BiH tenis

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Koji ranking očekujete naših na kraju 2018?

Anketa je završila: 31 dec 2017, 18:05.

Damir ulazi u TOP 20
14
16%
Damir će ostati između 30. i 50. pozicije
11
13%
Mirza ulazi u TOP 100
10
12%
Mirza će biti oko 120. pozicije
11
13%
Aldin ulazi u TOP 150
8
9%
Aldin ispada iz TOP 200
10
12%
Tomo ulazi u TOP 200
9
11%
Tomo ostaje oko 250. pozicije
12
14%

Ukupno glasova: 85

babino
Kontakt:

Re: BiH Tenis

Post Postao/la babino » 29 apr 2016, 16:21

@thelightblue...zar ti nisi malo prije pohvalio post u kojem je damir nazvan mentalnim patuljkom?

@uno...ne moze tako, vecaras igraju vranjes i hajrovic:-)

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 29 apr 2016, 16:25

Do večeras a tad je već večer. Dosta 4-5 sati u parku a djeca ionako zaspu oko 9 :mrgreen:

EDIT: Mi nešto Damiru govorimo a vidite Dodiga, čo'ek htio veliki nuždu na terenu da odradi :mrgreen: :mrgreen:
Dijalozi za antologiju odvijali su se početkom trećeg seta, u trenucima kada je Thiem krenuo po prvi break. Kod vodstva 1-0 i 30-30 na Dodigovom servisu, Austrijanac je promašio retern, a nakon toga je pozvao Steinera da provjeri trag drugog servisa. Kako je u međuvremenu prošlo dobrih deset sekundi, Dodig je smatrao da se poen ne može ponavljati. Steiner je, međutim, dosudio da je servis u autu.

- Ne možeš to raditi, ne možeš! Poen je gotov, nije me briga je li bio aut! Poen je moj - počeo je vikati sucu.

Argentinac nije popustio, a Dodig je pozvao supervizora Gerryja Armstronga. To mu nije pomoglo, Thiem je osvojio gem i poveo 2-0.

Tek nakon toga kreće spektakl. Nakon što je zaradio opomenu, iznervirani Dodig je uzvratio sucu: „Sram te bilo“. Protestno je sjeo na klupu i zatražio pauzu za WC, iako se trebao odigrati još jedan gem. Steiner ga, naravno, nije pustio.

- Želiš li da se poser.. ovdje? - pitao je Dodig.

- Ne želim da se poser.. ovdje, ali moramo nastaviti s igrom. Možeš ići prije nego ćeš servirati - odgovorio je sudac.

Steiner nije imao izbora nego da opet pozove Armstronga: „Gerry, on želi na WC, a mora se igrati još jedan gem.“ Supervizor se vratio, shvatio da više nema smisla raspravljati s Dodigom i izmislio izvanrednu pauzu za WC („Emergency toilet break“), što u ATP-jevim pravilima ne postoji.

Nakon što je obavio hitan posao, Dodig je izgubio još jedan gem, ali poslije promjene strana vratio break. Izjednačio je na 3-3, no Thiem je tada opet podigao svoju igru, oduzeo mu servis i odjurio u polufinale.

Međugorcu je četvrtfinale u Münchenu bio prvi na ATP razini nakon točno godinu dana, a sjećat će ga se sigurno do kraja života.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

thelightblue
Kontakt:

Post Postao/la thelightblue » 29 apr 2016, 17:07

babino je napisao/la:@thelightblue...zar ti nisi malo prije pohvalio post u kojem je damir nazvan mentalnim patuljkom?

Mentalno Damir ne egzistira, cudno vidjeti da neki "psiholog" sa njim radi, jer izgleda na terenu (ne samo danas) kao bi nikad u zivotu ne vidio nijednog psihologa

oldtown1990
Kontakt:

Post Postao/la oldtown1990 » 29 apr 2016, 17:10

Aldin u finalu protiv Safwata (272.) Ako osvoji mislim da mu ce mu to biti prva titula 25k

hm59
Kontakt:

Post Postao/la hm59 » 29 apr 2016, 17:17

oldtown1990 je napisao/la:Aldin u finalu protiv Safwata (272.) Ako osvoji mislim da mu ce mu to biti prva titula 25k
Prosle godine u decembru osvojio!

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 29 apr 2016, 17:40

Unofficialpage je napisao/la:Do večeras a tad je već večer. Dosta 4-5 sati u parku a djeca ionako zaspu oko 9 :mrgreen:

EDIT: Mi nešto Damiru govorimo a vidite Dodiga, čo'ek htio veliki nuždu na terenu da odradi :mrgreen: :mrgreen:
Dijalozi za antologiju odvijali su se početkom trećeg seta, u trenucima kada je Thiem krenuo po prvi break. Kod vodstva 1-0 i 30-30 na Dodigovom servisu, Austrijanac je promašio retern, a nakon toga je pozvao Steinera da provjeri trag drugog servisa. Kako je u međuvremenu prošlo dobrih deset sekundi, Dodig je smatrao da se poen ne može ponavljati. Steiner je, međutim, dosudio da je servis u autu.

- Ne možeš to raditi, ne možeš! Poen je gotov, nije me briga je li bio aut! Poen je moj - počeo je vikati sucu.

Argentinac nije popustio, a Dodig je pozvao supervizora Gerryja Armstronga. To mu nije pomoglo, Thiem je osvojio gem i poveo 2-0.

Tek nakon toga kreće spektakl. Nakon što je zaradio opomenu, iznervirani Dodig je uzvratio sucu: „Sram te bilo“. Protestno je sjeo na klupu i zatražio pauzu za WC, iako se trebao odigrati još jedan gem. Steiner ga, naravno, nije pustio.

- Želiš li da se poser.. ovdje? - pitao je Dodig.

- Ne želim da se poser.. ovdje, ali moramo nastaviti s igrom. Možeš ići prije nego ćeš servirati - odgovorio je sudac.

Steiner nije imao izbora nego da opet pozove Armstronga: „Gerry, on želi na WC, a mora se igrati još jedan gem.“ Supervizor se vratio, shvatio da više nema smisla raspravljati s Dodigom i izmislio izvanrednu pauzu za WC („Emergency toilet break“), što u ATP-jevim pravilima ne postoji.

Nakon što je obavio hitan posao, Dodig je izgubio još jedan gem, ali poslije promjene strana vratio break. Izjednačio je na 3-3, no Thiem je tada opet podigao svoju igru, oduzeo mu servis i odjurio u polufinale.

Međugorcu je četvrtfinale u Münchenu bio prvi na ATP razini nakon točno godinu dana, a sjećat će ga se sigurno do kraja života.
:lol:
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 29 apr 2016, 18:03

thelightblue je napisao/la:
babino je napisao/la:@thelightblue...zar ti nisi malo prije pohvalio post u kojem je damir nazvan mentalnim patuljkom?

Mentalno Damir ne egzistira, cudno vidjeti da neki "psiholog" sa njim radi, jer izgleda na terenu (ne samo danas) kao bi nikad u zivotu ne vidio nijednog psihologa
Aha, ok.
Pogresno sam protumacio onog gologuzog smiley-a, misleci da je meni upucen-:)...valjda zbog toga sto nismo djelili isto misljenje poslije bukuresta:-)
Ostaje nam nadati se da ce ta beogradjanka ipak zaraditi taj damirov novac a do tada nam valja prihvatiti i poraze poput danasnjeg..

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 29 apr 2016, 18:10

babino je napisao/la:sreca pa odgledah samo prvi set...kad vidim da je zijanio zadnjih 6 game-ova, sve mi se samo kaze...
samo se nadam da ovih par sto su tvrdili da je bukurest zijanio zbog bandaze na nozi, imaju malo otvorenije vidike nakon ovog danas.
Momak ima opasnih mentalnih problema i to je ocito, ovako se mecevi ne gube.
Psiholog koji radi s njim moze komotno baciti tu svoju diplomu...onoliko preseravanje, neki ludjacki pogledi, deranje, svadjanje sa sudijama, komentarisanje kako izgubljenih tako i dobijenih poena, onaj brzi i sitni hod oko linija izmedju poena, brzanje prilikom serve, konstantno trazenje 'lucky' loptice nazad itd itd...
sve ukazuje na jedno, a to je da neko nesto mora uraditi sa njim po tom pitanju dok jos ima sanse. Mlad je, talent je tu, napreduje u svim udarcima ali dzaba sve kad se sam dobije. Meni da je neko rekao da ce danas poslije prvog seta izgubiti, rekao bih mu da nije normalan.

nista, idemo dalje, nas je i valja ga pratiti i navijati. mozemo mi svi kenjati kako cemo iduci mec preskociti ali nista od toga. Sve dok je on nesto najbolje sto se nudi u drzavi, gledat cemo i navijati...nesto slicno kao i sa dzekom, gledat cemo romu iako smo svjesni da to vise nije to i da je veliko pitanje hoce li dzeko odigrati koju minutu...
kad vec spominjem dzeku....jedan od damirovih problema je sto je prerano umislio da je zvijezda. tj. mi navijaci, mediji, smo to napravili od njega.
Nije on jos ni blizu tuke, edina, mirze sa kojima se slika i posjecuje medijske kuce.
Te cugove sam i ja primjetio kod njega, ta praznovjerja mora ostaviti i uzdat se samo u sebe i onda ce mu i Bog sami pomoci. Non stop nesto cupka, skakuce, nervozi se, nije stalozen, lako gubi plan.
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

thelightblue
Kontakt:

Post Postao/la thelightblue » 29 apr 2016, 18:11

babino je napisao/la:
thelightblue je napisao/la:

Aha, ok.
Pogresno sam protumacio onog gologuzog smiley-a, misleci da je meni upucen-:)...valjda zbog toga sto nismo djelili isto misljenje poslije bukuresta:-)
Ostaje nam nadati se da ce ta beogradjanka ipak zaraditi taj damirov novac a do tada nam valja prihvatiti i poraze poput danasnjeg..
smiley je za "psihologa" :)

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 29 apr 2016, 22:18

Nisam gledo match haj nek mi neko kaze kako se to damir ukako kod match lopte?

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 29 apr 2016, 22:28

BosnaSTL je napisao/la:Nisam gledo match haj nek mi neko kaze kako se to damir ukako kod match lopte?
Čuj kako, pa sa svojim udarcem, drop shotom :mrgreen:

Damir Dzumhur!!!!

Ramsey16
Kontakt:

Post Postao/la Ramsey16 » 29 apr 2016, 22:34

Unofficialpage je napisao/la:
BosnaSTL je napisao/la:Nisam gledo match haj nek mi neko kaze kako se to damir ukako kod match lopte?
Forsira ga ko i Neuer svoje istrcavanje van 16 :lol:

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 29 apr 2016, 22:55

Odgledao današnji meč i kad sam vidio da fršte brejk šanse kao da ženske igraju, bilo mi je jasno da 2:0 u 3. setu ništa ne znači, ali da će izgubiti 6:2 to nisam mogao ni pretpostaviti. Neću puno o Damiru, osim što ću reći da mi fakat više ide na živce sa stalnim svađanjem sa sudijom, gledanjem tragova loptice u svakom desetom poenu, silnim drop-shotovima na prelomnim poenima, bespotrebnom nerviranju kad ga čovjek razvuče k'o pitu pa mu uzme poen,...Taman pomislim da su mu ovi psiholozi i ostali staff pomogli da se prisabere, ali to izgleda važi samo za mečeve Masters serije, kad nije pod tolikim pritiskom i kada je u ulozi under doga. Iz poraza treba učiti, a iz današnjeg meča ja bih savjetovao Džumiju da preuzme neke stvari od ovog njemačkog kvazi argentinca, a to su mišićna masa i smirenost. Ajd ovo drugo je manje više njegov mentalitet, ali ovo prvo je potrebno podhitno, jer ako niži teniser može udarati onakve forhende koji su za Damira i dalje svjetlosna godina, onda može i Damir ojačati sa mišićnom masom. Još nešto bih da dodam ovim našim optimistima, koji su se nadali tituli i 47. mjestu na ATP tablici. Ljudi ba, ajmo biti realni, pa niko ne pravi takve skokove na ljestvici osim vrhunskih talenata, a Džumi napreduje korak po korak i dugo će se on vrtiti oko 50+ mjesta. Sljedeće godine u ovo doba ako bude u top 50, ja zadovoljan.
Mes Que Un Club

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 30 apr 2016, 00:11

Samo sa tim vraca protvnika u poen !Nisam ekspert al brate pa jel on ima trenera da mu kaze COVJECE imas otvoren teren RASPALI PO LOPTI I poen je tvoj 99%!

zaboljegzelju
Kontakt:

Post Postao/la zaboljegzelju » 30 apr 2016, 00:39

shminka je napisao/la:Ne može jedan meč i jedan poen srušiti sve dobro što je napravio, fali mu još rutine u mečevima u kojima je favorit, trebao je Marchenka dobiti 2-0 jučer, da jeste, imao bi snage danas za treći set, morao je i danas dobiti 2-0. Mora malo razmisliti o selekciji udaraca, nikad nisam bio protiv skraćenih loptice, niti ću kada biti, ali za sve postoji mjesto i vrijeme, a ova današnja meč lopta nije bila ni sa pravog mjesta, ni u pravo vrijeme. I na 4-3 je uradio isto, DS na BP u mrežu. U trenutku u kojem protivnik ništa nije mogao sa osnovne linije, on mu ponudi metu, koju Diego objeručke prihvati.

Dugoročno gledano je možda i bolje da je na kraju izgubio, sve i da je dobio treći set, sutra bi bio glineni golub, ovako će barem razmisliti o svemu još malo :)

Sljedeći turnir Rim, kvalifikacije, zeznuti protivnici od prvog kola. Valjda će neko i RG otkazati, vremena je sve manje xD
Slažem se da ne može jedan meč srušiti sve, ali defitinitivno su ovo takve prilike, da je grehota prosuti ovako kako je on danas. Bila je ogromna šansa da se lansira prema Top60, i kao što neko reče, siguran sam da bi imao super šanse da ovo osvoji, da je prošao danas.
|***Against Modern Football***|

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 30 apr 2016, 12:18

BosnaSTL je napisao/la:
Samo sa tim vraca protvnika u poen !Nisam ekspert al brate pa jel on ima trenera da mu kaze COVJECE imas otvoren teren RASPALI PO LOPTI I poen je tvoj 99%!
DS treba igrati jer ga stvarno zna igrati ali treba racionalnije da ga koristi. Na meč lopti nije bilo ni vrijeme ni mjesto za to, da je udario vrlo vjerovatno bi sad smišljali taktike kako danas protiv Delbonisa, ne bi se puno ni umorio. Ali ovo neka mu bude škola i neka nauči kad imaš priliku da udariš i otvoren put za udarac udari, i kad je protivnik na liniji ili u terenu nema DSa, za DS moraš protivnika od osnovne otjerat.

Sljedeće sedmice niko ne igra od naših, kako sam ja vidio na ovim ch listama. Sreća pa ima Madrid pa će se imati šta gledat. :D

Damir Dzumhur!!!!

oldtown1990
Kontakt:

Post Postao/la oldtown1990 » 30 apr 2016, 17:19

Setkara predao finale, steta...

AnkleBreaker
Kontakt:

Post Postao/la AnkleBreaker » 30 apr 2016, 20:38

Sad mi je jos zalije jucerasnjeg poraza. Schwartzman preokrenuo rezultat protiv Delbonisa, bila je ovo odlicna sansa za prvo ATP finale.
Take me home, United road,to a place that I belong, to Old Trafford, to see United, take me home, United road.
Sir Alex Ferguson (1986-2013)

Tracy3McGrady
Kontakt:

Re: RE: Re: BiH Tenis

Post Postao/la Tracy3McGrady » 30 apr 2016, 23:31

AnkleBreaker je napisao/la:Sad mi je jos zalije jucerasnjeg poraza. Schwartzman preokrenuo rezultat protiv Delbonisa, bila je ovo odlicna sansa za prvo ATP finale.
Koliko me e sjećanje služi, Damir ima jedno ATP finale
Anfernee "Penny" Hardaway #1

AnkleBreaker
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: BiH Tenis

Post Postao/la AnkleBreaker » 30 apr 2016, 23:35

Tracy3McGrady je napisao/la:
AnkleBreaker je napisao/la:Sad mi je jos zalije jucerasnjeg poraza. Schwartzman preokrenuo rezultat protiv Delbonisa, bila je ovo odlicna sansa za prvo ATP finale.
Koliko me e sjećanje služi, Damir ima jedno ATP finale
Nema. Polufinale Casablance i poraz od Klizana mu je najbolji rezultat na ATP touru.
Take me home, United road,to a place that I belong, to Old Trafford, to see United, take me home, United road.
Sir Alex Ferguson (1986-2013)

Odgovori

Natrag na “Tenis BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.