Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,Monolog

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Pappy
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Pappy » 16 maj 2016, 12:27

xavi26 je napisao/la:
Pappy je napisao/la: A vi kao "ozbiljan" portal ne napisete ni rijec o svemu sto se desava. Sve je krasno, bajno. Milko jeste trener u pokusaju, tacnije nije, jer trenera od njega nikada nece ni biti, ali je danas za svaku rijec koju je izgovorio u pravu. Dobro osim one da mu je zao sto Zeljo nije dobio. I budala vidi da je liga cirkus, i koliko je namjestenih utakmica bilo ove sezone. A mediji o tome sute, posebno vi najcitaniji u drzavi, i ispada sve krasno, a ono sto nije, ma doci ce to samo od sebe kad se smanji liga.

Slavija je apsolutno zasluzeno ispala. Krivca trazimo u svojim redovim, i znamo ko su, i sve ce se to narednih dana poceti odmotavati. Ali dok god zmurimo na oba oka i pravimo se da je sve ok, i da je Milko ubleha koja lozi raju necemo mi daleko.
Hajde nam ti ti napisi koja je to utakmica namjestena?
Najjace da cu na forumu o tome pisati. Zna me sa foruma nekoliko likova i ima me na fejsu, i oni znaju da ne pricam u prazno. Problem je sto ljudi nece da sgledaju realno stvar, p su svi cisti osim njihovog kluba. Evo ja odma kazem da je Slavija ove sezone igrala dvije dogovorrne tekme, koje necu reci, neka otkrivju oni koji u placeni za to.

GradKamena1
Kontakt:

Post Postao/la GradKamena1 » 16 maj 2016, 12:31

Imali igdje Bht sport za pogledat od sinoc ?

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 16 maj 2016, 12:32

GradKamena1 je napisao/la:Imali igdje Bht sport za pogledat od sinoc ?
[youtube][/youtube]

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 16 maj 2016, 12:38

Beus je najveći manipulator u savezu Salem mu nije ravan što se tiče muljanja oko sudija.
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

SuljoNezirovic
Kontakt:

Post Postao/la SuljoNezirovic » 16 maj 2016, 13:00

Gdje su one ujke i njihovo cvijece, sto vezase ponovno zastave kao onog 10. travnja.1941? Na sramotu ste te 1941. jednog, a sada oba naroda :oops: :oops: Sramota da ste protiv Slobode i da ne postujete antifasisticku tradiciju :sick: :facepalm:
"Fašizam je poražen ali nije iskorijenjen. Smrt fašizmu, Sloboda Tuzla!" By Drug Franto Bauzek

Thetraphak1921
Kontakt:

Post Postao/la Thetraphak1921 » 16 maj 2016, 13:09

SlevinKelevra je napisao/la:
GradKamena1 je napisao/la:Imali igdje Bht sport za pogledat od sinoc ?
[youtube][/youtube]
Gledaj gola Slavije. Spalevic izasao iz blata na ledjima krokodila i ugurao je u gol..
Ovakve utakmice uvijek treba registrovati pobjedom gostiju.

Sportski pozdrav za Banja Luku. :salut:

KANTON SARAJEVO IMA VISE PREMIJERLIGASA OD RS-a ! :kafa:

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 16 maj 2016, 14:01

Hoćemo li praviti najbolji tim ove sezone?

Po meni je to ovako nešto:
slika
Rezerve: Kjosevski (ŽELJ), Kostić (SLO), Blaić (ZRI), Sarić (SLO), Veselinović (SLO), Ayaji (ŠIR), Mešanović (ZRI)

Stavio bih i oba Stevanovića i Lendrića iz Želje ali nisu bili tu cijelu sezonu pa mi ne izgleda fer, mada itekako su pokazali da zaslužuju biti među najboljima.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

zenica159
Kontakt:

Post Postao/la zenica159 » 16 maj 2016, 14:22

wobly92 je napisao/la:Hoćemo li praviti najbolji tim ove sezone?

Po meni je to ovako nešto:
slika
Rezerve: Kjosevski (ŽELJ), Kostić (SLO), Blaić (ZRI), Sarić (SLO), Veselinović (SLO), Ayaji (ŠIR), Mešanović (ZRI)

Stavio bih i oba Stevanovića i Lendrića iz Želje ali nisu bili tu cijelu sezonu pa mi ne izgleda fer, mada itekako su pokazali da zaslužuju biti među najboljima.
Mislim da je i Mahir Karic zasluzio barem da bude u rezervama, pa on je sam nosio Čelik do 6. pozicije...

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 16 maj 2016, 14:28

Zavrsila je jos jedna sezona prikazivanja cirkusa zvanog premijer liga BiH.
Dosta lose po moj klub na zalost, predstavnicima u eurotakmicenjima treba pozeliti srecu da se bar ne obrukaju.

Ono sto je obiljezilo ovu sezonu je sudacka organizacija i sudije. Po meni dogadjaj sezone je povlacenje linija od strane istih.
Mada je to mogao preteci iskandal punac ali ipak mislim da je linija vrh vrhova.
Osim toga mnogo borbe i kalkulacija do samog kraja kako za vrh tabele tako jos i vise za opstanak.

Za nadati se da ce iduca biti zanimljivija sa vise dobrih utakmica uz sto neprimjecenije sudce na terenima, jer ove sezone su bili dno dna iz utakmice u utakmicu. :bih:
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

Unknown33
Kontakt:

Post Postao/la Unknown33 » 16 maj 2016, 14:29

SuljoNezirovic je napisao/la:
High je napisao/la:Prije bi se ugasili nego ga doveli. Njima je šovinizam prešao u svetost.
Profil od High-a.
slika
Di će on za slobodu dati život, da je Sarajevo pa hajd :mrgreen:

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 16 maj 2016, 14:30

Signore je napisao/la:Umjetna trava je spas, a ne smrt. Smrt je teren u IS i slicni. Nitko nema drenaze, bez obzira na teren. Gledao sam danas utakmicu u Mostaru. Teren je odlican, ali pljusak je poplavio sve. Teren je izdrzao, bio je besprijekoran, nigdje nije bilo blata sto znaci da je teren odlican, ali drenaza je zakazala. Teren je bio natopljen vodom i to je veliki minus. Da je drenaza bolja dobili bi prolaznu ocjenu.

Problem je sto manji klubovi i da imaju drenazu ne vode brigu o odrzavanju terena i manja kisa stvara blato. Zato, bar sprijeciti to blato, a to se moze postici umjetnom travom. Jos ako se odradi dobra drenaza imas veliki plus.

Ta umjetna trava mozda negdje drugo jeste smrt, ali za nas ipak ne. Uostalom, na njoj se igralo finale LP tako da nemam sta dalje pricati.
Stadion Tusanj ima sigurno najbolju drenazu, kada su bile najvece kise i polave na terenu nije bilo barice.....jedna od najboljih drenaza na prostoru ex YU, provjereno, samo sto treba jos teren srediti. Pod Bijelim brijegom teren odlican, drenaza katastrofa....A sto se tice umjetne trave najvece kvalitete, pitaj igrace kako je igrati na takvoj podlozi.....najvece zlo za igrace.

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 16 maj 2016, 14:31

zenica159 je napisao/la: Mislim da je i Mahir Karic zasluzio barem da bude u rezervama, pa on je sam nosio Čelik do 6. pozicije...
Dobro ovo je slobodni izbor, nek svako napravi kako misli da je najbolje, mada u pravu si, može Karić umjesto Ajayi-ja upast kad malo bolje skontam, bio je konstantniji...
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 16 maj 2016, 14:40

Ako si mislio na teren Slavije, posto se ne moze otvoriti link, ja stvarno ne znam ko je njima dao dozvolu da se igra na tom terenu.

High

Post Postao/la High » 16 maj 2016, 14:40

Hvala Bogu pa su bivši. :njanjanja:
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 16 maj 2016, 14:50

slika

:hmmmmm: :hmmmmm:
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

slobodnjak
Kontakt:

Post Postao/la slobodnjak » 16 maj 2016, 15:17

Čestitke svim klubovima koji su izborili ligu 12.Nadam se da dolaze bolja vremena naše lige.Posebno bih poželio sreću i dobar nastup naših klubova u Evropi i da konačno neko proguli u grupnu fazu ako ne ovo ljeto onda sljedeće.
Takodje bih pozelio da svako bez obzira odakle dolazi navija za svakog našeg predstavnika kao da je njegov klub u pitanju...
Samo tako možemo napraviti nešto...
Puno smo uradili i napredovali ,ako napravimo pomak u narednih par sezona još ovoliko kao u prošlih par ,uspjeh meće izostati....

Rafael30
Kontakt:

Post Postao/la Rafael30 » 16 maj 2016, 15:20

J*bo te ovakva država i liga i sve u njoj kad se sve unaprijed zna. Prosle godine su titulu i Kup osvojili Bh klubovi (Sarajevo i Olimpik) zna se da ove godine moraju srpski i hrvatski. Tako je Zrinjskom pripalo prvenstvo, a srpskom ce Kup. U zadnji 10 godina samo je Željo uzeo duplu krunu u sezoni 2011/12. Ostale sezone su podjeljene, nekom liga, nekom Kup. Sezona 13/14 hrvatima liga (Zrinjski), bošnjacima Kup (Sarajevo). Sezona 12/13 obrnuto, bošnjacima liga (Željo), a hrvatima Kup (Široki). Sezone 09/10 i 10/11 bošnjački i srpski klubovi (Željo i Borac) su uzeli ligu i Kup, pa se sljedece sezone samo zamjenulo. Sezona 08/09 hrvatima liga (Zrinjski), a srbima Kup (Slavija). Sezona 07/08 srbima liga (Modriča), a hrvatima Kup (Zrinjski), sezona 06/07 bošnjacima liga (Sarajevo), a hrvatima Kup (Široki). Mislite da je sve ovo slucajno??? :hmmmmm:
Iduće sezone očekujem Želji titula, a Sarajevo (ili SLoboda, zavisi ako nastave ovako) Kup. Jer ove sezone je bošnjake promasila raspodjela titula.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 16 maj 2016, 15:22

Da nam je i 2 liga jedinstvena mislim da bi bila jedna on najboljih u bivsoj yugi trenutno :mrgreen:
Velikani kao Velez i Borac, onda Travnik, Slavija, Rudar Prijedor, Jedinstvo Bihac, Orasje, Leotar (ako ne ispadne ovu sezonu u 2 ligu rs), Mladost VO, Zvijezda Gradacac...
Mislim da bi stvarno bila zanimljiva liga sa puno lokalnih derbija, ali sta je tu je, daj nam sto vise podjela :)
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 16 maj 2016, 15:24

Skver je napisao/la:Ako si mislio na teren Slavije, posto se ne moze otvoriti link, ja stvarno ne znam ko je njima dao dozvolu da se igra na tom terenu.
Dao je Savez jer je pojeo **** kada je namjestio tender za izvodjaca radova da bi se ostvarili pojedini licni intetresi. Savija nikada nije htio potpisati dokument kojim se potvrdjuje rrkonstrukcija jer je vidio kakvo su sranje pojedinci napravili.

Ja sam molio boga da komisija ne odobri igranje ovdje, ali se znalo da moraju da bi sacuvali svoje guzice.

virtuoz
Kontakt:

Post Postao/la virtuoz » 16 maj 2016, 15:25

PREMIJER LIGA BIH 2015-16 , POSJETA: (ukupno 379460 gledalaca, 1594 po utakmici, 12649 po kolu)

1. Zeljeznicar - 4500
2. Sarajevo - 3800
3. Sloboda - 3073
4. Zrinjski - 2513
5. Borac - 2237
6. Siroki Brijeg - 1600
7. Vitez - 1130
8. Velez - 983
9. Mladost DK - 967
10. Celik - 937
11. Travnik - 697
12. Slavija - 670
13. Radnik - 664
14. Rudar - 631
15. Drina - 523
16. Olimpic - 457

POSJETA 10 KLUBOVA KOJI SU OSIGURALI OSTANAK U LIGI U MEDUSOBNIM UTAKMICAMA (2416 po utakmici)

1. Zeljeznicar - 5722
2. Sarajevo - 4744
3. Sloboda - 3533
4. Zrinjski - 2744
5. Siroki - 2167
6. Vitez - 1356
7. Mladost DK - 1278
8. Celik - 1183
9. Radnik - 790
10. Olimpic - 644

Prva tablica pokazuje realno stanje, druga tablica pokazuje sto bi nas moglo cekati iduce sezone. Da je samo ovih 10 klubova bilo u ligi, prosjek bi ove sezone bio 52% veci. Da je Borac ostao u ligi umjesto Olimpica, tih 2416 bi vrlo moguce bilo blizu 2800-3000.
Ovi podaci nam govore da bi iduce sezone prosjek lige trebao narasti na iznad 2000 gledalaca po utakmici.

I za kraj,jos jedan podatak. Prosjek prvih 5 klubova lige (Zrinjski,Sloboda,Siroki,Sarajevo,Zeljo) u medusobnim utakmicama je 5515 :tokralju:
Dajte nam Ligu5 :lol: :lol: :lol:

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []