Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

PiromanBL
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la PiromanBL » 06 maj 2016, 13:43

tuzlak1987 je napisao/la:
lupus je napisao/la:U Srbiji kvota na Radnik 14 a na Borac 1,20.Tovari se velika lova. :D
Da sam u upravi Borca uzeo bih pare, uplatio velike pare na Radnik i sredio utakmicu. Nakon toga se napravio budala i dao ostavku :)

Otisao kupio sebi stan i poslao dijete u inostranstvo na skolovanje .
Onda sto dalje od Svetinje. Takvih nam je preko glave sto su u Borcu samo obezbjedjivali porodicu i dali ostavke kad su se problemi nagomilavali :evil:
Agamemnon je napisao/la: I kada su protesti bili gori Seher,Tuzla,Zenica,Bihac,dio Mostara a u dijelu BiH RS,nista....tamo sve bajno i sjajno jeli....
Dodji pameti bosnjo.
U odnosu na vas i jeste bajno i sjajno. Mi nismo divljaci kao vi, kod nas se ne desavaju ovakve praistorijske scene kao kod vas, niko ne kamenuje, ne baca bombe po igralistima, igraci ne tuku (desava se u drugoj ligi, ali samo da se posvadjaju sa sudijom, ali to je DRUGA liga, ovo PREMIJER).
У ' $ " " " $!

?'87 - Ф'89 & $ ?!

High

Post Postao/la High » 06 maj 2016, 13:43

Čestitke komšijama na izborenom opstanku dva kola prije kraja.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 06 maj 2016, 13:46

PiromanBL je napisao/la: Hvala Bogu pa ne zivimo u istoj drzavi s vama, da nam je sramotite.
edukuj se, nikad nije kasno. Vidim imaš pristup internetu, nadam se da ga znaš i koristiti u istraživačke svrhe.

može l' ban za ovo? :shifty:
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 06 maj 2016, 13:49

PiromanBL je napisao/la:Hvala Bogu pa ne zivimo u istoj drzavi s vama, da nam je sramotite. A po civilizovanosti smo i druga planeta!
Gdje su oni što se ližu s likom koji negira postojanje države u kojoj živi, te u kojoj mu se klub za koji navija takmiči.

Fuj!
Samo Saraj'vo.

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 06 maj 2016, 13:49

Aerials je napisao/la:
PiromanBL je napisao/la: Hvala Bogu pa ne zivimo u istoj drzavi s vama, da nam je sramotite.
edukuj se, nikad nije kasno. Vidim imaš pristup internetu, nadam se da ga znaš i koristiti u istraživačke svrhe.

može l' ban za ovo? :shifty:
https://hr.wikipedia.org/wiki/Bosna_i_Hercegovina

https://bs.wikipedia.org/wiki/Bosna_i_Hercegovina

https://sh.wikipedia.org/wiki/Bosna_i_Hercegovina

https://en.wikipedia.org/wiki/Bosnia_and_Herzegovina

Davno sam ja rekao sve za tebe ovdje. :thumbup: Edukuj se malo. :thumbup:

PS Hoće li ga konacno neko banovati? :salut:
Zadnja izmjena: NYKnicks Fan, dana/u 06 maj 2016, 13:52, ukupno mijenjano 1 put.

slana_krv
Kontakt:

Post Postao/la slana_krv » 06 maj 2016, 13:51

PiromanBL je napisao/la:
lupus je napisao/la:U Srbiji kvota na Radnik 14 a na Borac 1,20.Tovari se velika lova. :D
Da sam u upravi Borca uzeo bih pare, uplatio velike pare na Radnik i sredio utakmicu. Nakon toga se napravio budala i dao ostavku :)

Onda sto dalje od Svetinje. Takvih nam je preko glave sto su u Borcu samo obezbjedjivali porodicu i dali ostavke kad su se problemi nagomilavali :evil:
Agamemnon je napisao/la: I kada su protesti bili gori Seher,Tuzla,Zenica,Bihac,dio Mostara a u dijelu BiH RS,nista....tamo sve bajno i sjajno jeli....
Dodji pameti bosnjo.
U odnosu na vas i jeste bajno i sjajno. Mi nismo divljaci kao vi, kod nas se ne desavaju ovakve praistorijske scene kao kod vas, niko ne kamenuje, ne baca bombe po igralistima, igraci ne tuku (desava se u drugoj ligi, ali samo da se posvadjaju sa sudijom, ali to je DRUGA liga, ovo PREMIJER). Hvala Bogu pa ne zivimo u istoj drzavi s vama, da nam je sramotite. A po civilizovanosti smo i druga planeta!
Hoce li biti penzija u manjem entitetu ovaj mjesec?

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 06 maj 2016, 13:52

vrlo zanimljivo kako su pitari priču o prekucavanju lige i šetnje istom okrenuli na "nikad nismo bili lošiji". čak se ustalio taj kao argument "mi nikad lošiji, a vi iza nas". a budžet 5-6 miliona.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 06 maj 2016, 13:52

prijavite post i ne kačite se na gluposti, sad će svima odgovarati pa još veće gluposti izjaviti
Nad tobom sunce najljepše sja

club21
Kontakt:

Post Postao/la club21 » 06 maj 2016, 13:52

Nezz zašto uopšte replicirate i raspravljate se sa ovim đikanom. Mene stid kad neke od vas vidim skim se raspravljaju.

PipiDugaCarapa
Kontakt:

Post Postao/la PipiDugaCarapa » 06 maj 2016, 13:53

PitarBordo je napisao/la:
PiromanBL je napisao/la:Hvala Bogu pa ne zivimo u istoj drzavi s vama, da nam je sramotite. A po civilizovanosti smo i druga planeta!
Gdje su oni što se ližu s likom koji negira postojanje države u kojoj živi, te u kojoj mu se klub za koji navija takmiči.

Fuj!
Nisi imao priliku nedavno vidjeti post, u kojem je napisao da mi u Sarajevu zene pokrivamo, zatvaramo i ne dopuštamo da nos pomole van kuće. Ujedno, napisao je i da smo sjedište IDILa. :lol:

Zivjela braća Ilić, i treba vas ugasiti i zakonom jedne nam jedine zabraniti bilo kakav spomen na samoprozvanog velikana iz K urtonove.
Ovim putem bih puno sreće i pozelio novom premijerligašu, FK Krupa, koja će, nadam se, biti podrzana od svih nivoa vlasti i zauzeti mjesto Borca na onom stadionu. Neće valjda ostati prazan..
Zadnja izmjena: PipiDugaCarapa, dana/u 06 maj 2016, 13:53, ukupno mijenjano 1 put.
GRADI ZELJO, BOLI TE **** !

shalabajzer
Kontakt:

Post Postao/la shalabajzer » 06 maj 2016, 13:53

Raonffa je napisao/la:Ma svi su moralne vertikale kad treba o drugim klubovima diskutovati, pitari se snažno zalažu za ogromne suspenzije Željinim igračima dok paralelno sa tim ne vidi problem u Bekićevom udaranju Kosorića tj. to su im nekako dijametralno suprotne situacije?!?

Zeničani naravno nisu ništa uradili da bi došlo do sukoba, gledali u nevjerici i zgrožavali se igračima Želje. Sudijin zapisnik ne vrijedi, riječ Kjosevskog ne vrijedi, Sablja isto laže, svi su protiv njih... :crazy:

I to sve govore ljudi koji javno priznaju da mrze Sarajevo kao grad i Želju i Sarajevo kao klubove, koji se nenormalno nalože kad im gostuju ta dva kluba i obavezno svaki put u Zenici bude neki belaj. Jer se ljudi jednostavno ne znaju ponašati (nevezano za ovo prekjučer) ili kamenuju što je postala redovna praksa zadnjih godina ili glume idiote po tribinama tipa "Javi se" itd.

Što se tiče Tuzlaka, naravno i oni su tu većinski moralisti a eto naumpade mi nešto niko ne osudi Azmira kad napravi onu scenu sa Selimovićem pred kamerama na onakav način al' eto hajde kao što rekoh lako je biti moralna veličina kad o drugom govoriš.
Kako mogu vjerovati Sablji nakon ovakvog clanka u Havazu ??? Pa na presici javno kaze " nakon ponistenog regularnog gola" ...pa Sablja dragi i dragi navijaci Zelje MojaTV se gleda i u drugim dijelovima Bosne, a ne samo od Bascarsije do Marin Dvora.....Da nismo gledali sva desavanja direktno u eteru, pa mozda bi vam i povjerovali nakon svih ovih silnih spinovanja. Ovdje ne napadam tebe kao forumasa, jer sam primjetio da si bi o nekako najkorektniji u izjavama. Spominjes sudijski zapisnik....kako taj zapisnik moze biti regularan, ako je u taj zapisnik usla samo izjava golmana Zelje i kako moze biti zapisnik regularan kad sudija fino napisa nije smio podjeliti opomene jer bi ag igraci i navijaci Zelje napali ? Kako onda na Grbavici sudije sude, tamo bude bar 5-6 puta vise navijaca Zelje ??
Zenicani itekako provociraju, uostalom isto kao i Sarajlije kad mi dodjemo tamo, al igraci Zelje su profesionalni fudbaleri, a ne MMA borci da se obracunavaju. Uvijek pricate o nekim mrziteljima Sarajeva. Pa navijaci Zelje su 70 od mogucih 90 minuta **** Zenicu, zenicane, pjesmice neke o smogu, kurcima palcima.....i malo nesto navijali metropola nesto, nemam pojma i onda pricas o mrziteljima Sarajeva i kompleksima. Budite ba realni malo pljujete po svemu sto nije iz Sarajeva i onda ocekujete da neko fino o vama :)

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 06 maj 2016, 13:55

miky_hz je napisao/la:
Pa sta je to 8-1-1...imamo i mi 7-2-1 u toj istoj ligi sa nikad gorim uradjenim prelaznim rokom bez i jednog pravog pojacanja,nebi imali ni ovaj jedan poraz da nas ne zakla ono **** iz Bihaca.Jeste prvo mjesto bi obezbjedili ko i sad sto ste Evropu obezbjedili,dal kroz kup dal kroz ligu svejedno vam je bilo :crazy: .Naravno da se necete ugasiti ne gase se ni gori od vas.A plan super pa vam je plan,sa Spancem iz Australije vjerovatno ste ga detaljno proucili i skautirali ko i mi Kramara kojeg pokupismo zamisli iz iste te lige u kojoj kenguri lopte dohvacaju.Neznam na cemu stvarno temeljis optimizam.Ustvari znam vjerujete,ovakvim ko Sablja koji izjavi da je mali najbolji golman lige,tu sva realnost i sva prica ide u drugi plan.
Aha... Ti si jedan od onih koji misle da bi pobjedili u derbiju da ne bi Jakupovica? Sad su mi neke stvari jasnije....
Prvi bi bili, garantujem. Na proljece smo imali cak i tezi raspored.
Odakle ti znas kakav je Spanac? Ko je bio Stojcev prije nego ste ga uzeli, pa vam je bio ponajbolji igrac dvije godine (uz Cimitota) , iako vi to nikada niste vidjeli.
Kenguri dohvacaju lopte? Joj, jesi smjesan... Australijska liga je za nasu- Bundeska. :wave:

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 06 maj 2016, 13:55

PipiDugaCarapa je napisao/la:
miky_hz je napisao/la: Pa sta je to 8-1-1...imamo i mi 7-2-1 u toj istoj ligi sa nikad gorim uradjenim prelaznim rokom bez i jednog pravog pojacanja,nebi imali ni ovaj jedan poraz da nas ne zakla ono **** iz Bihaca.Jeste prvo mjesto bi obezbjedili ko i sad sto ste Evropu obezbjedili,dal kroz kup dal kroz ligu svejedno vam je bilo :crazy: .Naravno da se necete ugasiti ne gase se ni gori od vas.A plan super pa vam je plan,sa Spancem iz Australije vjerovatno ste ga detaljno proucili i skautirali ko i mi Kramara kojeg pokupismo zamisli iz iste te lige u kojoj kenguri lopte dohvacaju.Neznam na cemu stvarno temeljis optimizam.Ustvari znam vjerujete,ovakvim ko Sablja koji izjavi da je mali najbolji golman lige,tu sva realnost i sva prica ide u drugi plan.
Ne beri brige, pa niste ga vi doveli, doveli smo ga mi. Nama će igrati, valjda ti je u interesu da bude što gori, nemaš se potrebe zamarati takvim stvarima. Niti znam da li će biti pojačanje, niti da li neće, kao i sa ostalima koji dolaze. Ja sam najviše skeptičan bio po pitanju Miroslava, a momak nam je u ovom trenutku mozda i najvazniji igrač.
Kjosevski i jeste jedan od najboljih golmana lige.

Pretrazi moje postove, slobodno. Ja sam odustao od lige već davno, potajno sam se nadao da mozemo nešto uraditi kroz kup, iako sam znao i konstantno govorio da to i Radnički moze osvojiti. Tu ne postoji favorit..
Eto, uspjeli smo preko lige doći do situacije kada sami o sebi ovisimo i uprskali sve urađeno, šta da se radi.. Spremaj ekipu za ligu 12, ne smijemo više zasrati kako smo zasrali u prvoj polusezoni. Znači, ne smijemo !
Ja care govorim u vecini sta ste pricali,a znam i sto komentarisem jel smo i mi ne tako davno kroz iste faze prolazili,pa i dalje se vadimo iz istih tih stvari.Ti govoris u svoje ime i govoris da ti nisi ni vjerovao,da ti ovo da ti ono.Evo doticni se prvi klanja na pomen ovog igraca kao sta Spanac vrh?Nemoj zezat,znas i sam da ste poletili bili pise ovdje jos mnogo ljudi ,kako ovdje tako i na drugim mjestima,prica se na kraju krajeva po gradu kako sta.,Evropu ste 99% svi ocekivali i vidjeli se u njoj,budi realan i priznaj da je razocarenje sto istu kako stoje stvari necete vidjeti,pa daj pozuri napravi stadion na vrijeme da bi stigli prijaviti za Evropske utakmice.Sto su dovedena ova "zvucna" imena na polusezoni,da se iscupa Evropa jel tako realno.Sto se sada trazi smjena Mulalica? zato sto nije ispunio cilj,a to je Evropa.Dakle pokusali ste nesto niste uspjeli.Sta nam vrijeme donosi vidjet cemo.A da ste sad popusili foru to jeste i to je to.Nema puno filozofiranja.A za iducu sezonu cemo vidjeti,ali daleko je do toga mnogi ce se jos "pojacavati"
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

ultrasegamega
Kontakt:

Post Postao/la ultrasegamega » 06 maj 2016, 13:56

Raonffa je napisao/la:Ma svi su moralne vertikale kad treba o drugim klubovima diskutovati, pitari se snažno zalažu za ogromne suspenzije Željinim igračima dok paralelno sa tim ne vidi problem u Bekićevom udaranju Kosorića tj. to su im nekako dijametralno suprotne situacije?!?
Cekaj, je li ti ovo poredis koskanje i medjusobno udaranje igraca na terenu u toku utakmice, sa udaranjem redara i osiguranja, te bacanje stolica i baklji na tribine od strane igraca nakon utakmice??
Stvarno to poredis??

Agamemnon
Kontakt:

Post Postao/la Agamemnon » 06 maj 2016, 13:57

PiromanBL je napisao/la:

Dodji pameti bosnjo.
U odnosu na vas i jeste bajno i sjajno. Mi nismo divljaci kao vi, kod nas se ne desavaju ovakve praistorijske scene kao kod vas, niko ne kamenuje, ne baca bombe po igralistima, igraci ne tuku (desava se u drugoj ligi, ali samo da se posvadjaju sa sudijom, ali to je DRUGA liga, ovo PREMIJER). Hvala Bogu pa ne zivimo u istoj drzavi s vama, da nam je sramotite. A po civilizovanosti smo i druga planeta!
To "kod vas" je zemlja Bosna vec 1000 godina i bice jos 1000.
Edukuj se malo.
ZIVJELA DRZAVA TUZLA

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 06 maj 2016, 14:00

SlevinKelevra je napisao/la:
miky_hz je napisao/la:
Pa sta je to 8-1-1...imamo i mi 7-2-1 u toj istoj ligi sa nikad gorim uradjenim prelaznim rokom bez i jednog pravog pojacanja,nebi imali ni ovaj jedan poraz da nas ne zakla ono **** iz Bihaca.Jeste prvo mjesto bi obezbjedili ko i sad sto ste Evropu obezbjedili,dal kroz kup dal kroz ligu svejedno vam je bilo :crazy: .Naravno da se necete ugasiti ne gase se ni gori od vas.A plan super pa vam je plan,sa Spancem iz Australije vjerovatno ste ga detaljno proucili i skautirali ko i mi Kramara kojeg pokupismo zamisli iz iste te lige u kojoj kenguri lopte dohvacaju.Neznam na cemu stvarno temeljis optimizam.Ustvari znam vjerujete,ovakvim ko Sablja koji izjavi da je mali najbolji golman lige,tu sva realnost i sva prica ide u drugi plan.
Aha... Ti si jedan od onih koji misle da bi pobjedili u derbiju da ne bi Jakupovica? Sad su mi neke stvari jasnije....
Odakle ti znas kakav je Spanac? Ko je bio Stojcev prije nego ste ga uzeli, pa vam je bio ponajbolji igrac dvije godine (uz Cimitota) , iako vi to nikada niste vidjeli.
Kenguri dohvacaju lopte? Joj, jesi smjesan... Australijska liga je za nasu- Bundeska. :wave:
Stojcev je majstore igrao ovu ligu i prije nego sto je dosao u Sarajevo i tu si mogao vidjeti kakav je igrac.Na kraju i vi iste ste ga trazili u to vrijeme.Hocu da kazem nije doveden na osnovu tamo nekih preporuka i gledanja na "kasetama".E to je razlika,i naravno da je bio jedan od boljih igraca i jedan od zasluznijih sto je titula dosla.

Ovo ti sve govorim jel smo mi vec prosli to,ne iz lose namjere.Cisto da se ne klanjas i ne drkas na tamo nekoga samo zato sto je Spanac a ocima ga nikad nisi vidio,niti si cuo za danas za njega kao i niko od nas.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

kyrgios
Kontakt:

Re: RE: Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la kyrgios » 06 maj 2016, 14:03

miky_hz je napisao/la:
SlevinKelevra je napisao/la:
miky_hz je napisao/la:
Stojcev je majstore igrao ovu ligu i prije nego sto je dosao u Sarajevo i tu si mogao vidjeti kakav je igrac.Na kraju i vi iste ste ga trazili u to vrijeme.Hocu da kazem nije doveden na osnovu tamo nekih preporuka i gledanja na "kasetama".E to je razlika,i naravno da je bio jedan od boljih igraca i jedan od zasluznijih sto je titula dosla.

Ovo ti sve govorim jel smo mi vec prosli to,ne iz lose namjere.Cisto da se ne klanjas i ne drkas na tamo nekoga samo zato sto je Spanac a ocima ga nikad nisi vidio,niti si cuo za danas za njega kao i niko od nas.
Otkud tebi da je dosao zbog snimaka? Ako ste pitari budite bar malo realni

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 06 maj 2016, 14:05

Ne razumijem ni što svršavate na španca a ni pitare koji pišu da je prevara. Početkom lige 12 će pokazati kvalitete a možda i prije ako Željo izbori Europu.
Nad tobom sunce najljepše sja

LockScroll
Kontakt:

Post Postao/la LockScroll » 06 maj 2016, 14:06

PipiDugaCarapa je napisao/la:
Marsal je napisao/la:
PipiDugaCarapa je napisao/la: Znas li koji su sve uzroci srcanog udara i nakon cega je isti nastupio?
Ako se dobro sjećam cijele situacije momak je već prije toga preživio jedan teški srčani udar i bio je težak bolesnik. Otišao je u Zenicu na svoju odgovornost, dobio batine od policije koji su ga pendrečili jer navodno nije mogao održati korak sa ostalima u cilju da što prije stignete do buseva. U Sarajevo nažalost (ili pred Sarajevom) srce izdalo. Dobro se sjećam da su njegovi roditelji rekli da ne krive nikoga za njegovu smrt, ne znam zašto vi krivite Zenicu... ispravi me ako je drugačije.
Naravno da je krivim, koga drugog cu kriviti?

20. augusta 2005. godine preminuo je jedan od navijača sarajevskog fudbalskog kluba "Željezničar", član navijačke grupe "Manijaci", Aner Kasapović. Aner je podlegao na putu do bolnice, od rana i udaraca, koje su mu nanijeli zenički policajci u Zenici, prilikom povratka "Manijaka" s utakmice fudbalskih klubova, "Čelik" - "Željezničar".

Nakon utakmice "Čelik" - "Željezničar", policija ZE-DO Kantona sprovela je navijače "Želje" do mjesta gdje su bila parkirana njihova privatna vozila i autobusi. Jedan navijač je tom prilikom pogođen tvrdim predmetom u glavu i grupa navijača mu je pomagala. Ta grupa je zaostajala za kolonom navijača zbog tog incidenta, a policajci su ih tjerali da požure, na što je jedan navijač (Aner Kasapović) odgovorio da je srčani bolesnik i da ne može ići brže. Policajci su ga nakon toga oborili na zemlju i udarali nogama i pendrecima. Na putu prema kući, negdje oko Rajlovca, taj navijač doživljava infarkt i umire na putu do bolnice. Kasnija obdukcija potvrdila je prejake udarce, a stručni nalaz ljekara pokazao je da je infarkt bio izazvan udarcima i pretjeranim uzbuđenjem navijača. Taj navijač zvao se ANER KASAPOVIĆ zvani "BUAZ".

Ps
Sada, u istoj toj Zenici se skandiranje njegovog imena docekuje sa: "Javi se !"
Daj, molim te..
:thumbup:
1921'

High

Post Postao/la High » 06 maj 2016, 14:06

Nego što je doveden? Mada nije imao toliko kredita i veze da bez ikakvih zasluga igra jer on nije jedan od dvojice velikih Sadikovića.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.