samoplavi je napisao/la:Nas mentalitet izlazi na vidjelo kod pojedinih forumasa. Ako se ne slazu s tvojim misljenjem odmah si tupko, pitar ili ljubomoran. Kazu radi Dejo dobro svoj posao i onda se ja zapitam ko koga ovdje ****. Vi Dejo i Misketa ili oni vas. Dva covjeka zaduzena za sportsku politiku rade dobro svoj posao, a mi u ovoj kukuruz ligi zavrsili na petom mjestu. Da se razumijemo, pametni su oni i sjajno rade promociju samih sebe. Tekao sam prije par dana sad ce nas bombardovati konstrukcijama i slicnim stvarima i pogodio sam. Uskoro ce se objaviti i ime trenera, poprilicno sam siguran neko "veliko", a o sportskom krahu cemo i dalje sutjeti.
ti najbolje prezentujes "nas" mentalitet! cim se neko ne slaze s tvojim stavom o deji i misketu, spocitavas ljudima da se j.ebu medjusobno s njima dvojicom, konstantno naturas svoje misljenje, pri tome ne birajuci rijeci. a, kad ti se neko suprotstavi, drugacijim misljenjem, blago receno, podivljas. opusti se malo, nije dobro za zdravlje toliko crnaciti i pjeniti. kultura dijaloga ti je, bas, na balkanskom nivou.
sad o temi. tacno je da smo rezultatski podbacili u ovoj, zavrsenoj sezoni. za to postoji vise razloga, od kojih su neki opravdani, ali ima i stvari koje nisu morale biti odradjene tako kako jesu. medjutim, sad je kasno i sva prica se moze svesti na nagadjanja, tipa sbbkbb. svi smo bili odusevljeni zimskim prelaznim rokom i, da se ne lazemo, ta "pojacanja" su nas vratila u igru za izlazak u evropu. moje misljenje je da bi smo u tome i uspjeli da smo imali boljeg i strucnijeg stratega na klupi, koji bi znao rasporediti snagu ekipe, kako fizicku, tako i psihicku. nazalost, edisova strategija se svodila na pogibije, oranje terena, srcanost, grizenje... igre s loptom ni u primisli. takvo spanovanje moze proci i, vise nego, potrebno je za derbije, jace tekme (siroki, zrinjski..). sta imas ginuti protiv rudara, travnika, mladosti... a, takve ekipe su nam i uzele evropu, jer nismo imali igre. jbt, nas travnik stisne na grbavici. igraci su na kraju sezone bili maksimalno potroseni, i fizicki i psihicki, iz razloga stalnog spanovanja i male rotacije.
sad je bitno odabrati pravu osobu za sss, strucnjaka, sa jasnim planom i programom, vizijom, takticarem... dodati mu dva-tri dobra pomocnika. gotovo da mijem garantovati, da nasa postojeca ekipa nije pokazala ni 60% svojih mogucnosti, jer se nije znalo kud ko goni i sta mu je tacan zadatak. nismo imali ni plan a u igri, a kamoli kakve rezervne varijante. izborom prave osobe za sss, mislim da za evropu naredne godine ne treba brinuti. titule, kao imperativ, ja ne bih postavljao. dolazi liga 12, mnogo jacih i tezih tekmi, a i drugi imaju ambicije. titule nisu daleko sa jakom osobom na mjestu sss, ali, ako se pokaze napredak u igri, budemo uzivali u tekmama naseg kluba, uz izborenu evropu, ne treba skidati glave.
ako se desi obratno i ne bude pozitivnih pomaka, e, Bogami, tada treba sve "postrojiti" i traziti objasnjenja i pojasnjenja.