Ja bgm vise potrošim evo sad cu ga točno pratiti ali oko 6 sigurno moj troši ti si ga bas sveo na minimumR32 je napisao/la:Ja moram da se pohvalim potrosnjom![]()
Fabricki deklarisana 5.1
kod mene prosjek 4.7, s tim da je i dobar dio voznje, mozda 50% malo agresivniji, i da je voznja uz brdo 80-100kmh, gdje je moguce.
90% dvije osobe u autu, sve moguce ukljuceno plus dodatno audio ozvucenje, koje je poprilicno jako.
Motor 1.9 sdi
I vjerujem samo Energopetrolu.
Automobili, motori...
Moderator/ica: insider
- JoseeMourinho
- Kontakt:
Re: RE: Re: Automobili, motori...
Re: Automobili, motori...
@alan_kardec golf 4 je u pitanju
@JoseeMourinho A sto mislis sto sam ti nahvalio haha
A ja kad sam kupovao od ovog covjeka, kad sam ga pitao za potrosnju, on mi rece 5 do 5.5 najvise 6l...
Ja Bgm cesto mjerim i 5.4 nikad presao nisam. Cak i kad ga ponekad procepim, pa ga poprilicno "cepam".
Dobio sam sa 14. felgama, i ubrzo sam presao na 15. jer je stvarno bilo prenisko, a i radi izgleda.
Oko nove godine mjerio, presao 700km tu je bila i relacija Zivinice-Sarajevo, i odozgo sam stigao za sat i 40min. otprilike, znaci vozio na 3k obrtaja vecinom radi snage, bas ga ono gonio da vidim reko, i ova ostala voznja, vecinom sam bio grublji na gasu, bas sam htio da provjeim kako je sa ostrijom voznjom i potrosnja mi je bila 4.9.
Na satu je skoro 300k
Evo to sam za 17l presao 350+, s tim da mi se rezerva upalila nakon 10km, i to kad sam uzasao uz vece brdo. Ono da je ravnica mogao sam ga jos skinut 
A ja kad sam kupovao od ovog covjeka, kad sam ga pitao za potrosnju, on mi rece 5 do 5.5 najvise 6l...
Ja Bgm cesto mjerim i 5.4 nikad presao nisam. Cak i kad ga ponekad procepim, pa ga poprilicno "cepam".
Dobio sam sa 14. felgama, i ubrzo sam presao na 15. jer je stvarno bilo prenisko, a i radi izgleda.
Oko nove godine mjerio, presao 700km tu je bila i relacija Zivinice-Sarajevo, i odozgo sam stigao za sat i 40min. otprilike, znaci vozio na 3k obrtaja vecinom radi snage, bas ga ono gonio da vidim reko, i ova ostala voznja, vecinom sam bio grublji na gasu, bas sam htio da provjeim kako je sa ostrijom voznjom i potrosnja mi je bila 4.9.
Na satu je skoro 300k
Mia San Mia

Veoma lagano auto, popularni fiatov panda, 1.0 benzin, a skoro 50 KS na laganu sasiju plus manuelni pogon na 4 tocka cine ovo auto odlicnim terencom.
Sto se fiata tice, da dodam i strasnog ratnog dzipa - Kampanjolu, kubikaze 1.9, benzin sa otp 65 KS i rezervoarom od blizu 60 l. Kasnije su proizvodjene i dizel verzije.

A smooth sea never made a skilled sailor.
Eh ovako raja imao sam udes kriv sam,frajer stetu na autou ima oko 1000 koliko meni skuplja registracija moze biti posto moje osiguranje njemu placa
Gdje mogu uzeti orginalne farove za audija a4 b5 restyling 2000g
Sent from my LG-P880 using Tapatalk
® GONGASHI POWERHOUSE ®
- JoseeMourinho
- Kontakt:
15% bi trebalo bar sam ja tako cuo, ali skuplja ti samo polica osiguranja, ostali troskovi ti ostaju istiatribut je napisao/la:Eh ovako raja imao sam udes kriv sam,frajer stetu na autou ima oko 1000 koliko meni skuplja registracija moze biti posto moje osiguranje njemu placa
nazovi trenutno osiguranje i pitaj odma ce ti reci tacno
Imas ovlasteni servis u Mostaru http://mrm.ba/mostar pa mozda mozes preko njih.Derdiyok je napisao/la:Gdje mogu uzeti orginalne farove za audija a4 b5 restyling 2000g
@alan_kardec golf 4 je u pitanju
Na satu je skoro 300k
Spoiler
Evo to sam za 17l presao 350+, s tim da mi se rezerva upalila nakon 10km, i to kad sam uzasao uz vece brdo. Ono da je ravnica mogao sam ga jos skinut 
Jel karavan ili? Kako mjeris potrosnju tako precizno?
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Na satu je skoro 300k
Spoiler
Jel karavan ili? Kako mjeris potrosnju tako precizno?
- JoseeMourinho
- Kontakt:
Vjerovatno kao i ja mjeri, kad se upali rezerva naspe i resetuje sat onaj i onda ceka dok se opet ne upali 
To znam, ali ne moze se na taj nacin izmjeriti da dobijes cifru poput ovih koje je on naveo. Na taj nacin mozes samo okvirno odrediti potrosnju. Mozda brat to odradi nekoliko puta pa izracuna prosjek...ovako se vec moze dobiti precizna cifra koja nije nuzno tacna, jer se rezerva pali zavisno od nagiba, a ne na osnovu stvarnog stanja u rezervaru.
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
poznato u statistici kao i aritmeticka sredina uzoraka 
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Tako jeJoseeMourinho je napisao/la:Vjerovatno kao i ja mjeri, kad se upali rezerva naspe i resetuje sat onaj i onda ceka dok se opet ne upali
A i evo neki dan polozio Statistiku haha
al ovo i kad mjerim 80% mi se upali na istoj dionici, i to kad uzađem uz vece brdo. I vecinom je potrosnja ista il kad prođem 200 il 800km ta je potrosnja. I kao sto rekoh vecinom se upali kad uzađem uz brdo, da je ravnica znaci palo bi jos. Al eto kad se izracuna potrosnja, pređeni put ta mi je cifra.
Uglavnom od 4.5 do 5 max.
Mia San Mia
Ja kad mjerim potrosnju, ja naspem punog dok ne izbaci pistolj na benzinskoj i ponistim sat na nule. Onda predjem 100 km po gradu, ( ne namjerno) vec zbog obaveza
, i onda kad dodje na 100km odem na benzinsku i sipam dok ponovo ne iskoci pistolj. I kolko dospem toliko je potrosio. Isti proces uradim kad cu na otvorenu cestu. Mislim na brzinu iznad 70km. I onda znam i na otvorenoj.
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
- JoseeMourinho
- Kontakt:
Yevo majku nemoguće racunam sad nešto i preko 7 ma 8 mi potrošnja skočila na ovom mom sdi-u, da je benzin manje bi trošio 
Je li moguće da je to do goriva da stvarno na gaspromu je toliko lose da auto vise troši?
Još sto je najgore nisam bas ni sekubde yebavo auto od zadnjeg sipanja prije mjesec, iz Sarajeva izašao nisam ma nisam 3k obrtaja preso ma i preko 2,5 rijetko
Je li moguće da je to do goriva da stvarno na gaspromu je toliko lose da auto vise troši?
Još sto je najgore nisam bas ni sekubde yebavo auto od zadnjeg sipanja prije mjesec, iz Sarajeva izašao nisam ma nisam 3k obrtaja preso ma i preko 2,5 rijetko
Sipaj na Petrolu,crvenom slovenackom ili EP pa ces vidjet razliku i u vuci i u potrosnji.
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
Kad ste vec kod potrosnje, imam Opel Astru 2.0 benzin, po gradu oko 11-12 trosi 
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Potrosnja se moze srediti pocev od samog kvaliteta goriva do nekih sitnica poput sonde lambde kod benzinaca, te paziti da izduhna grana nije ostecena,...
Onda i stil voznje, kod benzninaca na oko 2500 - 3000 obrtaja dok kod dizelasa 2000 i naravno gdje je vise moguce petom oko 100, idealno.
Na kraju zavisi i od kvaliteta ulja motora te njegovog nacina rada (redovno mijenjani filter zraka te filter ulja i goriva), zatim provjera pumpe goriva,...
Onda i stil voznje, kod benzninaca na oko 2500 - 3000 obrtaja dok kod dizelasa 2000 i naravno gdje je vise moguce petom oko 100, idealno.
Na kraju zavisi i od kvaliteta ulja motora te njegovog nacina rada (redovno mijenjani filter zraka te filter ulja i goriva), zatim provjera pumpe goriva,...
Ma daj nemoguceJoseeMourinho je napisao/la:Yevo majku nemoguće racunam sad nešto i preko 7 ma 8 mi potrošnja skočila na ovom mom sdi-u, da je benzin manje bi trošio
Da je gas do poda citavo vrijeme ne bi trebao preci 7l.
A ne bi rekao da toliku ulogu igra i gorivo. Jest da se i na ovaj Gasprom u Tuzli mnogi zale, ali opet previse. Probaj i na EP sipati pa provjeri.
A
Bgm bi trebao provjeriti i majstora malo, posjetit ga.
Mia San Mia
ja stvarno ne znam gdje ta vasa djubrad nabavljaju to gorivo. kvalitet ravan nuli. sipao sam 98, a vuce ko da sam sipo 93
helem, 7,5-8,5 u prosjeku. normala.bodi123 je napisao/la:Kad ste vec kod potrosnje, imam Opel Astru 2.0 benzin, po gradu oko 11-12 trosi
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."
Gdje je najbolje gorivo po vama?? Vozim euro 6 dizel od firme, sipam na gazpromu i petrolu i nisam primijetio razliku u potrošnj ni u ostalom
Zadnja izmjena: cadillac, dana/u 02 maj 2016, 09:05, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: AshburtonG, VensanKasel i 15 gostiju.