Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Otelo
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la Otelo » 06 maj 2016, 17:35

Asteriks je napisao/la:
Ne može, probao sam sve i uvijek isti error...
Uradi system restore, ako ti bude ukljucen tj. ak ti dozvoli, vratis pc mjesec ranije, iskljucis automatic update i gotovo.
http://prntscr.com/b1054t

Sad mi pise, ovo, restartiram i opet isto
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 06 maj 2016, 17:37

Iskljuci automatic update, i probaj ponovo u command promptu slmgr /rearm, enter pa restart. Ak opet budes na istom, moras uraditi pomenuti system restore.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

hoshafka
Kontakt:

Post Postao/la hoshafka » 06 maj 2016, 18:06

pa zar je moguće da google chrome uzima ovoliko rama, ponekad i pola od ukupno iskorištenog. Čini mi se da nije prije tako bilo.
Pustiću sunce da topi ljubav!

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 06 maj 2016, 20:11

Asteriks je napisao/la:Iskljuci automatic update, i probaj ponovo u command promptu slmgr /rearm, enter pa restart. Ak opet budes na istom, moras uraditi pomenuti system restore.
Uradim system restore i pri novom podizanju Windowsa, tj. kad me prebaci na desktop izbaci neku grešku.

Ima li kakav nelagalni način da se ovo riješi, neki kineski aktivator ili nešto?
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 06 maj 2016, 20:22

Pa kada si radio restore trebo si uzeti drugi datum.

Probaj sa nekim aktivatorom.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 06 maj 2016, 20:25

Asteriks je napisao/la:Pa kada si radio restore trebo si uzeti drugi datum.

Probaj sa nekim aktivatorom.
Zadnji ponuđeni mi bio prije deset dana i njega uzeo. Evo vrtim s Windows Toolkitom, pa ću vidjeti šta će biti...

Uglavno, tebi hvala :tokralju:

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 07 maj 2016, 12:19

Uspio sam na kraju nekako da ga aktiviram, ali ne znam dokle će mi trajati.

Može li se kako obrisati u čošku onaj natpis: Windows 8.1 Build 9600?

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 07 maj 2016, 12:31

[youtube][/youtube]

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 07 maj 2016, 14:37

Kako da smanjim temperaturu procesora?
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 07 maj 2016, 14:59

Greivis je napisao/la:Kako da smanjim temperaturu procesora?
ocistis prasinu s coolera, stavis novu pastu

ili jos bolje ako ti je stock cooler kupis neki kvalitetniji
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

High

Post Postao/la High » 07 maj 2016, 20:58

Zašto svaki put kad upalim laptop moram podešavati preko čega ću otvoriti fajlove u PDF-u?
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 08 maj 2016, 08:37

High je napisao/la:Zašto svaki put kad upalim laptop moram podešavati preko čega ću otvoriti fajlove u PDF-u?
Postavi Adobe Reader kao glavni pdf viewer.

Radioglava
Kontakt:

Post Postao/la Radioglava » 08 maj 2016, 10:36

hoshafka je napisao/la:pa zar je moguće da google chrome uzima ovoliko rama, ponekad i pola od ukupno iskorištenog. Čini mi se da nije prije tako bilo.
Neiskorišteni RAM je potrošeni RAM.

High

Post Postao/la High » 08 maj 2016, 14:24

Asteriks je napisao/la:
High je napisao/la:Zašto svaki put kad upalim laptop moram podešavati preko čega ću otvoriti fajlove u PDF-u?
Postavi Adobe Reader kao glavni pdf viewer.
Opet isto. :?
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 08 maj 2016, 14:49

Mislis nakon dizanja sistema pokrene ti tu operaciju ili kada otvaras neki pdf file?

Ako je ovo drugo, onda sam ti naveo rjesenje, a za prvo, trebas skinuti Ccleaner, pa pod Tools - Startup (onda imas na desnoj strani windows, context menu..) uslikati i postirati pa da vidimo sta trebas iskljuciti.

High

Post Postao/la High » 08 maj 2016, 20:02

Asteriks je napisao/la:Mislis nakon dizanja sistema pokrene ti tu operaciju ili kada otvaras neki pdf file?

Ako je ovo drugo, onda sam ti naveo rjesenje, a za prvo, trebas skinuti Ccleaner, pa pod Tools - Startup (onda imas na desnoj strani windows, context menu..) uslikati i postirati pa da vidimo sta trebas iskljuciti.
Naprimjer: sad upalim laptop i hoću da otvorim neki fajl u pdf-u, ali vidim da ne mogu jer me pita kojim ću ga programom otvoriti. Ulazio sam na Adobe Reader i tu ga podesio kao zadani program za te fajlove, ali uvijek mi to poništi kad sljedeći put upalim.

Evo:
Yes Directory AVG Disk Space Explorer Shell Extension AVG Technologies CZ, s.r.o. C:\Program Files\AVG\AVG PC TuneUp\DseShExt-x86.dll
Yes Directory AVG Shredder Shell Extension AVG Technologies CZ, s.r.o. C:\Program Files\AVG\AVG PC TuneUp\SDShelEx-win32.dll
Yes Directory Dodaj na listu izvođenja VLC medijskog izvođača VideoLAN "C:\Program Files\VideoLAN\VLC\vlc.exe" --started-from-file --playlist-enqueue "%1"
Yes Directory Produciraj sa VLC medijskim izvođačom VideoLAN "C:\Program Files\VideoLAN\VLC\vlc.exe" --started-from-file --no-playlist-enqueue "%1"
Yes Directory SD360 C:\Program Files\360\Total Security\MenuEx.dll
Yes Drive Glary Utilities Glarysoft Ltd C:\Program Files\Glary Utilities 5\ContextHandler.dll
Yes File AVG Shredder Shell Extension AVG Technologies CZ, s.r.o. C:\Program Files\AVG\AVG PC TuneUp\SDShelEx-win32.dll
Yes File Glary Utilities Glarysoft Ltd C:\Program Files\Glary Utilities 5\ContextHandler.dll
Yes File SD360 C:\Program Files\360\Total Security\MenuEx.dll
Yes File WinRAR Alexander Roshal C:\Program Files\WinRAR\rarext.dll
Yes Folder Glary Utilities Glarysoft Ltd C:\Program Files\Glary Utilities 5\ContextHandler.dll
Yes Folder SD360 C:\Program Files\360\Total Security\MenuEx.dll
Yes Folder WinRAR Alexander Roshal C:\Program Files\WinRAR\rarext.dll

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 08 maj 2016, 20:12

Ovako ces postaviti da ti Adobe bude glavni program:

-Control Panel - Programs - Default Programs - Associate a file type or protocol with a program - sada listaj i trazi pdf*, onda klik Change program i odaberi Adobe Reader i nakon toga ok.

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 10 maj 2016, 12:34

Asteriks je napisao/la:.
i ostali

Zamijenih danas pastu ( do sad je koristio na vise racunara i super se pokazala )na onom laptopu sto sam govorio,

Nije bio zaprljan unutra, nesto malo, ocistim sve, stavim to novu pastu, kad situacija ista ponovo, sve radi super samo mu temperatura konstantno visoko, odmah nakon sto se upali pocinje se dizati, i ubrzo se kuler na najjace postavi.
Imam osjecaj isto kao da nema nikakvog dodira, pa ovako reaguje.
A i stara pasta nije bila sasusena, nego onako, vise je licilo kao na plastelin :)

Nije do sada otvaran, morao sam skinuti neke naljepnice ispod baterije da bih dosao do sarafa.
slika
slika
slika
Mia San Mia

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 10 maj 2016, 12:50

Prvo, odradi cistku sistema sa advancedsystem care i provjeri da li ti je onaj 360 TS updejtovan. Tako ces eliminisati sistemske greske koje opterecuju rad latpopa.

Ako si sve uradio po ps, znaci nanjeo tanak sloj paste, onda je vjerovatno dotrajao vijek tog kulera. Ploca mora imati dodira sa procesorom u protivnom taj sistem hladjenja nema nikakvog efekta.

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 10 maj 2016, 13:30

Sistem je svjez instaliran, znaci ja naknadno samo 360 instalirao, a i tamo u Task men. nema nista da jede procesor, ram i sl.. u nekoj vecoj mjeri.
A i vidis da koristi samo 30% procesora.

Pastu sam nanio bas tanak sloj, prije toga ocistio alkoholom.

Vidjet cu da nadogradim na win. 10

Zamijeniti ponovo pastu ( jer mozda ima uticaja sto je ova i stojala poprilicno, u pitanju je ona u sprici, koristena je vec pa je ostalo )

Za kuler ne znam, osjeti se da puse bas, izbacuje vreo vazduh.
Ona razhladna ploca nalegne na procesor, i pri tom ucvrstim sarafima.
Mia San Mia

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Sheyi i 62 gosta.