Kosarkaski Savez Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

emir79
Kontakt:

Re: Kosarkaski Savez Bosne i Hercegovine

Post Postao/la emir79 » 15 maj 2016, 01:08

Chinaglia je napisao/la:da, bas je Pandza trebao biti selektor, pojedini igraci su stariji od njega
ima nesto i u autoritetu, postovanju od strane igraca, Pandza je za Damira obican guster po tom pitanju

inace, tvoj post je jedna velika glupost
Kakve veze njegove godine imaju sa godinama igraca? Ono sto Pandza ima ova sklopocija nece za zivota. Cuj nece imati respekt od igraca, pa nece voditi drvosjece, nego vrhunske profesionalce. Igrac koji nema respekta prema treneru, nece ga imati da mu je rodjeni babo za selektora. Koje gluposti braco mila.

Hej , Pandza guster, a ovaj se do juce kalio u Slobodi. Da nije smijesno bilo bi zalosno.

Pandza je za njeg Doktor u svakom smislu te rijeci, ali ocegledno da je podoban "struci" iz saveza.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 15 maj 2016, 01:13

Na kraju krajeva, valjda je u interesu da reprezentacija ostvari sto bolji rezultat, bio na klupi Mulaomerovic, Markovic, Ivanovic ili neko deseti, koliki god izdajnik bio, podrzat cu ga u cilju da ostvari rezultat, jer je to jedino sto se racuna.

Iskreno zaboli Mulaomerovica hoce li mu ko skandirati Damire turcine, covjek je dosao da profesionalno odradi svoj posao, finansije mu ne trebaju, a to hoce li neko lijeciti svoje komplekse i mrznju na njemu i to ga zaboli, ostvario je vec u svojoj karijeri sto 95% nasih igraca nije.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

High

Post Postao/la High » 15 maj 2016, 01:17

Da Eugen Savojski oživi i postane selektor, mi bismo govorili da je dobar i da mu treba dati šansu. Kakvi naivci. :facepalm:
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 15 maj 2016, 01:33

emir79 je napisao/la: Cuj ako je iz Tuzle, pa mu Tuzlaci moraju davati podrsku kakav god on bio, e svasta jbt.
Gdje je to iko napisao? Odakle si ti napisao taj post?
Nad tobom sunce najljepše sja

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 15 maj 2016, 01:39

emir79 je napisao/la:Kakve veze njegove godine imaju sa godinama igraca?
je li stvarno postavljas ovo pitanje..
momak je guster po svakom mogucem osnovu i kao takav jos uvijek nije za selektora A selekcije
emir79 je napisao/la:Ono sto Pandza ima ova sklopocija nece za zivota. Cuj nece imati respekt od igraca, pa nece voditi drvosjece, nego vrhunske profesionalce. Igrac koji nema respekta prema treneru, nece ga imati da mu je rodjeni babo za selektora. Koje gluposti braco mila.
mozes li me prosvjetlit', sta to Pandza ima, a sto Damir nece imat' za zivota

naravno da ne bi imao respect igraca, prvo zbog godina, a drugo jer maltene svaki igrac konta materiju bolje od njega
Damir je proslavljeno kosarkasko ime, zna sve o kosarci, o postovanju je suvisno pricat'
to nisu gluposti, to je cinjenica
emir79 je napisao/la:Hej , Pandza guster, a ovaj se do juce kalio u Slobodi. Da nije smijesno bilo bi zalosno.
Pandza je za njeg Doktor u svakom smislu te rijeci, ali ocegledno da je podoban "struci" iz saveza.
u mom postu se jasno vidi da se to 'guster' odnosi na autoritet i postovanje, ne na njihov trenerski kvalitet, kao sto si ti to shvatio, ali kada si vec to spomenuo, Damir jeste guster od trenera i pretpostavljam da niko od nas ne bi izabrao Damira za selektora, da su u opticaju bila kvalitetna, dokazana trenerska imena, a ovi treneri sto su spominjali su sisa, realno, tako da, u toj konkurenciji, drago mi je da je Damir izabran za selektora

ne znam zasto uzdizes Pandzu, to sto je osvojio SP ne cini ga boljim trenerom od Damira, a i to "cudo" s Kaknjom koje spominjes, siguran sam da nije cudo i da ta ekipa ima kvalitet, jer da nema, ne bi ostvarila taj dobar rezultat

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 15 maj 2016, 02:02

On je napravio cudo od Kaknja, za razliku od Damira koji nije nista napravio od mnogo veceg imena od Kaknja odnosno Slobode.

Pandza ima zlatnu medalju sa EP, i rusio je sve trenerske znalce Spanije, Srbije, Litvanije i ,i ,i ... sa jednom malom Bosnom koja je bila totalni autsajder u poredjenju sa reprezentacijama koje je rusio.

Momak ima znanje, mozda je zelen, ali ne mnogo zeleniji od Damira po pitanju struke, sta vise. Respekt je on od igraca A reprezentacije odavno dobio nakon sto je uzeo zlato sa U17 reprezentacijom, od Mirze, do Nurkica i drugih.

To sto vi unosite lokal patriotizam u reprezentaciju, to je pogresno i uvijek cu se tome protiviti.

Koje to Mulaomerovic reference ima da bude prvi covjek nase reprezentacije? Kojim zaslugama pobogu? Daj samo jednu?

I da ne bude zabune, nisam ja za Pandzu da on bude selektor, ja sam za mnog veca i strucnija imena, ali ako moze Damir, onda sam svakako za Pandzu jer je strucniji od doticnog.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 15 maj 2016, 02:18

emir79 je napisao/la:On je napravio cudo od Kaknja, za razliku od Damira koji nije nista napravio od mnogo veceg imena od Kaknja odnosno Slobode.

Pandza ima zlatnu medalju sa EP, i rusio je sve trenerske znalce Spanije, Srbije, Litvanije i ,i ,i ... sa jednom malom Bosnom koja je bila totalni autsajder u poredjenju sa reprezentacijama koje je rusio.

Momak ima znanje, mozda je zelen, ali ne mnogo zeleniji od Damira po pitanju struke, sta vise. Respekt je on od igraca A reprezentacije odavno dobio nakon sto je uzeo zlato sa U17 reprezentacijom, od Mirze, do Nurkica i drugih.

To sto vi unosite lokal patriotizam u reprezentaciju, to je pogresno i uvijek cu se tome protiviti.

Koje to Mulaomerovic reference ima da bude prvi covjek nase reprezentacije? Kojim zaslugama pobogu? Daj samo jednu?

I da ne bude zabune, nisam ja za Pandzu da on bude selektor, ja sam za mnog veca i strucnija imena, ali ako moze Damir, onda sam svakako za Pandzu jer je strucniji od doticnog.
Bosna i Hercegovina je bila sve samo ne autsajder na tom prvenstvu ali to je tesko objasniti tebi i slicnima koji ste za prvenstvo culi kada smo prosli u 1/4 finale. Mozes li mi nabrojati kako ime Slobode, odnosno Kaknja ima ulogu sta se uradilo s kluba, ja citav zivot mislio da igraju igraci a ne ime. Ja ti garantujem da se Damir ne bi izvizdao u Tuzli ni da je iz Bihaca, pogotovo mu ne bi sakandirali Damire turcine, sigurno je da ga vise gotivimo jer je iz Tuzle ali znam po sebi da bi imao jednaku podrsku i da je iz bilo kojeg drugog grada u BiH. Nije to do lokalpatriotizma, to je do Tuzle. I mozes li mi reci odakle pises svoje postove?
Nad tobom sunce najljepše sja

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 15 maj 2016, 03:00

pinoglavi je napisao/la: Bosna i Hercegovina je bila sve samo ne autsajder na tom prvenstvu ali to je tesko objasniti tebi i slicnima koji ste za prvenstvo culi kada smo prosli u 1/4 finale. Mozes li mi nabrojati kako ime Slobode, odnosno Kaknja ima ulogu sta se uradilo s kluba, ja citav zivot mislio da igraju igraci a ne ime. Ja ti garantujem da se Damir ne bi izvizdao u Tuzli ni da je iz Bihaca, pogotovo mu ne bi sakandirali Damire turcine, sigurno je da ga vise gotivimo jer je iz Tuzle ali znam po sebi da bi imao jednaku podrsku i da je iz bilo kojeg drugog grada u BiH. Nije to do lokalpatriotizma, to je do Tuzle. I mozes li mi reci odakle pises svoje postove?
Eto ti ces nekome govoriti kada je ko poceo pratiti reprezentaciju. Da nisi mozda i vidovit? Jok ne radis ti to zbog Tuzle, nego onako branis Damira kao da se radi o Popovichu, a ne tipu koji nema nikakvu trenersku karijeru. Mani se ba supljaka.
Ma ja Bosna je bila glavni favorit za dizanje Zlata. Lahko je biti general poslije bitke i pisati supljake, a da ti je neko rekao da mi mozemo do zlata prije EP, vjerovatno bi ga prozvao ludim. Pusti ba to.

Kakve veze ima odakle ja pisem?

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 15 maj 2016, 03:31

Angola je napisao/la:

Hajde sto pises gluposti o nogometu nego si poceo uvlaciti svoje prste i na pdf. kosarke :kafa: Emir79 ostavi se kosarke tj. sporta :kafa: pametuje covjek iz Austrije o kosarci :rol:
Imenjace pazi na rijecnik!

filip13

Post Postao/la filip13 » 15 maj 2016, 10:11

nerminh74 je napisao/la:
filip13 je napisao/la:znaci kad covjek iz zenice ode igrati za srbiju,nista,sve ok,zoran je,to je i logicno valjda,iako nema nikakve veze sa tom drzavom,cudna logika,i da, isto je kad andrija koji je rodjen u BiH ode igrati za hrvatsku i kad damir koji je rodjen u BiH ode igrati za hrvatsku,obojica su uradili istu stvar,bar za one kojima je bitnija država od nacije
Opet vi kao sa marsa pali
Zoran Savic je srbin koji je otisao da igra za srbiju, ne opravdavam, ali shvatam
A koja je veza mulaomerovica sa hrvatskom i opet ne u bilo kojem trenutku

to što je srbin znaci da ima veze sa srbijom??,mislim,ne volim o ovome,ja to ne shvatam,ako ćemo vec u detalje,da je on iz npr. bijeljine,gradova koji su uz granicu sa srbijom pa jos i nekako da to prihvatim,ali iz moje zenice,iz blatuse da ode igrati za srbiju,nidje veze,ali da ne ne idemo dalje o ovome,očito je da ovako mozemo do kraja svijeta

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 15 maj 2016, 10:23

Ethel je napisao/la:Na kraju krajeva, valjda je u interesu da reprezentacija ostvari sto bolji rezultat, bio na klupi Mulaomerovic, Markovic, Ivanovic ili neko deseti, koliki god izdajnik bio, podrzat cu ga u cilju da ostvari rezultat, jer je to jedino sto se racuna.

Iskreno zaboli Mulaomerovica hoce li mu ko skandirati Damire turcine, covjek je dosao da profesionalno odradi svoj posao, finansije mu ne trebaju, a to hoce li neko lijeciti svoje komplekse i mrznju na njemu i to ga zaboli, ostvario je vec u svojoj karijeri sto 95% nasih igraca nije.
Dosao je profesionalno odraditi sta? Trener skoro bez iskustva i trenerskog znanja, a to sto je uradio vise od 95% nasih igraca kakve veze ima kada nije bio nas igrac, pa i gurovic je uradio vise nego 90% nasih igraca ima korjene iz hercegovine i bilo bi ok da vodi reprezentaciju ili zoran savic
Takodzer prestani govoriti vi i pominjati bajica ja ga nikada nisam prizivao i opet ima trenerske rezultate koji su daleko iznad mulaomerovicevih, ali ne poenta je da reprezentaciju vodi neko ko nije moralno ili ljudsko smece kao sto su ova dvojica i da sam jasan mulaomerovic je daleko vece smece jer je bajic barem bio uvjek principijelan i uvjek je govrio sta je i ko je
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 15 maj 2016, 10:29

filip13 je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
filip13 je napisao/la:znaci kad covjek iz zenice ode igrati za srbiju,nista,sve ok,zoran je,to je i logicno valjda,iako nema nikakve veze sa tom drzavom,cudna logika,i da, isto je kad andrija koji je rodjen u BiH ode igrati za hrvatsku i kad damir koji je rodjen u BiH ode igrati za hrvatsku,obojica su uradili istu stvar,bar za one kojima je bitnija država od nacije
Zoran Savic je srbin koji je otisao da igra za srbiju, ne opravdavam, ali shvatam

to što je srbin znaci da ima veze sa srbijom??,mislim,ne volim o ovome,ja to ne shvatam,ako ćemo vec u detalje,da je on iz npr. bijeljine,gradova koji su uz granicu sa srbijom pa jos i nekako da to prihvatim,ali iz moje zenice,iz blatuse da ode igrati za srbiju,nidje veze,ali da ne ne idemo dalje o ovome,očito je da ovako mozemo do kraja svijeta
Kazes da imas 50 godina i kazes da ne shvatas razliku izmedzu toga da srbin zaigra za srbiju i bosnjak zaigra za hrvatsku i to 1996 godine onda na ovu temu nemamo sta pricati
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 15 maj 2016, 13:17

stvarno ne kontam pojedince....to ce dm podnijet ostavku ako procita vase komentare pa ih zato treba biti sto vise?
to cete prestat navijat za bosnu koju on vodi? necete...osim nikad niste ni navijali za nju
i koja je onda svrha??

neshvatljivo u sta ljudi trose energiju :crazy:

edit:onaj balavac me proziva da ja prepisujem iako je obratno. pisao sam ovdje prije nego je u njegovo selo dosao net i babo mu kupiJo kompujter :lol: (drugi nick)
bubuljicavi, ne banuju te na sportetu samo zato sto potenciras svaku manu naseg mladog igraca (od gegica, atica do muse..da ne pominjem jadnog sulejmanovica i ostale igarceg slabijeg talenta), hvatas im mustuluk kad treba nesto negativno iznijet, a oni takve bosnjake i zele, i podsticu... smiju se u sebi jer su nasli bosansku budalu da samoincijativno pokopava bh igarce, a da oni ne moraju prljat ruke, niti moraju sami istrazivat...sve dobiju na tacni od bosanske budale

pride si ostavio utisak zatucanog vehabije koji mrzi sve sto nije bosnjacko pljujuci damira mulaomerovica, dok oni ispadose stroga multikultura, pojam tolerancije :rol: kakav je ovo autogol :facepalm: , to znaju oni koji imaju barem trocifren iq i vise od 20 god.

shvati da nikog ne boli k.urac za tobom i za tvojim skautingom divljih repki iz afrike, sve dok im pruzas nasladu da iznosis mane nasih igraca i prljav ves saveza i pride ostavljas utisak da su bosnjaci ti koji mrze, a ne obratno.... njima je jedan ante zizic veci talenat od juke, ne priznaju da je mazalin propao i td :opaopa: .... totalna samoobmana

ali kako rekoh, sve su to posljedice teze iskompleksiranosti, koje vape za par vaspitnih samara. :beba:
zbog kompleksa nize vrijednosti valja se dokazati drugima pljujuci svoje i uzdizuci tudje. jos malo pa ce im upalit da je "mali od PR-a" :urnebes: 97 godiste, zahvaljujuci glupacima poput tebe...jos je i kancer u svlacionici, treba i to podrzat, valjda je on kriv sto je jordano limitiraniji od zahiragica...rodili bi se da ima neku tezu povredu, ili da ga jebu ledja....a ti takvima lizes mudo :lol: sto te cini i gorim od josipa(vrlo orginalno) mulaomerovica...

nastavi pratit moj rad :urnebes: tamo sam isao par puta jer sam cuo da je Mr Muscle tu, zao mi bilo sto je covjek otisao odavde zbog gluposti (pasos) iako smo imali nesporazum , a jedini je koji ima validne informacije i postujem njegove insajderske...na stranu Neno :)

pozdrav Bojdi/Savijesti...gledao sma Zvezdu.....Simanic je novi Davis Bertans (ni odbrane , ni skoka, ni tehnike, ni zara....) sto i nije toliko lose, ali nije ni zvjerina kakvom ste ga predstavljali, kakvoj ste se nadali

evo , išteko sam ga... :wave: samo sam zelio da pojasnim kakva je stetocina ovaj nakurceni balavac
izvinjenje moderaciji jer ovo nema veze s temom (ako bosasnka budala zeli nesto da pojasni, ima pp....ili moze izabrat lakse rijesenje i pruzat novu nasladu svojim cro frendićima)
opet on nece akceptirat...jer to je ta zivotna faza
Zadnja izmjena: baglama, dana/u 15 maj 2016, 15:03, ukupno mijenjano 4 puta.

filip13

Post Postao/la filip13 » 15 maj 2016, 14:32

High je napisao/la:Da Eugen Savojski oživi i postane selektor, mi bismo govorili da je dobar i da mu treba dati šansu. Kakvi naivci. :facepalm:

da,to se najbolje vidilo u jednom drugom sportu

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 15 maj 2016, 14:34

nerminh74 je napisao/la:
Ethel je napisao/la:Na kraju krajeva, valjda je u interesu da reprezentacija ostvari sto bolji rezultat, bio na klupi Mulaomerovic, Markovic, Ivanovic ili neko deseti, koliki god izdajnik bio, podrzat cu ga u cilju da ostvari rezultat, jer je to jedino sto se racuna.

Dosao je profesionalno odraditi sta? Trener skoro bez iskustva i trenerskog znanja, a to sto je uradio vise od 95% nasih igraca kakve veze ima kada nije bio nas igrac, pa i gurovic je uradio vise nego 90% nasih igraca ima korjene iz hercegovine i bilo bi ok da vodi reprezentaciju ili zoran savic
Takodzer prestani govoriti vi i pominjati bajica ja ga nikada nisam prizivao i opet ima trenerske rezultate koji su daleko iznad mulaomerovicevih, ali ne poenta je da reprezentaciju vodi neko ko nije moralno ili ljudsko smece kao sto su ova dvojica i da sam jasan mulaomerovic je daleko vece smece jer je bajic barem bio uvjek principijelan i uvjek je govrio sta je i ko je
Taj trener bez iskustva i trenerskog znanja zavrsi na istom omjeru kao i Bajic.

Nego sta rece za Sinisu, skandiramo li mu Sinisa turcine ili je ok i on? Lijepo si dosad preskocio dio u kojem Mula pomaze nasim igracima, Sinisino hvatanje za muda, a Bajicevu ratnu epizodu ste vec opravdali ranije, da vidimo sta je sljedece i na koji dio price se moze dati odgovor, a na koji ne pa da se kulturno preskoci i pravi da ga nema.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

filip13

Post Postao/la filip13 » 15 maj 2016, 14:40

nerminh74 je napisao/la:
filip13 je napisao/la:

Kazes da imas 50 godina i kazes da ne shvatas razliku izmedzu toga da srbin zaigra za srbiju i bosnjak zaigra za hrvatsku i to 1996 godine onda na ovu temu nemamo sta pricati[/quote]

ajd malo pažljivije čitaj,rekao sam da sam usao u petu deceniju života,ne da imam 50 godina
očito da nemamo jer ne shvatamo svi isto neke stvari,sto je i normalno,zamisli da svi razmisljamo kao ti?

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 15 maj 2016, 16:40

filip13 je napisao/la: ajd malo pažljivije čitaj,rekao sam da sam usao u petu deceniju života,ne da imam 50 godina
očito da nemamo jer ne shvatamo svi isto neke stvari,sto je i normalno,zamisli da svi razmisljamo kao ti?
Procitao san tacno sta si napisao i napisao sam jasno da je veca izdaja mulaomeroviceva
A da svi razmisljamo kao ja smatrali bi da su svi koji su vladali ovom zemljom od pada kraljestva bosanskog do 25.11.1943 bili okupatori, a da su svi koji su odlucili za drugoga nisu vise bosanci ili hercegovci, pa cak i oni koji zovu tursku majkom

Ethel fino sam ranije napisao da je sinisin gest bio los i ruzan, ali mulaomerovicev je puno gori

filip13

Post Postao/la filip13 » 15 maj 2016, 16:43

nerminh74 je napisao/la:
filip13 je napisao/la: ajd malo pažljivije čitaj,rekao sam da sam usao u petu deceniju života,ne da imam 50 godina
Procitao san tacno sta si napisao i napisao sam jasno da je veca izdaja mulaomeroviceva
A da svi razmisljamo kao ja smatrali bi da su svi koji su vladali ovom zemljom od pada kraljestva bosanskog do 25.11.1943 bili okupatori, a da su svi koji su odlucili za drugoga nisu vise bosanci ili hercegovci, pa cak i oni koji zovu tursku majkom

Ethel fino sam ranije napisao da je sinisin gest bio los i ruzan, ali mulaomerovicev je puno gori

i posto si tacno procitao sta sam napisao je li piše da imam 50 godina??

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 15 maj 2016, 18:47

Zar je vazno da li imas manje ili vise godina od mene

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 15 maj 2016, 19:36

emir79 je napisao/la:Pored Pandze, momcine koji bi srce i dusu dao za BiH, covjeka okicenom zlatnom evropskom medaljom
... i covjeka koji na proslavu te iste zlatne medalje dovodi reprezentativca hrvatske da raja njemu skandiraju i slave njega...
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.