Kosarkaski Savez Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Re: Kosarkaski Savez Bosne i Hercegovine

Post Postao/la TaRgEt_ » 14 maj 2016, 10:16

cikazubo je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:Damir je pokusao klub koji imitira naseg bivseg kosarkaskog velikana vratiti na stare staze slave i sada volontira na klupi nase reprezentacije. Koji je vas doprinos nasoj drzavi, o velike patriote?
Retoricko je pitanje i poenta da ne serete puno.
Pini otkud ti da volontira, sto se tice kosarkaskog saveza da ne ispadnem sad prepotentan i slicno ali tu imam informacije iz prve ruke, daleko od toga da ce volontirati, i daleko od toga da je izabran zato sto se smatra kvalitetnim trenerom, odavno ovo nije naša reprezentacija vec reprezentacija odredjenog kruga ljudi, strasne su malverzacije se desile sa Draganom Bajicem koji bi hajmo reci gotovo pa volontirao i ciji je jedini zahtjev bio da ima strucni stab i ostalo osoblje sastavljeno od domacih trenera i radnika, Đikić je takodje bio u Sarajevu ali iz banalnih razloga do saradnje ne moze doci.. Dakle odbijes covjeka koji hoce jednog Pandzu za pomocnika i jos par trenera iz domaceg prvenstva, i odbijes dokazanog strucnjaka u regionu, da bi doveo jednog itekako diskutabilnog trenera, na stranu stvari oko igracke karijere, ali znam sta ljudi iz struke kazu za Damira, ali kao sto rekoh odavno ovo nije nasa reprezentacija i molicu Boga da se Mirza ne odazove, a Đedović svakako neće ne odgovara to ni BEU ni Pesicu i bayernu, pa cemo imat Renfroa kao zamjenu :roll:

Pitaj ovog doktora Aleksandra on tako rece da volontira , a doce i Mirza i Juka :bih:
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 14 maj 2016, 10:55

pinoglavi je napisao/la:Damir je pokusao klub koji imitira naseg bivseg kosarkaskog velikana vratiti na stare staze slave i sada volontira na klupi nase reprezentacije. Koji je vas doprinos nasoj drzavi, o velike patriote?
Uopce nisam impresioniran time sto Damir volontira. Cak je i Aco jedno vrijeme volontirao. Ja bih volontirao na klupi repke, a vjerujem i Pandza i jos stotine drugih ljudi. Damirova najveca sansa da dodje na veliku trenersku scenu je da vodi tamo neku reprezentaciju. Plus ako u toj tamo nekoj reprezentaciji imas 2 NBA igraca, ne treba ti nikakva taktika. Mislim da bih i ja kao selektor BiH obezbjedio EP. On preko Cibone i konstantne borbe za opstanak nece doci na veliku scenu, odnosno nece ga veliki klubovi primijetiti. Drugacije je kad vodis repku neku na EP jos ako ti igraci ostvare neku pobjedu na konju si. I to sve za 2 mjeseca volontiranja.

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 14 maj 2016, 11:04

Mi smo takav narod da nas neko treba triput udariti po glavi da bi mi shvatili da nas udara. Dovedemo Fuluriji na mjesto predsjednika, covjek koji je pomogao da Ilic zaigra za Srbiju, a i ovo oko Sikirasa mi je mutno, jer znam da se u Srbiji vodi zestoka kampanja da mali promijeni dres. Samo cemo sacekati da vidimo hoce li Enes nastaviti odvoditi igrace da igraju za Sloveniju. Za sve to im je trebao pijun na klupi u vidu Damira.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 14 maj 2016, 11:59

mercurial je napisao/la:Damirova najveca sansa da dodje na veliku trenersku scenu je da vodi tamo neku reprezentaciju. Plus ako u toj tamo nekoj reprezentaciji imas 2 NBA igraca, ne treba ti nikakva taktika. Mislim da bih i ja kao selektor BiH obezbjedio EP. On preko Cibone i konstantne borbe za opstanak nece doci na veliku scenu, odnosno nece ga veliki klubovi primijetiti. Drugacije je kad vodis repku neku na EP jos ako ti igraci ostvare neku pobjedu na konju si. I to sve za 2 mjeseca volontiranja.
a cekaj, ne pada ti na pamet da damir svoju citavu karijeru stavlja na kocku, sta ako se osramoti na klupi? ko ce ga onda htjeti?

nije to "eto i ja bih vodio ekipu sa mirzom i jukom"... kao da je uspjeh zagarantovan ;)
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 14 maj 2016, 12:05

mercurial je napisao/la:
Uopce nisam impresioniran time sto Damir volontira. Cak je i Aco jedno vrijeme volontirao. Ja bih volontirao na klupi repke, a vjerujem i Pandza i jos stotine drugih ljudi. Damirova najveca sansa da dodje na veliku trenersku scenu je da vodi tamo neku reprezentaciju. Plus ako u toj tamo nekoj reprezentaciji imas 2 NBA igraca, ne treba ti nikakva taktika. Mislim da bih i ja kao selektor BiH obezbjedio EP. On preko Cibone i konstantne borbe za opstanak nece doci na veliku scenu, odnosno nece ga veliki klubovi primijetiti. Drugacije je kad vodis repku neku na EP jos ako ti igraci ostvare neku pobjedu na konju si. I to sve za 2 mjeseca volontiranja.
Ne, jedini nacin da dodjes na veliku scenu je da odmah vodis veliki klub (sto je i Cibona teoretski), pa svi veliki treneri su vodili slabije klubove u koje kakvim drzavama pa odlazili u velikane. Pablo Laso je Real preuzeo iz Gipuzkoe.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 14 maj 2016, 12:16

mercurial je napisao/la: Uopce nisam impresioniran time sto Damir volontira. Cak je i Aco jedno vrijeme volontirao. Ja bih volontirao na klupi repke, a vjerujem i Pandza i jos stotine drugih ljudi. Damirova najveca sansa da dodje na veliku trenersku scenu je da vodi tamo neku reprezentaciju. Plus ako u toj tamo nekoj reprezentaciji imas 2 NBA igraca, ne treba ti nikakva taktika. Mislim da bih i ja kao selektor BiH obezbjedio EP. On preko Cibone i konstantne borbe za opstanak nece doci na veliku scenu, odnosno nece ga veliki klubovi primijetiti. Drugacije je kad vodis repku neku na EP jos ako ti igraci ostvare neku pobjedu na konju si. I to sve za 2 mjeseca volontiranja.
Da je Markovic sjeo na klupu siguran sam da ne bi tako pisao nego bi pisao o nasem velikom patrioti Neni Markovicu koji je preuzeo reprezentaciju kada je najteze. To je upravo problem. Dvostruki arsini.
Nad tobom sunce najljepše sja

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 14 maj 2016, 12:20

cikazubo je napisao/la: Pini otkud ti da volontira, sto se tice kosarkaskog saveza da ne ispadnem sad prepotentan i slicno ali tu imam informacije iz prve ruke, daleko od toga da ce volontirati, i daleko od toga da je izabran zato sto se smatra kvalitetnim trenerom, odavno ovo nije naša reprezentacija vec reprezentacija odredjenog kruga ljudi, strasne su malverzacije se desile sa Draganom Bajicem koji bi hajmo reci gotovo pa volontirao i ciji je jedini zahtjev bio da ima strucni stab i ostalo osoblje sastavljeno od domacih trenera i radnika, Đikić je takodje bio u Sarajevu ali iz banalnih razloga do saradnje ne moze doci.. Dakle odbijes covjeka koji hoce jednog Pandzu za pomocnika i jos par trenera iz domaceg prvenstva, i odbijes dokazanog strucnjaka u regionu, da bi doveo jednog itekako diskutabilnog trenera, na stranu stvari oko igracke karijere, ali znam sta ljudi iz struke kazu za Damira, ali kao sto rekoh odavno ovo nije nasa reprezentacija i molicu Boga da se Mirza ne odazove, a Đedović svakako neće ne odgovara to ni BEU ni Pesicu i bayernu, pa cemo imat Renfroa kao zamjenu :roll:
Procitao sam na vise mjesta da volontira ili radi za veoma mali iznos. Sad trebam tebi vjerovati jer imas informacije iz prve ruke i kazes da ima ogromnu platu :lolno:
Sto se tice saveza i odabira Damira nisam ni ulazio, kakav ce trener biti tek se treba pokazati, a tebi svaka cast nastavi moliti Boga da se Mirza ne odazove, samo molim te nemoj ni pratiti onda reprezentaciju i nemoj se radovati pobjedama. Al' mrzim takvu sortu kao ti.
Nad tobom sunce najljepše sja

filip13

Post Postao/la filip13 » 14 maj 2016, 14:29

hoce li ovi sto jebu mater mulaomerovicu ili sta vec govore,pišu,navijati da on napravi uspjeh sa NAŠOM reprezentacijom ili neće?

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 14 maj 2016, 14:42

Do sad sam se zahebavao sve vrijeme otkad je Damir izabran, a sada ću iznijeti svoj stav.

Dok se izbor sveo na Bajić-Mulaomerović bilo mi je svejedno ko će biti izabran ako mi budemo u punom sastavu.
Bitno mi je samo da trener uspostavi kontakt sa igračima, da ima autoritet i da igra liči na nešto, odakle je trener, šta je radio i ostalo trebamo objesiti mačku o rep.

Ne navijam za Damira, ne zanima me što je iz Tuzle, nebitno je gdje ćemo igrati, samo želim da ekipa bude u punom sastavu, da izborimo EB i da nastavimo kontinuitet plasmana, a to sigurno možemo sa Nurkom, MT3em, Musom, Stipanom, Kikanovićem, Minjom i ostalim.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

cipiripi
Kontakt:

Post Postao/la cipiripi » 14 maj 2016, 16:06

Pojedinci već počeli sa podlim kritikama. Šta imate od konstantnog vraćanja u prošlost?

Ajmo dati čovjeku priliku, da vidimo šta može sa ovom reprezentacijom u kojoj zaista ima kvaliteta i nadati se da ćemo imati što bolje rezultate :bih:
''Neka me mrze samo da me se boje''

filip13

Post Postao/la filip13 » 14 maj 2016, 16:08

cipiripi je napisao/la:Pojedinci već počeli sa podlim kritikama. Šta imate od konstantnog vraćanja u prošlost?

Ajmo dati čovjeku priliku, da vidimo šta može sa ovom reprezentacijom u kojoj zaista ima kvaliteta i nadati se da ćemo imati što bolje rezultate :bih:

:thumbup:

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 14 maj 2016, 18:11

KK_Bosna je napisao/la:
mercurial je napisao/la:Damirova najveca sansa da dodje na veliku trenersku scenu je da vodi tamo neku reprezentaciju. Plus ako u toj tamo nekoj reprezentaciji imas 2 NBA igraca, ne treba ti nikakva taktika. Mislim da bih i ja kao selektor BiH obezbjedio EP. On preko Cibone i konstantne borbe za opstanak nece doci na veliku scenu, odnosno nece ga veliki klubovi primijetiti. Drugacije je kad vodis repku neku na EP jos ako ti igraci ostvare neku pobjedu na konju si. I to sve za 2 mjeseca volontiranja.
a cekaj, ne pada ti na pamet da damir svoju citavu karijeru stavlja na kocku, sta ako se osramoti na klupi? ko ce ga onda htjeti?

nije to "eto i ja bih vodio ekipu sa mirzom i jukom"... kao da je uspjeh zagarantovan ;)
A to je sada trazen
Ne bas je kod njega situacija kada ima puno vise dobiti nego izgubiti
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 14 maj 2016, 18:16

filip13 je napisao/la:hoce li ovi sto jebu mater mulaomerovicu ili sta vec govore,pišu,navijati da on napravi uspjeh sa NAŠOM reprezentacijom ili neće?
A sto se postavlja da je onaj ko nije za mulaomerovica da automatski nije za reprezentaciju
Pa upravo je obrnuto jer skoro svi mi smo protiv mulaomerovica jer se bas on popisao po toj reprezentaciji
Ja cu npr. bodriti nase momke kada budu igrali ali cu sigurno ubaciti ponekad i "damire turcine napusi se k..."
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Hatuna

Post Postao/la Hatuna » 14 maj 2016, 18:24

KK_Bosna je napisao/la:

Hehe, cuj stavlja na kocku karijeru, bi rekao covjek radi se licno o Zeljku Obradovicu a ne o trenerskom anonimusu kojemu je ni po cemu zasluzen izbor za selektora BiH toliko skok u karijeri kao sto bi nekom normalnom treneru bilo vodjenje NBA tima.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 14 maj 2016, 18:54

Hatuna je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la: a cekaj, ne pada ti na pamet da damir svoju citavu karijeru stavlja na kocku, sta ako se osramoti na klupi? ko ce ga onda htjeti?

Hehe, cuj stavlja na kocku karijeru, bi rekao covjek radi se licno o Zeljku Obradovicu a ne o trenerskom anonimusu kojemu je ni po cemu zasluzen izbor za selektora BiH toliko skok u karijeri kao sto bi nekom normalnom treneru bilo vodjenje NBA tima.
Pa upravo zato sto je anonimus stavlja karijeru na kocku, Zeljko Obradovic i slicni mogu dozivjeti katastrofu kakvu hoce opet ce biti trazeni jer imaju 10+ godina rada i rezultata.
nerminh74 je napisao/la: A sto se postavlja da je onaj ko nije za mulaomerovica da automatski nije za reprezentaciju
Pa upravo je obrnuto jer skoro svi mi smo protiv mulaomerovica jer se bas on popisao po toj reprezentaciji
Ja cu npr. bodriti nase momke kada budu igrali ali cu sigurno ubaciti ponekad i "damire turcine napusi se k..."
Posto ce biti u dvorani vjerovatno i Sinisa Kovacevic, hoce li biti koje Sinisa turcine... ili Nihade turcine..., vjerovatno si i Ciri skandirao ili mozda ne?

Ja bi krenuo od zagrijavanja vec, jer treba poluvrijeme citavo da "poturcis" sve koji su to zasluzili a vjerovatno ce biti u dvorani.
Kako god, gospodski potez :kafa:
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

filip13

Post Postao/la filip13 » 14 maj 2016, 19:57

nerminh74 je napisao/la:
filip13 je napisao/la:hoce li ovi sto jebu mater mulaomerovicu ili sta vec govore,pišu,navijati da on napravi uspjeh sa NAŠOM reprezentacijom ili neće?
A sto se postavlja da je onaj ko nije za mulaomerovica da automatski nije za reprezentaciju

sve ok,samo pitam,jer se takav dojam dobije,to skoro svi mi je uslovno rečeno,jer mislim da u npr. banja luci nisu bas nesto potreseni time sto je mulaomerović izabran za selektora

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 14 maj 2016, 21:01

Ethel je napisao/la:
Pa upravo zato sto je anonimus stavlja karijeru na kocku, Zeljko Obradovic i slicni mogu dozivjeti katastrofu kakvu hoce opet ce biti trazeni jer imaju 10+ godina rada i rezultata.
nerminh74 je napisao/la: A sto se postavlja da je onaj ko nije za mulaomerovica da automatski nije za reprezentaciju
Ja cu npr. bodriti nase momke kada budu igrali ali cu sigurno ubaciti ponekad i "damire turcine napusi se k...

Posto ce biti u dvorani vjerovatno i Sinisa Kovacevic, hoce li biti koje Sinisa turcine... ili Nihade turcine..., vjerovatno si i Ciri skandirao ili mozda ne?

Ja bi krenuo od zagrijavanja vec, jer treba poluvrijeme citavo da "poturcis" sve koji su to zasluzili a vjerovatno ce biti u dvorani.
A zasto bi skandirao sinisi jeli cime zakinuo reprezentaciju
Nihad jeste postupio kao s.upak ali on je takodzer dao nesto toj reprezentaciji
Tako zasto navodis prvu dvojicu sa prodanom dusom mulaomerovicem, koji se prodao kada je bilo najvaznije a nije mu BiH pala na pamet sve dok mu nije zatrebala jer da mu je trebala mogao je postupiti isto mao mrsic, a on je taj kojim bi se tuzla trebala ponositi
A sta vise mjesate ciru u ovu pricu i to jos pogotovo samnom kojega boli tuki za fudbalom

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 14 maj 2016, 21:06

filip13 je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:

sve ok,samo pitam,jer se takav dojam dobije,to skoro svi mi je uslovno rečeno,jer mislim da u npr. banja luci nisu bas nesto potreseni time sto je mulaomerović izabran za selektora
A zasto non stop pominjete banja luku ili siroki brijeg u ovoj prici pa da se oni pitaju pored jedne castne manjine BiH reprezentacije na zalost nebi i bilo jer vecinu ona i ne zanima
Ovo je forum navijaca BiH reprezentacije i naravno da je vazno da se cuje njihovo misljenne
A meni da su vaznijj samo ljudi koji su ili oko reprezentacije odavno nebih nista komentarisao

filip13

Post Postao/la filip13 » 14 maj 2016, 21:07

Ethel je napisao/la:
Hatuna je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la: a cekaj, ne pada ti na pamet da damir svoju citavu karijeru stavlja na kocku, sta ako se osramoti na klupi? ko ce ga onda htjeti?

izvinjavam se na off topicu,blažević je valjda hrvat,a prije svega kreten,nije isto kad on uradi sta je vec uradio i kad to uradi mulaomerović koji je valjda bošnjak

filip13

Post Postao/la filip13 » 14 maj 2016, 21:10

nerminh74 je napisao/la:
filip13 je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:hoce li ovi sto jebu mater mulaomerovicu ili sta vec govore,pišu,navijati da on napravi uspjeh sa NAŠOM reprezentacijom ili neće?

A zasto non stop pominjete banja luku ili siroki brijeg u ovoj prici pa da se oni pitaju pored jedne castne manjine na zalost vecinu njih zaboli za BiH reprezentacijom i ako bi oni odlucivali nje nebi i bilo
Ovo je forum navijaca BiH reprezentacije i naravno da je vazno da se cuje njihovo misljenne
A meni da su vaznijj samo ljudi koji su ili oko reprezentacije odavno nebih nista komentarisao[/quote]

zato što u KS BiH sjede ljudi koji predstavljaju i ove sredine,gradove,regije i imaju podjednako pravo da odlucuju ko ce biti selektor kao i ljudi koji predstavljaju u KS BiH tuzlu,sarajevo,zenicu,bihać

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Drum, lumani i 19 gostiju.