SP - Grupa B

11. juni - 11. juli

Moderator/ica: admin

Ko će proći u 1/8 finala

Anketa je završila: 11 jul 2010, 18:36.

ARGENTINA
118
49%
GRČKA
20
8%
J.KOREJA
40
17%
NIGERIJA
61
26%

Ukupno glasova: 239

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Re: SP - Grupa B

Post Postao/la _dreamer_ » 17 jun 2010, 18:50

Nigerija ima jos uvijek sanse da prodje... Racunam na to da ce argentinci ipak igrati na pobjedu protiv grcke i da ce ih uzeti, a onda je sve otvoreno... koliko sam shvatio, gleda se gol razlika a tu nigerijci ne stoje lose...

ako grci izgube minimalno, imat ce gol razliku - 2, korejanci vec sada imaju -1 a nigerija - 2... Minimalna pobjeda Nigerije protv Koreje, uz vjerovatan poraz Grka, vodi nigeriju dalje...

Nije nemoguce...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 17 jun 2010, 19:13

_dreamer_ je napisao/la:Nigerija ima jos uvijek sanse da prodje... Racunam na to da ce argentinci ipak igrati na pobjedu protiv grcke i da ce ih uzeti, a onda je sve otvoreno... koliko sam shvatio, gleda se gol razlika a tu nigerijci ne stoje lose...

ako grci izgube minimalno, imat ce gol razliku - 2, korejanci vec sada imaju -1 a nigerija - 2... Minimalna pobjeda Nigerije protv Koreje, uz vjerovatan poraz Grka, vodi nigeriju dalje...

Nije nemoguce...
Jedni coravi...
drugi gluhi a treci nijemi.
Ili kako bi nas narod rekao ''od zla oca, jos od gore matere''. :mrgreen:
Argentina je bas bila nafakali sa ovom grupom. 8-)
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 17 jun 2010, 19:45

mali zeleni Bog 8-)
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

KONGO
Kontakt:

Post Postao/la KONGO » 17 jun 2010, 19:49

Volim sto Maradona ide dalje zbog svih oni kapitalista sto ga ismijavaju. Cak i Pele vjecita ulizica nasao nesto da kaze najboljem koji je ikad igrao lopte. Pele ti si samo supak, ako nista pokloni se gospodinu, i ne otvaraj svoja zvaljava usta.

slika
Izronio je Stari za one što ga vole (Juli 23, 2004)

EdinTM87
Kontakt:

Post Postao/la EdinTM87 » 17 jun 2010, 20:02

Ma daj sta sad vrijedas Pelea. :|
Zeljeznicar za zivot cijeli !

Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 17 jun 2010, 20:04

PELE pa tek onda maradona ;)

EdinTM87
Kontakt:

Post Postao/la EdinTM87 » 17 jun 2010, 20:08

Da predlozim adminima novu temu Pele vs Maradona? :lol:

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 17 jun 2010, 20:14

Otto Heraxles ponovo pise historiju. Uprkos pobjedi bice veoma tesko da Hellas prodje u drugi krug.
Vom Jäger zum Gejagten

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 17 jun 2010, 20:19

geronimo je napisao/la:Otto Heraxles ponovo pise historiju. Uprkos pobjedi bice veoma tesko da Hellas prodje u drugi krug.
Ma Otto je to vec sredio sa Makijem Diegicom.
U Grckoj jeftino ''brasno'' 8-)
Korea i Nigerija jedino sa zabarima mogu trgovati.Tamo macaka i zmija za izvoz. :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 17 jun 2010, 20:27

EdinTM87 je napisao/la:Da predlozim adminima novu temu Pele vs Maradona? :lol:
nema smisla kada je Maradona bio bolji igrac bar za 3 klase 8-) a i Ronaldo ..the fat one ..je bio bolji od Pelea 8-)
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

EdinTM87
Kontakt:

Post Postao/la EdinTM87 » 17 jun 2010, 20:30

harishp je napisao/la:
geronimo je napisao/la:Otto Heraxles ponovo pise historiju. Uprkos pobjedi bice veoma tesko da Hellas prodje u drugi krug.
Korea i Nigerija jedino sa zabarima mogu trgovati.Tamo macaka i zmija za izvoz. :mrgreen:
Nemoj tako. Ovo je Svjetsko. Ta nije ovo nas PremierShip :mrgreen:

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 17 jun 2010, 20:31

harishp je napisao/la:
:lol: :lol:
Uvijek se pitam kako neko tako mlad kao ti :mrgreen: ima toliko razvijen smisao za humor.
Ili humoristican = inteligentan. Dodaj tome jos i dozu provokativnosti i mnogima si nejasan. ;)

To je valjda zbog njihovih godina.
Vom Jäger zum Gejagten

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 17 jun 2010, 20:35

geronimo je napisao/la:
harishp je napisao/la:
:lol: :lol:
Uvijek se pitam kako neko tako mlad kao ti :mrgreen: ima toliko razvijen smisao za humor.
Ili humoristican = inteligentan. Dodaj tome jos i dozu provokativnosti i mnogima si nejasan. ;)

To je valjda zbog njihovih godina.
Ja sam ti ko' Olic,talent mi ide sa godinama.A mladji i od Pjanica. :mrgreen:par nekih mjeseci :lol:
@EdinTM87 Ono kako je Francuska otisla na to prvenstvo i u nasem premier shipu bi osudili a Suljo bi se konektovao i onda diskontektovao tekmu.
Blatter kaze imao mrenu na ocima pa nije vidio nista.A i da je vidio.... Ronaldo......Henry moraju ici pa makar i pjeske.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 18 jun 2010, 01:50

bad_boy
Kontakt:

Post Postao/la bad_boy » 18 jun 2010, 11:39

Messi: "Martin nas nije čuo od vuvuzela"

Argentinskog čarobnjaka Lionela Messija ne brine što u njegovoj rubrici postignutih pogodaka na Svjetskom prvenstvu još uvijek stoji nula, a osvrnuo se i na pogrešku Martina Demichelisa...

Iako je odigrao dvije vrlo dobre utakmice, Lionel Messi još se uvijek nije u Južnoafričkoj Republici upisao u listu strijelaca. Spriječili su ga nepreciznost, vratnica, Enyeama i Jung, no Barcelonina desetka dobre je volje.

"Nije to nikakav problem, golovi će doći. Imao sam dovoljno šansi, lopta jednostavno nije htjela u mrežu. Sretan sam prije svega jer smo pobijedili Južnu Koreju", izjavio je Argentinac poslije uvjerljivog slavlja (4:1).

"Držali smo loptu, kontrolirali razvoj zbivanja na terenu, dobro igrali i zabili četiri gola. Ovo bi moralo biti argentinsko Svjetsko prvenstvo", optimističan je Messi.

Argentina je jedini gol primila nakon pogreške Martina Demichelisa, a Messi je uzrok potražio u vuvuzelama: "Kao i na našoj prvoj utakmici, ništa se nije moglo čuti. Svi smo Martinu viknuli da pazi, ali nije nas čuo od vuvuzela. I ja sam izgubio nekoliko lopti jer nisam čuo upozorenje svojih suigrača".
Moja leđa su već plava,i ne dostaje mi snaga.Čekam kad ću se probudit,al`ovo je već java.Još koja godina,pa ću se počet gušit,nemam više sta izgubit` idem ih rušit.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 18 jun 2010, 11:46

Čudno, ja maloprije pročitah članak da je to izjavcio Mascherano. A, nekako mi je to i logičnije; čudno mi je da bi ga svakako mogao čuti Demichelis sa protivničke polovice. Btw, svako će se izvlačiti na vuvuzele kad pogriješi. Pobogu, pa ako se možeš navići na salvu zvižduka, možeš i na ove proklete vuvuzele. Ok, činjenica je da proizvode jači i iritantniji zvuk, ali isključi se i tačka.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

radebl
Kontakt:

Post Postao/la radebl » 18 jun 2010, 12:58

zao mi golmana nigerije...
nas klub nas grad...samo nama pripada! L'87

"TRECI PUT CASTIMO"

EdinTM87
Kontakt:

Post Postao/la EdinTM87 » 18 jun 2010, 15:42

Eh, ovako stoje stvari:

1.Argentina 6 5:1
2.J.Korea 3 3:4
3.Grcka 3 2:3
4.Nigerija 0 1:3

Sljedece kolo:
Argentina-Grcka
Nigerija-J.Korea

Argetina sa bodom osigurava 1. mjesto.

Najgori ishod po Argentinu:
Argentina-Grcka 0:3
Nigerija-J.Korea 0:3

1.J.Korea 6 6:4
2.Grcka 6 5:3
3.Argentina 6 5:4
4.Nigerija 0 1:6

Najpovoljniji ishod po Nigeriju:
Argentina-Grcka 1:0
Nigerija-J.Korea 1:0

1.Argentina 9 6:1
2.Nigerija 3 2:3
3.J.Korea 3 3:5
4.Grcka 3 2:4

Realne su sanse da Nigerija prode dalje. ;) ;) ;)

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 20 jun 2010, 12:14

Tako to radi Mali Zeleni

http://sportsport.ba/mundijal2010p-38359.htm

nisam neki ljubitelj argentine..al zbog najveceg svih vremena bi volio da osvoje eventualno 8-) 8-)

Ole ole o le o le...Diegooo Dieggoo :D :D
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 20 jun 2010, 15:14

EdinTM87 je napisao/la:
Najpovoljniji ishod po Nigeriju:
Argentina-Grcka 1:0
Nigerija-J.Korea 1:0

1.Argentina 9 6:1
2.Nigerija 3 2:3
3.J.Korea 3 3:5
4.Grcka 3 2:4

Realne su sanse da Nigerija prode dalje. ;) ;) ;)
Opaaa. Ja sam imao na lsiticu tu Nigeriju da prolazi, ali sam poslije poraza od Grcke mislio da su zavrsili svoj nastup na prvenstvu. Onda je ovako bolje, imam barem neke sanse, a i red bi bio da ostane jedna africka reprezentacija. 8-)
#divovi

Zaključano

Natrag na “Svjetsko Prvenstvo: Južna Afrika 2010.”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.