Steta sto ce i ovo biti prelazni rok gdje moramo pretrpiti bitne promjene. Po meni bitniji rok od lani, gubimo evropske igrace kakvi su Juan i Alvaro. Vec sam pisao da su ta dva odlaska nestvarno podcijenjena, ne vidim ko ih moze adekvatno zamijeniti, tu ce nam ostrica otupiti puno.
Bekovi su nam bolna mjesta, mora se dovesti apsolutno desni bek, a ako je plan dovesti samo jednog igraca za tu stranu onda taj mora imati karakteristike Juana, a takvih nema na mapi bas.
Dalje, Evra ostaje vjerovatno jos godinu pa ce se izbjeci dovodjenje rezervnog lijevog.
Asmoah, Hernanes, Pereyra, treba ih prodati svu trojicu, ali cu biti zadovoljan i sa 2 prodaje, realnost je jedna.
Ja bih doveo 2 veznjaka, Pjanica i Gomesa i tako pojacas vezni red zestoko, a time nadoknadis Cuadrada, ubijes 2 muhe. Svakako nam ofanzivaca i kreativaca fali. To bi bio potez.
Alvara zamijeniti ovim wonderkidom iz Brazila, ne bi bilo lose.
Stoper, vec je Marotta rekao da se trazi iskusan stoper, a ja ne vidim smisao toga na ovu vec staru odbranu.
Da rezimiram, Pjanic, Gomes, Gabriel Jesus, Vrsaljko, stoper, Mirante i ja bih bio zadovoljan prelaznim rokom. I naravno, ne dovoditi Berardia.
Usput, i Neto ide 99% i Mirante je vjerovatno izbor jer je i nase dijete zbog ovih pravila. Steta, i to je gubitak, odlican golman. Nadam se da ga nece dati u bagatelu jer ovaj kalibar vrijedi petnaestak miliona sigurno.