BiH tenis
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: BiH Tenis
@unno ajd ziv bio za brata izbaci, meceve koji se igraju prije mirze na njegovom terenu 

Biti srcem vezan, u tome leži snaga..
dva zenska meca vec zavrsila,
trenutno igraju prvi set tiafoe vc myneni, poslije njih gojowczyk vs paul i onda mirza.
trenutno igraju prvi set tiafoe vc myneni, poslije njih gojowczyk vs paul i onda mirza.
Nece Mirza poceti prije otprilike 17.30.
Hvala bratebabino je napisao/la:dva zenska meca vec zavrsila,

Biti srcem vezan, u tome leži snaga..
jel ovo kiša
Izgleda ništa danas od Meča
Gesendet von iPhone mit Tapatalk
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Kiša stala, mečevi uskoro počinju.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Damir pred RG:
Trenutno je na 71. mjestu ATP liste, sa tendencijom da još više napreduje, što bi mu u konačnici moglo donijeti i plasman na Olimpijske igre u Riju, što je i trenutno najveća inspiracija našeg tenisera.
Specijalna pozivnica
Propozicije teniskog olimpijskog takmičenja nalažu da će od ukupno 64 tenisera, na osnovu ATP liste 6. juna, njih 56 ostvariti direktan plasman po rankingu, a šest će zauzeti igrači po ITF rankingu, kao i dva sa specijalnim pozivnicama.
S obzirom na to da iz jedne zemlje, prema važećim propozicijama takmičenja, na olimpijski turnir mogu ići samo četiri tenisera, mnogi igrači će otpasti jer pojedine države imaju više od četiri tenisera u Top 56. Tako, recimo, Francuska trenutno ima sedam, a Španija čak devet igrača među najboljih 56. Uz to, kako nam je Džumhur naglasio, u slučaju da ne “upadne” na turnir po rankingu, vjerovatno će dobiti specijalnu pozivnicu.
- Mislim da sam gotovo siguran na Olimpijadi, kaže nam Džumhur.
- Po rankingu sam jako blizu OI, ali i po ulaznoj listi, jer su dvojica tenisera trenutno iza mene. Uz to, prva dvojica ispod crte, iz zemalja koje nemaju svoje predstavnike na olimpijskom turniru, dobit će pozive, a to smo u ovom trenutku Mikhail Kukushkin iz Kazahstana i ja, tvrdi Džumhur koji će, uprkos tome, dati sve od sebe kako bi već nakon Roland Garrosa obezbijedio odlazak na OI na osnovu rankinga, a ne pozivnice.
- Na Roland Garrosu branim 90 bodova i ukoliko prođem prvo kolo, ostat ću na trenutnoj poziciji. Naravno, mnogo toga će zavisiti i od žrijeba, ali vjerujem da mogu ponoviti rezultat iz prošle godine. Osjećam se dobro i vjerujem da mogu dobiti bilo koga. Naravno, mnogo toga će zavisiti i od forme, želja je na početku izbjeći igrače iz Top 15, a ukoliko me sreća posluži, onda je sve moguće, smatra Džumhur, koji će, ukoliko ostvari dobar plasman u Parizu, preskočiti Challenger u Češkoj, gdje ima namjeru tražiti bodove za što bolji ranking.
- Ako ne budem zadovoljan nastupom na Roland Garrosu, onda ću ići u Češku, ali vjerujem u sebe i nadam se da ću već nakon Pariza i zvanično biti član olimpijske delegacije bh. tima u Riju, nada se naš najbolji teniser, koji se za nastup na šljaci Pariza sprema u Beogradu i to sa Viktorom Troickim, s kojim će danas putovati u Pariz.
- Zajedno smo se spremali u Beogradu i zajedno ćemo putovati na Roland Garros. Od četvrtka počinju treninzi u Parizu i sparing-mečevi, tako da sam uvjeren kako ću spreman dočekati početak turnira.
Džumhur dodaje kako ga ispadanje iz kvalifikacija ATP turnira u Nici od 417. igrača svijeta nije poremetilo u pripremama za drugi Grand Slam turnir ove sezone, jer...
Psihički umor
- Ako se može izabrati trenutak za bilo koji poraz, onda je to za mene bio upravo taj poraz u Nici. Možda bi bilo bolje da nisam ni igrao taj turnir, ali ovako sam sebi podario nekoliko dana više odmora, koji mi je bio itekako potreban. Ne, nije me poremetio poraz, jer sam zaista bio emotivno ispražnjen, nakon niza turnira koje sam zaista dobro odigrao. Međutim, desilo se nekoliko povreda - rame, skočni zlog, lakat i još umor, tako da i nije neka velika šteta što sam izgubio. Nije mi žao zbog ovog poraza, ali zato jeste zbog poraza od Schwartzmana i Chardya, protiv kojih sam imao dobijen meč u rukama, a onda izgubio. Da sam njih dobio, bio bih već u Top 60, dodaje naš najbolji teniser Damir Džumhur.
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
- AnkleBreaker
- Kontakt:
Poceo Mirza. Prebacen je na teren broj 12. 

Take me home, United road,to a place that I belong, to Old Trafford, to see United, take me home, United road.
Sir Alex Ferguson (1986-2013)
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Odlično je počeo, dva gamea ni poena nije uzeo. 

Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Ma ja ,neće na teren gdje su kamere ali eto ,Sretno Mirza idemo po treće kolo !AnkleBreaker je napisao/la:Poceo Mirza. Prebacen je na teren broj 12.
FK Sarajevo !
Uzeo je jedan na servis Karatseva
Što ste hejteri
Idemooooooo Mirzaaaaaaaaa!
Btw. i ja nekako mislim da Damir može svakog dobiti... samo je bitno da ga žrijeb pomiluje i da bar u prvom kolu izbjegne nekog iz prvih 20.

Idemooooooo Mirzaaaaaaaaa!

Btw. i ja nekako mislim da Damir može svakog dobiti... samo je bitno da ga žrijeb pomiluje i da bar u prvom kolu izbjegne nekog iz prvih 20.

- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Šta se desilo? Predao meč.
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
dobar ovaj intervju džumija. vidi se da je pun samopouzdanja.
Hajde Mirzoni.
predaja
Hajde Mirzoni.
predaja
WTF
Mirza predo
- AnkleBreaker
- Kontakt:
Nazalost, izgleda se povrijedio u toku meca. Nadam se da nije nista ozbiljno.Unofficialpage je napisao/la:Šta se desilo? Predao meč.
Take me home, United road,to a place that I belong, to Old Trafford, to see United, take me home, United road.
Svašta..
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.