BiH tenis
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: BiH Tenis
Slaviti, naravno 
Dolgopolov i Fognini su bili 13. igrači svijeta. Ne bih imao ništa protiv da Damir liči na njih, a ti to predstavljaš kao nešto loše? Vjerujem da bi i on potpisao da mu to bude vrhunac karijere. Čak bih rekao da su obojica overachieveri.bodi123 je napisao/la:Igraca kao sto je Damir sa vrhunskim talentom i slabom glavom je uvijek bilo a bice, i danas imas te igrace u vidu Dolgopolova, Fogninija i mnogih drugih koji se cesto raspanu u kljucnim momentima meca, a takvim igracima nazalost sve vise i vise kako vrijeme odmice slici i nas Damir.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Poštujem. 
@Virto, ma dao sam samo poredjenje za njih dvojicu da se lakse shvati, jer imas ti hrpu takvih igraca i van 50 ali su dosta nepoznatiji. Fognini i Dolgopolov su ostvarili solidne karijere naravno, ali u poredjenju sa onim sto su mogli to nije uopste dobro, Damir kaska za njima i talentom pa s toga ne treba ocekivati da ce moci uci u top 20 uopste, ova dvojica su bili projektirani kao top10 igraci iz mladjih dana.
Da nemaju glavu kakvu imaju, i Fabio i Alex bi do sada vec bili u top 10 jer je lakoca s kojom oni igraju tenis fascinantna, al dzabe ti sve kad su stabilni ko vrijeme u Amazoniji.
@Virto, ma dao sam samo poredjenje za njih dvojicu da se lakse shvati, jer imas ti hrpu takvih igraca i van 50 ali su dosta nepoznatiji. Fognini i Dolgopolov su ostvarili solidne karijere naravno, ali u poredjenju sa onim sto su mogli to nije uopste dobro, Damir kaska za njima i talentom pa s toga ne treba ocekivati da ce moci uci u top 20 uopste, ova dvojica su bili projektirani kao top10 igraci iz mladjih dana.
Da nemaju glavu kakvu imaju, i Fabio i Alex bi do sada vec bili u top 10 jer je lakoca s kojom oni igraju tenis fascinantna, al dzabe ti sve kad su stabilni ko vrijeme u Amazoniji.
Zadnja izmjena: bodi123, dana/u 11 maj 2016, 00:13, ukupno mijenjano 1 put.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Šta su mogla ta dva izuzetno limitirana igrača, osvojiti slam?!? Prosječni kao juniori, bez dominantnog udarca, možda Dolgopolov ima vrhunski slice, ali to je prolazilo u vrijeme Santoroa i drvenih reketa.bodi123 je napisao/la:Fognini i Dolgopolov su ostvarili solidne karijere naravno, ali u poredjenju sa onim sto su mogli to nije uopste dobro
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Sta nisu mogla?Virtu4l je napisao/la:Šta su mogla ta dva izuzetno limitirana igrača, osvojiti slam?!? Prosječni kao juniori, bez dominantnog udarca, možda Dolgopolov ima vrhunski slice, ali to je prolazilo u vrijeme Santoroa i drvenih reketa.bodi123 je napisao/la:Fognini i Dolgopolov su ostvarili solidne karijere naravno, ali u poredjenju sa onim sto su mogli to nije uopste dobro
Fabio - u najmanju ruku je mogao postati jedan od najboljih igraca na sljaci i osvojiti nekoliko mastersa na sljaci, poneko polufinale RG isto ne bi daleko bilo, sto bi ga donjelo u top 10.
Alex - sta to fali njegovim udarcima? Dobar servis, dobar FH, fenomenalni slajsovi, all round igrac koji igra podjednako na svim podlogama, igrac koji i danas dan kada je u elementu probleme stvori i Djokovicu(pogledaj par njihovih susreta), igra jedan netipican tenis sa kojim je vrlo vrlo tesko se nositi.
[youtube][/youtube]
Evo ti odgledaj, ovo je zastrasujuca lakoco s kojom covjek igra..
Zadnja izmjena: bodi123, dana/u 11 maj 2016, 00:20, ukupno mijenjano 2 puta.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Majstori su i Fabio i Dolgo, veliki, Dolgo pogotovo, sve zna momak...servira preko 200 km/h, ima sjajan retern, atipične, ubitačne osnovne udarce, može hvatati lopticu rano, izuzetno neugodan slajs, varijacije, spin na forhendu, ludilo od igrača...šteta što ima poremećaj koncentracije i jednostavno nije u stanju da igra konstantno dobro
Dosta pure Damir još mora pojesti da može sa njima u istu rečenicu
Dosta pure Damir još mora pojesti da može sa njima u istu rečenicu
I jaa bi volio sa tobom popiti kafu, da vidim sta ti je u glavi pa si stavio tog bezveznjakovica na profile ?AnkleBreaker je napisao/la:Volio bih popiti jednu kafu sa Damirom da vidim sta ga tako lako izbaci iz ritma i sta mu se u tim trenutcima vrti u glavi. U sportu u kojem je mentalna snaga pola uspjeha sa ovakvom glavom ne moze se ocekivati vise od ovoga gdje je trenutno. Pa jedan Nole stalno naglasava koliko je glava bitna u odredjenim trenutcima, a u Damira je glava najmanja fokusitana na teniski mec.
Max Allegri
- KingJamesMVP
- Kontakt:
Bit će bolje za Damira drugi put, treba se dobro spremiti za RG jer tu brani dosta bodova i 3.kolo, neka barem to ponovi
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP
DINAMO ZAGREB - Iznad svih
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP
DINAMO ZAGREB - Iznad svih
Zato protiv top10 igrača imaju,
Fognini 7-42
Dolgopolov 10-40
Nula pobjeda protiv Novaka, Rogera i Endija (DC ne brojim), Rafu su tukli u skorije vrijeme kad je ovaj već počeo sa padom, itd... toliki su majstori.
Fognini 7-42
Dolgopolov 10-40
Nula pobjeda protiv Novaka, Rogera i Endija (DC ne brojim), Rafu su tukli u skorije vrijeme kad je ovaj već počeo sa padom, itd... toliki su majstori.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Pa to je samo argument koji ide meni na stranu. Mnogo puta su imali u saci i Novaka i Federera i Andya ali su sve uspjeli prosuti svojim nestabilnim mozgom.
Po cemu je jedan Tsonga, Berdych ili Raonic glede cisto teniskih udaraca i talenta, bolji od Alexa(Alex ima bolji BH od sve 3, servisi su im tu negdje sem Milosevog, kretanje mu je bolje od sve 3 i sta sve ne jos), a evo vec godinama su u top10, i nemaju slam osvojen. Samo glava.
Po cemu je jedan Tsonga, Berdych ili Raonic glede cisto teniskih udaraca i talenta, bolji od Alexa(Alex ima bolji BH od sve 3, servisi su im tu negdje sem Milosevog, kretanje mu je bolje od sve 3 i sta sve ne jos), a evo vec godinama su u top10, i nemaju slam osvojen. Samo glava.
- AnkleBreaker
- Kontakt:
Damiru u skorije vrijeme mora psihu podici na veci nivo. Mecevi kao ovaj sa Chardyom mu se ne smiju desavati ovako cesto. Mora nauciti dobivati ovakve meceve i siguran sam da ima mjesto medju top 30. Kada je fokusiran na mec ima igru za velike domete, a siguran sam da sve udarce moze dodatno usavrsiti.
Take me home, United road,to a place that I belong, to Old Trafford, to see United, take me home, United road.
Sir Alex Ferguson (1986-2013)
To su argumenti koji ti ne idu u korist, jer najbolji tenis moraš igrati protiv najboljih igrača.
Bolji su po tome što kombinovano imaju 38 pobjeda protiv Đokovića, Nadala i Federera. Bolji su po tome što imaju bar po jedno slam finale i što svaki od njih ima neki udarac kojim dominira i u koji se uvijek može pouzdati.
I naravno da nema bolji bekend od Berdycha.
Bolji su po tome što kombinovano imaju 38 pobjeda protiv Đokovića, Nadala i Federera. Bolji su po tome što imaju bar po jedno slam finale i što svaki od njih ima neki udarac kojim dominira i u koji se uvijek može pouzdati.
I naravno da nema bolji bekend od Berdycha.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- AnkleBreaker
- Kontakt:
Re: RE: Re: BiH Tenis
Glava je u ovom sportu 50% uspjeha. I slazem se da Fognini i Dolgopolov talentom nista nisu losiji od ovih gore nabrojanih. Dodao bih jos Grishu i Pairea u to drustvo koji talentom pripadaju medju top10-15, ali ih glava sprecava za nesto vise.bodi123 je napisao/la:Pa to je samo argument koji ide meni na stranu. Mnogo puta su imali u saci i Novaka i Federera i Andya ali su sve uspjeli prosuti svojim nestabilnim mozgom.
Take me home, United road,to a place that I belong, to Old Trafford, to see United, take me home, United road.
Gledao sam jucer ponovo mec s Berdychom i dosao sam do zakljucka da Damir sve dok mu ide rezultatski se drzi i ne srlja, ali cim krene minuta-dva loseg tenisa (a toliko je njemu i dovoljno da izgubi servis), kola krenu niz brdo. Damire nije poenta drzati se hladan ko spricer dok vodis samo, vec i kad te ne ide na trenutke. Popravi taj luzerski mentalitet bolan, pa vidis i sam da se mozes nositi sa bilo kojim igracem na touru (otprilike
)...
Visca el Barça! /// Volim te Željo!
Pisao sam ja da mi se ne svidja sto su svi Zeljeli Chardya al eto,Damir dobar prvi set a i drugi dosta dobar osim kad je pao psihicki.Chardy je vrhunski jucer umrtvio mec kad je trebalo,iskusno nema sta,te sudija nije linija te jeste,i tu je Damir pao,pala koncentracija i jbg.
Isto sam tako i govorio da je ovo tek prva sezona Damira na ATP nivou,polahko ne moze se sve preko noci,da je uci na OI to je cilj ove sezone,kasnije,odnosno slijedece sezone treba ocekivati da nema padova i da rutinski rjesava igrace poput Chardya.
Ja nisam misljenja da je Damirov maksimum oko 50 mjesta,itekako ce on uci medju 30 aBD,samo polahko,dalje od toga mislim da nece ali to bi bilo sasvim OK.
I nemojte srati,da se tako izrazim,izgubio,izgubi,sta sad,on ce bljesnuti jos negdje mozda bas RG ili cak i u NICI,i neka bude oko 60 pozicije na kraju godine bice odlicno.........
Isto sam tako i govorio da je ovo tek prva sezona Damira na ATP nivou,polahko ne moze se sve preko noci,da je uci na OI to je cilj ove sezone,kasnije,odnosno slijedece sezone treba ocekivati da nema padova i da rutinski rjesava igrace poput Chardya.
Ja nisam misljenja da je Damirov maksimum oko 50 mjesta,itekako ce on uci medju 30 aBD,samo polahko,dalje od toga mislim da nece ali to bi bilo sasvim OK.
I nemojte srati,da se tako izrazim,izgubio,izgubi,sta sad,on ce bljesnuti jos negdje mozda bas RG ili cak i u NICI,i neka bude oko 60 pozicije na kraju godine bice odlicno.........
Luzerski mentalitet, nego sta, a to je zastitni znak nase drzave. Kao da (skoro) svako od nas nosi taj mentalitet u sebi da smo mali, da ne mozemo, pa se prepadnemo. Pored toga se vidi da je emotivac, a to je nesto sto sto ga dodatno koci, tesko je kanalisati emocije. Svako ko se bavi ozbiljnim stvarima u zivotu i ko na bilo koji nacin negdje "staje na crtu", zna kako je to yebeno. Ne krivim ja Damira, ali se nerviram jer vjerujem da moze bolje i jer je naš.
Znam da ce ovo ruzno zvucati, ali mislim da je za njega dobro ako ce jedan dio zivjeti van Sarajeva (Beograd?), mozda ce mu to pomoci na neki nacin da ocvrsne i odrveni, pa da ne zatreperi svaki put kada se priblizi cilju. Psiha je yebena stvar, a njega momentalno dobro yebe.
Znam da ce ovo ruzno zvucati, ali mislim da je za njega dobro ako ce jedan dio zivjeti van Sarajeva (Beograd?), mozda ce mu to pomoci na neki nacin da ocvrsne i odrveni, pa da ne zatreperi svaki put kada se priblizi cilju. Psiha je yebena stvar, a njega momentalno dobro yebe.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
Ovdje se vrti jedna te ista priča o luzerskom mentalitetu, a Damir pomjera svoju granicu konstantno. Prije 2 mjeseca je bio luzer na challengeru u Meksiku, sad je luzer u prvom kolu Rima. Samo neka ovako nastavi 
Bas to Shminkashminka je napisao/la:Ovdje se vrti jedna te ista priča o luzerskom mentalitetu, a Damir pomjera svoju granicu konstantno. Prije 2 mjeseca je bio luzer na challengeru u Meksiku, sad je luzer u prvom kolu Rima. Samo neka ovako nastavi
"Nece on nikad u top 100"
"Moze se vrtit oko 100. pozicije i to je sve"
"Moze se vrtit izmedju 50 i 100 i to mu je maksimum"
...
"Moze on bit tu oko 20-30, tu i tamo cetvrtfinale Grand Slama i to je sve, nikad od njeg igraca"
Ima i onih što kažu za nekog našeg tenisera: "Vrhunac bi mu bio kad bi sad ostavio rekete..."
Prije godinu dana je bila dilema ko je bolji on ili Basic. Sada je tu sve jasno. Moze on upasti u top 50 samo na osnovu starih igraca koji ce se povlaciti i padati.Galion je napisao/la:Bas to Shminkashminka je napisao/la:Ovdje se vrti jedna te ista priča o luzerskom mentalitetu, a Damir pomjera svoju granicu konstantno. Prije 2 mjeseca je bio luzer na challengeru u Meksiku, sad je luzer u prvom kolu Rima. Samo neka ovako nastavi
"Nece on nikad u top 100"
"Moze se vrtit oko 100. pozicije i to je sve"
"Moze se vrtit izmedju 50 i 100 i to mu je maksimum"
...
"Moze on bit tu oko 20-30, tu i tamo cetvrtfinale Grand Slama i to je sve, nikad od njeg igraca"![]()
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.