Andrè #Gomes, atteso in Italia anche il presidente del #Valencia: fissato summit con la #Juventus

35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter
"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"
LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017
104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter
"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"
LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.