nerminh74 je napisao/la:Zar je vazno da li imas manje ili vise godina od mene
a neko je rekao da jeste?
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
nerminh74 je napisao/la:Zar je vazno da li imas manje ili vise godina od mene
Trebao je dovesti sve reprezentativce Hrvatske a narocito one koji su porijeklom iz BiH, neka dzukci vide sta su propustili. Pokusavati porediti postupke izdajnika Mulaomerovica i heroja Josipa Pandze je u najmanju ruku neposteno. U strucnosti takodje mu Damir ne moze prismrditi, covjek je Evropski prvak, ocekuje se da mnogi "njegovi" momci dobace do A reprezentacije i svako normalan bi ga stavio ispred Mulaomerovica da situacija sa Damiriom i nije takva kakva jeste. Cestitke Pandzi na vicetituli odnosno finalu play ofa sa timom od koga se ni u snu nijeocekivalo da bude u "finale four".KK_Bosna je napisao/la:... i covjeka koji na proslavu te iste zlatne medalje dovodi reprezentativca hrvatske da raja njemu skandiraju i slave njega...emir79 je napisao/la:Pored Pandze, momcine koji bi srce i dusu dao za BiH, covjeka okicenom zlatnom evropskom medaljom
Sve je recenoHatuna je napisao/la: Trebao je dovesti sve reprezentativce Hrvatske a narocito one koji su porijeklom iz BiH, neka dzukci vide sta su propustili. Pokusavati porediti postupke izdajnika Mulaomerovica i heroja Josipa Pandze je u najmanju ruku neposteno. U strucnosti takodje mu Damir ne moze prismrditi, covjek je Evropski prvak, ocekuje se da mnogi "njegovi" momci dobace do A reprezentacije i svako normalan bi ga stavio ispred Mulaomerovica da situacija sa Damiriom i nije takva kakva jeste. Cestitke Pandzi na vicetituli odnosno finalu play ofa sa timom od koga se ni u snu nijeocekivalo da bude u "finale four".
Samo je zaboravio dodati da je Pandža napravio najveće iznenadjenje u historiji košarke jer smo u prvenstvo ušli kao totalni autsajderi.emir79 je napisao/la:Sve je recenoHatuna je napisao/la: Trebao je dovesti sve reprezentativce Hrvatske a narocito one koji su porijeklom iz BiH, neka dzukci vide sta su propustili. Pokusavati porediti postupke izdajnika Mulaomerovica i heroja Josipa Pandze je u najmanju ruku neposteno. U strucnosti takodje mu Damir ne moze prismrditi, covjek je Evropski prvak, ocekuje se da mnogi "njegovi" momci dobace do A reprezentacije i svako normalan bi ga stavio ispred Mulaomerovica da situacija sa Damiriom i nije takva kakva jeste. Cestitke Pandzi na vicetituli odnosno finalu play ofa sa timom od koga se ni u snu nijeocekivalo da bude u "finale four".![]()
Nazalost sto posto si u pravu i u prvoj i u drugoj recenici. Kazem nazalost jer je kosarka bila jedan od rjetkih, ako ne i jedini segment u "drzavi" Bosni i Hercegovini, koji je zadnjih par godina funkcionisao za svjetske prilike normalno a za nase bosanske fenomenalno. Iz pepela podignuta do nivoa evropskog prvaka, sjejne perspektive za buducnost, na vidiku da drzavni interesi budu u prvom planu a ne entitetski, nacionalni, vjerski.... lopovsko - menadzerski. Medjutim, majusno ostrvo u pomahnitalom okeanu kad - tad bude potopljeno, tako da tvoje prva recenica govori SVE. Nazalost (opet), i kosarka je upala u sveopstu zabokrecinu iz koje se izlaz u vidu nekakve "svijetle buducnosti' ne nazire. Kao i u dane "Sarajevskog zivota kroz tunel" gdje su lopovi bili prvi koji su usicarali, stvara se i tunel u koji upada nasa kosarka, a lopovi s opet tu, cekaju, mjerkaju. Neka nam je Bog na pomoci!Ethel je napisao/la:BHBasket, Enesa i Juku pitati sto nije Josip Pandza, a sto Mulaomerovic jest![]()
Ova rasprava ide u nedogled, a svidjalo se vama ili ne, Damir Mulaomerovic je selektor i tako ce ostati
Hatuna je napisao/la:Trebao je dovesti sve reprezentativce Hrvatske a narocito one koji su porijeklom iz BiH, neka dzukci vide sta su propustili. Pokusavati porediti postupke izdajnika Mulaomerovica i heroja Josipa Pandze je u najmanju ruku neposteno. U strucnosti takodje mu Damir ne moze prismrditi, covjek je Evropski prvak, ocekuje se da mnogi "njegovi" momci dobace do A reprezentacije i svako normalan bi ga stavio ispred Mulaomerovica da situacija sa Damiriom i nije takva kakva jeste. Cestitke Pandzi na vicetituli odnosno finalu play ofa sa timom od koga se ni u snu nijeocekivalo da bude u "finale four".KK_Bosna je napisao/la:... i covjeka koji na proslavu te iste zlatne medalje dovodi reprezentativca hrvatske da raja njemu skandiraju i slave njega...emir79 je napisao/la:Pored Pandze, momcine koji bi srce i dusu dao za BiH, covjeka okicenom zlatnom evropskom medaljom
Apsolutno precjenjujes utjecaj pojedinih ljudi i organizacija..Ethel je napisao/la:BHBasket, Enesa i Juku pitati sto nije Josip Pandza, a sto Mulaomerovic jest![]()
Ova rasprava ide u nedogled, a svidjalo se vama ili ne, Damir Mulaomerovic je selektor i tako ce ostati
Vise je bilo sarkasticno, ali eto. Prvi i dalje pokusavaju blatiti Haruna Mahmutovica, pa onda kad se ispostavi da nije tacno sami sebe demantuju clankom. A zbog druge dvojice je i pokrenuta ta cijela stvar.Sapce je napisao/la:Apsolutno precjenjujes utjecaj pojedinih ljudi i organizacija..Ethel je napisao/la:BHBasket, Enesa i Juku pitati sto nije Josip Pandza, a sto Mulaomerovic jest![]()
Tako je kako je i gotovo.. Vazda moze gore
Vjerujem da je Damiru BiH draza nego njemu. Ali uvijek se gleda sta je najbolje za sto za sebe mogu uraditi...KK_Bosna je napisao/la:... i covjeka koji na proslavu te iste zlatne medalje dovodi reprezentativca hrvatske da raja njemu skandiraju i slave njega...emir79 je napisao/la:Pored Pandze, momcine koji bi srce i dusu dao za BiH, covjeka okicenom zlatnom evropskom medaljom
Previse je bilo komentara zadnjih dana tako da nisam dobro upratio.Ethel je napisao/la:Vise je bilo sarkasticno, ali eto. Prvi i dalje pokusavaju blatiti Haruna Mahmutovica, pa onda kad se ispostavi da nije tacno sami sebe demantuju clankom. A zbog druge dvojice je i pokrenuta ta cijela stvar.Sapce je napisao/la:Apsolutno precjenjujes utjecaj pojedinih ljudi i organizacija..Ethel je napisao/la:BHBasket, Enesa i Juku pitati sto nije Josip Pandza, a sto Mulaomerovic jest![]()
Tako je kako je i gotovo.. Vazda moze gore
Kad uzmes u obzir da pola drzave ne smatra ovu reprezentaciju svojom, da dosta ljudi ne prati kosarku i da vecina onih koja prati zivi sa nekom mizernom platom, ne znam sta ocekujes.pinoglavi je napisao/la:Da podsjetim da je fondacija "za buducnost sporta" koju je pokrenuo Harun za potrebe kosarkaskog saveza BiH, skupila bijednih 10 000KM (od cega je pola donirao Inzko) preko telefonskog broja cijim pozivom bi se donirale 3KM i ziro racuna za vece uplate iz BiH ili inostranstva. Sad da pitam sve ove koji sebi uzimaju za pravo proglasavati nekog izdajicom, da li ste ijednom okrenuli ovaj humanitarni broj telefona? Da li je uredu ako ja one koji se smatraju navijacima nase reprezentacije i koji su bili u mogucnosti odvojiti 3KM, a nisu to ucinili, smatram izdajicama?
Pa slažem se, samo mi je zanimljivo koliko ljudi uzima za pravo nazivati Damira izdajnikom a siguran sam da ni 50% ljudi koji su u mogućnosti odvojiti 3KM nije okrenulo taj broj. Pokrenulo se u žiži košarkaških vijesti, nekad u augustu, septembru, tad su svi pratili košarku, da se ne lažemo, i svi su znali i stanje u savezu jer je Harun često to napominjao, svi su prozivali državu što ne odvoji sredstva, svi hvalili FIS Vitez kada je uplatio one pare da možemo igrati finale... A kad treba broj od 3KM okrenuti 5 000 skupimo. Pa onda kad treba glumiti sudiju koji odredjuje da li je Damir patriota ili ne, evo opet svi su tu. Malo je ovaj odnos nerealan, složiti ćeš se.Greivis je napisao/la:Kad uzmes u obzir da pola drzave ne smatra ovu reprezentaciju svojom, da dosta ljudi ne prati kosarku i da vecina onih koja prati zivi sa nekom mizernom platom, ne znam sta ocekujes.pinoglavi je napisao/la:Da podsjetim da je fondacija "za buducnost sporta" koju je pokrenuo Harun za potrebe kosarkaskog saveza BiH, skupila bijednih 10 000KM (od cega je pola donirao Inzko) preko telefonskog broja cijim pozivom bi se donirale 3KM i ziro racuna za vece uplate iz BiH ili inostranstva. Sad da pitam sve ove koji sebi uzimaju za pravo proglasavati nekog izdajicom, da li ste ijednom okrenuli ovaj humanitarni broj telefona? Da li je uredu ako ja one koji se smatraju navijacima nase reprezentacije i koji su bili u mogucnosti odvojiti 3KM, a nisu to ucinili, smatram izdajicama?
HeraklitMracni je napisao/la:mozel odg,, od nekog ko poznaje ovo oko haruna , jednom kad su ga pitali za djedovica harun je mislim rekao da ce djedovic 100 % za bih , jer nas tad harun lagao ili pojma nije imao ?? u istom trenutko bacao kamenje na nurkica !!
Mene samo zanima zasto ljudi pokusavaju naci millione nekakvih poredjenja koji nemaju apsolutno nikakvoga smisla? Mulaomerovic je otisao da igra za agresora odmah posle agresije i igrao je protiv "svoje" drzave a mogao je izbjeci makar tu utakmicu plus sto je totalni anonimus, nikakav strucnjak. To je to, kakve tri marke kakvi baraci, kakav Ciro i Adnan Catic, kakav Radulovic, Alibegovic, Benacek, Ivica Maric...i ko se sve nije spominjao. Niko od njih nije se uslihto , dobro poznatoj kompaniji od Kolorade preko Slovenije do Zagreba, Beograda i Banja Luke, te postao selektor. Posledice cemo vidjeti, a ja glavu na panj bih smio staviti da dobre biti nece. Ako mi neko kaze makar jedan jedini smislen razlgo zasto Mulaomorovic a na Pandza, samobanovat cu se.pinoglavi je napisao/la:Pa slažem se, samo mi je zanimljivo koliko ljudi uzima za pravo nazivati Damira izdajnikom a siguran sam da ni 50% ljudi koji su u mogućnosti odvojiti 3KM nije okrenulo taj broj. Pokrenulo se u žiži košarkaških vijesti, nekad u augustu, septembru, tad su svi pratili košarku, da se ne lažemo, i svi su znali i stanje u savezu jer je Harun često to napominjao, svi su prozivali državu što ne odvoji sredstva, svi hvalili FIS Vitez kada je uplatio one pare da možemo igrati finale... A kad treba broj od 3KM okrenuti 5 000 skupimo. Pa onda kad treba glumiti sudiju koji odredjuje da li je Damir patriota ili ne, evo opet svi su tu. Malo je ovaj odnos nerealan, složiti ćeš se.Greivis je napisao/la:Kad uzmes u obzir da pola drzave ne smatra ovu reprezentaciju svojom, da dosta ljudi ne prati kosarku i da vecina onih koja prati zivi sa nekom mizernom platom, ne znam sta ocekujes.pinoglavi je napisao/la:Da podsjetim da je fondacija "za buducnost sporta" koju je pokrenuo Harun za potrebe kosarkaskog saveza BiH, skupila bijednih 10 000KM (od cega je pola donirao Inzko) preko telefonskog broja cijim pozivom bi se donirale 3KM i ziro racuna za vece uplate iz BiH ili inostranstva. Sad da pitam sve ove koji sebi uzimaju za pravo proglasavati nekog izdajicom, da li ste ijednom okrenuli ovaj humanitarni broj telefona? Da li je uredu ako ja one koji se smatraju navijacima nase reprezentacije i koji su bili u mogucnosti odvojiti 3KM, a nisu to ucinili, smatram izdajicama?
Da me ne shvatiš pogrešno, normalno da ima veliki broj ljudi koji ne smatra reprezetnaciju svojom, nažalost ima veliki broj njih kojima jeste problem odvojiti 3KM, ja sve ovo pišem zbog onih koji navijaju za ovu reprezentaciju, nije im problem odvojiti 3KM, a javljaju se kad treba prozboriti koju o selektorovom patriotizmu.
Malo licemjerno? Ili možda, kako oni druge nazivaju, izdajnički?
Trenutno korisnika/ca: MElloo, ovisnik, StevieG8, svrakino1921 i 32 gosta.