Ma dobro, drugacije je kada navijaci ubacuju baklje. U tom slucaju mozes klub novcano kazniti i mozda tribinu zatvoriti za neke naredne utakmice, ne znam da imas jos neke opcije.kyrgios je napisao/la:Savez je pokazao kakav je kad su pitice sudije gadjali bakljama i samo novcana kaznaBeduin je napisao/la:Kolika je mogucnost da se suspenduju pojedini igraci Zelje zbog bacanja baklje na navijace, udaranja specijalca nogom u stit, bacanja stolice na tribinu sa domacim navijacima i ostalih belaja ako su bili, a da ih nisam upratio?
Je li bilo i ranije slicnih situacija da je Savez adekvatno reagovao i kaznio klub i pojedine igrace zabranom igranja nekoliko utakmica i sl?
Pitam ovo jer Savez mora pokazati zube i pokazati svim klubovima i igracima da ce biti kaznjeni za neprofesionalizam, huliganstvo. Liga se skracuje, tezi se nekom ozbiljnijem fudbalu, tako da se i igracima mora pokazati da ne mogu raditi sta god zele. Mislim da bi u skoro svakoj ligi igraci i klub bili ozbiljno kaznjeni za ovakve incidente, nebitno jel' u pitanju Zeljo, Sloboda, Slavija, ili neko deseti. To je ovdje najmanje bitno, na stranu sav rivalitet i borba za izlazak u Evropu.
Ali ovdje je u pitanju tolika neprofesionalnost i bahatost pojedinih igraca, da uzmes baklju i bacas na domace navijace, gadjas ih stolicom, udaras specijalca koji cak nije te ni udario (ili nisam ja vidio), a onda i Kjosevski udara redara (negdje sam procitao kako ga je redar pljunuo, ne znam koliko je istina, ali opet onako udarati ga bokserima, jadno brate)
http://giphy.com/gifs/3o6EhMbmkQJYA8Odws