29.05.2016. BiH - Španija

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Rokoko87
Kontakt:

Re: 29.05.2016. BiH - Španija

Post Postao/la Rokoko87 » 18 maj 2016, 18:12

Ma neće Medunjanin imati bitnu ulogu kao u prethodnim godinama, ali sigurno može pomoći kad se već ustalio.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 18 maj 2016, 18:38

Vrijeme bi Bazdarevicu bilo da pocne upotrebljavati glavu. Ne mogu vjerovati da se opet u igru vraca Medunjanin a da iz igre jos uvijek nije ispao ni Hadzic. Prvi ne moze a drugi ne zna I ne moze. Ne vidim nikakvog smisla u Medunjaninovoj rekreaciji u reprezentaciji. Pa I slijepac je vidio u utakmici protiv Svicarske koliko ova ekipa igraca unatoc smjesnoj postavci sa dvojicom u sredini ozbiljnije izgleda bez njega u igri. Mehmed Bazdarevic bi njegovom reaktivacijom pokazao da mu glava sluzi samo za cesljanje I da mu niti milion prijateljskih utakmica ne mogu pomoci da nesto iz njih izvuce. Samo ce ga jos vise zbunjivati I na kraju ce se poceti ponavljati ludila u kojima nikom nece njegovi potezi biti jasni. Ako nakon godinu dana nije uvidio tko je osim njegovog vrlog prethodnika najvise pridonio padu igre naseg srednjeg reda nece nikad ni vidjeti. Reaktivacijom ovog igraca ostaje samo Avdija koji bi se trebao reaktivirati I da prica bude cijela. Ne vidim razlog zasto onda ne bi pozvali I onog jedinog sto nedostaje sa pocetka ovih proslih tragicnih kvalifikacija a to je Safet Susic jer mi se na zalost sve cesce u glavi vrti pomisao da puno boljeg nismo ni dobili. Malo pristojnijeg covjeka mozda ali strucnjaka koji neodoljivo svojim potezima sve cesce podsjeca na svog prethodnika.
Zadnja izmjena: dubrovnik, dana/u 18 maj 2016, 19:17, ukupno mijenjano 1 put.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 18 maj 2016, 18:53

Ja od početka nemam neki optimizam sa Mešom, ne vidim da nam on može pomoći puno. Malo mi je unio optimizma protiv Švice pa vidjet ćemo je li to pravilo ili izuzetak. Ja se nadam da je ovo prvo.

Eh da smo odigrali protiv Irske kao protiv Švice sad se ne bi pripremali za Kirin kup već za EP. To nikad neću prežalit.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

edoo3
Kontakt:

Post Postao/la edoo3 » 18 maj 2016, 18:55

Medunjanin kao uostalom i svaki drugi igrac ukoliko se pravilno iskoristi moze doprinijeti reprezentaciji pa makar i zadnjih 20 minuta.Ne ulazim u minutazu koju ce dobijati jer je to do Mese ali poziv je sada zasluzio s obzirom da je standardan i jedan od glavnih igraca svog kluba, a i fizicku spremu je popravio. I nije Haris iskljucivi krivac za los vezni red.Tome su doprinijeli i drugi faktori kao sto je "dijamant"formacija za koju svi znamo zbog cega i zbog koga se forsirala.
#15.10.2013 !!!

#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja!!!

#Sjaji, sjaji Bosanski Dijamantu!!! # Edin Dzeko.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 18 maj 2016, 19:06

Unofficialpage je napisao/la:Ja od početka nemam neki optimizam sa Mešom, ne vidim da nam on može pomoći puno. Malo mi je unio optimizma protiv Švice pa vidjet ćemo je li to pravilo ili izuzetak. Ja se nadam da je ovo prvo.

Eh da smo odigrali protiv Irske kao protiv Švice sad se ne bi pripremali za Kirin kup već za EP. To nikad neću prežalit.
Pogledaj tko je igrao u sredini te utakmice I razmisli tko je izabrao tu sredinu terena I znat ces zasto nismo tako igrali u tim utakmicama. Dugo vremena mu se gleda kroz prste radi ovih ili onih razloga(ponajvise radi normalnog ponasanja) ali vrijeme je bogme da se pogleda istini u oci. U ovim utakmicama koje dolaze minute moraju dobiti Hodzic, Bajic, Krunic, Susic, Cimirot,Grahovac eventualno Milicevic, Dumic, Arslanagic da pobogu vidimo gdje smo I sta od njih mozemo ocekivati. Opetovani pokusaji sa Medunjaninom, Hadzicem, Cocalicem na DM, M. Susicem na krilu nam opet nista nece reci I ove utakmice nece imati ama bas nikakav znacaj za njegov daljnji rad. Iz selekcije igraca na Kirin kupu I zamjena na utakmici sa Spanjolcima cemo vidjeti gdje I kako ce nas odvesti Mehmed Bazdarevic. Prvih 11 sam skoro pa siguran ce biti isti oni igraci koji su istrcali protiv Svicarske u tkzv. malo normalnijoj Susicevoj postavci igre.

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 18 maj 2016, 19:11

Bitan je nijjet.

Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 18 maj 2016, 19:13

edoo3 je napisao/la:Medunjanin kao uostalom i svaki drugi igrac ukoliko se pravilno iskoristi moze doprinijeti reprezentaciji pa makar i zadnjih 20 minuta.Ne ulazim u minutazu koju ce dobijati jer je to do Mese ali poziv je sada zasluzio s obzirom da je standardan i jedan od glavnih igraca svog kluba, a i fizicku spremu je popravio. I nije Haris iskljucivi krivac za los vezni red.Tome su doprinijeli i drugi faktori kao sto je "dijamant"formacija za koju svi znamo zbog cega i zbog koga se forsirala.
U vrijeme Mehmeda Bazdarevica nije bilo dijamanta a bili smo jos losiji u nekim utakmicama. Sredina u njima nije ni postojala. Gledao sam Real Deportivo prije par dana I popricao sa nekolicinom prijatelja na utakmici koji su bogme Medunjanina vrlo brzo zaboravili. Covjek ne moze igrati ozbiljan reprezentativni nogomet vec duze vrijeme.
Ovisiti o njemu kao zamjeni za Pjanica I Hadzicu kao zamjeni za Besica moze samo sumanut trener. Jos nesto jako bitno nama ne trebaju igraci za 20 min. nego zamjene prvotimcima koji ce u slucaju ozljede biti najbolja moguca opcija za prvi tim. Za 20-minutase nema mjesta.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 18 maj 2016, 19:22

dubrovnik je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Ja od početka nemam neki optimizam sa Mešom, ne vidim da nam on može pomoći puno. Malo mi je unio optimizma protiv Švice pa vidjet ćemo je li to pravilo ili izuzetak. Ja se nadam da je ovo prvo.

Pogledaj tko je igrao u sredini te utakmice I razmisli tko je izabrao tu sredinu terena I znat ces zasto nismo tako igrali u tim utakmicama. Dugo vremena mu se gleda kroz prste radi ovih ili onih razloga(ponajvise radi normalnog ponasanja) ali vrijeme je bogme da se pogleda istini u oci. U ovim utakmicama koje dolaze minute moraju dobiti Hodzic, Bajic, Krunic, Susic, Cimirot,Grahovac eventualno Milicevic, Dumic, Arslanagic da pobogu vidimo gdje smo I sta od njih mozemo ocekivati. Opetovani pokusaji sa Medunjaninom, Hadzicem, Cocalicem na DM, M. Susicem na krilu nam opet nista nece reci I ove utakmice nece imati ama bas nikakav znacaj za njegov daljnji rad. Iz selekcije igraca na Kirin kupu I zamjena na utakmici sa Spanjolcima cemo vidjeti gdje I kako ce nas odvesti Mehmed Bazdarevic. Prvih 11 sam skoro pa siguran ce biti isti oni igraci koji su istrcali protiv Svicarske u tkzv. malo normalnijoj Susicevoj postavci igre.
Ne može se ništa ozbiljno radit sa igračem koji ne igra nikako. Tu je trebao TSS igrati, samo sad se ne sjećam je li tad bio povrijeđen. Vezni je bio pao samo na Pjanića, Cocalić stoper, Medo nije igrao nikako u svom klubu.

Meša se više ne može vadit da upoznaje igru i to, već je više od godinu dana selektor ako već nije vidio šta i kako treba da igramo, neće nikad vidjeti. Mislim da mi s njim vrlo teško možemo i do baraža a kamo li SP. Ali neka nas demantuje.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 18 maj 2016, 19:41

Tesko skroz Mesa je u kontaktu sa igracima poziva obilazi ih al nam je igra ko qrac i ne mogu da uzimam za mjerilo utakmicu prijateljsku sa Svicarskom pitanje je s akoliko oni zara su igrali dok smo mi zapeli,a protiv Irske u 1180min nismo sutnuli na go iz akcije

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 18 maj 2016, 19:47

Unofficialpage je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:

Ne može se ništa ozbiljno radit sa igračem koji ne igra nikako. Tu je trebao TSS igrati, samo sad se ne sjećam je li tad bio povrijeđen. Vezni je bio pao samo na Pjanića, Cocalić stoper, Medo nije igrao nikako u svom klubu.

Meša se više ne može vadit da upoznaje igru i to, već je više od godinu dana selektor ako već nije vidio šta i kako treba da igramo, neće nikad vidjeti. Mislim da mi s njim vrlo teško možemo i do baraža a kamo li SP. Ali neka nas demantuje.
Da upravo radi toga I pisem da mora isprobavati nove igrace da vidi gdje je. Mogu li Cimirot ili Grahovac zamjeniti Besica, Jajalo i Cimirot Pjanica, da li su Milicevic, Susic, Krunic ili Vrancic dovoljno dobri za treceg srednjaka. Za Meda I Hadzica znamo da ne mogu odgovoriti ni oslabljenoj Irskoj za ostale treba vidjet stvarno stanje. Zato me naljuti kada ovi nasi selektori uvijek ponavljaju iste greske. To je neshvatljivo da se ni iz gresaka ne uce a sto je jos teze vjerovati ne uce ni iz svojih rijetkih dobro postavljenih utakmica.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 18 maj 2016, 19:51

Ma daleko od toga da će Medunjanin igrati neku bitnu ulogu al' smatram da ima kvalitet za najbolja 23 igrača u reprezentaciji i samo konstatujem da što njegova uloga bude veća to Meša manje uči na vlasitim greškama.

Bešić, Pjanić, Cimirot, Vrančić, Grahovac, TSS i Medunjanin, ja ne znam da mi imamo nekog boljeg veznog igrača od ove sedmorice u ovom trenutku :D

Eh sada Cimiriot vjerovatno neće biti u kadru za Španiju dok skoro sigurno očekujem da Bešić i Pjanić ne putuju u Japan pa zato mi je i jasno na neki način zašto poziva Medunjanina.

Mislim da u kvalifikacijama za njega neće biti mjesta čak ni među 23 igrača.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 18 maj 2016, 19:53

Trebamo da shvatimo da se Hadžiću prvom šalje poziv, bio on taraba ili ne.

Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.

edoo3
Kontakt:

Post Postao/la edoo3 » 18 maj 2016, 20:01

dubrovnik je napisao/la:
edoo3 je napisao/la:Medunjanin kao uostalom i svaki drugi igrac ukoliko se pravilno iskoristi moze doprinijeti reprezentaciji pa makar i zadnjih 20 minuta.Ne ulazim u minutazu koju ce dobijati jer je to do Mese ali poziv je sada zasluzio s obzirom da je standardan i jedan od glavnih igraca svog kluba, a i fizicku spremu je popravio. I nije Haris iskljucivi krivac za los vezni red.Tome su doprinijeli i drugi faktori kao sto je "dijamant"formacija za koju svi znamo zbog cega i zbog koga se forsirala.
U vrijeme Mehmeda Bazdarevica nije bilo dijamanta a bili smo jos losiji u nekim utakmicama. Sredina u njima nije ni postojala. Gledao sam Real Deportivo prije par dana I popricao sa nekolicinom prijatelja na utakmici koji su bogme Medunjanina vrlo brzo zaboravili. Covjek ne moze igrati ozbiljan reprezentativni nogomet vec duze vrijeme.
Ovisiti o njemu kao zamjeni za Pjanica I Hadzicu kao zamjeni za Besica moze samo sumanut trener. Jos nesto jako bitno nama ne trebaju igraci za 20 min. nego zamjene prvotimcima koji ce u slucaju ozljede biti najbolja moguca opcija za prvi tim. Za 20-minutase nema mjesta.

Pogledaj utakmicu sa Izraelom,Kiprom gdje je Medunjanin bio jedan od boljih igraca na terenu, znaci postoje utakmice u kojima on jos uvijek moze donijeti prevagu,(ako je donio u katastrofalnoj formi u kakvoj je tad bio, sad u ovakvoj moze biti samo bolji), samo treba znati koje su to utakmice i koji protivnici.Igrali su u prvoj utakmici protiv Kipra drugi igraci sredine terena , nije bilo Medunjanina pa se ne proslavismo.
#15.10.2013 !!!

#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja!!!

#Sjaji, sjaji Bosanski Dijamantu!!! # Edin Dzeko.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 18 maj 2016, 20:03

Raonffa je napisao/la:Ma daleko od toga da će Medunjanin igrati neku bitnu ulogu al' smatram da ima kvalitet za najbolja 23 igrača u reprezentaciji i samo konstatujem da što njegova uloga bude veća to Meša manje uči na vlasitim greškama.

Bešić, Pjanić, Cimirot, Vrančić, Grahovac, TSS i Medunjanin, ja ne znam da mi imamo nekog boljeg veznog igrača od ove sedmorice u ovom trenutku :D

Eh sada Cimiriot vjerovatno neće biti u kadru za Španiju dok skoro sigurno očekujem da Bešić i Pjanić ne putuju u Japan pa zato mi je i jasno na neki način zašto poziva Medunjanina.

Mislim da u kvalifikacijama za njega neće biti mjesta čak ni među 23 igrača.
Nema mjesta za 7 veznjaka u ekipi nego samo za 6 koji pretenduju na tri pozicije u sredini. Iako trenutno Medunjanin nije ni u najboljih 10. Ovdje ukljucujem i one koji cekaju SD. Mogao bi razumjeti poziv mladicu kao sto je Milosevic ili Hadziahmetovic da kao stasavaju uz ekipu i da budu na teret istoj. Ali jedan tridesetogodisnjak koji moze biti samo losiji je jednostavno visak. Pjanic, Besic, Cimirot,Milicevic, Susic, Grahovac to je po meni 6 najboljih trenutno. Jedini malo upitan je Grahovac a za njegovu poziciju bi se morao boriti sa Jajalom. Tu oko prvih 6 se mota i Vrancic. Mjesta za igrace od 20 minuta nema jer bi toliko vjerovatno i Zeba iz Slobode mogao odigrati a to nije referenca ni za sta.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 18 maj 2016, 20:10

edoo3 je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:

Pogledaj utakmicu sa Izraelom,Kiprom gdje je Medunjanin bio jedan od boljih igraca na terenu, znaci postoje utakmice u kojima on jos uvijek moze donijeti prevagu,(ako je donio u katastrofalnoj formi u kakvoj je tad bio, sad u ovakvoj moze biti samo bolji), samo treba znati koje su to utakmice i koji protivnici.Igrali su u prvoj utakmici protiv Kipra drugi igraci sredine terena , nije bilo Medunjanina pa se ne proslavismo.
Ocito ja i ti gledamo utakmice na drugi nacin. Medunjanin je u utakmici sa Ciprom upravo na skolski primjer pokazao zasto ne smije vise igrati u reprezentaciji. Na toj su utakmici igraci Cipra dolazili do nasih 16 metara kao da sredina ne postoji ako naravno hakl golove amaterima ne smatras kao mjerilo kvalitete nekog srednjaka. Ta utakmica je krunski dokaz njegovom kraju u ozbiljnom reprezentativnom nivou nogometa danasnjice. Jos i nekako moze nesto pokazati u ligama tipa Izrael ili Cipar. Tamo igraci tipa Maglice postanu instant zvijezde. Ali ako imas i osrednju momcad sa trkacima sa druge strane Medunjanin postaje smijesan kao stara gospodja na terenu. A takvih ekipa ce biti dosta u narednim kvalifikacijama.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 18 maj 2016, 22:23

Očisti više reprezentaciju od igrača tipa Mede i Hadžića. Nemamo mi njih šta gledati u Kirin kupu, a ne u kvalifikacijama. Jedina mi je utjeha da idemo u Japan bez najboljih igrača pa da ima mjesta za njih dvojicu.
Nad tobom sunce najljepše sja

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 18 maj 2016, 22:47

Koji amaterizam da mi 10 dana pred utakmicu ne znamo spisak, ne bi me cudilo da ga sastavi 3 dana pred utakmicu...
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 18 maj 2016, 22:57

Prvih 11 trebaju da budu
---------- Begovic---------
Ogi---Spaha--Zuka--Kolasinac
-------Pjanic---Besic----------
Visca------Vrancic-----Lulic
-------------Dzeko--------------
Zamjena za Begovica, Buric i Sehic
Ogi -- M.Susic i Mujdza(igrao je malo, vidjecemo sta ce naredene sezone)
Stoperi-Sunjic, Ermin i neki iz nase lige moze Graovac i jos jedan koji je u formi
Kolasinac - Letic a moze i Zuka ako zatreba
Sredina - Cimi, Grahovac, Susic, Jajalo, Haziahmetovic. Posmatrati Prcica
Krila - Hajrovic, Milicevic. Stevanovicu i Duljevicu dati prilike.
Napad - Ibi, Bajic i Hodzic

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 18 maj 2016, 23:17

Ja bih dao Tinčeku šansu (pozicija Vrančića),izvoli probaj,možda nas dečko pozitivno iznenadi..

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 18 maj 2016, 23:38

aqarius je napisao/la:Ja bih dao Tinčeku šansu (pozicija Vrančića),izvoli probaj,možda nas dečko pozitivno iznenadi..
Tino mene moze samo negativno iznenadit,jer ako dobije sansu na poziciji AM vise tu poziciju nece ni izgubiti. Uvjeren sam da u trenutnoj formi TSS posjeduje kvalitet koji je dovoljan za prvih 11 nase reprezentacije. I to ne da statira nego da bude dodatni kvalitet ekipi.Ako ga proba vidjet ce se koliko tocno vrijedi. Bojim se da spisak sa Medom, Hadzicem I jos nekolicinom ne zamuti vidike. Sa ovom dvojicom ce garantiram I Pjanic izgledati kao amater.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.