Premijer liga 2015/16

Ko osvaja PL BiH 2015/2016

Anketa je završila: 25 jul 2016, 19:59.

RK "Borac"
19
18%
RK "Izviđač"
22
21%
RK "Čelik"
11
11%
RK "Konjuh"
3
3%
RK "Derventa"
0
Nema glasova.
RK "Sloboda"
9
9%
RK "Vogošća Poljine Hills"
27
26%
RK "Prijedor"
0
Nema glasova.
RK "Sloga"
2
2%
Neko drugi
11
11%

Ukupno glasova: 104

BaDa12
Kontakt:

Re: Premijer liga 2015/16

Post Postao/la BaDa12 » 28 apr 2016, 10:29

Postoje li kakve šanse da bude negdje prijenos zadnjih utakmica? Tako bismo svi mogli dati svoj sud gledajući, a ne čitanjem ili unaprijed određenim matricama.
Veliki je promašaj od saveza ako ne bude takve mogućnosti za gledatelje. Logično je da su zadnja kola najinteresantnija.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

LIBERTY
Kontakt:

Post Postao/la LIBERTY » 28 apr 2016, 11:15

BaDa12 je napisao/la:Postoje li kakve šanse da bude negdje prijenos zadnjih utakmica? Tako bismo svi mogli dati svoj sud gledajući, a ne čitanjem ili unaprijed određenim matricama.
Veliki je promašaj od saveza ako ne bude takve mogućnosti za gledatelje. Logično je da su zadnja kola najinteresantnija.
Jedino od lokalnih tv kuća se moze oćekivati da puste utakmice i to vjerovatno ako ne bude stimanja. Ne bih se slozio da su ovo unaprijed određene matrice i teorije zavjera, jer se na poćetku proljetnog dijela prvenstva prićalo da će Krajina dobiti Izviđaća, Vogosću i Prijedora u zadnja 3 kola i da će sarajevska Bosna sigurno ostati u ligi.

institucija
Kontakt:

Post Postao/la institucija » 28 apr 2016, 11:17

Svi nesto pljujete po sarajevskoj Bosni, mada shvatam vas jer mrzite glavni grad i sve sto dolazi iz njega:

Klub je bio skoro pa ugasen i na polusezoni su dosli ljudi koji su doveli do stabilizacije i pojacali ekipu. Bosna sigurno nema ekipu trenutno da ispadne iz lige. Rahimic, Memic, Birdahic, Travancic, Balta, Cvetkovski su sigurno ekipa koja uz boljeg trenera i par pojacanja hladno moze igrati final four.

Pricate da je Derventa prodala utakmicu, a niko od vas nije prisustvovao tome. Ja cu vam reci da se Bosna potukla muski s njima, da su ti momci dali 500% svojih mogucnosti iako je Derventa bila premirana od strane pojedinih klubova da dobije utakmicu navedenu, ali po njihovu zalost nije uspjela okrenuti rezultat.

Sta god da bude u Gracanici i kako god da se zavrsi utakmica, ovi ljudi su napravili lijepu i pozitivnu pricu bez kojekakvih mesetara i rusioca rukometa. Svima u Bosni su u cilju dobri odnosi s klubovima koliko god se drugi klubovi udruzivali da istu izbace. A ja vam garantujem ukoliko Bosna ispadne, da ce se ekspresno vratiti i da cete Boga moliti da se nikada nisu vratili u premijer ligu.

Sportski pozdrav

brzi
Kontakt:

Post Postao/la brzi » 28 apr 2016, 11:18

gradacac10 je napisao/la::damn: :nene: Prepucavanja po fb u ove sitne sate su pocela, ne znam da li je istina, ali po dobrom izvoru vjerujem da jeste, kao i po zapisniku zadnje utakmice, Hajdarevic je otjeran iz Bosne jer je pijan se tukao sa Memicem, i da je ni kriv ni duzan 8 šavova na licu zaradio mladi pivot Bosne..
Pa tko će da igra u Gračanici, Bosna to gubi u hendikepu

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 28 apr 2016, 11:28

greska
Zadnja izmjena: samo_lijevo, dana/u 28 apr 2016, 11:32, ukupno mijenjano 1 put.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 28 apr 2016, 11:30

institucija je napisao/la:Svi nesto pljujete po sarajevskoj Bosni, mada shvatam vas jer mrzite glavni grad i sve sto dolazi iz njega:

Klub je bio skoro pa ugasen i na polusezoni su dosli ljudi koji su doveli do stabilizacije i pojacali ekipu. Bosna sigurno nema ekipu trenutno da ispadne iz lige. Rahimic, Memic, Birdahic, Travancic, Balta, Cvetkovski su sigurno ekipa koja uz boljeg trenera i par pojacanja hladno moze igrati final four.

Pricate da je Derventa prodala utakmicu, a niko od vas nije prisustvovao tome. Ja cu vam reci da se Bosna potukla muski s njima, da su ti momci dali 500% svojih mogucnosti iako je Derventa bila premirana od strane pojedinih klubova da dobije utakmicu navedenu, ali po njihovu zalost nije uspjela okrenuti rezultat.

Sta god da bude u Gracanici i kako god da se zavrsi utakmica, ovi ljudi su napravili lijepu i pozitivnu pricu bez kojekakvih mesetara i rusioca rukometa. Svima u Bosni su u cilju dobri odnosi s klubovima koliko god se drugi klubovi udruzivali da istu izbace. A ja vam garantujem ukoliko Bosna ispadne, da ce se ekspresno vratiti i da cete Boga moliti da se nikada nisu vratili u premijer ligu.

Sportski pozdrav
A da li su vama trebali oduzeti bod jer niste otputovali na utakmicu, odigrali ste naknadno?

Pitam jer se to isto desilo Lokomotivi prosle sezone u Ljubuskom. Znam da ste odigrali par sedmica poslije kad ste se skupili. Ne moras mi to obkasnjavati.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

LIBERTY
Kontakt:

Post Postao/la LIBERTY » 28 apr 2016, 11:44

institucija je napisao/la:Svi nesto pljujete po sarajevskoj Bosni, mada shvatam vas jer mrzite glavni grad i sve sto dolazi iz njega:

Sportski pozdrav
Ovo nema veze sa glavnim gradom, već sa ponasanjem ljudi u RSBiH. Mogu li te pitati jesi li ti prisustvovao utakmici između dvije Bosne na Mojmilu? Kako su se sudije pocele ponasati kod rezultata 7-1 i 9-3 za visoćku Bosnu? Nećete vi ispasti, neće to dopustiti Tahirović, jer zna da se nikada ne bi vratili, jer tada ne bi mogli za male pare uzimati igraće od drugih klubova koji imaju jake rukometne skole. Sportski pozdrav

institucija
Kontakt:

Post Postao/la institucija » 28 apr 2016, 12:07

LIBERTY je napisao/la:

Sportski pozdrav
Ovo nema veze sa glavnim gradom, već sa ponasanjem ljudi u RSBiH. Mogu li te pitati jesi li ti prisustvovao utakmici između dvije Bosne na Mojmilu? Kako su se sudije pocele ponasati kod rezultata 7-1 i 9-3 za visoćku Bosnu? Nećete vi ispasti, neće to dopustiti Tahirović, jer zna da se nikada ne bi vratili, jer tada ne bi mogli za male pare uzimati igraće od drugih klubova koji imaju jake rukometne skole. Sportski pozdrav
Sad je prica na osnovu jedne utakmice?
Hoces da kazes da u Visokom sve ekipe imaju regularno sudjenje bez naklonjenosti domacinu? Nemoj biti smijesan molim te. Hinjski udarci (zatvaranje oka momku). Ok, sudije su bile blago naklonjene domacinu, a sta je s ostalim ekipama? Hoces da kazes da svi gosti imaju normalna sudjenja? Jel u Mostaru normalno sudjenje? Ja ti licno garantujem da Tahirovic nije mrdnuo prstom od kako je predsjednik saveza, jer da jeste Bosna ne bi cekala zadnje kolo da osigura opstanak, uradili bi to davnih dana.

Sportski pozdrav

LIBERTY
Kontakt:

Post Postao/la LIBERTY » 28 apr 2016, 12:24

institucija je napisao/la:
LIBERTY je napisao/la:

Sportski pozdrav
Sad je prica na osnovu jedne utakmice?
Hoces da kazes da u Visokom sve ekipe imaju regularno sudjenje bez naklonjenosti domacinu? Nemoj biti smijesan molim te. Hinjski udarci (zatvaranje oka momku). Ok, sudije su bile blago naklonjene domacinu, a sta je s ostalim ekipama? Hoces da kazes da svi gosti imaju normalna sudjenja? Jel u Mostaru normalno sudjenje? Ja ti licno garantujem da Tahirovic nije mrdnuo prstom od kako je predsjednik saveza, jer da jeste Bosna ne bi cekala zadnje kolo da osigura opstanak, uradili bi to davnih dana.

Sportski pozdrav
Zato ti i kazem da ovo nema veze sa glavnim gradom, već sa radom ljudi u savezu. Da se u savezu radi kako treba, ne bi se liga igrala samo zbog sudaca i da oni jedini imaju koristi od iste. Tako se samo srozava ionako slab rukomet u BiH i doći ćemo u situaciju da će i ovi klubovi koji prave igraće ostati bez djece koja zele igrati rukomet, pa će i tvoja sarajevska Bosna ostati kratkih rukava, jer jednostavno neće imati od koga kupiti igraća. Tako da ovim desavanjima u zadnja tri kola, svi gubimo.

institucija
Kontakt:

Post Postao/la institucija » 28 apr 2016, 12:46

Vidi licno sam blizak RK Bosni, i mogu ti reci da mi je pravo zao ne samo meni nego i ljudima u Bosni sto ove godine ispada 5 ekipa od kojih su i neke vece rukometne sredine. Da Bosna radi sa savezom, vjeruj da ne radi. Da je Tahirovic htio pomoci, pomogao bih znatno ranije. Ne bi dozvolili nevidjenu kradju u Sarajevu protiv Izvidjaca, gdje Izvidjac okrece rezultat 7 minuta prije kraja (a onda pazi gubi u Mostaru i Krajini). Mi smo izgubili i od Vogosce i od Izvidjaca, zar nije tuzno da jedna Krajina i jedan Zrinjski imaju veci lobi i veci autoritet od nas?

Kako god, pojedine ekipe nisu zasluzile opstanak i stvarno je vrijedjanje kada poredite Krajinu sa Bosnom. Ako nista nasi igraci idu u Gracanicu da se pokolju ako treba, kuci krvavih glava. Znaju da nema vise, da je boj. Ako su igraci Gracanice isto toliko spremni krvavih glava privesti sezonu kraju i pobijediti nas, mi onda apsolutno nemamo sta traziti u Premijer ligi. Vogosci i Izvidjacu svaka cast na prodanom obrazu i zelim im da ih Borac pomete u svim segmentima igre, a da Dautovica i Besirevica smijene s liste sudija Final Foura :)

LIBERTY
Kontakt:

Post Postao/la LIBERTY » 28 apr 2016, 13:59

institucija je napisao/la:Vidi licno sam blizak RK Bosni, i mogu ti reci da mi je pravo zao ne samo meni nego i ljudima u Bosni sto ove godine ispada 5 ekipa od kojih su i neke vece rukometne sredine. Da Bosna radi sa savezom, vjeruj da ne radi. Da je Tahirovic htio pomoci, pomogao bih znatno ranije. Ne bi dozvolili nevidjenu kradju u Sarajevu protiv Izvidjaca, gdje Izvidjac okrece rezultat 7 minuta prije kraja (a onda pazi gubi u Mostaru i Krajini). Mi smo izgubili i od Vogosce i od Izvidjaca, zar nije tuzno da jedna Krajina i jedan Zrinjski imaju veci lobi i veci autoritet od nas?

Kako god, pojedine ekipe nisu zasluzile opstanak i stvarno je vrijedjanje kada poredite Krajinu sa Bosnom. Ako nista nasi igraci idu u Gracanicu da se pokolju ako treba, kuci krvavih glava. Znaju da nema vise, da je boj. Ako su igraci Gracanice isto toliko spremni krvavih glava privesti sezonu kraju i pobijediti nas, mi onda apsolutno nemamo sta traziti u Premijer ligi. Vogosci i Izvidjacu svaka cast na prodanom obrazu i zelim im da ih Borac pomete u svim segmentima igre, a da Dautovica i Besirevica smijene s liste sudija Final Foura :)
Nisam poredio Krajinu i Bosnu, zna se sta je Bosna napravila u ono svoje zlatno vrijeme, samo sam prenio priće koje kruze duze vrijeme i koje se na zalost svih ljubitelja rukometa u BiH u ova zadnja 3 kola i ostvaruju. Pravo da ti kazem, dusa me boli, kada vidim da se stima da ispadne visoćka Bosna jer je to najmlađa ekipa u ligi, 90 % igraća je generacija 94,96 i 98, a sto je najgore momci i svojim igrama nisu zasluzili da ispadnu. U pravu si kada kazes da su glavni krivci za ovu lakrdiju Krajina i sudijski par Dautović-Besirović, ali Boga mi, i svi oni koji su im to dozvolili, a imali su uticaja da ih spreće.

Ivan95
Kontakt:

Post Postao/la Ivan95 » 28 apr 2016, 16:05

institucija je napisao/la:Vidi licno sam blizak RK Bosni, i mogu ti reci da mi je pravo zao ne samo meni nego i ljudima u Bosni sto ove godine ispada 5 ekipa od kojih su i neke vece rukometne sredine. Da Bosna radi sa savezom, vjeruj da ne radi. Da je Tahirovic htio pomoci, pomogao bih znatno ranije. Ne bi dozvolili nevidjenu kradju u Sarajevu protiv Izvidjaca, gdje Izvidjac okrece rezultat 7 minuta prije kraja (a onda pazi gubi u Mostaru i Krajini). Mi smo izgubili i od Vogosce i od Izvidjaca, zar nije tuzno da jedna Krajina i jedan Zrinjski imaju veci lobi i veci autoritet od nas?

Bosna pokradena protiv izvidjaca hahaha uzmi dvd ako znas sto je to pa pogledaj tko je bio pod kradjom od 1 do 50minute a onda zadnjih 10 minuta normalno sudjenje di bosna nije ni penale realizirala krivi joj sudci... nece Borac ni kupa ni prvenstva ... samo u inat tebi a derventa je jedina utakmica koja je placena u ovom zadnjem djelu ako nisi upucen ...

Ivan95
Kontakt:

Post Postao/la Ivan95 » 28 apr 2016, 16:09

Izvidjac ni jednu utakmicu nije prodo niti ista trazio zauzvrat nego je igro opusteno isto kao sto ce zadnje kolo u zivinicam da odigra,a ti moj jarane namiri 10 000 i prema gracanici koliko ste i derventi dali,jedino ako nedim nedigne cijenu na 15000 posto je zadnje kolo...da se igra 10 dana ta bosna nebi ovog izvidjaca ni vogoscu dobila...cast mamcima al triba priznat kad je netko bolji

nacelnik
Kontakt:

Post Postao/la nacelnik » 28 apr 2016, 21:21

Ivan95 je napisao/la:Izvidjac ni jednu utakmicu nije prodo niti ista trazio zauzvrat nego je igro opusteno isto kao sto ce zadnje kolo u zivinicam da odigra,a ti moj jarane namiri 10 000 i prema gracanici koliko ste i derventi dali,jedino ako nedim nedigne cijenu na 15000 posto je zadnje kolo...da se igra 10 dana ta bosna nebi ovog izvidjaca ni vogoscu dobila...cast mamcima al triba priznat kad je netko bolji

hahahahah,,odkud baš da se opustite u Cazinu,,mogli ste se opustit protiv Prijedora,,,,,u Gračanici ste dočekani kao šampioni,nakon zasluzene pobjede ispraćeni aplauzom,,,al sledeće gostovanje Izviđača u Gračanici za godinu,dvije,deset,,,,ne bitno ili kad tad...sto bi rekli prisjest će vam,,, ;)

Ivan95
Kontakt:

Post Postao/la Ivan95 » 28 apr 2016, 21:27

Nije nam trebalo vise sigurno prvi na tablici al sigurno... a prijedor doso sa ekipom iz osnovne skole...nisi upucen dobro...a u gracanici zivi bili pa vidjeli i u sarajevu nismo docekani lijepo pa smo opet sa punim plijenom otisli doma...vama u gracanici smo dali sansu al vi je niste znali iskoristit... mozemo mi malo i sebe gledat ... dobili ste sansu tako da :shh:

nacelnik
Kontakt:

Post Postao/la nacelnik » 28 apr 2016, 21:49

Ivan95 je napisao/la:Nije nam trebalo vise sigurno prvi na tablici al sigurno... a prijedor doso sa ekipom iz osnovne skole...nisi upucen dobro...a u gracanici zivi bili pa vidjeli i u sarajevu nismo docekani lijepo pa smo opet sa punim plijenom otisli doma...vama u gracanici smo dali sansu al vi je niste znali iskoristit... mozemo mi malo i sebe gledat ... dobili ste sansu tako da :shh:
Dobiijete i vi šansu ali uz šansu ide još nešto,,,BATINE,,,,,,to dobro upamti,,, ;)

EroHercEro
Kontakt:

Post Postao/la EroHercEro » 28 apr 2016, 23:15

Vodeću momčad prvenstva do kraja prvog dijela natjecanja čekaju još tri susreta – gostovanje u Cazinu kod Krajine koja se bori za ostanak, ogled kući s Prijedorom te u posljednjem kolu gostovanje u Živinicama kod Konjuha.
- O te tri utakmice uopće ne razmišljam niti se specijalno pripremamo za njih jer nam se bliži doigravanje za koje moramo biti maksimalno spremni tako da će do kraja uglavnom igrati mlađi igrači s manjom minutažom da što više uhvate natjecateljski ritam, zaključio je strateg Skauta Zdenko Grbavac.

Dnevni list 15.4. (nakon pobjede Izviđača nad Vogošćom u 27. kolu)

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 28 apr 2016, 23:50

izvidjac je pustio utakmicu i to je jedino tacno ,sad da li su bili opusteni ,nije im se igrali ili su pare uzeli sasvim je svejedno uglavnom igrali su na jedno 30 % mogucnosti , to ne rade ekipe koje zele biti šampion . hvala dovidjenja prijatno :salut: :salut:

samosingle
Kontakt:

Post Postao/la samosingle » 28 apr 2016, 23:54

I ja takodje ne razumijem ovo pljuvanje i mrznju prema Bosni Sarajevo. OK vjerujem i ja da je namjestena utakmica u Derventi ali meni je veci blam da Krajina glatko pobjedi dvije najjace ekipe u ligi! Takodje uopste ne vjerujem da RS stima Bosni da ostane u ligi vec to rade klubovi medjusobno kupuju i prodaju utakmice po mom licnom misljenju. Tokom sezone su se desavale razne stvari tako da smatram da niti jedan klub nije cist. I sto se tice navijaca iz Visokog koji kazu da im Bosna Sarajevo uzima igrace, ja smatram da je to sasvim normalno jer se to desava u svim zemljama u Europi.

select
Kontakt:

Post Postao/la select » 29 apr 2016, 07:28

bordobijeli je napisao/la:izvidjac je pustio utakmicu i to je jedino tacno ,sad da li su bili opusteni ,nije im se igrali ili su pare uzeli sasvim je svejedno uglavnom igrali su na jedno 30 % mogucnosti , to ne rade ekipe koje zele biti šampion . hvala dovidjenja prijatno :salut: :salut:

Nije svejedno kad nekog nazivas bukvalno lopovom jer je mozda uzeo pare. A nabadas svojom logikom.
Bil tebi bilo svejedno da te neko zove lopovom.
Jedina logika je ko sto se uporno pise. Opusteno i lagano odigrano jer kome se isplati sa borbenim Cazinom polomiti ruke i noge deset dana prije razigravanja.
To sto se sudbina klubova rjesava u zadnja tri kola nije Izvidjac kriv.
A bio je i Izvidjac u svakakvim situacijama pa nikoga nisu zvali prodanima ili pljuvali po drugima.
Zato respekt momci!

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.