U pravu si,to sam previdio. Poanta je da eventualno jednom (i to ako imaju srece) mogu igrati protiv nenositelja, nije tako kako se neki nadaju da je dovoljno pobijediti jednog jakog protivnika i onda jahati na njegovom koeficijentu do kraja kvalifikacija.Signore je napisao/la: Postoji i druga opcija. U prvom pretkolu izbacis klub i s njegovim koeficijentom i dalje nisi nositelj u drugom pretkolu. Tu u drugom naletis na PAOK recimo, izbacis njih i nositelj si u trecem jer se trece pretkolo izvlaci izmedju dvije utakmice drugog pretkola.
Nemoguce je da Sloboda ili Radnik bude nositelj i u drugom i u trecem, ali je zato moguce da bude u drugom ili u trecem. Po zasluzi, naravno.
U play offu je to nemoguce sto je i logicno. Za mjesto nositelja u play offu treba puno vise truda od jednog dvomeca.
BiH klubovi u UEFA takmičenjima 2016/17
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: BiH klubovi u UEFA takmičenjima 2016/17
Ja bi ukinuo to dvostruko izvlačenje. Izvlači nakon svakog kola i nema tog glupog "preuzimanja"
Ja bi zbog steljenja ukinuo izvlacenje nakon svakog kola..Galion je napisao/la:Ja bi ukinuo to dvostruko izvlačenje. Izvlači nakon svakog kola i nema tog glupog "preuzimanja"
Znalo bi se odmah eventualno na koga ides u cetvrtom kolu.
Ne isplati se UEFA-i tako. Ne leze neke pare u ta prva dva pretkola da bi ga oni izvlacili pojedinacno. Zato se oni izvlace zajedno.
Trece pretkolo se izvlaci prije uzvrata da bi se klubovi stigli pripremiti za njega. Zamisli da petkom saznajes gdje igras u utorak. Pa to je svopca zbrka, netko treba i vize vaditi, treba hotele rezervirat, a ono sto je najbitnije za sve, treba analizirat protivnika. Ista stvar vrijedi i za prva dva pretkola. Da ih izvlace odvojeno svejedno bi drugo pretkolo izvlacili izmedju dvije utakmice i bilo bi preuzimanje koeficijenta.
Za play off vec imas 14 dana nakon druge utakmice treceg pretkola i onda kad izvuku petkom ti najprije mozes igrati u drugi utorak i stignes se organizirat.
Mogla bi UEFA to mozda cak i doradit i da se svako kolo izvlaci nakon sto se prethodno odigra, ali bi izmedju svakog kola moralo biti 14 dana odmora, a s obzirom da imamo cak 4 kola prije grupne faze to je onda nemoguce. Nemoguce je za klubove, da klubovi traze UEFA bi im dala, a kad ne stignes dobiti vize i organizirati put sam si sebi kriv.
Trece pretkolo se izvlaci prije uzvrata da bi se klubovi stigli pripremiti za njega. Zamisli da petkom saznajes gdje igras u utorak. Pa to je svopca zbrka, netko treba i vize vaditi, treba hotele rezervirat, a ono sto je najbitnije za sve, treba analizirat protivnika. Ista stvar vrijedi i za prva dva pretkola. Da ih izvlace odvojeno svejedno bi drugo pretkolo izvlacili izmedju dvije utakmice i bilo bi preuzimanje koeficijenta.
Za play off vec imas 14 dana nakon druge utakmice treceg pretkola i onda kad izvuku petkom ti najprije mozes igrati u drugi utorak i stignes se organizirat.
Mogla bi UEFA to mozda cak i doradit i da se svako kolo izvlaci nakon sto se prethodno odigra, ali bi izmedju svakog kola moralo biti 14 dana odmora, a s obzirom da imamo cak 4 kola prije grupne faze to je onda nemoguce. Nemoguce je za klubove, da klubovi traze UEFA bi im dala, a kad ne stignes dobiti vize i organizirati put sam si sebi kriv.
Nije izvodljivo, zbog organizacije utakmica i putovanja. Mora ovako.Galion je napisao/la:Ja bi ukinuo to dvostruko izvlačenje. Izvlači nakon svakog kola i nema tog glupog "preuzimanja"
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Kojeg datuma je izvlacenje za sve nase klubove ?
? &
ŠTA JE TO KAVIJAR MOŽE U LEPINJIIIII
ŠTA JE TO KAVIJAR MOŽE U LEPINJIIIII
I onaj je isto pouzdan ako znas na kojem principu je sastavljen. Dok gospodin Kassiesa ekipe stavlja u nositelje/nenositelje tek kada to 100% osiguraju, onaj Rus na onedrive ide od trenutnog stanja na tabelama te osvjezava nakon svakog danaGalion je napisao/la:Evolve, ovaj je pouzdaniji malo, onde nešto ne štima, po onome smo mi nositelji čak i da Dudelange ne bude prvak, a ovde je sve točno.
Zrinjski je ove godine napokon po meni sazrio za neka visa dostignuca, ali opet najveci faktor je sreca, ako izbjegnu Dinamo i jos par ovih jacih, mogu se pohrvati sa ovim ostalim.
Dinamo bi prosao ovu Zvezdu bez problema vjerujte, Hrvatski nogomet je miljama daleko od naseg i sprskog.
Kad vec nema mog Sarajeva, navijacu za Slobodu da sto dalje doguraju(iako su nas upravo oni sjebbali), Radnik mislim da ispada u 1. pretkolu, a Siroki ce biti nositelj pa mogu proci 1. kolo, u drugom uglavnom svi ispadaju vjerovatno.
Dinamo bi prosao ovu Zvezdu bez problema vjerujte, Hrvatski nogomet je miljama daleko od naseg i sprskog.
Kad vec nema mog Sarajeva, navijacu za Slobodu da sto dalje doguraju(iako su nas upravo oni sjebbali), Radnik mislim da ispada u 1. pretkolu, a Siroki ce biti nositelj pa mogu proci 1. kolo, u drugom uglavnom svi ispadaju vjerovatno.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
20 juni.Prijedor je napisao/la:Kojeg datuma je izvlacenje za sve nase klubove ?
Imam osjecaj da bi mogao Zrinjski imati srece u zdrijebu , jer nekako kad vidim ove nosioce , slabiji su nego proslih godina
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3
da hoce zrinja probiti led zvani drugo pretkolo koji je bio ne premostiv za sve nase klubove.
Ja uskreno mislim da bi zrinja mogao proci, sloboda ide u 2 pretkolo EL i siroki takodje dok za semberce nisam siguran, mada Celo je tu a on je trenerski mag pa vidjecemo.
Ugl kad bi svi klubovi prosli prve prepreke to bi bio ogroman uspijeh za nasu ligu :S
Ja uskreno mislim da bi zrinja mogao proci, sloboda ide u 2 pretkolo EL i siroki takodje dok za semberce nisam siguran, mada Celo je tu a on je trenerski mag pa vidjecemo.
Ugl kad bi svi klubovi prosli prve prepreke to bi bio ogroman uspijeh za nasu ligu :S
RB Salzburg je po meni jako pozeljan. Ljudi u ligi sve deru, al su u europi zesca ****. Uvijek ispadnu od levata.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
Mozete malo odahnuti, Rangers izgubio finale kupa 
Zafrkan ovaj "Hibs "kako kaze komentatorSignore je napisao/la:Mozete malo odahnuti, Rangers izgubio finale kupa
Skotska ima oko 4,5 mil stanovnika iako i kod njih to varira mnogi su u engleskoj zive a imaju Skotsko drzavljanstvo ili po svijetu takodjer.
Znaci mala je razlika ali stadiona i atmosfere
Kakav mentalitet
I onda pogledam nas
ZIVJELA DRZAVA TUZLA
Koliko sam upratio Red Bull se povukao iz SalzburgaTMovac je napisao/la:RB Salzburg je po meni jako pozeljan. Ljudi u ligi sve deru, al su u europi zesca ****. Uvijek ispadnu od levata.
Mislim da samo mijenjaju ime i grb tokom nastupa u Evropi u FC Salzburg zbog pravila UEFE.FoSte95 je napisao/la:Koliko sam upratio Red Bull se povukao iz SalzburgaTMovac je napisao/la:RB Salzburg je po meni jako pozeljan. Ljudi u ligi sve deru, al su u europi zesca ****. Uvijek ispadnu od levata.
Ostaje Red Bull u Salzburgu, ali ce smanjiti ulaganja i to bi trebao biti satelit klub RB Leipzigu u kojeg ce se ulagati veci novac sto je nekako i logicno s obzirom da njemacka BL donosi vise para od austrijske.
E jes to je znam da su u njemacku pare daliSignore je napisao/la:Ostaje Red Bull u Salzburgu, ali ce smanjiti ulaganja i to bi trebao biti satelit klub RB Leipzigu u kojeg ce se ulagati veci novac sto je nekako i logicno s obzirom da njemacka BL donosi vise para od austrijske.
AnelZ je napisao/la:I onaj je isto pouzdan ako znas na kojem principu je sastavljen. Dok gospodin Kassiesa ekipe stavlja u nositelje/nenositelje tek kada to 100% osiguraju, onaj Rus na onedrive ide od trenutnog stanja na tabelama te osvjezava nakon svakog danaGalion je napisao/la:Evolve, ovaj je pouzdaniji malo, onde nešto ne štima, po onome smo mi nositelji čak i da Dudelange ne bude prvak, a ovde je sve točno.po trenutnom stanju u evropskim ligama tj. da se sada sve zavrse kao i kup natjecanja (koje ce dobiti oni koji imaju veci evropski koeficijent) Široki Brijeg bi bio nosioc.
Levski Sofia will enter the second qualifying round instead of the first qualifying round if CSKA Sofia, which are excluded from participating in the 2016–17 European competitions by the UEFA Club Financial Control Body, win the 2015–16 Bulgarian Cup.
Ovo me bunilo, nisam računao da je Levski u 2. pretkolu na onedrive pa Široki ispada da je nositelj čak i da Dudelange ne osvojiEither Maccabi Tel Aviv or Maccabi Haifa will enter the second qualifying round if they win the 2015–16 Israel State Cup, otherwise they will enter the first qualifying round.
Btw na onedrive je 96 ekipa, a na kassiesa 98 (ubačeni osvajač kosovskog kupa i Maribor)
Kosovo (KOS): Kosovo became a UEFA member on 3 May 2016.[8] UEFA decided that their domestic cup winners could participate in the 2016–17 UEFA Europa League, entering in the first qualifying round, only if they could meet licensing criteria under article 15 of the UEFA Club Licensing & Financial Fair Play regulations. The participation of the winners of the 2015–16 Kosovar Cup is to be confirmed following the assessment made by the UEFA administration within the deadline of 31 May 2016.
Ne bih se bas slozio! Hrvatska liga jeste jaca od srpske, ali ne za toliko da se moze reci sa bi Dinamo s lakocom izbacio Zvezdu! Veca je razlika izmedju superlige i plbih, nego izmedju hnl i superlige...bodi123 je napisao/la:
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
Ja bi rekao da je razlika izmedju HNL upravo tolika kolika je izmedju Superlige i Premijer lige
i za mene bi takodjer Dinamo bio poprilican favorit u tom dvomecu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.