SP - Grupa B

11. juni - 11. juli

Moderator/ica: admin

Ko će proći u 1/8 finala

Anketa je završila: 11 jul 2010, 18:36.

ARGENTINA
118
49%
GRČKA
20
8%
J.KOREJA
40
17%
NIGERIJA
61
26%

Ukupno glasova: 239

Dinamitaš
Kontakt:

Re: SP - Grupa B

Post Postao/la Dinamitaš » 17 jun 2010, 16:36

Afričke zemlje simpatišem, jer dominiraju sto rekli ovi Arsenalovci :mrgreen:
Na SP navijam za Ghanu, al naravno i sve ostale Afrikance pa samim time i Nigeriju.

catatm87
Kontakt:

Post Postao/la catatm87 » 17 jun 2010, 16:38

Kako ga drmnu crni :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
a ovaj se ko p-čka poče valjat :D

EdinTM87
Kontakt:

Post Postao/la EdinTM87 » 17 jun 2010, 16:50

catatm87 je napisao/la:Kako ga drmnu crni :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
a ovaj se ko p-čka poče valjat :D
Al nije za crveni, malko ga rukama, malko nogama, mogo mu je zuti dat, sad Nigerija ispada :cry: :cry:
Zeljeznicar za zivot cijeli !

Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 17 jun 2010, 16:53

Dolaskom drugog kola izgleda da dolaze i svetli dani za ovo SP.Danas prvo ARG-KOR odlicna tekma,sada GRE-NIG ne tako lepa tekma ali dva pogodka sto je veoma dobro.Mislim da tek sada sledi uzivanje.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 17 jun 2010, 16:54

sam je crnjo kriv, opravdano je iskljucen iako je ona grcka p.ickica odlicno odglumio!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 17 jun 2010, 17:10

EdinTM87 je napisao/la:Imamo prvi par Osmine Finala:
Urugvaj-Nigerija
Urugvaj je skoro obezbjedio prvo mjesto. Nigeriji (ako vako ostane, a cisto sumnjam da nece, jer Grcka nije sposobna dat gol) potreban bod u zadnjem kolu protiv Koreje jer imaju bolju gol razliku NGA (1:1) Koreja (3:4).
Dakle, Africke zemlje u Osmini Finala su:
Nigerija, Ghana i mozda Obala Slonovace.. ;)
Sta prvi par.Prvo skoci pa reci hop.Frljavi Grci ce ih danas dobiti a Koreja se danas bukvalno cuvala za Nigeriju.
Afrikanci nikad gori.uvijek su imali po koju repku.
Ali ovo je sijedi i placi.Gana jedino sto je malo ozbiljnije shvatila.
Ali njima fale dva pa skoro kljucna igraca.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 17 jun 2010, 17:13

harishp je napisao/la:
Urugvaj-Nigerija
Urugvaj je skoro obezbjedio prvo mjesto. Nigeriji (ako vako ostane, a cisto sumnjam da nece, jer Grcka nije sposobna dat gol) potreban bod u zadnjem kolu protiv Koreje jer imaju bolju gol razliku NGA (1:1) Koreja (3:4).
Sta prvi par.Prvo skoci pa reci hop.Frljavi Grci ce ih danas dobiti a Koreja se danas bukvalno cuvala za Nigeriju.
zao mi je ovi strani trenera koji probaju da pokazu ovim afrikancima sta je upravo to taktika :roll: nije lahko pareira-i, lagerback-u etc biti na klupi dole s ovim igracima koji su vecinom(cast izuzetcima) takticki analfabeti!

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 17 jun 2010, 17:19

na ovome forumu se stalno pljuje ibisevic, e pa pogledajte tek njegovog kolege edu-a i onog zicera, joj koji kloc :lol:

EdinTM87
Kontakt:

Post Postao/la EdinTM87 » 17 jun 2010, 17:21

harishp je napisao/la:
Urugvaj-Nigerija
Slusaj, Nigerija dobro igrala dok nisu dobili crveni karton. U zagradi sam napiso da ako ostane 1:0 da je Nigeriji potreban bod. Cvrstom igrom protiv J. Koreje bi ga sigurno i izborili, kada sam ovo pisao nisam mogao ocekivati da ce Nigerijac dobit crveni.
Btw: Sta fulise sad :o

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 17 jun 2010, 17:24

ova Grcka pored onakve lige ne moze meda pa sramota :roll:
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

tax
Kontakt:

Post Postao/la tax » 17 jun 2010, 17:32

ova grcka kile ne moze
Moja domovina Republika Bosna i Hercegovina
marsej mali tim
uprava me mrzi ali sam jaci i od njih

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 17 jun 2010, 17:35

hahahaha.... uvalise grci... :D
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 17 jun 2010, 17:39

U Paoku recimo nema 10% Grka itd.
Ma jako losa igra igra Afrikanaca uopste.Pocev od taktike,profesionnoscu,odnosu prema igri.
Puno zvijezda igre nigdje.
Grcka i sa ovim invalidima ima nesto,sto ostale repke nemaju..... Otta.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 17 jun 2010, 17:55

po prvi put afrikanci imaju 6 drzava na SPu, moze se desiti da svi odmah ispadnu. toliko o kvalitetu afrikanskog nogometa

EdinTM87
Kontakt:

Post Postao/la EdinTM87 » 17 jun 2010, 18:01

Zao mi je Nigerije, posebno zbog Enyeame koji najbolji golman SP-a dosad. U dvije utakmice je fantasticno branio. Protiv Agrentine (koja je danas pokazala snagu) je skido sve Messiju i Higuainu. Protiv Grka, jest slabo reagovao kod 2. gola, ali sve ostalo je fenomenalno branio. Ako poprave odbranu i realizaciju imaju realne sanse da prodju (potrebna im je bilo kakva pobjeda, uz poraz Grka, a ne k'o sto rece Babic: "Moraju pobjedit J. Koreu 2:0 :mrgreen: )

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 17 jun 2010, 18:14

Definitivno je SP danas pocelo.Tek se sada skidaju maske repki koje su u provm kolu igrale oprezno.Ali sa dolaskom drugoga kola u ove tri tekme nismo videli ni slabu igru a ni malo golovasto je oznacelo prvi krug.Ova druga tekma danas odlicna,bolja nego ARG-KOR.Cak bi se smeo usudeti reci i da je jedna od najboljih na SP do sada.Da mi je neko rekao ta ce u glavoj ulozi biti Grcka mislim da bih ga pjunuo odmah. :lol: Odavno nisam Grke video ovako ofanzivne sa 27 suteva ka golu od toga 16 u okvir gola.To nisu uspele ni mnogo jace repke u prvome kolu.Takticki Rehagel odlino postaveo igrace.Odmah u pocetnoj fazi tekme se videlo da igraju mnogo cvrsce i agresivnije na sredini nego protiv Koreje to se isplatelo.Vetar u ledja im je dao crveni karton Kaite kao i sretan gol Salpingidisa.
Nigerijci takodje imali svoje sanse,nekoliko dobrih prilika ali mnogo pehova ih je zadeselo za samo 90 minuta.
Prvo crveni karton pa nesretan gol,pa povreda Taiwa,pa opet nes(p)retno primljen gol,pa opet povreda Echillea i to se nije moglo lepo zavrseti.Sta je fuleo Obasi :o :oops: ono se moralo rutinski pogodeti mada i Yakubu snosi deo krivice jer je i ono beo zicer.
Kada se sve sabere Grci zasluzeno slaveli i mogu makar malo opustenije cekati mec sa Gauchosima.

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 17 jun 2010, 18:17

Devil je napisao/la:Takticki Rehagel odlino postaveo igrace.Odmah u pocetnoj fazi tekme se videlo da igraju mnogo cvrsce i agresivnije na sredini nego protiv Koreje to se isplatelo.Vetar u ledja im je dao crveni karton Kaite kao i sretan gol Salpingidisa.
nebih se slozio s ovim, prije crvenog kartona grci nisu stvorili apsolutno nista vrijedno pomene(nigerija bila bliza da zabije svoj drugi gol u tom periodu). cak su ovdasnji komentatori govorili kako je grcka izgledala izgubljena i uzdrmana kad je bilo 11 vs 11.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 17 jun 2010, 18:22

ma kako god..bilo ko da prodje kao drugoplasirani od ovih reprezentacija racunajuci i koreju nema sta trazit u nastavku takmicenja...ocigledno

prognoziro sam pobjedu grcke..al opet..misljenja sam da je nigerija morala i trebala uzeti bar jedan bod u ove dvije utakmice...al eto sta se moze...

ovako..koreji ce biti dovoljan i bod mislim za drugo mjesto u mecu sa nigerijom...gdje ce grcka dobit argentinu...

al opet..postoje stvari koje se i ne ticu fudbala i igre iskljucivo pa cemo vidjet
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 17 jun 2010, 18:31

steve-o je napisao/la:
Devil je napisao/la:Takticki Rehagel odlino postaveo igrace.Odmah u pocetnoj fazi tekme se videlo da igraju mnogo cvrsce i agresivnije na sredini nego protiv Koreje to se isplatelo.Vetar u ledja im je dao crveni karton Kaite kao i sretan gol Salpingidisa.
nebih se slozio s ovim, prije crvenog kartona grci nisu stvorili apsolutno nista vrijedno pomene(nigerija bila bliza da zabije svoj drugi gol u tom periodu). cak su ovdasnji komentatori govorili kako je grcka izgledala izgubljena i uzdrmana kad je bilo 11 vs 11.
Pa da nisu stvoreli nista ali su igrali veoma agresivno na sredini terena i Nigerijci su tesko primali lopte jer su uvek Grci igrali igrac na igraca,,no kasnije kada su dobeli crveni morali su se povuci sto je automatski dalo znak Grcima da mogu da krenu napred.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 17 jun 2010, 18:41

Dobre utakmice danas u grupi B. Argentinci rutinski odradili posao protiv Koreanaca koji su u jednom momentu bili skoro izjednačili nakon zaostatka od 0:2, ali to je bilo sve od njih.
Druga utakmica je po ko zna koji put pokazala afričku nedisciplinu što se uvijek najbolje pokazivalo na slučaju Nigerijaca koji su usput i dosta nesrećni. Kaita je napravio početničku glupost i to je Otto uspio iskusno da iskoristi. Grci su zasluženo slavili (nikad nisu bili ofanzivniji :mrgreen: ), iskoristili su ponuđeno u tekmi koja nije počela obećavajuće za njih. Taj crveni i ono što se dešavalo poslije ukazalo je na sav amaterizam i nedisciplinu prije svega u odbrani (katastrofalno se brane, onaj Shittu je okretan otprilike ko tenk), "super orlova". I kad su jedinu pravu šansu napravili u drugom dijelu, Obasi se obrukao. Žao mi je Nigerije jer su uvijek na velikim takmičenjima imali po nekoliko kvalitetnih i supertalentovanih igrača, ali zbog svoje gluposti i spletom nesrećnih okolnosti, nikad nisu napravili ništa značajno. Ostali su bez najvažnijeg igrača Mikela, bili su dobri protiv Argentine i onda ovo danas.
Grcima i pored ovog preokreta treba čudo da se plasiraju u drugu fazu.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Zaključano

Natrag na “Svjetsko Prvenstvo: Južna Afrika 2010.”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.