Bundesliga

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
22
24%
3) 15 ili više
41
44%

Ukupno glasova: 93

opel
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la opel » 06 maj 2016, 07:19

muamerc je napisao/la:

3. Izmedju ostalog. Ne postoji garancija osvajanja LP-a. To je kup takmicenje, ono je puno teze i mnogo faktora utice na prolaz u KO fazi. Jedna frljoka, crveni, penal, magija nekog igraca, jedna greska u odbrani te vrlo lahko moze izbaciti i izbaci iz takmicenja. Kao sto niko ne moze obecati EP i SP tako i ovo.
Sa ovim se ne slažem, dva puta zaredom gubiš polufinale od približno podjednakih ekipa kao što su Real i Barsa i to na način da budeš totalno deklasiran i ponižen, a treći put tijesno gubiš od ekipe koja je 200 miliona jeftinija. Još kad se to desi tri puta zaredom, onda je to kraj priče za trenera, bez obzira što je FCB dobrim dijelom hendikepiran što igra u nekonkurentnoj ligi, koja je takva dobrim dijelom i zbog njih.

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 06 maj 2016, 08:04

Lani protiv Barcelone nije imao šanse, jer su ovi bili klasa za sebe, a još mu je falila hrpa ključnih igrača. Ove sezone protiv Atletica pak nije imao sreće da mu Muller iz penala ili netko drugi iz podosta šansi zabije još jedan gol. Protiv Juvea ga je sreća pomazila, protiv Atletica nije. Baš se tu sublimira sva priča o LP i o ovome što Muamer piše. U LP si fakat nijansu udaljen između etikete heroja i promašaja, a što si uspješniji i "veći" to je granica između tih krajnosti manja. Ne bi se složio sa svojim Dortmundovcem da bi baš svaki trener u BL radio stvari koje Pep radi. BL je prepuna mana, ali nije tako loša da bi se svatko na klupi Bayerna prošetao njome. Pepu se ima štošta za zamjeriti, ali proglasiti ga uvjerljivo najvećim krivcem za izostanak Klempe nije realno ako se sagleda šira slika. Problem na ovom forumu je što Bayernovi navijači previše uzdižu Bayernovu momčad, a daleko je ona od nekih momčadi koje su harale u bližoj prošlosti. Onda čitamo nebuloze tipa "ne bih dao Mullera ni za Messija ni za Ronalda", a negdje sam pročitao odličan osvrt na to - netko ima Messija, netko Ronalda, a netko tek Mullera.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 06 maj 2016, 10:53

Ovdje se stalno i iznova spominje što je Guardiola "osvojio" sa Barcom. Pa dobro, zar neko stvarno misli da je on tamo imao iole značajniji utjecaj. Ako se vratimo u to doba, tamo je bio samo jedan Bog Otac a zna se tko je taj i niko nije smio ni prdnut bez njegove dozvole. Messi Bog Otac, Iniesta Sin i Xavi Duh Sveti. Amen.

Pa zar neko misli da je Guardiola određivao sastav? On nije određivao ni ko sjedi na klupi. Ko je samo krivo pogledo Boga Oca letio je iz momčadi, uostalom pitajte Etoa i Ibrahimovića. Ako su se oni tako proveli može se samo zamisliti kako je bilo "običnim" smrtnicima. Guardiola je mogo laprdat svoje šeme ali kad je zagustilo Bog Otac je reko: "Ovako ćemo, ti ovamo ti tamo, vas dvojica otraga, idu varijante tri i četiri." Guardiola: "Je je, baš to sam i ja htio reći".
Da je Bog Otac reko: "Aj mi se Pepko naguzi", bilo bi:
-"A nemoj, pa zar pred svima?"
- "Ma ništa ti ne brini, brzo ćemo"
- "A jel ovako dobro Leo?"
- "Đubre jedno, ko ti je dopustio da me zoveš imenom?"
- "Oprostite Vaša ekselenciju, mogu ja i bolje, evo"
- "Dobro je Pepko, biće od tebe dobar trener."

Malo karikirano, al takvi su to odnosi bili.

Mogo je Guardiola uzet još koju klempu sa Barcom al mu je izgleda dojadilo. Pokušao je "samostalnu" karijeru, ishod vidimo. Inače, ko je podrobno pratio situaciju zna da je Robben "njegov", da ga je on uyebo.

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 06 maj 2016, 11:25

Promakla ti je činjenica da je Barca sezonu prije Pepa bila 4. u Pimeri, a da Messi prije Pepa nije ono što je postao Messi s Pepom.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 06 maj 2016, 11:52

Promakla ti je činjenica da je te sezone Bog Otac još bio mlađi punoljetnik. Nije bitno, ali promakla ti je i činjenica da su bili 3. a ne 4.

A kad je Bog Otac kihnuo nisu se tresle gaće samo Guardioli nego i Laporti i Rosellu.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 06 maj 2016, 12:05

sta se moze ocekivati od RB Leipziga naredne sezone u Bundesligi?
Don't believe the hype.

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 06 maj 2016, 12:49

ledar je napisao/la: promakla ti je i činjenica da su bili 3. a ne 4.
Nisam uopće provjeravao, samo znam da su s Pepom u ljeto 2008. igrali kvalifikacije za LP i da je izgubio od Wisle, a meni srušio listić. kuknjava

Pretjeruješ sa potcjenjivanjem Pepa. Nisu u Bayernu i Cityju ludi pa uzeli baš njega i masno ga platili. Lik nema ni 10 godina trenerske karijere, a već ima trofeja kao malo tko. U svakom slučaju lik ima pred sobom još masu trenerskih godina, a onda će se na kraju moći relevantnije procijeniti njegova veličina.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 06 maj 2016, 13:12

Bericht: Hasenhüttl-Wechsel zu RB perfekt, Kauczinski Nachfolger
Mislim da se konzerve nece usreciti sa Hasenhüttl-om, jer njegov stil fudbala nije onaj koji preferira Rangnick, dok je Audi po meni nasao za njihove uslove kvalitetno rijesenje, jer ce Kauczinski imati pored sebe iskusnog pomocnika u Henke-u.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 06 maj 2016, 13:14

@Kayser

Evo pročitaj sad vijest od AFP-a - "New Guardiola Clash with medical staff". Čovjek je na žestokom ego tripu, opet su mu drugi krivi, opet iste priče, opet prodavanje magle. To što ga neko uzima za trenera meni ne znači argument, jedini argument su rezultati koji su proizašli iz njegovog rada (a ne šlepanjem uz nekog drugog). Ono što priznajem je marketinški efekt i to se ne može osporit. Zašto ga uzima vlasnik Cityja ne znam, ne znam ni zašto su npr. uzeli Pellegrinija, po toj logici bi i Pellegrini bio super trener jer su ga eto oni uzeli.

Ali vjerujem da će Guardiola imat uspjeha u Cityju ako je istina da će mu iskrcat 650 milki za pojačanja. Samo to je neka druga priča.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 06 maj 2016, 13:43

Kad bi Guardiola npr. rekao: "Jeste, ja sam pogriješio, ja sam uyebo prvu polufinalnu utakmicu, izveo sam kombinirani sastav i nisam dobro "galvanizirao" momčad, ušli smo premekano i premlitavo u utakmicu" onda bi ja rekao o kej, desi se, tko radi taj i griješi, čovjek je svjestan svojih grešaka i ispraviće ih. Ali ne, on kaže "ja mirno spavam, ja sam nepogrešivi genije, zayebali su drugi, krivi su doktori, šišači trave, domari, spremačice, ..."
Neće ići.

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 06 maj 2016, 14:18

Da se malo vratimo na temu evo jednog zanimljivog popisa:

2015: Schweini, Shaqiri, Reina, De Bruyne, Perišić, Son, Milik, Baba, Farfan, Fuchs, K.P. Boateng, Immobile, Kuba, Januzaj, Firmino, Trapp, Okazaki, Wimmer, Rudiger...
2014: Kroos, Mandžo, Can, Guardado, ter Stegen, L. de Jong, Mame Diouf, Badelj...
2013: Gomez, Carvajal, Afellay, Bruma, Kjaer, Arnautovic...
2012: R. Augusto, Ćorluka, Tore, G. Sigurdsson, Podolski...
2011: Mbokani, Mertesacker...
2010: Demichelis, Sosa, Rakitić, S. Khedira, Džeko, Barzagli, Ozil...

Mora se priznati da BL čak i dobro iz vlastitih rezervi nadomješta ovaj odljev kvalitete.

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 06 maj 2016, 14:23

ledar je napisao/la:@Kayser

Evo pročitaj sad vijest od AFP-a - "New Guardiola Clash with medical staff". Čovjek je na žestokom ego tripu, opet su mu drugi krivi, opet iste priče, opet prodavanje magle. To što ga neko uzima za trenera meni ne znači argument, jedini argument su rezultati koji su proizašli iz njegovog rada (a ne šlepanjem uz nekog drugog). Ono što priznajem je marketinški efekt i to se ne može osporit. Zašto ga uzima vlasnik Cityja ne znam, ne znam ni zašto su npr. uzeli Pellegrinija, po toj logici bi i Pellegrini bio super trener jer su ga eto oni uzeli.

Ali vjerujem da će Guardiola imat uspjeha u Cityju ako je istina da će mu iskrcat 650 milki za pojačanja. Samo to je neka druga priča.
Malo je igračkih i trenerskih velikana koji nisu bili na ego tripu.

Ovo o marketingu čak i ne sporim, ali taj marketing je nastao na temelju uspješnog trenera.

Pelle je među 10-ak najboljih trenera u ovom trenutku pa nije nikakvo čudo da je i on dobio priliku u Cityju.

Imaš masu trenera koji su vodili skupo sastavljene momčadi pa opet nisu u LP napravili neki ozbiljniji rezultat.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 06 maj 2016, 14:53

KayserSose je napisao/la:
Pelle je među 10-ak najboljih trenera u ovom trenutku pa nije nikakvo čudo da je i on dobio priliku u Cityju.

Imaš masu trenera koji su vodili skupo sastavljene momčadi pa opet nisu u LP napravili neki ozbiljniji rezultat.
Sa ovim zadnjim se slažem, Pellegrini ti je upravo takav trener, vodi momčad od pola milje ojra a osim prvenstva prije dvije godine ništa, nula. Kadar osim KdB i još dva igrača da te bog sačuva. A uspjesi Barcelone su na krilima Svetog Trojstva, nema tu baš neke velike Guardioline zasluge. Može se eventualno reći da nije puno smetao. Al da budemo pošteni nema tu ni njegove krivnje za pad u zadnjoj godini mandata, jer nije ni Bog Otac svemoguć.

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 06 maj 2016, 18:06

Leader objasnio neke stvari :thumbup:
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 06 maj 2016, 19:00

ledar je napisao/la:Ovdje se stalno i iznova spominje što je Guardiola "osvojio" sa Barcom. Pa dobro, zar neko stvarno misli da je on tamo imao iole značajniji utjecaj. Ako se vratimo u to doba, tamo je bio samo jedan Bog Otac a zna se tko je taj i niko nije smio ni prdnut bez njegove dozvole. Messi Bog Otac, Iniesta Sin i Xavi Duh Sveti. Amen.
Noc prije el klasika Pep razmislja o sutrasnjoj taktici. Sta raditi i nekad u noc skonta, Realove linije odbrane i sredine stoje siroko, daleko jedna od druge i tesko se pomazu. Tada mu sinu ideja, uzme telefon zove Messija tu noc i kaze mu: Messi, sutra ces igrati na novoj poziciji izmedju linija odbrane a posto oni stoje siroko i tesko se pomazu tu ces imati prostora za svoju igru i igru da radis akcije saigracima. Sutra Barsa dobije 6:2 na SB.

Mozda se i islo nekad Messiju u susret, ali kad su u pitanu stil igre i taktike koja ne ukljucuje njega tu ne vjerujem da se mjesao. Ova gore pobjeda je pobjeda Pepa, a ne Messija. Mnoge su bile pobjede i samog Messija, ali i mnoge su bile pobjede Pepa. Protiv MUTD i ove dvije protiv Reala (druga 5:0) je igrao citav tim i funkcionisala je igra koju je Pep napravio, a ne Messi. Pepovom igrom smo Atletiku napravili 50 prilika u dvije utakmice a ne super Jupp giga mega ultra poslozenom ekipom od prije tri godine.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 06 maj 2016, 23:49

@muamerc

Mislim da previše vjeruješ pamfletu "Pep Confidential", valjda ti je jasno da je to marketinški štos. Na kažem da je Pep Mesiju samo lizao jaja, ali njegov doprinos uspjehu Barce nije više od 20%, ako i toliko.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 06 maj 2016, 23:59

Nebitno sada, on je jos tri tekme trener Bayerna i to je to. Sta god donio i sta god ne osvojio ide se dalje bez njega. Nijedan drugi trener nece donijeti nista specijalno bilo kome samo je poenta kako cemo vjerovati tom treneru i kako ga prihvatiti, a od starta se vidilo da Pep nece biti dobro prihvacen od strane navijaca i nije. Zasto, to je vec za drugih analiza.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 07 maj 2016, 15:22

kraljttbvb je napisao/la: 1. Bira samo najuspjesnije klubove u drzavama, ne smije uzeti npr. Volfsburg, pa pokazati umijece. Jasta je nego ublehas.
Sjajan argument.

Ubleha nakon 14 trofeja s Barcelonom, a od toga 3 lige i 2 LP, umjesto da kaže ''Sljedeća stanica je Wolfsburg'' izabra Bayern. slika
kraljttbvb je napisao/la:3. Pep je doveden u bajern samo radi jednog cilja: osvajanje LP.
Netačno.

Primarni cilj zbog kojeg je Guardiola doveden u Munchen je da pokuša iskopirati Barcelonu, tačnije da bi Bayern igrao kao Barcelona.

Sve ostalo je sekundarno.

Mnogi zaboravljaju da je Guardiola potpisan puno prije nego što je Jupp osvojio Ligu prvaka i tripletu.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 07 maj 2016, 15:24

ledar je napisao/la:Ovdje se stalno i iznova spominje što je Guardiola "osvojio" sa Barcom. Pa dobro, zar neko stvarno misli da je on tamo imao iole značajniji utjecaj.
Ok, ovo je već zajebancija.

Ozbiljan čovjek ne može ovo napisati.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 07 maj 2016, 15:38

"Netačno.

Primarni cilj zbog kojeg je Guardiola doveden u Munchen je da pokuša iskopirati Barcelonu, tačnije da bi Bayern igrao kao Barcelona."

Vidi se da ne pratiš/nisi pratio Bayern u dovoljnoj mjeri...

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.