Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Hajdi sad pojasni ljudima , kako je Safet mogao obecati Tini Susicu da ce ga voditi na SP, kada mi nismo ni blizu bili sigurni da cemo ici u Brazil kada je on poceo proceduru promjene sportskog drzavljanstva.Raonffa je napisao/la:
Kao prvo, odbio je u21 reprezentaciju Hrvatske radi unaprijed obećanog poziva od strane našeg selektora da će igrati na Svjetskom Prvenstvu. Svi znamo razloge zbog kojih je u datom trenutku zaigrao za BiH, nismo ludi. Dakle, nije odbio seniorsku selekciju susjeda niti su se oni ikada interesovali za njega
Dobro je da nas je sve vise koji i pogledamo utakmicu prije nego presudjivamo po pitanju ovog igraca.mujdza je napisao/la:Neznam koliko pratite Hrvatsku ligu al ja dosta cesto gledam Hajduk jer mi je najomiljeniji klub u Hrvatskoj... Mislim da mogi od vas jer stekivni na Safeta jasete po malom Tini koji je doista odlican vezni igrac.... Znam da i novine u mnogome prenapuhuju za mnoge igrace pa tako i njega... Al definitivno Hajduk bez njega je ispod prosjecna ekipa.... A on kad ode u jaci klub tek cete shvatiti njegov kvalitet.... Nisam pristalica Germanije nit me zanima al imao sam potrebu da Kazem svim pljuvacima da nisu u pravu... Hvala bogu pa je on izabrao da igra za nas a ne za susjede ili Belgiju.... Iskreno govoreci da za bilo koju od navedenih repki igra on bi bio u ligi petice u to sam apsolutno siguran.... A svi pljuvaci ako vec pljujete dajte Argumente pa nas demantujte ako nismo u pravu oni koji podrzavaju Tinu a i sve ostale nase reprenzetativce... Veliki pozdrav svima a ja bi bio presretan da Tino potpise za neki od klubova iz lige petice pa da vidim sta cete dalje navoditi kao Argument da je on vjeciti talenat.....
Sto se nije izjasnio da zeli igrati za BiH? Safet kaze da igrac prvo mora da se izjasni da zeli igrati pa tek onda da ga se kontaktira.emir79 je napisao/la:Nista se on sjetio nije ko je i sta je, a pogotovo jer mi ni blizu SP-a nismo bili kada je on poceo proceduru promjene sportskog drzvaljanstva.
Sto ga niko nije kontaktiao kad je bio clan U18 i U19 Belgije pa da vidimo da li je Bosanac.
Zavisi sta je Susic mislio pod kontaktiraPivopija je napisao/la:Sto se nije izjasnio da zeli igrati za BiH? Safet kaze da igrac prvo mora da se izjasni da zeli igrati pa tek onda da ga se kontaktira.emir79 je napisao/la:Nista se on sjetio nije ko je i sta je, a pogotovo jer mi ni blizu SP-a nismo bili kada je on poceo proceduru promjene sportskog drzvaljanstva.
Sto ga niko nije kontaktiao kad je bio clan U18 i U19 Belgije pa da vidimo da li je Bosanac.
Mora da ima neko dublje znacenje, s obzirom kakav je mudrac to izjavio.emir79 je napisao/la:Zavisi sta je Susic mislio pod kontaktiraPivopija je napisao/la:Sto se nije izjasnio da zeli igrati za BiH? Safet kaze da igrac prvo mora da se izjasni da zeli igrati pa tek onda da ga se kontaktira.emir79 je napisao/la:Nista se on sjetio nije ko je i sta je, a pogotovo jer mi ni blizu SP-a nismo bili kada je on poceo proceduru promjene sportskog drzvaljanstva.
Kompletirali sve papire momcino, kompletirali. Tino Susic je u Sarajevo dosao u 5. mjesecu 2013 godine i poceo proceduru.Pivopija je napisao/la:
29.11.2013.
Kompletirali smo sve papire i poslali zahtjev u Svjetsku fudbalsku federaciju (FIFA, op. a) za promjenu sportskog državljanstva. Sada se čeka još samo potvrda iz Zuricha, rekao je Pilav.
Tino je samo trebao produziti pasos, a to moze uraditi za nekoliko dana. Savez je trebao dobiti neku potvrdu od belgijskog saveza, jer je nastupao za njihove mladje selekcije. Svi ostali papiri koji su im bili potrebni, rade se unutar naseg saveza i za to se ne ceka mjesecima.emir79 je napisao/la:
Kompletirali sve papire momcino, kompletirali. Tino Susic je u Sarajevo dosao u 5. mjesecu 2013 godine i poceo proceduru.
Vjerovatno su se sami kompletirali i predali se savezu. Ne pisi vise nebuloze.
Usput ti pise da su poslali, ali kada su poslali.
I jos nesto, jesi li uopste svjetsan sta mora igrac da povadi, pogotovo onaj koji nema BH drzavljanstvo i koji je igrao za drugu zemlju.
Nemoj vise, ne znas.Pivopija je napisao/la: Tino je samo trebao produziti pasos, a to moze uraditi za nekoliko dana. Savez je trebao dobiti neku potvrdu od belgijskog saveza, jer je nastupao za njihove mladje selekcije. Svi ostali papiri koji su im bili potrebni, rade se unutar naseg saveza i za to se ne ceka mjesecima.
Dobro, posto ti znas, napisi nam koji su to svi papiri potrebni pa da i mi znamo.emir79 je napisao/la:Nemoj vise, ne znas.Pivopija je napisao/la: Tino je samo trebao produziti pasos, a to moze uraditi za nekoliko dana. Savez je trebao dobiti neku potvrdu od belgijskog saveza, jer je nastupao za njihove mladje selekcije. Svi ostali papiri koji su im bili potrebni, rade se unutar naseg saveza i za to se ne ceka mjesecima.
Vec sam ti napisao gore sve, uz sve to sam zaboravio da moras i prijaviti prebivaliste u Bosni. Da ne odugovlacim pojedine detalje si mogao pogledati kod Marija Vrancica, da ti ne spominjem Anela Hadzica, a jos gore Ermina Bicakcica cije je papire Sredoje Novic (tada ministar civilnih poslova, hvala Bogu nikad vise) drzao 3 mjeseca u latici i nije nista htio da poduzme i ne samo njegove nego i prethodnika sve dok Zlatko Lagumdzija nije ocitao bukvicu ovom chetalju.Pivopija je napisao/la:
Dobro, posto ti znas, napisi nam koji su to svi papiri potrebni pa da i mi znamo.
Kada imas vezu i kad se pogura u BiH svaki papir mozes brzo izvaditi, zato nemoj prosipati suplju.emir79 je napisao/la:Vec sam ti napisao gore sve, uz sve to sam zaboravio da moras i prijaviti prebivaliste u Bosni. Da ne odugovlacim pojedine detalje si mogao pogledati kod Marija Vrancica, da ti ne spominjem Anela Hadzica, a jos gore Ermina Bicakcica cije je papire Sredoje Novic (tada ministar civilnih poslova, hvala Bogu nikad vise) drzao 3 mjeseca u latici i nije nista htio da poduzme i ne samo njegove nego i prethodnika sve dok Zlatko Lagumdzija nije ocitao bukvicu ovom chetalju.Pivopija je napisao/la:
Dobro, posto ti znas, napisi nam koji su to svi papiri potrebni pa da i mi znamo.
Ne kazem da ovo nema veze sa Safetom, pa amidza mu je, bio bih lazovcina kada bi to ignorisao. On mu je sigurno obecao poziv u reprezentaciju, ali SP nije imao jos u dzepu i na to se svodi moja prica, nista vise.
I siguran sam da mu Safet nije amidza da bi se vi sasvim drugacije ophodili prema Tini.
Uvijek se trudim da sam realan, ali ti nikako.Pivopija je napisao/la:
Kada imas vezu i kad se pogura u BiH svaki papir mozes brzo izvaditi, zato nemoj prosipati suplju.
Konacno malo realnosti od tebe.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.