Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

High

Re: Chat

Post Postao/la High » 09 maj 2016, 17:19

Raonffa je napisao/la:Gledaj pitara što udaraju na Joleta i KPJ a da im nije bilo KPJ ne bi im ni kluba bilo :lol:
Niti bi postojalo naselje Grbavica. Kome li bi Tifa napisao pjesmu o naselju koju maznuše kao klupsku himnu?
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 09 maj 2016, 17:39

High je napisao/la: Šta je spasio? Sistem je sam sebe pojeo. Baš je human, a pozatvarali akademce kad su pisali tekstove o muslimanskoj književnosti, a ne nešto više. Istraži šta malo bolje. I Đilas je to pisao - Samoporaz kumunizma. Uostalom, eto kreni od prve odrednice - opća jednakost, a Josipov kult ličnosti bio jači od ikakve jednakosti.
Ja ne hvalim niti, podrzavam komunisticki rezim. Sloboda je uskracenja, ali jednom promilu stanovnista koje je svjesno radilo kontra vlasti. Ostalih 99,9% ljudi je zivjelo jedan dostojanstven zivot. Daleko je Jugoslavija bila naprednija od komunistickih zemalja na istoku. Toliko o tome

Sto se tice Tita i BiH, to je covjek koji je uradio vise za tu drzavu od bilo koga prije i poslije. Ko bi se smio pobuniti da nas je podijelio u ratu Srbiji i Hrvatskoj? '74 nam je dao mogucnost da imamo samostalnu drzavu jednog dana, dodao veliko M (mogli smo i tada biti Bosnjaci da smo se izmedju sebe mogli dogovoriti), od etnicke grupe napravio narod. Treba negdje naci podatak o pismenosti naseg naroda prije rata i u vrijeme njegove smrti npr.

High

Post Postao/la High » 09 maj 2016, 18:06

SlevinKelevra je napisao/la:
High je napisao/la: Šta je spasio? Sistem je sam sebe pojeo. Baš je human, a pozatvarali akademce kad su pisali tekstove o muslimanskoj književnosti, a ne nešto više. Istraži šta malo bolje. I Đilas je to pisao - Samoporaz kumunizma. Uostalom, eto kreni od prve odrednice - opća jednakost, a Josipov kult ličnosti bio jači od ikakve jednakosti.
Ja ne hvalim niti, podrzavam komunisticki rezim. Sloboda je uskracenja, ali jednom promilu stanovnista koje je svjesno radilo kontra vlasti. Ostalih 99,9% ljudi je zivjelo jedan dostojanstven zivot. Daleko je Jugoslavija bila naprednija od komunistickih zemalja na istoku. Toliko o tome

Sto se tice Tita i BiH, to je covjek koji je uradio vise za tu drzavu od bilo koga prije i poslije. Ko bi se smio pobuniti da nas je podijelio u ratu Srbiji i Hrvatskoj? '74 nam je dao mogucnost da imamo samostalnu drzavu jednog dana, dodao veliko M (mogli smo i tada biti Bosnjaci da smo se izmedju sebe mogli dogovoriti), od etnicke grupe napravio narod. Treba negdje naci podatak o pismenosti naseg naroda prije rata i u vrijeme njegove smrti npr.
Logično je da ga nećeš hvaliti. :mrgreen: Taj promil o kom ti govoriš nije tako nezatan i nebitan, jer je riječ o narodu, kakvom-takvom. Nije valjda da mu trebamo skinuti kapu što nas je napokon priznao? Ukidanje kulturnog društva Gajret, zabrana feredže, ukidanje tekija - baš humano, što valjda ne treba čuditi jer su, citiram, polazili od činjenice da religija ne može biti odrednica nacije i nacionalne svesti, što može, a i ne mora biti tačno. Možda nije trebala biti prva odrednica, ali bar sastavna? Ima svakakvih fakata, ali i nekih gluposti kao ovdje:

http://shp.bizhat.com/T.Zlocini.html

Sjetimo se Lenjinove formule prava: Pravo je volja vladajuće klase pretvorena u Zakon. :mrgreen:
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 09 maj 2016, 18:13

High je napisao/la:
Logično je da ga nećeš hvaliti. :mrgreen: Taj promil o kom ti govoriš nije tako nezatan i nebitan, jer je riječ o narodu, kakvom-takvom. Nije valjda da mu trebamo skinuti kapu što nas je napokon priznao? Ukidanje kulturnog društva Gajret, zabrana feredže, ukidanje tekija - baš humano, što valjda ne treba čuditi jer su, citiram, polazili od činjenice da religija ne može biti odrednica nacije i nacionalne svesti, što može, a i ne mora biti tačno. Možda nije trebala biti prva odrednica, ali bar sastavna? Ima svakakvih fakata, ali i nekih gluposti kao ovdje:

Sjetimo se Lenjinove formule prava: Pravo je volja vladajuće klase pretvorena u Zakon. :mrgreen:
Iskreno, ne razumijem te bas najbolje. Moje generalno vidjenje je: BiH kao drzava dobila pecat, muslimani postali Muslimani. Hvala mu za sva vremena.

Jucer je neki splitski svestenik direktno u programu HRT-a hladno izjavio da NDH i nije bila losa kao sto se prica. Nikom nista. Da je zavrsio na Golom otoku, bilo bi: Tito ne dopusta ljudska prva i religijske slobode. :roll: Pa, vala, nisu ni ona za svakoga, tek je sad jasno.

High

Post Postao/la High » 09 maj 2016, 18:17

SlevinKelevra je napisao/la:
High je napisao/la:

Iskreno, ne razumijem te bas najbolje. Moje generalno vidjenje je: BiH kao drzava dobila pecat, muslimani postali Muslimani. Hvala mu za sva vremena.

Jucer je neki splitski svestenik direktno u programu HRT-a hladno izjavio da NDH i nije bila losa kao sto se prica. Nikom nista. Da je zavrsio na Golom otoku, bilo bi: Tito ne dopusta ljudska prva i religijske slobode. :roll: Pa, vala, nisu ni ona za svakoga, tek je sad jasno.
Ma ova Lenjinova formula prava mi je transvremena, zato je i napisah. U biti važi za svaku vlast; ne želiš je poštivati, ima zindan ili preko granice. :mrgreen: Vidiš, eto, na ovoj linku ovi prelaze preko ustašije. :urnebes: I mi u svojoj Ligi imamo protagonistu NDH brabonjka.

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 09 maj 2016, 18:18

SlevinKelevra je napisao/la: Jucer je neki splitski svestenik direktno u programu HRT-a hladno izjavio da NDH i nije bila losa kao sto se prica. Nikom nista.
Ako dozvoljavas repliku, rekao je da nisu ubijali van svoje teritorije. :mrgreen: Sto bi znacilo da su Bosna i Srem njihova teritorija. Meni je to smesno a ujedno i zalosno. A najzalosnije od svega sto splicani izigravaju ustase HAHAHAHAHAHAHHAHAHAA :urnebes: :urnebes: :urnebes: Oni koji znaju istoriju drugog svetskog rata na ovim prostorima znaju koliko je to smesno, cirkus. :urnebes: :urnebes:

Kolektore, jesi resio zdravstvene probleme?
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

High

Post Postao/la High » 09 maj 2016, 18:24

Tribalian je napisao/la:
Kolektore, jesi resio zdravstvene probleme?
Danas sam, nadam se, imao posljednji randevu sa sondom i pričom o gastroskopiji. Sve je uredu, ne treba mi nikakva terapija, ali mi usput rekoše da imam tzv. kaskadni želudac, što nije neka mana, već, eto, neki fenomen. :mrgreen:

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 09 maj 2016, 18:25

Bosniacum Lilium je napisao/la:
Mokes je napisao/la:
slika
Samo za ovog isilovca.
ja isilovac?

zar ce ovo moderatori dopsutiti?

mici mi tog siptara sa ociju :puke: :puke: :puke: :puke:

Pa vise je za moj narod uradio jedan polumadjar i polusrbin Benjamin Kallay nego ovaj sipto koji mi nije dao nikakva prava. Cak je i na partizane Cazina i okolice slao tenkove i vojsku. Jer od te vjestacke tvorevine nisi smio zadrzati ni krisku hljeba za sebe.

Sta je bilo na trecem zasjedanju AVNOJ-a? Zasto je na Ustavotvornoj skupstini SFRJ 1946 odbijen prijedlog Husage Cisica? Serem ti se na tog siptara jednostavno.

Pitaj cestitog ljevicara Zdravka Grebu sta ce ti reci o KPJ i koliko je bila jaka struja koja je negirala Bosnjake, BiH i bosanski jezik. Jugoslovensko komunjare su lazne komunjare i samo donose bratoubilacke ratove.
Konacno neko razuman. :tokralju:

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 09 maj 2016, 18:27

High je napisao/la: Danas sam, nadam se, imao posljednji randevu sa sondom i pričom o gastroskopiji. Sve je uredu, ne treba mi nikakva terapija, ali mi usput rekoše da imam tzv. kaskadni želudac, što nije neka mana, već, eto, neki fenomen. :mrgreen:
Bice to dobro. :thumbup:

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 09 maj 2016, 18:44

Eto danas je dobro s ovom dinastijom Izetbegovica.
I muslimani su bili priznat narod, a Bih vratila svoju drzavnost, ali eto opet Tito ne valja bosnjama.
Kad ce opet Sarajevo biti domacin olimpijskih igara ??
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 09 maj 2016, 19:02

Yebo vas on vise.
Tito je dobar jer je Bakir los. Glavni argument jugofila

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 09 maj 2016, 19:47

Mokes je napisao/la:Eto danas je dobro s ovom dinastijom Izetbegovica.
I muslimani su bili priznat narod, a Bih vratila svoju drzavnost, ali eto opet Tito ne valja bosnjama.
Tito stvorio Izetbegoviće. Aljo 50ih mislim bio u zatvoru i komunisti ga puste i još mu daju stan i posao jer je bio protiv nacionalnog buđenja Bošnjaka, odnosno vjerska odrednica mu je jedino bila bitna. Poslije ga preko SANU finansirao i dozvoljavao da objavljuje Islamsku Deklaraciju koja se ne razlikuje puno od bolesne komunističke ideologije. Naravno, opet sve u cilju brisanja postojanja Bosne i Bošnjaka.

Kažu spasio nam državu, a kobnog 25. 11. koji se i danas slavi ona podijeljena po drugi put u povijesti. Prvi put su nas osmanski okupatori na Bosnu i Hercegovinu podijelili nakon Huseinovog ustanka.

Problem je što vi mislite da u Bosni crveni, zeleni i kokardaši igraju za različite ekipe, a oni zapravo 70ak godina rade na istoj stvari.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

newborn
Kontakt:

Post Postao/la newborn » 09 maj 2016, 20:01

DANTES je napisao/la:
newborn je napisao/la:ma njemice padaju same, ništa ne moraš raditi. to sve pjano i drogirano, samo ideš cestom i yebeš :mrgreen:
nakon ovog posta legenda ide po pasoš :D
I opet bi osto suhog qrca :crazy: :rol:
SAMO JEDNU NEDJELJU DA TI GUŽVAM POSTELJU

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 09 maj 2016, 20:28

Goalgetter je napisao/la:
Konacno neko razuman. :tokralju:
Kakvi su ono belaji u Austriji? :mrgreen: Nadam se da ces nam se i dalje javljati iz tudjine ili barem bjezi kod majke Angele :mrgreen:
Kawhi je napisao/la:
Mokes je napisao/la:Eto danas je dobro s ovom dinastijom Izetbegovica.
Tito stvorio Izetbegoviće. Aljo 50ih mislim bio u zatvoru i komunisti ga puste i još mu daju stan i posao jer je bio protiv nacionalnog buđenja Bošnjaka, odnosno vjerska odrednica mu je jedino bila bitna. Poslije ga preko SANU finansirao i dozvoljavao da objavljuje Islamsku Deklaraciju koja se ne razlikuje puno od bolesne komunističke ideologije. Naravno, opet sve u cilju brisanja postojanja Bosne i Bošnjaka.

Kažu spasio nam državu, a kobnog 25. 11. koji se i danas slavi ona podijeljena po drugi put u povijesti. Prvi put su nas osmanski okupatori na Bosnu i Hercegovinu podijelili nakon Huseinovog ustanka.

Problem je što vi mislite da u Bosni crveni, zeleni i kokardaši igraju za različite ekipe, a oni zapravo 70ak godina rade na istoj stvari.
:salut:

A slusaj im samo logike, nisi crveni, onda si garant musliman, zeleni i fan Bakrenog :rol: :lolno: :crazy: :hmmmmm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:
Zadnja izmjena: Bosniacum Lilium, dana/u 09 maj 2016, 20:32, ukupno mijenjano 2 puta.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

rasavoje
Kontakt:

Post Postao/la rasavoje » 09 maj 2016, 20:31

kakvi su ovo helići iznad Sarajeva. Ja izbrojao 9 u formaciji, a inace leti ih i random po nebu :hmmmmm:
Je l' to bila neka vjezba? Ja u onom neboderu, kontam koji sam peh, sad ka' se zabiju. :urnebes: 3x3, prvo isli jedan iza drugog, pa onda u trokut, ma prava senzacija bijase gledati. :D

Sjo koji sam ja peh, auto me uspjelo uprskati jutros, eto, a jos ni kisa nije padala. kuknjava
♥ ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje!

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 09 maj 2016, 20:34

rasavoje je napisao/la:
kakvi su ovo helići iznad Sarajeva. Ja izbrojao 9 u formaciji, a inace leti ih i random po nebu :hmmmmm:
Je l' to bila neka vjezba? Ja u onom neboderu, kontam koji sam peh, sad ka' se zabiju. :urnebes: 3x3, prvo isli jedan iza drugog, pa onda u trokut, ma prava senzacija bijase gledati. :D

Sjo koji sam ja peh, auto me uspjelo uprskati jutros, eto, a jos ni kisa nije padala. kuknjava
Ma obiljezavao se Dan Europe, bizi. Prepali su me, znam da mi nemamo uopste toliko helikoptera, kontam Turska nas opet zauzima :rol: :rol: :rol:

Sta se zalis, samo se sjeti da si na kraju dana odradila dnevnicu :o Ja kad sam radio, nista mi nije moglo pokvariti raspolozenje :thumbup:

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 09 maj 2016, 21:00

Goalgetter je napisao/la: Konacno neko razuman. :tokralju:
Kakvi su ono belaji u Austriji? :mrgreen: Nadam se da ces nam se i dalje javljati iz tudjine ili barem bjezi kod majke Angele :mrgreen:
Bogami bude li krajem mjeseca Hofer predsjednik, kandidat ovih ''radikalnih'', ko je dolazio, dolazio je u Austriju. :mrgreen: Scenario koji sljeduje citavu Europu, samo sto Austriju nisam ocekivao ovako rano, socijal-demokrati su krah dozivili ovdje.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 09 maj 2016, 21:03

Goalgetter je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la: Konacno neko razuman. :tokralju:
Bogami bude li krajem mjeseca Hofer predsjednik, kandidat ovih ''radikalnih'', ko je dolazio, dolazio je u Austriju. :mrgreen: Scenario koji sljeduje citavu Europu, samo sto Austriju nisam ocekivao ovako rano, socijal-demokrati su krah dozivili ovdje.
Pa kad neonacisti vec godinama haraju po bastionu socijaldemokratije - Svedskoj, onda je sve jasno :thumbdown:

Suti, radi i vici "Ich liebe Österreich" slika :urnebes:

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 09 maj 2016, 21:08

Kawhi je napisao/la: Tito stvorio Izetbegoviće. Aljo 50ih mislim bio u zatvoru i komunisti ga puste i još mu daju stan i posao jer je bio protiv nacionalnog buđenja Bošnjaka, odnosno vjerska odrednica mu je jedino bila bitna. Poslije ga preko SANU finansirao i dozvoljavao da objavljuje Islamsku Deklaraciju koja se ne razlikuje puno od bolesne komunističke ideologije. Naravno, opet sve u cilju brisanja postojanja Bosne i Bošnjaka.

Mogu li drugarski/prijateljski da te zamolim da apsolutno nikad vise ne pises nista sto ima veze sa istorijom.

Nekad su mi tvoje gluposti interesantne a nekad sablaznjen gledam sta si napisao i ne mogu da se nacudim dokle ljudska glupost moze da ode. A nije da te nisam savetovao da citas knjige, ako vec hoces da znas nesto umesto sto citas svakakve gluposti na internetu.

Tito stvorio Izetbegovica? :facepalm: :urnebes: Svi znaju sta mislim i o jednom i o drugom ali spajati njih dvojicu ...pa mislim... :urnebes: Bio tu Alija da spreci Bosnjake da imaju naciju :urnebes: Ajde sad ti meni reci ko je pokrenuo tu Bosnjacku inicijativu koju je Alija omeo?

Idemo dalje, Tito ga finansirao preko SANU HAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAAHA :lol: :lol: :lol: e @ Kawhi , @ Kawhi kakve ti gluposti odvaljujes. Sve sto je bitno za Aliju desava se posle smrti Tita, da da. ;) Islamsku deklaraciju je odstampala "Srpska rec" , izdavacka kuca Vuka Draskovica. A taj isti Vuk Draskovic je ceo zivot na "mars u pm" sa SANU ;)

Uz to cemo dodati da islamska deklaracija apsolutno nikakve veze veze nema sa komunistickom ideologijom.

A ovo kako su vas osmanski okupatori podelili po prvi put, to tek pokazuje koliko ti ne poznajes istorijsku nauku te cinjenice navedene.

IpceAhmedovski
Kontakt:

Post Postao/la IpceAhmedovski » 09 maj 2016, 21:14

Dobro mećem svima evo mene opet :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.