SP - Grupa D

11. juni - 11. juli

Moderator/ica: admin

Ko ide dalje?

Njemačka
241
44%
Srbija
136
25%
Gana
129
24%
Australija
37
7%

Ukupno glasova: 543

Principatus
Kontakt:

Re: SP - Grupa D

Post Postao/la Principatus » 18 jun 2010, 16:51

Monolog je napisao/la: A gledao si Njemačka - Australia kada je Cahill dobio crveni karton. Zašto tada nisi govorio da je Australia pokradena, jer se iz aviona moglo vidjeti da je Tim startovao, ali i povukao noge da ne bi napravio grublji prekršaj. Bitno je napomenuti da je igrač Evertona odmah dig'o ruku u znak priznavanja prekršaja, a Meksikanac mu pokazuje crveni karton. Dakle, nemoj molim te o krađama, ne stoji ti. ;)
Citaj bolje ili kupi cvike. ;) Ja sam tada i sada rekao, da je crvena protiv Australije bila pogresna i da je unistila utakmicu. Dakle nemoj mi nesto lazno nabacivati.

No ta crvena nista nije promijenila na igri, koja je isla dalje u istom toku. Ovdje jeste.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Dino_TM
Kontakt:

Post Postao/la Dino_TM » 18 jun 2010, 16:53

Svaka cast Srbiji, drago mi je kao da je igrala BiH. Kad eto mi vec ne mozemo nista valjda ce oni i Slovenci nesto uraditi.

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 18 jun 2010, 16:53

teferič je napisao/la:
vjerovatno se čovjek ibreti đe si tako dobro naučio bosanski :lol:
Sry cirilicu ne razumijem, a nazalost nisam imao priliku da ucim bosanski u Bosni, nego su me roditelji ucili u Munchenu ;) Pozz

Chologol
Kontakt:

Post Postao/la Chologol » 18 jun 2010, 16:53

Principatus je napisao/la:Sudjenje je bilo "perfektno".
Mozda za Srbiju, koja je 60 minuta igrala sa igracem vise, ne 10 ili 20 minuta, nego 2/3 igre i ipak nije nista pokazala. Nula. Jednostavno smo pokradeni od onog spanjolskog papka i on je bio najbolji srpski igrac. Ali ima jos utakmica.
A kako je Lukovic opravdano dobio crveni nedavno? :roll: I nisu Srbi krivi sto su Svabe dobili crveni, da je babi muda bila bi dedo, tako da ti prica o tome "da nisu svabe dobili crveni...." pada u vodu odmah.

Khedria ide nogom Kolarovu na glavu, nakon toga takodjer je nekog posteno sjebo, kao i Badstuber, i ti to zoves pokradanjem... Fino, fino, otidji malo po stranim forumima pa pogledaj jel se iko zalio na sudjenje.

Evo i Janezi vode... a jes nas krenulo jbt :lol:
Rey de la furia española...

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 18 jun 2010, 16:57

Principatus je napisao/la:
Monolog je napisao/la: A gledao si Njemačka - Australia kada je Cahill dobio crveni karton. Zašto tada nisi govorio da je Australia pokradena, jer se iz aviona moglo vidjeti da je Tim startovao, ali i povukao noge da ne bi napravio grublji prekršaj. Bitno je napomenuti da je igrač Evertona odmah dig'o ruku u znak priznavanja prekršaja, a Meksikanac mu pokazuje crveni karton. Dakle, nemoj molim te o krađama, ne stoji ti. ;)
Citaj bolje ili kupi cvike. ;) Ja sam tada i sada rekao, da je crvena protiv Australije bila pogresna i da je unistila utakmicu. Dakle nemoj mi nesto lazno nabacivati.

No ta crvena nista nije promijenila na igri, koja je isla dalje u istom toku. Ovdje jeste.
Zašto misliš da taj crveni nije poremetio igru Australije? Da, nemoguće je preokrenuti rezultat, u pravu si. Recimo da bi Njemačka tad pobijedila sa 2:0. Dakle, to bi značilo da bi Australija, ukoliko bi bila poravnata sa još nekom reprezentacijom na 2. mjestu, mogla računati na prolaz zbog gol razlike, no sada, kako je utakmica završena 4-0, te šanse su svedene na minimum. Zato, nemojmo pričati o tome kako taj crveni ništa ne mijenja. Kako ne mijenja? Najbolji igrač je izgubio pravo nastupa u sljedeće dvije utakmice.

A ako ćeš za Klosea. Napravio je faul nad Ivanovićem, Mallenco ga je opomen'o. Zatim pravi isti prekršaj i dobiva žuti karton. Prođe par minuta, sudija svira offside, a Klose ga "ne čuje"i puca po golu nakon zvižduka. Tu mu je progledao kroz prste. A onda, dođe i taj famozni 2. žuti nakon starta s leđa i to je to. ;)
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 18 jun 2010, 17:02

Srce mi je kao planina,ne znam da li vise zbog pobjede ili zbog toga kad vidim koliko je na ovom forumu vise ljudi navijalo za Srbiju nego za Njemacku.A znam da to nije nimalo lako nakon svega ruznog sto je bilo,ali vraca nadu da ce bar nasa djeca biti pametnija od nas. Moj veliki naklon i respect svim momcima sirom Bosne i Hercegovine koji su bili danas uz Srbiju,a za strijelca prvog gola u istoriji Srbije na SP,Milana Laneta Jovanovica,od mene ide sledeca pjesma...

[youtube][/youtube]

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 18 jun 2010, 17:03

@ Monolog

Zasto vodis diskusiju u drugi pravac? Rekao si, da ja kao nisam tada izjavio, da je crveni nad Australijom bio pretjeran/nepravedan. No ja to jesam rekao, dakle tu nisi u pravu, nego si samo izvalio, da mi nesto nabacis. ;)

Sad kakve to konzekvencije ima za daljnu igru Australije, bas me briga, ne interesuje me, nisam njihov navijac. To ipak ne mjenja nista na tome, da sam bio iskrenog misljenja, da crvena protiv Australije nije bila korektna, ali i da na toj utakmici nista vise nije promjenila. Isto tako ostajem misljenja, da pored gresaka u igri Njemacke, jer poraz ne dolazi tek tako, da je u ovom slucaju crvena karta odlucila o izhodu utakmice. Suludo je misliti, da 2/3 utakmice sa 10 igraca ne utice drasticno na rezultat. Sad tu mozemo do sutra diskutovati.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 18 jun 2010, 17:07

Necu nista da komentarisem! Samo da prenesem pozdrave za velikog strucnjaka PRINCIPATUSA od Milana Laneta Jovanovica !!! :D
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 18 jun 2010, 17:09

@Principatus

Sad sam vidio da ti se nisam izvinio zbog toga što sam te "napao" kada je Cahillov karton u pitanju, tako da...Nego, svaki crveni ima dugoročne posljedice, ne samo za tu samu utakmicu, to i sam znaš. To što ja gledam kroz prizmu Cahillov nepravedan karton, to je zato što sam mišljenja da bi oni mogli svima pomutiti račune(naravno, kada su kompletni).

Nisam ja rek'o da je jedan od uzročnika poraza Njemačke, taj rani crveni karton. Ali, ti govoriš da je prestrogo Klose kartoniran, a ja govorim da je sasvim opravdano otišao u svlačionicu. Tri(brojem 3) ista prekršaja i šutanje lopte nakon sudijskog zvižduka. Ako to nije dovoljno za put u svlačionicu, ne znam šta jeste.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 18 jun 2010, 17:11

marconato je napisao/la:Necu nista da komentarisem! Samo da prenesem pozdrave za velikog strucnjaka PRINCIPATUSA od Milana Laneta Jovanovica !!! :D
Idi sakrij se ponovo u rupu u kojoj si bio nedelju dana. :D
Najbolje da su nam 10 igraca iskljucili, da bi Srbi imali sansu, danas se pokazalo da je jedan Nijemac vrijedan kao 10 Srba, sjecas se, to je bilo prije a i ponovo je tako, a Spancima cemo za ovo jos da naplatimo. Uzivaj. ;)

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 18 jun 2010, 17:15

@ Monolog

Ma da, posebno ovo sto se necuju zvizduci pored vuvuzela treba uzimati kao veliki razlog za izbacivanje igraca, pri pocetku igre. Mislim mrsko mi je duze diskutovati, da smo izgubili kako treba, nebi mi bio problem. Ali ovo sudjenje je zahebancija veca i svako ko je misljenja, da je to kako treba i buduce suditi, nek zaplese balet.

tax
Kontakt:

Post Postao/la tax » 18 jun 2010, 17:17

nasa igra nije bila na nivou ali vidjelo se da klose i podolski trebaju ici out i nadam se da ce nam trener uslisati zelju i staviti kislinga i marina od prve minute
Moja domovina Republika Bosna i Hercegovina
marsej mali tim
uprava me mrzi ali sam jaci i od njih

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 18 jun 2010, 17:18

A jbo ga karton vise...pustite to ba...

kod 2-0 za nijemce u mecu sa australijom nije sviro cist penal za australiju po meni..igranje rukom...pa sta sad...boze moj...desi se...al generalno je uvijek gledam igru..a greske se desavaju

a kartoni su cisti i opravdani bili..nema sta tu i cahill i klose....
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

yasminho
Kontakt:

Post Postao/la yasminho » 18 jun 2010, 17:18

Stvarno po meni zasluzena pobjeda Srbije! Mozda je malo i sudija bio prestrog u nekim situacijam, ali to su znali igraci oba tima tako da to nista ne opravdava. Nijemci malo zakazali, a Poldi nije trebao pucati penal, ili ako vec jeste, zasto je onda pucao u onu stranu, kad 90% ljevaka puca u svoju stranu!

Zaista mi se ne svidja kada neki na ovoj temi kazu da pozicija malog Badstubera nije njegova.
kao prvo on je u mladjim selekcijama i igrao lijevog beka i poceo je karijeru na toj poziciji, a tek dolaskom u Bayern je presao na poziciju stopera jer kao bocni je puno defanzivan i nije brz!
Al e ne moze reci da covjeku to nije prirodno, on se samo blamira i njega neko gura!
Lik ne progovara citavu utakmicu, a Krasic ga izvaljuje kao kakvu stoku!
3x ima boljih bekova nego on!

roy_makaay
Kontakt:

Post Postao/la roy_makaay » 18 jun 2010, 17:27

Srbija svakako ne prolazi dalje,bit će ono tipicno balkanski,pobijedili su Njemačku ali će ih Kenguri iznenadit.
Auf die Frage, wovor er Angst habe, sagte Mehmet Scholl einmal: "Vor Krieg und Oliver Kahn."

mahalac
Kontakt:

Post Postao/la mahalac » 18 jun 2010, 17:31

Inace srbiji se moze cestitati ali samo na plasmanu na ovo svjetsko prvenstvo jer su tu nesto pokazali, ovde na SPu pa i ovo danas se samo moze reci da sreca prati hrabre 8-)
It's not about the shoes, it's about what you do in them!

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 18 jun 2010, 17:50

TaRgEt_ je napisao/la:Ja iskreno mislim da ce da bude nerijeseno mozda cak i Srbija iznenadi jer 2 onako lose odigrati je prosto nemoguce .. Pozdrav iz Tuzle

Samo cu da citiram sam sebe i cestitam komsijama na pobjedi drago mi je od srca .. Pozdrav iz Tuzle
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 18 jun 2010, 17:54

mahalac je napisao/la:Inace srbiji se moze cestitati ali samo na plasmanu na ovo svjetsko prvenstvo jer su tu nesto pokazali, ovde na SPu pa i ovo danas se samo moze reci da sreca prati hrabre 8-)
Koga prati sreca ? Mozda njemacku, kad su srbi pogodili stativu, a kasnije i precku.
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 18 jun 2010, 18:08

[youtube][/youtube]

Sto bi rekla grupa na FB,Bog na nebu Stojke na golu. :lol:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 18 jun 2010, 18:08

Sudija stvarno katastrofa, covjek djeli kartone ko bonbone. Sjecka igru, totalni kreten. Ali Srbija je dosta dobro igrala, Njemacka kao sto sam ocekivo u velikim problemima dok im ne ide. Ipak je to premlada ekipa za titulu. Ali bit ce vrlo opasni na sljedecem EP-u i SP-u. Nije provokacija, ali jos mislim da ce srbi ispast. Ne vjerujem da ce pobjedit Australiju, nisu dovoljno dobri u napadu, Australija ce odigrat slicno kao Gana. Defanzivno i cekat ce kontru.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Zaključano

Natrag na “Svjetsko Prvenstvo: Južna Afrika 2010.”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.