Miralem Pjanić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

rope11
Kontakt:

Re: Miralem Pjanić

Post Postao/la rope11 » 18 maj 2016, 23:18

Buffona i Del Piera sam s razlogom spomenuo jer su ostali uz staru damu i kad su izbaceni u drugu ligu. Primjer Tottija i Di Natalea da ni ne pominjem.

Poenta je sto Pjanic iz ovih ili onih razloga nije zelio ici, ne bih ulazio u njegove razloge. Neko je emotivno vezan, neko ima problema sa manjkom ambicije, nekome su bitne samo pare etc, milion je razloga zasto neko bira ostajati u klubu. Sto ne mora znaciti da nikad nije dobio ponudu velikog tima kao sto se gore sugerise i na sta sam se ja nadovezao, ako on nije htio da ide i ako Roma ima mogucnosti i zelju ostaviti ga, kako ga nagovoriti protiv volje da ide? Nikako. Zato je i ostajao, a ne sto je manjkalo ponuda.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

tarabuka
Kontakt:

Post Postao/la tarabuka » 19 maj 2016, 13:57

sportski direktor rome sabatini,je prije neki dan rekao,da klub koji zeli pjanica,mora platiti klavzulo koju su stavili u ugovor,a ta klavzula iznosi 38 mil.roma za ovih 5 sezona od kad je pjanic u italiji,nije dobila jos nijedne ponude,sto znaci da nijedan klub do sada nije bas ozbiljno zagrizao za njega.malo sam prelistao juventusov forum,i uglavnom se svi tamo slazu,da je pjanic jako dobar igrac,ali da ne vrijedi tih para.pisu kako mu fali konstante,kako uvjek nestane sa terena,kad se igraju velike utakmica,a nije jih fascinirala ni njegova fenomelna statistika.kad se oduzmu asistencije iz kaznenih udaraca,ubacaja,prekida,i golove iz slobodnjaka,ostade bore malo statike,uglavnom 2 do 3 gola iz ihgre i jedno dvije asistencije iz igre po sezoni

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 19 maj 2016, 14:28

Moram priznati, uporan si u nastojanju da što više sniziš kvalitet i učinak Pjanića. Mržnja ili šta je već. :bow:

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 19 maj 2016, 14:38

Igrajući se teorija, pomislim da su ovakvi tipovi tu čisto da bi se nabijali postovi i klikovi zarad njihovog načina pisanja.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

calculator

Post Postao/la calculator » 19 maj 2016, 15:18

tarabuka je napisao/la:sportski direktor rome sabatini,je prije neki dan rekao,da klub koji zeli pjanica,mora platiti klavzulo koju su stavili u ugovor,a ta klavzula iznosi 38 mil.roma za ovih 5 sezona od kad je pjanic u italiji,nije dobila jos nijedne ponude,sto znaci da nijedan klub do sada nije bas ozbiljno zagrizao za njega.malo sam prelistao juventusov forum,i uglavnom se svi tamo slazu,da je pjanic jako dobar igrac,ali da ne vrijedi tih para.pisu kako mu fali konstante,kako uvjek nestane sa terena,kad se igraju velike utakmica,a nije jih fascinirala ni njegova fenomelna statistika.kad se oduzmu asistencije iz kaznenih udaraca,ubacaja,prekida,i golove iz slobodnjaka,ostade bore malo statike,uglavnom 2 do 3 gola iz ihgre i jedno dvije asistencije iz igre po sezoni
Istina i realnost,a sto bi neki htjeli nesto sto nije, njihov problem. :kafa:

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 19 maj 2016, 16:33

tarabuka je napisao/la:sportski direktor rome sabatini,je prije neki dan rekao,da klub koji zeli pjanica,mora platiti klavzulo koju su stavili u ugovor,a ta klavzula iznosi 38 mil.roma za ovih 5 sezona od kad je pjanic u italiji,nije dobila jos nijedne ponude,sto znaci da nijedan klub do sada nije bas ozbiljno zagrizao za njega.malo sam prelistao juventusov forum,i uglavnom se svi tamo slazu,da je pjanic jako dobar igrac,ali da ne vrijedi tih para.pisu kako mu fali konstante,kako uvjek nestane sa terena,kad se igraju velike utakmica,a nije jih fascinirala ni njegova fenomelna statistika.kad se oduzmu asistencije iz kaznenih udaraca,ubacaja,prekida,i golove iz slobodnjaka,ostade bore malo statike,uglavnom 2 do 3 gola iz ihgre i jedno dvije asistencije iz igre po sezoni
Gdje ces ovo napisati jbt, pa sta mu nisi oduzeo, jesil' mu ista ostavio u statistici ? :rol: :facepalm:
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 19 maj 2016, 16:42

zaboravio si reci kako radja ima vise golova iz igre i kreiranih sansi od pjanica... :zzz:

al' tip otprilike svakih desetak dana pise iste stvari, samo malo drugacije upakovane :rol:

trololololo :kafa:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Peace
Kontakt:

Post Postao/la Peace » 19 maj 2016, 16:54

Pa u biti upravu je... nista ne donosi Juventusu ono sto mu treba... sa druge strane andre gomes npr donosi stabilnost u vezi u kontekstu defanzivnih zadataka sad kad je marchisio out i koji je bio zaduzen za defanzivu... a jos plus gomes nije los prema naprijed... msm nije miretov nivo prema naprijed, ali neuporedivo korisniji prema nazad... upravo takvog igraca juventus i traži.....
Dinamo je udruga građana.Prema ZAKONU o udrugama njeno djelovanje temelji se na načelu DEMOKRATSKOG ustroja,članovi "upravljaju" po principu 1ČLAN=1GLAS.Klub je danas PRCIJA krimosa Mamica!
43 M € UKRADENIH iz Dinama and still counting...

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 19 maj 2016, 18:19

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ajte u ****.u materinu svi odreda, kad se ne uguši. Ovaj forum je postao gnijezdo za trolove svih vrsta.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

calculator

Post Postao/la calculator » 19 maj 2016, 20:04

I ti se otkinuo sa lanca. :lolno:

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 19 maj 2016, 20:08

tarabuka je napisao/la: asistencije iz kaznenih udaraca
Jesam li dobro pročitao? :think:

:urnebes:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 19 maj 2016, 20:10

Zato ce iste osobe hladno reci da Pogba vrijedi 80 miliona, realno. :rol:

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 19 maj 2016, 20:18

A eto ko sve danas daje "relevantna" mišljenja vezana za Pjanića, čuj kaže kad se oduzmu asistencije iz kaznenih?!? udaraca, prekida i golovi iz slobodnjaka Pjanić ostane prosječan igrač :shock:

Ja mislim moj @tarabuka da sve ovo što ti "oduzimaš" upravo i čini Pjanića klasom, da je sve ovo tako bezvrijedno i lako kako se da zaključiti iz tvog komentara ne bi Pjanić imao najbolju statistiku golova i asistencija od svih veznjaka u Italiji a vrlo vjerovatno TOP 3 u ligama petice :)
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 19 maj 2016, 20:50

Dovoljno je reći da je Pjanić jedini vezni u Seriji A koji ima double-double učinak, i jedan od 4 igrača iz Liga petice koji imaju 10+ golova i asistencija.

Pogba
Kontakt:

Miralem Pjanić

Post Postao/la Pogba » 19 maj 2016, 22:23

calcio je napisao/la:Zato ce iste osobe hladno reci da Pogba vrijedi 80 miliona, realno. :rol:
To je ispod njegove trzisne vrijednosti, takva ponuda se vec odbijala.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 19 maj 2016, 23:24

Pogba je napisao/la:
calcio je napisao/la:Zato ce iste osobe hladno reci da Pogba vrijedi 80 miliona, realno. :rol:
To je ispod njegove trzisne vrijednosti, takva ponuda se vec odbijala.
Ne znam sta da ti kazem na ovo. Posto znamo kakvi su se svi bogati idioti nakupovali klubova po Evropi, necu iskljuciti mogucnost da bi neko od njih stvarno ponudio toliko. Kada imas 20-30 milijardi na kontu, sta ti predstavlja pisljivih 80M? Pogotovo ako se nisi ni oznojio da bi ih zaradio.
Ali pragmaticni talijani iz Juvea da odbiju ponudu od 80 miliona? Hahaha

Pogba
Kontakt:

Miralem Pjanić

Post Postao/la Pogba » 19 maj 2016, 23:37

calcio je napisao/la:Ali pragmaticni talijani iz Juvea da odbiju ponudu od 80 miliona? Hahaha
Ne znam sta je tesko povjerovati, da li je Juventus ikada bio selling club u historiji?
Juventus evo 5 godina kako pravi tim i sistem koji ce omoguciti osvajanje lige prvaka, ostvario je dominaciju u domacoj ligi i lani napravio iskorak koji je zamalo rezultirao trostrukom krunom. Za to mu trebaju najbolji igraci, a Juventus je sposoban odbiti ponudu za bilo kojeg igraca.
A ponude Citya i Barce su bile, to je potvrdio direktor Marotta.

Od vecih prodaja samo se Zidane, Pippo i dijelom Vidal mogu tu svrstati (Cileanac je navodno najvise zbog nediscipline van terena prodat), a nakon Zizoua se napravio jaci tim nego kada je on bio tu.

Inace se na ovoj temi cesto zna ici u ekstreme pa se porede neki cak i neuporedivi igraci. Pogba bez ikakve sumnje kosta preko cifre koju si spomenuo, u danasnjem fudbalu. Neupitna sampionska klasa, sa 19 godina poceo praviti razliku u top klubu pa do danas kada ima tek 23 gdje je preuzeo ulogu lidera kluba nakon odlazaka bitnih igraca.

Ali tema je Pjanic, koji iako ima bara-bara ligasku statistiku s Pogbom (gol ili dva vise) s njim u istu recenicu u pogledu klase ne moze.

O cijenama mozemo do sutra, jedan James ili Di Maria su placeni oko te cifre, da ne govorim neki Pastore ili Hulk, Witsel. U tom kontekstu i Pjanic vrijedi kolika mu je i klauzula.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 19 maj 2016, 23:44

Pogba je Francuz,odavno brendiran,mnogo se piše o njemu,daleko zvucnije ime od Pjanice,zbog toga vrijedi toliko,.Što se tice protekle sezone odgovorno tvrdim da nije ništa bolji bio od Pjanića..

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 19 maj 2016, 23:51

Pjanic je sa 400 minuta manje ucestvovao u 2 gola vise. I to je naravno "bara-bara" statistika, a naravno ne moze on politi Pogbi koji je sam osvojio sve sto se da osvojiti. Ostatak ekipe su neki anonimusi.

Po meni je uvijek bilo glupo porediti imena. Imena ne igraju, forma igra. Pjanic je ovu sezonu odigrao kao i Pogba, odnosno na vrhunskom nivou. Dakle ako gledamo trenutne igre Pogba nije nista bolji od Pjanica. Sve zavisno od onog sto ti treba.
Celik!3,2,2.

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 20 maj 2016, 00:05

Pogba je napisao/la:
calcio je napisao/la:Ali pragmaticni talijani iz Juvea da odbiju ponudu od 80 miliona? Hahaha
Ne znam sta je tesko povjerovati, da li je Juventus ikada bio selling club u historiji?
Juventus evo 5 godina kako pravi tim i sistem koji ce omoguciti osvajanje lige prvaka, ostvario je dominaciju u domacoj ligi i lani napravio iskorak koji je zamalo rezultirao trostrukom krunom. Za to mu trebaju najbolji igraci, a Juventus je sposoban odbiti ponudu za bilo kojeg igraca.
A ponude Citya i Barce su bile, to je potvrdio direktor Marotta.

Od vecih prodaja samo se Zidane, Pippo i dijelom Vidal mogu tu svrstati (Cileanac je navodno najvise zbog nediscipline van terena prodat), a nakon Zizoua se napravio jaci tim nego kada je on bio tu.

Inace se na ovoj temi cesto zna ici u ekstreme pa se porede neki cak i neuporedivi igraci. Pogba bez ikakve sumnje kosta preko cifre koju si spomenuo, u danasnjem fudbalu. Neupitna sampionska klasa, sa 19 godina poceo praviti razliku u top klubu pa do danas kada ima tek 23 gdje je preuzeo ulogu lidera kluba nakon odlazaka bitnih igraca.

Ali tema je Pjanic, koji iako ima bara-bara ligasku statistiku s Pogbom (gol ili dva vise) s njim u istu recenicu u pogledu klase ne moze.

Juventus je uvijek bio selling club, ako je ponuda zadovoljavajuca. Sam si naveo primjer Zidanea. Svjesno su prodali sampiona koji bi im garantovano donosio titule svake sezone, bas zato jer su dobili ponudu od koje im se zavrtilo u glavi. Znali su da je Realova ponuda bila maksimalno koliko mogu izvuci za njega i zato su ga prodali. Kada bi stvarno dobili ponudu od 80 miliona za Pogbu, odmah bi ga prodali. Jer nema teorije da bi im neko ponudio vise od toga (a i 80 je naravno previse). Usput, Zizu je bio klasa iznad Pogbe, sasvim druga kategorija igraca.
Cuj cjenkati se sa ponudom o 80 miliona za Pogbu, ne znam stvarno kako mozes u to povjerovati.... Ja mislim da bi ga prodali i za mnogo manje para.
Pogba je fizicki dominantniji od Pjanica, ali po svemu drugom je iza njega.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 15 gostiju.