Od početka priprema 10.06.2010. stručni stožer je žestoko nagazio ekipu. Uhodavanje na pripremnom kampu Musa/Karačić je pratila velika vrućina i sparina dok je Kupres ponudio jednu drugu sliku, idealnu klimu za napore kroz koje prolaze igrači.
Unatoč teškim treninzima, raspoloženje u ekipi je odlično tako da se radi punom parom. Igrači su odlično prihvatili i novopridošli dvojac (Weitzer-a i Roskam-a) koji se se dosta dobro uklopili u ekipu, a prvi dojmovi struke su pozitivni.
Prvu prigodu da se vidi igrače N.K. Široki Brijeg-a u novoj sezonu imamo već u subotu kada u Međugorju igraju pripremnu utakmicu sa N.K. Zagreb u 18:00.
Dok se igrači pripremaju za sezonu ni klubska administracija ne miruje tako će Josip Bevanda i Dado Soldo put Nyon-a kako bi u ponedjeljak 21.06.2010. god. nazočili izvlačenje parova prvog pretkola Europa Lige.
nk-sirokibrijeg.com
E dok ja ne vidim Weitzere i Roskame na terenu ja im nista ne vjerujem. Malo kad bolje prokopas po pamcenju, sve su to igraci koji su se provlacili kroz imena sportskih djelatnika kao dobri potencijali. Kakvo ce sada stanje na terenu biti, vidjet cemo, meni osobno je drago kad mene bilo koji igrac demantira, al to moze napraviti samo na terenu. Uglavnom, lagano do Medjugorja pa upratiti malo, iako ne treba nista posebno ocekivati u pripremnom razdoblju, no eto. Ja sam svoju listu pojacanja i zelja klubu saopcio, tako da je moja savjest mirna, na njima je ostalo.

Naravno, nasa najveca snaga naprema svima ostalim je ponovno ozbiljan rad gdje smo mi zadrzali osovinu svoje ekipe, a drugi rasprodali one koji su ih doveli tu gdje jesu ove sezone, i unatoc najavama o adekvatnim zamjenama i sl., vrijeme prolazi, a trziste za BH klubove je nazalost ograniceno, tako da vidjet cemo kako cemo mi i svi ostali poslovati u tom pogledu, no kao sto rekoh iznimno sam zadovoljan ostankom glavnih igraca, kao i povratkom Frane u klub i ocekujem kudikamo spremnije i fizicki potentniji Široki Brijeg u iducoj sezoni, pogotovo u usporedbi s prvim dijelom ove polusezone.