FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

SiouxLukavac
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la SiouxLukavac » 17 maj 2016, 00:10

Bit će bolje, kad uprava ode.

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 17 maj 2016, 00:20

pa sta je sirotinjo, vi bi dzabe da gledate Sarajevo, jel de ? - radite nesto, kako mi mozemo, plata 5 milja a jos tu i tamo kapne malo od Hurte,malo od Kramara, malo od Sekija, Denija, i jos par njih, eee ali smo se naradili dok smo dosli do ovoga, treba i to znati, nije bilo lahko dovesti ove ublehe a da niko ne provali sto smo i kako smo ih doveli, no zato sad uzivamo, sve se moze kad se hoce, samo red,rad i tal :D
Pyro is not a crime !

Mouse
Kontakt:

Post Postao/la Mouse » 17 maj 2016, 00:20

Hoce ****

Evander
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Evander » 17 maj 2016, 00:26

SiouxLukavac je napisao/la:Bit će bolje, kad uprava ode.
Ma u ovoj ligi nikad nikon nista bolje biti nece. I da ode uprava, doci ce drugi, ili isti ili gori. Isto ti je to kao politika. Mi smo pogan narod, sklon malverzacijama. Da najposteniji dodju, veemenom ce i oni poceti klepati.

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 17 maj 2016, 00:31

pa onda da mi ostavimo ove :D
Pyro is not a crime !

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 17 maj 2016, 00:33

slika
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

baboatif
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la baboatif » 17 maj 2016, 01:18

hilmo je napisao/la:
Evander je napisao/la:Ko je vratio dugove, uprava ili Tan? :D
Izbjegavam da te citiram a dobro znaš i zašto, ali sad moram.
Tan je vratio glavninu duga od nesto više od 4 miliona KM uplatom uloga, to je svima jasno jer ne vrijednost našeg kluba bila ustvari iznos duga.
Dug prema PU je vratio KLUB stedstvima koje je ZARADIO iz poznatih izvora (Evropa, transferi...)

A to jel neko "zavrnuo pipu" doznat ćete kada uključite malo mozak i osnovno obrazovanje.
+1
Svi u napad,jedan je HASE

bordoakapitar

Post Postao/la bordoakapitar » 17 maj 2016, 01:40

Vincent Tan, Vincent Tan nije vise normalan,
podrzava Dinu, ne slusa tribinu...

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 17 maj 2016, 05:18

Sad ispade dino, kusta i druzina su krivi sto nam je klub vrijedio 0 km. 4,5m km vrijednos a dug 4,3m km

Huseinovic je otiso u dinamo za 50 k km (imo ugovor 2 dana).

Tan ni niko nece uloziti 10 m € u bilo koji bih klub.
Razlog:
Za 18-20 utakmica po sezoni imas 100k do 150k prodati ulaznica po prosjecnoj cjeni od 7€. Tv prava 30k €.godisnje.
Veoma malo talenta koji moze bacit 2m €.
Sponzori placaju smjesne cifre.
Jedini ozbiljan novac je u evro takmicenju al 10m € je minimum sto se treba ulozit da bi dokucio grupu ligu evrope a da bi imo vise od 50% sanse moras ulozit 20m €.u ekipu.
Sto je ne isplativo.

JEDINI NACIN DA BI DOKUCILI TU GRUPU JESTE DA POKUPIMO SVU OMLADINU PO BOSNI STO JE JEFTINIJE MOGUCE, I TO JE TAN ODMA PROVALIO.

Tan je ulozio i ulagace u prvi tim onoliko da bude medu prve 4 ekipe dok se ne afirmise 80% ekipe iz akademije koja ce uz par Igraca tipa BENKO mozda da dobaci do grupe evro lige.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 17 maj 2016, 05:27

A sto navijaci hoce da Tan preko noci od FK SARAJEVO NAPRAVI MINIMUM GNK DINAMO I SVE ISPOD TOG SMATRAJU NEUSPJEHOM TO JE DRUGI PAR CIPELA.

STO SE TICE UPRAVE TAN TREBA DA ODLUCUJE DALI IH TJERAT ILI NE.

NAVIJACI KOJI NAPRAVE PROFIT KLUBU OD 50K KM GODISNJE (POSLE KAZNI KOJE SE MORAJU PLATIT RADI NJIH) NEMAJU PRAVO DA TRAZE NISTA NI KROV NI SMJENE NO BOLJE IGRE.

Boss35
Kontakt:

Post Postao/la Boss35 » 17 maj 2016, 05:31

Ne vidim svrhu pričati o nečemu što nije bilo. Sarajevo ima trenera, a vidjecemo sta će donjeti narednih desetak dana. Slavko Petrovic za oslobođenje.
...igraj bordo bijeli ale ale...

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 17 maj 2016, 07:29

Hilmo, rate državnog duga je uplacivao tan na račun države ne fks
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 17 maj 2016, 08:53

Uplata rata je isla preko kluba i prica je bila,Kusturica je to pominjao,da ce kada se te rate isplate (a rata je bila cca 200,000km) osloboditi prostor u budzetu za kvalitetnija pojacanja.

xbox
Kontakt:

Post Postao/la xbox » 17 maj 2016, 10:10

Drago mi je vidjeti da ima ljudi koji misle svojom glavom a ne glavama pojedinaca koji svako malo dodju na odredjene forume i pustaju glasine zasta niko dokaza nema. Sarajevo nije u nikakvoj krizi osim u rezultatskoj a sport je takav i mnogo veci klubovi sa vise para nekad ne uspiju da ostvare zadane ciljeve. Sezona ce aBd i narednih biti,bice aBd i uspona i padova jer je to sport. Pojedinci ocito dodju na odredjene forume potpaljuju mase sa nekim pricama rekla kazala kao da se nikad niti jedna sezona nece igrati poslije ove. Navijaci jesu bitni za klub al realno klub od navijaca u nasem slucaju ne moze zivjeti. Previse hocemo da se mi pitamo za nesto sto nije u nasoj domeni. Upravi jedinu mogu zamjeriti transfer politiku za koju krivim i Jesica (99% ljudi svrsavalo na Jesica kad j dolazio) a kada vidim sve ostalo sto je uradjeno u zadnjih 3 godine osaburim. Navijaci Sarajeva su tjerali sve trenere da bi uprava iste te smjenila al posto su navijaci Sarajeva (ne svi) licenjerni tako i mjenjaju misljenja isto se radilo i o igracima. Kad se samo sjetim psovki upucene Stojcevu ,Velkovskom,Puzigaci, Tatomirovicu, Todorovicu,Bilbiji itd a sada isti ti navijaci opet svrsavaju na iste igrace. To meni licno pokazuje da navijaci ne znaju sta hoce niti imaju neki cilj nego je i u tu politika vrti neko sa navijacima kako mu odgovara.

Bice branim upravu, trebaju da odgovaraju za zadnju sezonu ali isto tako mislim da navijaci nisu realni i da su licemjerni.

ReufHerco
Kontakt:

Post Postao/la ReufHerco » 17 maj 2016, 10:37

Sto se tice Tana, istina je da njemu nije primarni cilj trofej svake godine. To je tako i sada se i pokazalo. Dosli njegovi ljudi vidjeli da se posluje manje vise pozitivno, neki mladi igraci su poceli igrati, skrenula se paznja da se sljedece sezone jos neki ozbiljnije prikljuce prvom timu. Dok je takva situacija njemu ovi uhljupi iz uprave nece smetati. Medjutim ne bi se Tan uopste ljutio niti bi mu smetalo da smo mi sve ove tri godine uzeli duple krune uz ovakvo poslovanje. Da su se umjesto menadzerskih dovodili ozbiljni igraci i treneri koji bi doprinijeli nasoj igri. Pa evo samo dokaz, Ješića i njegove Brazilce nismo baš jeftino platili. Deni, Kramar, Harba su slabije placeni ali opet nisu ni oni bas dzaba. E sad zamislite da smo umjesto njih doveli dva klasna igraca koji ce uz Benku, Dulju, Delaca bit oslonac ekipe(tako su Brazilci predstavljeni) i jos tri dobra, mladja igraca iz nase lige. Plus ozbiljnog nekog trenera. Sad bi imali sigurnu Evropu, a vjerovatno bi i neki trofej uboli. Tako da ja bih prije svega ovaj jad od sezone i situacije u klubu fakturisao na upravu, koja je ocigledno ispred sportskog napretka kluba stavila svoje dzepove i raznoraznim talovima ih punila. Nije tu Tan kriv. Kazem nece njemu smetati da svake godine uzimamo duple krune, isto kao sto mu ne smeta ni da ih ne osvajamo dok god je finansijski izvjestaj pozitivan. Jeste malo steta da nemamo sportski orijentisanog vlasnika koji stremi ka trofejima, ali vjerujte i ovo je sasvim dovoljno da mi u ovom cemeru od lige dominiramo svake godine. Al, ocigledno je bitniji pun privatni dzep od uspjeha kluba.

prdimahovina
Kontakt:

Post Postao/la prdimahovina » 17 maj 2016, 10:40

xbox je napisao/la:Drago mi je vidjeti da ima ljudi koji misle svojom glavom a ne glavama pojedinaca koji svako malo dodju na odredjene forume i pustaju glasine zasta niko dokaza nema. Sarajevo nije u nikakvoj krizi osim u rezultatskoj a sport je takav i mnogo veci klubovi sa vise para nekad ne uspiju da ostvare zadane ciljeve. Sezona ce aBd i narednih biti,bice aBd i uspona i padova jer je to sport. Pojedinci ocito dodju na odredjene forume potpaljuju mase sa nekim pricama rekla kazala kao da se nikad niti jedna sezona nece igrati poslije ove. Navijaci jesu bitni za klub al realno klub od navijaca u nasem slucaju ne moze zivjeti. Previse hocemo da se mi pitamo za nesto sto nije u nasoj domeni. Upravi jedinu mogu zamjeriti transfer politiku za koju krivim i Jesica (99% ljudi svrsavalo na Jesica kad j dolazio) a kada vidim sve ostalo sto je uradjeno u zadnjih 3 godine osaburim. Navijaci Sarajeva su tjerali sve trenere da bi uprava iste te smjenila al posto su navijaci Sarajeva (ne svi) licenjerni tako i mjenjaju misljenja isto se radilo i o igracima. Kad se samo sjetim psovki upucene Stojcevu ,Velkovskom,Puzigaci, Tatomirovicu, Todorovicu,Bilbiji itd a sada isti ti navijaci opet svrsavaju na iste igrace. To meni licno pokazuje da navijaci ne znaju sta hoce niti imaju neki cilj nego je i u tu politika vrti neko sa navijacima kako mu odgovara.

Bice branim upravu, trebaju da odgovaraju za zadnju sezonu ali isto tako mislim da navijaci nisu realni i da su licemjerni.
:clap: svaka ti je na mjestu i mislim da su se pojedinci u upravi malo pogubili i trebali bi da odgovaraju za svoja djela-nedjela.
" srce na teren i pamet u glavu "

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 17 maj 2016, 11:11

ReufHerco je napisao/la:Sto se tice Tana, istina je da njemu nije primarni cilj trofej svake godine. To je tako i sada se i pokazalo. Dosli njegovi ljudi vidjeli da se posluje manje vise pozitivno, neki mladi igraci su poceli igrati, skrenula se paznja da se sljedece sezone jos neki ozbiljnije prikljuce prvom timu. Dok je takva situacija njemu ovi uhljupi iz uprave nece smetati. Medjutim ne bi se Tan uopste ljutio niti bi mu smetalo da smo mi sve ove tri godine uzeli duple krune uz ovakvo poslovanje. Da su se umjesto menadzerskih dovodili ozbiljni igraci i treneri koji bi doprinijeli nasoj igri. Pa evo samo dokaz, Ješića i njegove Brazilce nismo baš jeftino platili. Deni, Kramar, Harba su slabije placeni ali opet nisu ni oni bas dzaba. E sad zamislite da smo umjesto njih doveli dva klasna igraca koji ce uz Benku, Dulju, Delaca bit oslonac ekipe(tako su Brazilci predstavljeni) i jos tri dobra, mladja igraca iz nase lige. Plus ozbiljnog nekog trenera. Sad bi imali sigurnu Evropu, a vjerovatno bi i neki trofej uboli. Tako da ja bih prije svega ovaj jad od sezone i situacije u klubu fakturisao na upravu, koja je ocigledno ispred sportskog napretka kluba stavila svoje dzepove i raznoraznim talovima ih punila. Nije tu Tan kriv. Kazem nece njemu smetati da svake godine uzimamo duple krune, isto kao sto mu ne smeta ni da ih ne osvajamo dok god je finansijski izvjestaj pozitivan. Jeste malo steta da nemamo sportski orijentisanog vlasnika koji stremi ka trofejima, ali vjerujte i ovo je sasvim dovoljno da mi u ovom cemeru od lige dominiramo svake godine. Al, ocigledno je bitniji pun privatni dzep od uspjeha kluba.
Znači Uprava ipak ima koliku-toliku autonomiju u radu,naravno u okviru planiranog budžeta (koji je ja vjerujem veći i jači već kod ostalih PL klubova),i onda je samo pitanje njihove sposobnosti-nesposobnosti kako će se u tome snaći. Tanu je samo bitno da se ispune neki njegovi nalozi:da se pozitivno posluje i da se tih par akademaca progura u prvi tim.
Ako sam dobro razumio tvoj post?

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 17 maj 2016, 11:13

Ukoliko Sloboda osvoji kup BiH Sarajevo će igrati Evropu naredne sezone.

Većinski vlasnih upravljačkih dionicia FK Sarajevo Vincent Tan ipak neće morati birati koji njegov klub će igrati u UEFa takmičenjima.

Naime, u slučajevima da se dva kluba koja imaju istog vlasnika plasiraju u UEFA takmičenje krovna fudbalska organizacija Evrope prednost daje onoj ekipi koja je je bila bolje plasirana u ligaškom dijelu takmičenja.

Sarajevo je u prednosti na drugi Tanov klub, odnosno belgijski Kortrijk koji je prvenstvo završio na devetom mjestu, a kasnije poslije play offa došao na domak od plasmana u Evropa ligu, dok je Bordo tim prvenstvo završio na četvrtom mjestu.

Ukoliko Sloboda u srijedu osvoji Kup vrata Evrope se zatvaraju Kortrijku, a otvaraju Sarajevu.

ReufHerco
Kontakt:

Post Postao/la ReufHerco » 17 maj 2016, 11:23

zagorski je napisao/la:
ReufHerco je napisao/la:Sto se tice Tana, istina je da njemu nije primarni cilj trofej svake godine. To je tako i sada se i pokazalo. Dosli njegovi ljudi vidjeli da se posluje manje vise pozitivno, neki mladi igraci su poceli igrati, skrenula se paznja da se sljedece sezone jos neki ozbiljnije prikljuce prvom timu. Dok je takva situacija njemu ovi uhljupi iz uprave nece smetati. Medjutim ne bi se Tan uopste ljutio niti bi mu smetalo da smo mi sve ove tri godine uzeli duple krune uz ovakvo poslovanje. Da su se umjesto menadzerskih dovodili ozbiljni igraci i treneri koji bi doprinijeli nasoj igri. Pa evo samo dokaz, Ješića i njegove Brazilce nismo baš jeftino platili. Deni, Kramar, Harba su slabije placeni ali opet nisu ni oni bas dzaba. E sad zamislite da smo umjesto njih doveli dva klasna igraca koji ce uz Benku, Dulju, Delaca bit oslonac ekipe(tako su Brazilci predstavljeni) i jos tri dobra, mladja igraca iz nase lige. Plus ozbiljnog nekog trenera. Sad bi imali sigurnu Evropu, a vjerovatno bi i neki trofej uboli. Tako da ja bih prije svega ovaj jad od sezone i situacije u klubu fakturisao na upravu, koja je ocigledno ispred sportskog napretka kluba stavila svoje dzepove i raznoraznim talovima ih punila. Nije tu Tan kriv. Kazem nece njemu smetati da svake godine uzimamo duple krune, isto kao sto mu ne smeta ni da ih ne osvajamo dok god je finansijski izvjestaj pozitivan. Jeste malo steta da nemamo sportski orijentisanog vlasnika koji stremi ka trofejima, ali vjerujte i ovo je sasvim dovoljno da mi u ovom cemeru od lige dominiramo svake godine. Al, ocigledno je bitniji pun privatni dzep od uspjeha kluba.
Znači Uprava ipak ima koliku-toliku autonomiju u radu,naravno u okviru planiranog budžeta (koji je ja vjerujem veći i jači već kod ostalih PL klubova),i onda je samo pitanje njihove sposobnosti-nesposobnosti kako će se u tome snaći. Tanu je samo bitno da se ispune neki njegovi nalozi:da se pozitivno posluje i da se tih par akademaca progura u prvi tim.
Ako sam dobro razumio tvoj post?
Za svaki potez uprava se mora konsultovat sa Tanovim ljudima. Svaka godina je budzetirana i zna se koliko je za transfere, koliko za akademiju, koliko za ostale stvari. E sad naravno da se Tanovi ljudi nece petljati o izboru pojacanja, nit oni znaju igrace ovdje dovoljno dobro niti izboru firmi koji ce raditi neke stvari za klub. I tu se ostavlja nazalost dosta prostora za malverzacije.

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 17 maj 2016, 11:26

Ako već postoji stavka za transfere, da li je moguće da je bila 0 zadnje dvije sezone?
Samo Saraj'vo.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 41 gost.