BiH klubovi u UEFA takmičenjima 2016/17
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: BiH klubovi u UEFA takmičenjima 2016/17
Mislim da je Dinamo kvalitetom daleko ispred Zvezde, ali ne pobjeduje uvijek kvalitetnija ekipa. Zvezda bi imala ogromnu premoc na tribinama,a vjerujem da bi se oni vise napalili na Dinamo nego obratno.
Sanse su 70-30 u korist Dinama, a da se gleda samo igracki kadar onda vjerovatno i 80-20
Kao sto je Anel rekao, razlika izmedu HNL-a i SuperLige je tu negdje kao razlika izmedu SuperLige i Premijer lige BiH.
17. Hrvatska 23.875
27. Srbija 14.625
38. BiH 7.125
Sanse su 70-30 u korist Dinama, a da se gleda samo igracki kadar onda vjerovatno i 80-20
Kao sto je Anel rekao, razlika izmedu HNL-a i SuperLige je tu negdje kao razlika izmedu SuperLige i Premijer lige BiH.
17. Hrvatska 23.875
27. Srbija 14.625
38. BiH 7.125
AnelZ je napisao/la:Ja bi rekao da je razlika izmedju HNL upravo tolika kolika je izmedju Superlige i Premijer ligei za mene bi takodjer Dinamo bio poprilican favorit u tom dvomecu.
To jednostavno ne stoji! Po tome Ispade da bi 3. i 4. tim iz HNL (Hajduk i Lokomotiva) uzeli titulu u Srbiji, jer bi Čukarički i Vojvodina to isto uradili u PLBiH. Radnički Niš i Borac Čačak su ekipe koje bi se u BiH sigurno umijesale u borbu za titulu, dok recimo Inter Z. i Split za tako nesto u Srbiji ne bi imali sanse!virtuoz je napisao/la:Mislim da je Dinamo kvalitetom daleko ispred Zvezde, ali ne pobjeduje uvijek kvalitetnija ekipa. Zvezda bi imala ogromnu premoc na tribinama,a vjerujem da bi se oni vise napalili na Dinamo nego obratno.
17. Hrvatska 23.875
27. Srbija 14.625
38. BiH 7.125
Dinamo jeste kvalitetniji od Zvezde, ali nikako da bi se bilo sigurno u njihov prolaz! Po prikazanom u kvalifikacijama za LŠ prosle sezone, Partizan bi vjerovatno izbacio onog Dinama da su se sreli, a taj isti Partizan je slabija ekipa u odnosu na ovu Zvezdu! Naravno, ima tu i faktor "evropa" i (ne)iskustvo u istoj sto svakako ima uticaja, ali ako pricamo o kvalitetu liga, onda se ne smije zanemariti cinjenica da je Zvezda suverenije nego ikada dosla do prve pozicije!
Cuj 80-20, pa Zvezda ima najmanje 6-7 igraca iz startne postave koji bi i u Dinamu ravnopravno konkurisali za istu, dok (opet na konto ove paralele HNL-SL-PLBiH) ja ne vidim igraca iz citave PLBiH koji bi u Zvezdi bio u startnih 11, jer objektivno gledano, nijedan nije kvalitet tipa Cimirot ili Jajalo...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
Kakva Zvezda, Dinamo bi vam tricu za poluvrijeme uvalio.
SAMO JEDNU NEDJELJU DA TI GUŽVAM POSTELJU
NK Dinamo Zagreb - 55.8 mil euramarconato je napisao/la:AnelZ je napisao/la:Ja bi rekao da je razlika izmedju HNL upravo tolika kolika je izmedju Superlige i Premijer ligei za mene bi takodjer Dinamo bio poprilican favorit u tom dvomecu.
To jednostavno ne stoji! Po tome Ispade da bi 3. i 4. tim iz HNL (Hajduk i Lokomotiva) uzeli titulu u Srbiji, jer bi Čukarički i Vojvodina to isto uradili u PLBiH. Radnički Niš i Borac Čačak su ekipe koje bi se u BiH sigurno umijesale u borbu za titulu, dok recimo Inter Z. i Split za tako nesto u Srbiji ne bi imali sanse!virtuoz je napisao/la:Mislim da je Dinamo kvalitetom daleko ispred Zvezde, ali ne pobjeduje uvijek kvalitetnija ekipa. Zvezda bi imala ogromnu premoc na tribinama,a vjerujem da bi se oni vise napalili na Dinamo nego obratno.
17. Hrvatska 23.875
27. Srbija 14.625
38. BiH 7.125
Dinamo jeste kvalitetniji od Zvezde, ali nikako da bi se bilo sigurno u njihov prolaz! Po prikazanom u kvalifikacijama za LŠ prosle sezone, Partizan bi vjerovatno izbacio onog Dinama da su se sreli, a taj isti Partizan je slabija ekipa u odnosu na ovu Zvezdu! Naravno, ima tu i faktor "evropa" i (ne)iskustvo u istoj sto svakako ima uticaja, ali ako pricamo o kvalitetu liga, onda se ne smije zanemariti cinjenica da je Zvezda suverenije nego ikada dosla do prve pozicije!
Cuj 80-20, pa Zvezda ima najmanje 6-7 igraca iz startne postave koji bi i u Dinamu ravnopravno konkurisali za istu, dok (opet na konto ove paralele HNL-SL-PLBiH) ja ne vidim igraca iz citave PLBiH koji bi u Zvezdi bio u startnih 11, jer objektivno gledano, nijedan nije kvalitet tipa Cimirot ili Jajalo...
FK Crvena Zvezda - 22.5 mil eura
Mislim da ovo dovoljno govori o trenutnom omjeru snaga i generalno Dinamo je trenutno najjači tim od svih ex-yu timova, ne samo zbog vrijednosti tima nego i zbog konstantnosti u Evropi i mislim samo je pitanje trenutka kada će modri napraviti neki iskorak u grupnoj fazi takmičenja
Od kada je TM relevantan kada je kvalitet timova u pitanju?! Srbija po tom TM je jedna od najvrednijih reprezentacija u Evropi, skoro duplo skuplja od BiH (216 mil : 120 mil) i jel to sada znaci da je i duplo bolja?!FoSte95 je napisao/la: NK Dinamo Zagreb - 55.8 mil eura
Mislim da ovo dovoljno govori o trenutnom omjeru snaga i generalno Dinamo je trenutno najjači tim od svih ex-yu timova, ne samo zbog vrijednosti tima nego i zbog konstantnosti u Evropi i mislim samo je pitanje trenutka kada će modri napraviti neki iskorak u grupnoj fazi takmičenja
Te cifre kod Dinama su prenaduvane jer ih Maminho prodaje za masne pare, ali su i nase potcijenjene! Evo uzmi primjer Grujića, mi smo ga prodali Liverpoolu za 7 mil, a TM ga cijeni na 3 mil. Mali Živković bi kao ponajbolji igrac U20 Sp-a i jedan od najboljih igraca grupne faze EL da je u Dinamu vrijedio 15-ak mil.
Nema ti to nikakve veze, to je samo njihova trzisna procjena!
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
Sve to stoji ali ne bi oni vrijedili toliko da Dinamo nije postao konstantan u Evropi ( od 2008 igraju redovno grupnu fazi sto LS sto LE)marconato je napisao/la:Od kada je TM relevantan kada je kvalitet timova u pitanju?! Srbija po tom TM je jedna od najvrednijih reprezentacija u Evropi, skoro duplo skuplja od BiH (216 mil : 120 mil) i jel to sada znaci da je i duplo bolja?!FoSte95 je napisao/la: NK Dinamo Zagreb - 55.8 mil eura
Te cifre kod Dinama su prenaduvane jer ih Maminho prodaje za masne pare, ali su i nase potcijenjene! Evo uzmi primjer Grujića, mi smo ga prodali Liverpoolu za 7 mil, a TM ga cijeni na 3 mil. Mali Živković bi kao ponajbolji igrac U20 Sp-a i jedan od najboljih igraca grupne faze EL da je u Dinamu vrijedio 15-ak mil.
Nema ti to nikakve veze, to je samo njihova trzisna procjena!
Msm draga je meni Zvezda ali treba realno cinjenice gledati
Igra i Partizan grupnu fazu, isto od 2008 samo mozda 2 puta propustili, pa ne vrijede 50-ak mil. Kazem ti, cifre si im naduvane, jer cim njega Maminjo gurne u reprezentaciju, njemu cijena skace odmah za 5 mil, a ima tu ido plata, jer su njihovi igraci sigurno placeniji.FoSte95 je napisao/la: Sve to stoji ali ne bi oni vrijedili toliko da Dinamo nije postao konstantan u Evropi ( od 2008 igraju redovno grupnu fazi sto LS sto LE)
Koliko je taj TM nerelevantan pokazuje ti primjer Mihajlovića iz Partizana! Po njima on kao vrijedi samo 500 000, dok Duljevica recimo cijene na 1,5 mil. Mislim, smijesno...
Nisu podaci sa TMa vec sa uefine stranicemarconato je napisao/la:Igra i Partizan grupnu fazu, isto od 2008 samo mozda 2 puta propustili, pa ne vrijede 50-ak mil. Kazem ti, cifre si im naduvane, jer cim njega Maminjo gurne u reprezentaciju, njemu cijena skace odmah za 5 mil, a ima tu ido plata, jer su njihovi igraci sigurno placeniji.FoSte95 je napisao/la: Sve to stoji ali ne bi oni vrijedili toliko da Dinamo nije postao konstantan u Evropi ( od 2008 igraju redovno grupnu fazi sto LS sto LE)
Koliko je taj TM nerelevantan pokazuje ti primjer Mihajlovića iz Partizana! Po njima on kao vrijedi samo 500 000, dok Duljevica recimo cijene na 1,5 mil. Mislim, smijesno...
Maminjo jest Bog kako cro tako i balkanskog fudbala i iskreno svaka mu cast sta je od dinama napravio i steta je sto je zaratio sa BBB pa Maksimir nije nikad pun
Mi u BiH mozemo samo sanjati standarde koji imaju DZ, CZV ili PAR ali evo da vidimo ovu L12 sta ce nam donijeti
@marconato smiri se,jos malo pa cemo saznati koliko je Zvezda zapravo jaka
Volio bih da se Dinamo i Zvezda sastanu,ali realno sansa za takvo nesto je mala. Samo se pazite da vam se ne ponovi "Partizan u Mostaru".
Sad kad Zvezda izvuce Olimpiju, Delije naprave haos u Ljubljani i izbace ih iz Europe
Da se vratimo na temu, procitao sam da ce Radnik pokusati spremiti stadion za 1.pretkolo EL. Da li je to uopce moguce ? Koliko znam oni su vec prijavili stadion u Banja Luci. Kakva je procedura, da li je moguce promijeniti stadion i koji je rok do kojeg sve mora biti gotovo kako bi ipak mogli igrati u Bijeljini ?
Volio bih da se Dinamo i Zvezda sastanu,ali realno sansa za takvo nesto je mala. Samo se pazite da vam se ne ponovi "Partizan u Mostaru".
Sad kad Zvezda izvuce Olimpiju, Delije naprave haos u Ljubljani i izbace ih iz Europe
Da se vratimo na temu, procitao sam da ce Radnik pokusati spremiti stadion za 1.pretkolo EL. Da li je to uopce moguce ? Koliko znam oni su vec prijavili stadion u Banja Luci. Kakva je procedura, da li je moguce promijeniti stadion i koji je rok do kojeg sve mora biti gotovo kako bi ipak mogli igrati u Bijeljini ?
Sve je moguce jer nikada nismo imali srece sa zrijebom, ali ajde da sacekamo i ne spamamo temu visevirtuoz je napisao/la:@marconato smiri se,jos malo pa cemo saznati koliko je Zvezda zapravo jaka![]()
-
SiouxLukavac
- Kontakt:
Ko ima najveće šanse od naših predstavnika da najviše dogura, da ne ispadnu u prvom kolu?
Sretno svima, da na najbolji mogući način predstave državu.
Sretno svima, da na najbolji mogući način predstave državu.
-
HeraklitMracni
- Kontakt:
Signore evo sigurno je da ce nastupit klubovi sa kosova ove god ili slijedece ne znam sad tacno , mozel se radnik sastat sa klubom iz kosova ?
Ne može jer su oboje nenositelji.HeraklitMracni je napisao/la:Signore evo sigurno je da ce nastupit klubovi sa kosova ove god ili slijedece ne znam sad tacno , mozel se radnik sastat sa klubom iz kosova ?
100% igraju i klubovi sa Kosova, pobjednim lige igra kvale za LS, a osvajac kupa za LEHeraklitMracni je napisao/la:Signore evo sigurno je da ce nastupit klubovi sa kosova ove god ili slijedece ne znam sad tacno , mozel se radnik sastat sa klubom iz kosova ?
Daj meni, daj drustvu i daj ovim iz Dudelanga
Siroki i sluzbeno nositelj u prvom pretkolu EL.
- Evolve
- Kontakt:
Boga molimo do pola ljeta da jedan klub bude nositeljEvolve je napisao/la:Uspjehnositelji u prvom pretkolu
I da nam prvak igra prvo pretkolo LP jedva bi bio nositelj, cetvrti od pet nositelja. Da je kojim slucjem Sloboda osvojila u prvom pretkolu LP bi bili nenositelji, a jaci koeficijent bi imali samo od prvaka Latvije koji inace postoji dvije godine i od prvaka Kosova koji je inace tek primjeljen u UEFA-u. Raspadamo se
Nema Divova i odmah raspad sistema, ha ya 
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Da je bog do sarajevo uzelo ligu imali bi i nositelja u LS 
Divovi gori od ovih sto prave raspad sistemaMokes je napisao/la:Nema Divova i odmah raspad sistema, ha ya
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.