SP - Grupa D

11. juni - 11. juli

Moderator/ica: admin

Ko ide dalje?

Njemačka
241
44%
Srbija
136
25%
Gana
129
24%
Australija
37
7%

Ukupno glasova: 543

Principatus
Kontakt:

Re: SP - Grupa D

Post Postao/la Principatus » 16 jun 2010, 20:47

Harishp kao uvjek pogadjas ekser u glavu. Nego de ukljuci Grönemeyer-a i ton do daske, video, pjesma i stihovi prejaki i ostaju dugo u uhu. :D

Ko sad ne zivi,
nista nece dozivjeti.
Kod koga sad se nista ne desava,
kod tog je nesto naopacke.
Broj je pao,
strane su podjeljenje.
Ti osjecas kao da sanjas,
ti osjecas, ti vjerujes da letis...ooooeeeeeee....oooooeeeoooeee...vrijeme je da se nesto okrece....ooeee :D
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 16 jun 2010, 20:53

Schlager je napisao/la:Sacekajmo eliminacionu fazu,pa da vidimo pravu snagu Svaba kad je borba za sami vrh u pitanju.Neozbiljno je za bilo kakav zakljucak nakon jedne utakmice.
sacekajmo, da, ali kad reprezentacija koja u 16 ucesca na SP 15 puta bude medju 8 najboljih, 11 puta medju 4 najbolja, 7 puta u finalu i 3 puta bude svjetski prvak, sumnjam da se moze sta cekati... njemacka je po meni bila dosta slabija 2002. pa su usli u finale :o (nemoj mi sad pricu o lakim protivnicima)... :lol: 8-)
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 16 jun 2010, 21:33

Mogu se sloziti do granice da je to recimo treca reprezentacija na svijetu svih vremena,ali svako ko ih pokusava ugurati iznad Italijana i Brazilaca je neozbiljan.Ali i trece mjesto na svijetu je vrijedno postovanja.Iza njih bih stavio Argentince na cetvrto mjesto,a ostali su daleko iza....

EdinTM87
Kontakt:

Post Postao/la EdinTM87 » 16 jun 2010, 21:34

Njemacka i Ghana prolaze..
Zeljeznicar za zivot cijeli !

Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 16 jun 2010, 21:52

Schlager je napisao/la:Mogu se sloziti do granice da je to recimo treca reprezentacija na svijetu svih vremena,ali svako ko ih pokusava ugurati iznad Italijana i Brazilaca je neozbiljan.Ali i trece mjesto na svijetu je vrijedno postovanja.Iza njih bih stavio Argentince na cetvrto mjesto,a ostali su daleko iza....
ja bi pak stavio ispred italije ako se uzmu o obzir i rezultati sa EP... da sad ne nabrajam, uglavnom tu su nijemci dosta uspjesniji...

ali opet italija i na svjetski podbaci s vremena na vrijeme ispadavsi iz grupne faze (cak 5 puta), a nijemcim samo jednom u prvoj fazi (1938)
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 16 jun 2010, 22:34

Italia je zvanicni svjetski prvak (Njemacku izbacila na njenom terenu u direktnom duelu!),ukupno cetverostruki prvak svijeta,a jos 2 puta je bila u finalu!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 16 jun 2010, 23:24

Ovo godi oku.

[youtube][/youtube]
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 17 jun 2010, 00:35

Malo sam pregledao srpske stranice i izjave igraca, da vidim kako protivnik misli pred mec.
Najstrasniji komentar jednog navijaca (za sastav Njemacke reprezentacije, vjerovatno zbog Özila), oplakah:

Sudbina
Prvo Turci, pa onda Nemci a sada Turci i Nemci zajedno.Spasi Boze!

:D

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 17 jun 2010, 11:18

@principatus

evo nesto za tebe!!!!

[youtube][/youtube]

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 17 jun 2010, 12:07

Eh kad bi jos Özil naucio da bude hladan pred golom, protiv Bosne i Australije to mu nije bas uspjelo. Kad mu Löw jos to uspije usaditi, Elf ce biti jos efektivnija.

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 17 jun 2010, 12:18

Principatus je napisao/la:Eh kad bi jos Özil naucio da bude hladan pred golom, protiv Bosne i Australije to mu nije bas uspjelo. Kad mu Löw jos to uspije usaditi, Elf ce biti jos efektivnija.
Čekaj da nalete na šta jače. :mrgreen:
"Indija,Pakistan..."

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 17 jun 2010, 12:22

Mislis da ce onda biti efektivniji? :D

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 17 jun 2010, 12:29

Schlager je napisao/la:Izgleda da ni Vidic vise nije mogao podnijeti Pantelicevo kurchenje i da je isamarao majmuna 8-)
Jest, jos kada bi nasli neki relevantni izvor nego neka zuta stampa koja je to napisala sve bi bilo uredu.

Sto se tice same tekme sutra,nisam bas previse optimistican no treba sacekati.Treba se hrabro suprostaveti Nemcima i dokazati da nismo bezveze u TOP15 sveta.Ono sto bi mogla biti nasa prednost sutra jesu vremenske (ne)prilike kakve sutra javljaju sa velikim pljuskovima tokom citavoga dana u Port Elizabetu.To je prednost jer se ionako oslanjamo na Zigu da spusta lopte za ostale igrace.Cak je i Khedira izjaveo da su veoma zabrinuti kako ustopati Zigica i duge lopte prema njemu.Citam danas u novinama Antic je na pragu formacije 4-5-1 protiv Nemaca,gde bi Gojko usao mesto Pantelica,Obradovic mesto Kolarova i Zdravko mesto Milijasa.Sad niko sa sigurnoscu ne moze reci da li ce ta foramcija i ekipa biti ali nadam se da Antara zna sta radi.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 17 jun 2010, 12:29

Principatus je napisao/la:Eh kad bi jos Özil naucio da bude hladan pred golom, protiv Bosne i Australije to mu nije bas uspjelo. Kad mu Löw jos to uspije usaditi, Elf ce biti jos efektivnija.
nadam se i ja... ali sto je rekao gomez o ozilu "ako bude davao onakve lopte i asistencije, onda ne trebamo brinuti hocemo li dati gol" ;)

a sad malo o zakonima brojeva, sto govore u prilog njemackoj:

1) do sada je njemacka bila 3 puta prvak + jos 4 finala + jos 4 polufinala + jos 4 cetvrtfinala
= znaci sta fali ovde? naravno 4. titula :) (4-4-4-4)

2) njemacka u ciklusima osvaja prvenstva: 1954 - 1974 (20 godina), 1974 - 1990 (16 godina), 1990- 2010 (20 godina)

nadam se da se ne varam 8-)

analiticar_
Kontakt:

Post Postao/la analiticar_ » 17 jun 2010, 12:35

"Nashi" ce ih pregaziti sutra...Bit ce to lekcija kao iz Bukvara
NS BIH + Reprezentacija BIH = Mafija, prodaju i stimaju utakmice i rade za kladionicarsku mafiju

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 17 jun 2010, 12:38

Mislim da bi se svabe obradovali kisi zbog "dem Fritz sein Wetter" ili "Fritz Walter Wetter",naime Njemacka reprezentacije je 1954 bila jedina koja je imala kopacke na kojima su se mogli mjenjati kramponi,kada je u finalu 1954 protiv Mađara udarila kisa kod rezultata 1-2,Njemacka ekipa se obradovala i znali su da imaju kakvu takvu prednost,to im je dalo motiva da pobjede mnogo jace Mađare sa 3-2 i uzmu titulu u Svicarskoj,odnosno da uopste omoguce "Wunder von Bern".

Fritz Walter je bio igrac Kaiserslauterna i vođa tog sampionskog tima.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 17 jun 2010, 12:41

bistrikboy je napisao/la:Mislim da bi se svabe obradovali kisi zbog "dem Fritz sein Wetter" ili "Fritz Walter Wetter",naime Njemacka reprezentacije je 1954 bila jedina koja je imala kopacke na kojima su se mogli mjenjati kramponi,kada je u finalu 1954 protiv Mađara udarila kisa kod rezultata 1-2,Njemacka ekipa se obradovala i znali su da imaju kakvu takvu prednost,to im je dalo motiva da pobjede mnogo jace Mađare sa 3-2 i uzmu titulu u Svicarskoj,odnosno da uopste omoguce "Wunder von Bern".

Cak je i snimljen film po tome dogadjaju,gledao sam ga pre nekih godinu dana odprilike.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 17 jun 2010, 12:45

bistrikboy je napisao/la:Mislim da bi se svabe obradovali kisi zbog "dem Fritz sein Wetter" ili "Fritz Walter Wetter",naime Njemacka reprezentacije je 1954 bila jedina koja je imala kopacke na kojima su se mogli mjenjati kramponi,kada je u finalu 1954 protiv Mađara udarila kisa kod rezultata 1-2,Njemacka ekipa se obradovala i znali su da imaju kakvu takvu prednost,to im je dalo motiva da pobjede mnogo jace Mađare sa 3-2 i uzmu titulu u Svicarskoj,odnosno da uopste omoguce "Wunder von Bern".

ne zaborvi kisnu bitku sa poljskom 1974. na SP

i tada je poljska bila bolji suparnik ali odlucio je jedan gol njemacke pri kraju utakmice... ;)

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 17 jun 2010, 12:47

tm84 je napisao/la:

ne zaborvi kisnu bitku sa poljskom 1974. na SP

i tada je poljska bila bolji suparnik ali odlucio je jedan gol njemacke pri kraju utakmice... ;)
[youtube][/youtube]
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 17 jun 2010, 12:49

Principatus je napisao/la:Mislis da ce onda biti efektivniji? :D
Ne prosipaj se matere ti .Kakav Ozil i qrac,pa taj ne može protiv Bohuma i Hofenhajma a kamoli protiv Argentine,Brazila...
"Indija,Pakistan..."

Zaključano

Natrag na “Svjetsko Prvenstvo: Južna Afrika 2010.”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.