Pa kad mi sa ovom grupom mediokriteta uspijemo ući u PO, zašto ne bi oni sa ovakvim potencijalom.tuzlak1987 je napisao/la:Tako sve ekipe kontaju na istoku pa zavrse sa 25-30 pobjeda, i sa Embiidom + neki FA + prvi pick nece u PO otici sezonu dvije ..
Philadelphia 76ers
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Re: Philadelphia 76ers
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- tuzlak1987
- Kontakt:
Eto ista prica ko i za Orlando Magic, svi govore vidi kako je Orlando Magic talentovanrio_Ferdy88 je napisao/la:Pa kad mi sa ovom grupom mediokriteta uspijemo ući u PO, zašto ne bi oni sa ovakvim potencijalom.tuzlak1987 je napisao/la:Tako sve ekipe kontaju na istoku pa zavrse sa 25-30 pobjeda, i sa Embiidom + neki FA + prvi pick nece u PO otici sezonu dvije ..
A tamo kanta ih ko hoce, jer nemaju kosarkasku zrelost..
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Orlando je sve samo ne talentovana ekipa. Osim Gordona, Vucka, Jenningsa, (ako ostane) hezonje i donekle Oladipa, tamo nema talentovanog igrača. A realno svi nabrojani su daleko od superstara.
Anfernee "Penny" Hardaway #1
a sta to philly ima?Tracy3McGrady je napisao/la:Orlando je sve samo ne talentovana ekipa. Osim Gordona, Vucka, Jenningsa, (ako ostane) hezonje i donekle Oladipa, tamo nema talentovanog igrača. A realno svi nabrojani su daleko od superstara.
noela koji ne moze pertle vezati vucku, embiida koji je posljednjih godina vise vidio doktore nego loptu, sarica koji ne moze ni u evropi biti neki bitan faktor...?
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Ja ti garantujem da su igrači poput Okafora, Embiida, Noela, Sarica i budućeg No1 sa drafta bolji igrači od svakog Orlandovog igrača osim Vučka i Jenningsa u formi koji i nije naš i ne zna se hoće li i biti. Nemoj mi samo spominjati zmigavca Oladipa života ti. "Retard" kako ga ti nazivaš ili kako si ga već nazvao, Ish Smith je Magic Johnson za onog našeg levata Paytona. Tako da je Phila slijedeće godine sigurno ispred orlanda, i ja bi volio da nije, ali jbg.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Ja bih više volio da moji Kelti imaju ovaj potencijal Phile (sa ovim prvim pickom) negoli da smo otišli ove zadnje 2 god u PO, pa i naredne 2. Makar nas svi dobijali po 50 razlike.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
okafor je jedino sto valja u sixersima, noel je prosjecan igrac, saric je prosjek u evropi, a embiid nije igrao nikako (see: greg oden)... to su cinjeniceTracy3McGrady je napisao/la:Ja ti garantujem da su igrači poput Okafora, Embiida, Noela, Sarica i budućeg No1 sa drafta bolji igrači od svakog Orlandovog igrača osim Vučka i Jenningsa u formi koji i nije naš i ne zna se hoće li i biti. Nemoj mi samo spominjati zmigavca Oladipa života ti. "Retard" kako ga ti nazivaš ili kako si ga već nazvao, Ish Smith je Magic Johnson za onog našeg levata Paytona. Tako da je Phila slijedeće godine sigurno ispred orlanda, i ja bi volio da nije, ali jbg.
ish smith bi imao problema u euroligi da igra, a da ne govorimo o tome da je on neka zvijezda u nba i da moze biti lider neke PO ekipe... moze biti lider ovih sixersa koji igraju najgoru kosarku IKADA...
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Re: RE: Re: Philadelphia 76ers
Pa ja ne govorim da će osvojiti prsten, već da su talentom i kvalitetom ispred Orlanda, što u ovom trenutku i nije neki bauk. Sixersima ako se neke stvari poklope (čitaj Embiid, prvi pick da opravda očekivanja itd...) i uz to potpisu nekog odličnog igrača tipa Conley, DeRozan ili njima sličnim onda su po meni sigurni za PO. To ti je faktički sasvim nova petorka buraz. Još jedno poređenje file i Orlanda, a to je Hezonja - Saric, ko je po tebi bolji igrač?KK_Bosna je napisao/la:okafor je jedino sto valja u sixersima, noel je prosjecan igrac, saric je prosjek u evropi, a embiid nije igrao nikako (see: greg oden)... to su cinjeniceTracy3McGrady je napisao/la:Ja ti garantujem da su igrači poput Okafora, Embiida, Noela, Sarica i budućeg No1 sa drafta bolji igrači od svakog Orlandovog igrača osim Vučka i Jenningsa u formi koji i nije naš i ne zna se hoće li i biti. Nemoj mi samo spominjati zmigavca Oladipa života ti. "Retard" kako ga ti nazivaš ili kako si ga već nazvao, Ish Smith je Magic Johnson za onog našeg levata Paytona. Tako da je Phila slijedeće godine sigurno ispred orlanda, i ja bi volio da nije, ali jbg.
ish smith bi imao problema u euroligi da igra, a da ne govorimo o tome da je on neka zvijezda u nba i da moze biti lider neke PO ekipe... moze biti lider ovih sixersa koji igraju najgoru kosarku IKADA...
Ma u pravu je KK_Bosna. Jedini koji trenutno vrijedi u Philly je Okafor i taj prvi pik, koga god da uzmu. O Embiidu ne bih ni pisao jer momak ni ne igra kosarku zadnje dvije godine.. Noel je u vrh glave dobar igrac rotacije, jer je ofanzivno previse limitiran.
Cak i da potpisu nekog dobrog FA tipa Conley, ne vjerujem da ce se biti blizu PO. Ali opet, nisam ja Milan tarot.. ovo je samo moje misljenje. Istok koliko god da je "slab" dosta tu ima ekipa slicnog kvaliteta. Prije bih ocekivao da ce naredne od tih lottery ekipa Knicksi ili Bucksi stici do PO, nego Philla.. iako je rano pricati o tome jer tek treba vidjeti poteze GM-ova u off seasonu.
Cak i da potpisu nekog dobrog FA tipa Conley, ne vjerujem da ce se biti blizu PO. Ali opet, nisam ja Milan tarot.. ovo je samo moje misljenje. Istok koliko god da je "slab" dosta tu ima ekipa slicnog kvaliteta. Prije bih ocekivao da ce naredne od tih lottery ekipa Knicksi ili Bucksi stici do PO, nego Philla.. iako je rano pricati o tome jer tek treba vidjeti poteze GM-ova u off seasonu.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Koliko toga treba u Phili vam i govori ovosezonskih 10 pobjeda, pa to je 11 manje od Brooklyna koji je u "malom" raspadu ove sezone. A i takvi su bili bolji od Phile za 11 pobjeda.
Phili ce Simmons ili Ingram tek u trecoj sezoni poceti pruzati onaj pravi kapacitet koji mogu, a Embiid je nepoznanica. Isto tako tesko ce privuci nekog star igraca, svi oni traze da idu u uspjesnije ekipe trenutno i ekipe koje se bore za nesto. Ovo ljeto mogu privuci jedino rotacione igrace vjerovatno.
Tako da mislim i uz sve stvari koje ce se desiti na kraju ove sezone ce biti narednu sezonu jedna od tri najslabije ekipe Istoka.
A i kada im krene jbg logicno je da ce im krenuti, za 2-3 godine. Opet ce uzeti par pickova u narednim sezonama, uzeli su vec 3-4 picka. Logicno je da uz toliko pickova za dvije godine i krene konacno prema PO.
Phili ce Simmons ili Ingram tek u trecoj sezoni poceti pruzati onaj pravi kapacitet koji mogu, a Embiid je nepoznanica. Isto tako tesko ce privuci nekog star igraca, svi oni traze da idu u uspjesnije ekipe trenutno i ekipe koje se bore za nesto. Ovo ljeto mogu privuci jedino rotacione igrace vjerovatno.
Tako da mislim i uz sve stvari koje ce se desiti na kraju ove sezone ce biti narednu sezonu jedna od tri najslabije ekipe Istoka.
A i kada im krene jbg logicno je da ce im krenuti, za 2-3 godine. Opet ce uzeti par pickova u narednim sezonama, uzeli su vec 3-4 picka. Logicno je da uz toliko pickova za dvije godine i krene konacno prema PO.
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Pa ne mogu vječno ići na pickove, ja mislim da ove godine nema tankiranja i da će imati 30+ pobjeda, a ako potpisu nekog dobrog FA mogu se boriti za PO.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Vidio si kako tesko ide potpisivanje FA kada nemas ekipe, eto Jackson je potpisao Lopeza, O'Quinna, Afflala, Williamsa i takve. Igrace za rotacije.. Iako su to Knicksi i New York i iako je on Jackson morao je npr pretplatiti jednog Monroea koji je slab defanzivac kako bi ga privolio u New York ..
Re: RE: Re: Philadelphia 76ers
ama kojim talentom? okafor i simmons/ingram... to je to sto ima talenta... samo ta dvojica igraca bi mogla igrati u nekom PO timu... covjece, ljudi su zavrsili 10-72... treba njima mnogo, mnogo vise od simmonsa, pa i conleya/derozana (mada nece doci nijedan iole kvalitetan igrac u ovaj krs od ekipe), za playoff...Tracy3McGrady je napisao/la:Pa ja ne govorim da će osvojiti prsten, već da su talentom i kvalitetom ispred Orlanda, što u ovom trenutku i nije neki bauk. Sixersima ako se neke stvari poklope (čitaj Embiid, prvi pick da opravda očekivanja itd...) i uz to potpisu nekog odličnog igrača tipa Conley, DeRozan ili njima sličnim onda su po meni sigurni za PO. To ti je faktički sasvim nova petorka buraz. Još jedno poređenje file i Orlanda, a to je Hezonja - Saric, ko je po tebi bolji igrač?
hezonja bolji trenutno i veci talenat, bez dileme... pa hezonja je talentom u rangu kukoca (tako tvrde hrvatski strucnjaci), samo sto je njemu problem u glavi...
- Slatinash_7
- Kontakt:
Ma Philla i Orlando se ne mogu porediti,previse je upitnika kod Phille..Cisto gledajuci po pozicijama,Jenning>=Ish Smith,Payton(koliko god ne volim plejeve bez suta)>> TJ Mcconel..Oladipo,Hezonja,Fournier >>Thompson,Stauskas,Covington..male zackoljice na 4,al s obzirom da Noel nema suta,u najmanju ruku jednak sa Gordonom i Vucevic > Okafora..izmjene dole pod kosem nisu vrijedne spomena,Orlando ima Smitha i Ilyasovu na 4 pa i tu im dajem prednost,vise zbog iskustva i tog suterskog elementa kojeg Philla nema ni na poziciji 3 kako treba a kamo li pod kosem..Prvi pik+Saric naravno da mogu dignuti dosta ovu ekipu al hajd realno skontaj da to nije 25 pobjeda,ni blizu..
Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
Fukare Slatina i Modra blatina
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Po meni je Saric bolji i kompletniji igrac od Hezonje, jes da nije najbitniji u Besiktasu, ali u repci je on ispred Hezonje koliko me sjecanje sluzi, a mislim da ce mu i NBA odgovarati.
Evo sastava sixersa:
Elton Brand
Isaiah Canaan $947,276
Robert Covington $1,000,000
Joel Embiid $4,626,960
Jerami Grant $845,059
Richaun Holmes $1,074,169
Carl Landry $6,500,000
Kendall Marshall $2,144,772
T.J. McConnell $525,093
Nerlens Noel $3,457,800
Jahlil Okafor $4,582,680
Ish Smith $947,276
Nik Stauskas $2,869,440
Hollis Thompson $947,276
Christian Wood $525,093
Ljudi imaju samo 28 Mio. ugovora, mogu pokusati dovesti koga zele, e sad da li ce ko htjeti doci to je druga stvar, ja bi ponudio DeRozanu ugovor i da predvodi ovu sjajnu generaciju. Trejdao Okafora ili Noela za nekog odlicnog/solidnog sutera i to bi bila odlicna ekipa. U svakom slucaju se polako ali sigurno ekipa slaze, i ako nista ove sezone, onda slijedece ce biti definitivno bolji kad se rijese ovih par levata iz ekipe.
Evo sastava sixersa:
Elton Brand
Isaiah Canaan $947,276
Robert Covington $1,000,000
Joel Embiid $4,626,960
Jerami Grant $845,059
Richaun Holmes $1,074,169
Carl Landry $6,500,000
Kendall Marshall $2,144,772
T.J. McConnell $525,093
Nerlens Noel $3,457,800
Jahlil Okafor $4,582,680
Ish Smith $947,276
Nik Stauskas $2,869,440
Hollis Thompson $947,276
Christian Wood $525,093
Ljudi imaju samo 28 Mio. ugovora, mogu pokusati dovesti koga zele, e sad da li ce ko htjeti doci to je druga stvar, ja bi ponudio DeRozanu ugovor i da predvodi ovu sjajnu generaciju. Trejdao Okafora ili Noela za nekog odlicnog/solidnog sutera i to bi bila odlicna ekipa. U svakom slucaju se polako ali sigurno ekipa slaze, i ako nista ove sezone, onda slijedece ce biti definitivno bolji kad se rijese ovih par levata iz ekipe.

FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17
#CarloOut
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17
#CarloOut
Imamo i #24 te #26 pick koji se mogu iskoristiti za neki trade ili uzeti nekog makar solidnog šutera koji ostane pred kraj prve runde.
Imagine enjoying a sport in Philadelphia.
Centar Philadelphia 76ersa, Joel Embiid, nastavlja sa svojim treninzima na terenu i vježbama s kontaktom. Takav razvoj događaja je doveo do špekulacija da će Kamerunski gorostas nastupiti za momčad Sixersa u okviru NBA ljetne lige u srpnju.
Krajem travnja tekuće godine, predsjednik košarkaških operacija Bryan Colangelo, rekao je da neće prekrižiti tu mogućnost ali i da u organizaciji neće požurivati Embiida prije nego što bude potpuno spreman. Slične izjave je ponavljao i prethodnih sedmica.
Podsjećamo, Embiid je izabran kao treći pick na draftu 2014. godine, te je postao treći košarkaš iz Kameruna u NBA ikada. Uslijed prijeloma navikularne kosti, propustio je sezonu 2014-15, dok su CT pretrage godinu dana kasnije pokazale nedovoljno zarastanje pa su ljekari preporučili i drugu operaciju. To je doista teška povreda, pogotovo za osobu njegovih gabarita (213 cm, 125 kg), ali kontrole ove godine pokazuju dosta bolje stanje stopala. Embiid je još uvijek jako mlad, te s 22 godine ima dosta vremena za pokazivanje svojih kvaliteta u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.
Krajem travnja tekuće godine, predsjednik košarkaških operacija Bryan Colangelo, rekao je da neće prekrižiti tu mogućnost ali i da u organizaciji neće požurivati Embiida prije nego što bude potpuno spreman. Slične izjave je ponavljao i prethodnih sedmica.
Podsjećamo, Embiid je izabran kao treći pick na draftu 2014. godine, te je postao treći košarkaš iz Kameruna u NBA ikada. Uslijed prijeloma navikularne kosti, propustio je sezonu 2014-15, dok su CT pretrage godinu dana kasnije pokazale nedovoljno zarastanje pa su ljekari preporučili i drugu operaciju. To je doista teška povreda, pogotovo za osobu njegovih gabarita (213 cm, 125 kg), ali kontrole ove godine pokazuju dosta bolje stanje stopala. Embiid je još uvijek jako mlad, te s 22 godine ima dosta vremena za pokazivanje svojih kvaliteta u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.
Ehm, igrači se mogu trejdati, čuo si za to?KK_Bosna je napisao/la:sa 5 strasnih igraca na poziciji PF/C i retardima poput isha smitha vani?Tracy3McGrady je napisao/la:Embiid najavio početak svoje NBA karijere, uz sinosnji broj 1, i "povratak" Embiida uz Sarica mogla bi fila da bude u igri za PO
Gore pišeš 5 strašnih PF/C igrača, sad samo Okafor valja.KK_Bosna je napisao/la:
okafor je jedino sto valja u sixersima, noel je prosjecan igrac, saric je prosjek u evropi, a embiid nije igrao nikako (see: greg oden)... to su cinjenice
Nego, taj prosjek od Noela ima 2 od 4 najbolje DBPM sezone IKADA za igrače mlađe od 22 godine.

Ali što ja tebi to uopšte pokazujem kad ti vjerovatno ne znaš ni šta je DBPM.
Pokušat ću jednostavnije. To što je neko ofanzivno Deandre Jordan, ne znači da je prosjek jer košarka se igra na dvije strane parketa. Na ovoj drugoj, Noel je jedan od najboljih centara već sad (odnosno ove sezone je bio u defanzivnom vrhu iako više vremena nije ni igrao svoju poziciju, nego je zbog Okafora prebačen na PF), a u budućnosti jedan od najboljih odbrambenih igrača lige.
Da se razumijemo, ofanzivno Noel do kraja karijere neće puno napredovat jer je vidno limitiran i predviđam mu ovih 11-12 ppg koje je ostvarivao i dosad kao neki prosjek kroz karijeru, niti će on ikad biti igrač kojem se redovno spušta lopta. Međutim daleko od toga da je beskoristan jer je dokazano prijetnja za lob pas i legitimna prisutnost pod košem, te odličan pick and roll igrač. Imati takvog igrača je fantastična stvar u današnjoj košarci, posebno jer je ovo vrijeme small-balla, a on moze ostati na terenu i kada protivničke ekipe smanje petorku jer umije izuzetno dobro da izlazi na kraj s protivničkim bekovima te je STRAŠAN help defender (nešto kao Draymond u tom segmentu samo za glavu viši i sa većim wingspanom) zbog vrhunske agilnosti, brzih ruku te odličnih lateralnih kretnji koje posjeduje. Lijepo je imati takvog prosjeka.
To što ti misliš da on Vučeviću ne može vezati pertle (niti će moći) samo govori o tvom uglu posmatranja košarke koji je blagorečeno zastario i nema doticaja sa stvarnošću i kriterijima koji se danas koriste kod određivanja kvalitete, potencijala te općenito poređenja igrača na određenoj poziciji. Uz to je Vučević i 4 godine stariji od Noela, što je jako bitna i nezanemariva činjenica, posebno kada su centri u pitanju.
Noel nije nikakav superstar, niti će biti. Međutim da je jako vrijedan igrač već sad (s 22 godine) jeste, a bit će još i vrijedniji s obzirom na pravac u kojem košarka ide, jer je prototip modernog defanzivnog centra.
Ekipa će sigurno biti drastično bolja, ali mislim da nema šanse da se borimo za PO već od iduće sezone. Istok je dosta napredovao što se tiče tog nekog prosječnog kvaliteta i ekipe oko 8. mjesta su sada dosta kvalitetnije. Tu je dosta ozbiljnih ekipa koje su već neko vrijeme zajedno i mi ćemo jako teško da uspijemo da im pariramo odmah iduće sezone. Ono što je bitno jeste da se ekipa formira, napravi balans, dovedu igrači koji će biti dobar fit međusobno, te se polako ali sigurno počne s razvojem i napretkom.Tracy3McGrady je napisao/la:Embiid najavio početak svoje NBA karijere, uz sinosnji broj 1, i "povratak" Embiida uz Sarica mogla bi fila da bude u igri za PO
rio_Ferdy88 je napisao/la:Ja bih više volio da moji Kelti imaju ovaj potencijal Phile (sa ovim prvim pickom) negoli da smo otišli ove zadnje 2 god u PO, pa i naredne 2. Makar nas svi dobijali po 50 razlike.
btw. daćemo vam Okafora, vidi se iz aviona. Najlogičniji trade ikad.
Ne trebamo se previše zamarati Ingramom jer Simmons će biti naš pick. Sve ovo što smo prošli, desilo se jer smo bili u potrazi za superstarom.Claus je napisao/la:Konačno prvi pick.![]()
Ima li neko ko je upoznat u kvalitete ove dvojice mladića, koji će gotovo sigurno biti prva dva picka na draftu, da nam malo opširnije opiše njihovu igru i igračke karakteristike, na kojim pozicijama pretežno igraju, koji bi od njih, dugoročno gledano, bio bolji fit za Sixerse itd. Po brojnim komentarima i analizama se da zaključiti da je Simmons jedan od najvećih prospecta u zadnje vrijeme, vjerovatno će njega i uzeti na kraju, no čini mi se da ni Ingram nije igrač koji se viđa svaki dan.![]()
Dakle...
Simmons je naš superstar.

O njemu kao igraču.. Hm, 208 cm visoki koji loptu vodi kao bek, kreće se kao bek, ima elitnu viziju i playmakerske sposobnosti. Poznato?
Ima potencijal da bude poseban i unikatan igrač u ovoj ligi. Kombinacija dužine, atleticizma i skila bi ga vrlo lako mogla učiniti minimalno top 10 igračem u budućnosti.
Šut je jedini upitnik, međutim meni je dosta ohrabrujuća izjava Bretta Browna od neki dan kada je rekao da Simmonsov šut nije 'slomljen' i da vidi potencijala za napredak. Brown je inače jedan od zaslužnih ljudi za šuterski napredak Kawhia Leonarda i Jahlila Okafora. Obojica su bili užasni u tom segmentu prilikom dolaska u NBA. Okafor je već u rookie sezoni napravio evidentan napredak, za Leonarda ne moram ni spominjat. Tako da ako neko zna o čemu priča onda je to definitivno on.
Filipe, Embiid je visok 218 cm. Dodatno je narastao od svog mjerenja pred draft.filip13 je napisao/la: (213 cm, 125 kg)
Zadnja izmjena: Clutch, dana/u 21 maj 2016, 17:16, ukupno mijenjano 1 put.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Jako lijep post,s tim sto Brown nije radio na Leonardovom sutu,vec na razvoju njegovih igracih sposobnosti zajedno sa Chadom Forcierom i za to je Brett pravi majstor.Za sut su zasluzni Chip Engelland i hiljade sati Kawhia u dvorani.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.