Uvijek sam bio pro Adidas nastrojen, ali sa ovim najavljenim nisam zadovoljan, govorim o domaćem dresu jer su drugi i treći uvijek top bili. Zna se šta su pruge na dresu za Juve kroz historiju, pogotovo su uvijek najljepši dresovi bili za užim prugama, sada ovo igranje sa jednom tankom bijelom pa onda 2 crne + još šire bijele, ne sviđa mi se. Neću reći da je ružan, ali liči mi na Udinese, a ne na Juve.
Inače, vjerovatno ćemo u zadnjem kolu i igrati u njemu jer je to Adidasova tradicija, ali prije da će to biti u finalu kupa.
Drugi i treći mogu proći mada je opet crni iz ove sezone ljepši.
Recimo da je dres Nikea iz njihove zadnje sezone sa uskim prugama i kragnom bio model kako treba (moj avatar) i nadam se da će se poslije avanture sa cik-cakom i ovim širokim prugama vratiti klasici.
Vjerovatno će živa stvar ljepše izgledati, na prvu ovako nije ono na što smo navikli.
Ufficiale: la Juventus ha riscattato il cartellino di Mario Lemina dal Marsiglia

Znao sam da smo na istoj strani Marotta i ja.
Juventus Football Club S.p.A. comunica di aver esercitato in data odierna il diritto di opzione per l’acquisizione a titolo definitivo del calciatore Mario Lemina dall’Olympique de Marseille SASP. Il contratto prevede un corrispettivo di € 9,5 milioni pagabile in quattro rate: € 3,5 milioni da versare entro il 20 maggio 2016, € 1,5 milioni entro il 30 novembre 2016, € 1,5 milioni entro il 28 febbraio 2017 e € 3 milioni entro il 30 luglio 2017.
Il valore di acquisto potrebbe incrementarsi di € 1 milione al raggiungimento di determinati obiettivi sportivi nel corso della durata contrattuale.
Il contratto con il calciatore ha durata fino al 30 giugno 2020.