NBA chat/svastara/prepucavanja
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
- kad_kako
- Moderator
- Kontakt:
Re: Svaštara
JB, je komotno mogao malo otvorenije prozvati primadone iz ekipe.
Postovanje treba zaraditi.
- BernardBarnjak
- Kontakt:
NBA Playoffs 2016 - kreće lov na Warriorse, strana 76, ja postavio yt link.LeSa je napisao/la:Dajte link da vidim to.
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.
BernardBarnjak je napisao/la:NBA Playoffs 2016 - kreće lov na Warriorse, strana 76, ja postavio yt link.LeSa je napisao/la:Dajte link da vidim to.
Ty sir.
- Ono malo što znam zahvaljujem svom neznanju -
Re: RE: Re: Svaštara
Ma sve je to fino sto si ti napisao, ali kao sto kazes svako svojim ocima gleda i ne treba nametati. Nesto sto ovaj Epiderm radi. Pippen je daleko ispred Lebrona i ne trebamo o tome sada pricati. Ja bih Lebrona poredio vise sa Horryem ili recimo Pietrusom. Malo mozda da ima vise kila, ali nista bolji sut. Cak Horry ima vise titula!!!Tracy3McGrady je napisao/la: LeBron je daleko, ali bas daleeeeko ispred Pippena braco moj. To što je Pippen osvojio veliki broj titula može da znači da si najveći (čitaj Jordan) a može i da znači da vječno bio druga violina, nešto poput Parkera, Klaya, Bosha itd... (Da se razumijemo, ne poredim ih igracki).
90e su bile, u odnosu na 2000+ bolje, jače, više velikih zvijezda itd... sta svega ne, onaj ko je tad bio superstar znaj da mu je mjesto među najboljima. Npr. Jedan Klay bi tada bio obični prosječni košarkaš koji bi bio 4./5. Violina. Harden nikad, ali nikad ne bi imao ovakvu slavu, Lowry, IT, Deron i njima slični bi takođe bili igrači koji bi bilježili po 10ak poena. Od današnjih igrača Bron bi bio najbolji u 90im. Naravno ovo je samo moje mišljenje, svako neka sebi stvori sliku, ne preko box-score već da pogleda neke utakmice iz 90ih koje nisu proglašene kao posebne. Ova statistika danas brate slatki, das igraču loptu na pola teren i on predribla igrača i polozi/zakuca ovom se piše asist. Mislim da toga prije nije bilo, neka me ovi stariji isprave ako griješim, ali ja mislim da nije. I onda je normalno da imaš 5 tek mi za redom 15+ asistencija. I još nešto, tada nisam imao osjećaj da je igračima statistika bila ovoliko bitna kao danas, nekako se ozbiljno timski igralo, treneri se nešto pitali tada itd...
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
e u tome je i sav tvoj problem - ti imas priliku da gledas paula i russa u primeu, a nisi gledao stocktona... a ko god je gledao stocktona ce ti reci da se njegov prime moze porediti samo sa magicovim, ni sa kim drugim... pa eto malo zamisli da je stephov prime (ovo sad sto pruza) losije od najboljih partija magica i stocktonaEpidaurus je napisao/la:Al ja govorim cisto o prime igrama i po meni su danasnji Steph i Russ i Paul iz primea bolji od Stocktona iz primea.
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
btw, ovom trollu @zuhadu nemojte ni odgovarati. on je na sigurnom putu u banana city zauvijek, samo je pitanje kada ce preci granicu.
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
KK_Bosna je napisao/la:e u tome je i sav tvoj problem - ti imas priliku da gledas paula i russa u primeu, a nisi gledao stocktona... a ko god je gledao stocktona ce ti reci da se njegov prime moze porediti samo sa magicovim, ni sa kim drugim... pa eto malo zamisli da je stephov prime (ovo sad sto pruza) losije od najboljih partija magica i stocktonaEpidaurus je napisao/la:Al ja govorim cisto o prime igrama i po meni su danasnji Steph i Russ i Paul iz primea bolji od Stocktona iz primea.
- BernardBarnjak
- Kontakt:
Stockton je bio podcjenjen i u vrijeme dok je bio aktivan a ne sada nakon toliko vremena provedenih u penziji.
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.
Al pazi ti koliko se pale na ove njegove postove.KK_Bosna je napisao/la:btw, ovom trollu @zuhadu nemojte ni odgovarati. on je na sigurnom putu u banana city zauvijek, samo je pitanje kada ce preci granicu.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
Ne bih se slozio da je ovo sto dns rade Steph i Russ te ono sto je radio Paul u primeu neuporedivo s Stocktonom. S Magicom je naravno suvisno svakoga poredit jer on je druga galaksija sto se playeva tice i meni licno top 3 igrac ikad.
sto se tice organizacije igre i razigravanja igraca tu Stocktonu nema premca medju pg danas
"problem" je sto je stockton najbolji play svih vremena, bolji cak i od magica (za neke je drugi, odmah iza magica)Epidaurus je napisao/la:Ne bih se slozio da je ovo sto dns rade Steph i Russ te ono sto je radio Paul u primeu neuporedivo s Stocktonom. S Magicom je naravno suvisno svakoga poredit jer on je druga galaksija sto se playeva tice i meni licno top 3 igrac ikad.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
E i vi ga sad pretjeraste sa Stocktonom.Da,covjek je bio vrhunski razigravac i jako solidan defanzivac,ali svi znamo(koji smo ga gledali) i kako su mu se ,cesto ,upisivale ass.Nemoj da se lazemo.Zato ga nikad niko nece ni stici.S druge strane,kad ga se poredi sa danasnjim igracima,treba biti svjestan da je ta pozicija evoluirala.Nikako se ne moze porediti samo u kontekstu ass. i ukradenih lopti,kako vidim da se pokusava porediti.Danas nije dovoljno biti samo razigravac s te pozicije,povremeni scorer i solidan defanzivac,ako zelis biti vrhunski.Moras biti i ozbiljan scorer(posebno ulazi i sut za 3p,jer su rijetki oni koji opstaju samo sa poludistancom sto je bila osnova nekadasnjih PG-a),inace ce te ekploatisati.Takodje,ta pozicija nije vise ekskluzivno razigravacka.Sad imas,SG-ove,SF-ove,PF-ove,a u nekim ekipama i C (npr.Marc Gasol) koji su glavni razigravaci.Sta je zakljucak? Zakljucak je da je Stockton jedan od najboljih ikada,ali ovo sto danas gledamo na toj poziciji je monstruozno.Takve atlete i takvi suteri na toj poziciji nikad nisu vidjeni,nikad.Najcesce u ligi imaju najbolje cuvare, svaku noc, na sebi i to isto dovoljno govori.To se ,prije,jako ,jako rijetko desavalo.KK_Bosna je napisao/la:"problem" je sto je stockton najbolji play svih vremena, bolji cak i od magica (za neke je drugi, odmah iza magica)Epidaurus je napisao/la:Ne bih se slozio da je ovo sto dns rade Steph i Russ te ono sto je radio Paul u primeu neuporedivo s Stocktonom. S Magicom je naravno suvisno svakoga poredit jer on je druga galaksija sto se playeva tice i meni licno top 3 igrac ikad.
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 28 apr 2016, 21:32, ukupno mijenjano 1 put.
Dobro si se ogradio s tim "te pozicije", zamalo te ne upitah da analiziras Jordana kroz prizmu danasnje kosarke. 
Meni je uvreda za Magica reci da je Stockton bolji igrac od njega. U istu recenicu po meni ne mogu.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Jbg pricamo o pozicijama.Sto se tice Jordanove pozicije,ona je, uz centarsku,najvise nazadovala.Vrhunske SG-ove lige ces nabrojati na prste ruke.muamerc je napisao/la:Dobro si se ogradio s tim "te pozicije", zamalo te ne upitah da analiziras Jordana kroz prizmu danasnje kosarke.
jbg, ja magica obozavam i subjektivno mi je najbolji ikada, ali objektivno je to stockton... pogledaj malo njegove utakmice krajem 80-ih godina pa ces vidjeti o cemu ti pricam...Epidaurus je napisao/la:Meni je uvreda za Magica reci da je Stockton bolji igrac od njega. U istu recenicu po meni ne mogu.
hm, argument za asistencije ti ne stoji jer se to sada radi - lik doda, ovaj napravi pet driblinga, okrene triput svog cuvara i spiker u dvorani kaze "asist by chris paul".NEZALAGANJE je napisao/la:E i vi ga sad pretjeraste sa Stocktonom.Da,covjek je bio vrhunski razigravac i jako solidan defanzivac,ali svi znamo(koji smo ga gledali) i kako su mu se ,cesto ,upisivale ass.Nemoj da se lazemo.Zato ga nikad niko nece ni stici.S druge strane,kad ga se poredi sa danasnjim igracima,treba biti svjestan da je ta pozicija evoluirala.
jesu li stocku i ukradene lopte "frizirali"?
kako je evoluirala ta pozicija? opet shvati kontekst kraja 80ih i pocetka 90ih, posebno hand-checking pravilo. stockton, onako mrsav i neatletican je svaku noc, 20 godina igrao protiv atletski superiornijih igraca.... znas li kako bi se proveo jedan paul krajem 80ih da ga cuva thomas? on sada ovako zasticen ko bijeli medvdjed flopa, onda bi ga thomas bas isprebijao (kao sto je cinio stocktonu) i ne bi se vidio... a s druge strane stock je redovno pravio budalom thomasa
Iskren da budem, prvi put cujem od tebe da je objektivno Stockton najbolji play ikad. Mislim da nema tog trenera na svijetu koji bi uzeo Stocktona prije Magica. Neke partije koje je Magic imao su nepojmljive ne samo Stocktonu nego i bilo kojem igracu u historiji lige. Definitivno najposebniji igrac ikad.
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 1 gost.